După ce a fost grav afectată de pesta porcină, Danbred intră în grupul Premium Porc

Luni, 21 Decembrie 2020 22:32

Fuziune pe piața fermelor de animale din România! Grupul de ferme DanBred, din comuna argeșeană Slobozia, a anunțat că va fuziona cu o firma românească, cu capital danez, Premium Porc. Anunțul a fost făcut chiar de managerul grupului, Ionel Chiriac, care a spus că s-a luat această decizie din cauza crizei generate atât de pesta porcină cât și pandemia de COVID-19.

Christophe Dridi, directorul Automobile Dacia: „Industria auto este o bijuterie pentru România”

Luni, 21 Decembrie 2020 22:26

Christophe Dridi, preşedintele şi directorul general al Automobile Dacia, a oferit recent câteva detalii despre rolul companiei în România.  Șeful Automobile Dacia a vorbit despre miza pe care România trebuie să și-o seteze pe termen lung. El dă exemplul Renault. Compania a investit, în ultimele două decenii, peste 3 miliarde de euro în România. Dridi susține că țara noastră încă poate atrage investiții pentru a reduce importurileRomânia are în continuare potenţial pentru a atrage noi investiţii în industria auto, dar în special când vine vorba de componente. „Sunt multe investiţii atrase în România.

 

Pesedistul Robert Tudorache a renunat la funcţia de preşedinte al C.A. al Nuclearelectrica cu doi ani înainte de expirarea mandatului

Luni, 21 Decembrie 2020 22:25

# În locul său va fi numit, probabil, un liberal

Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, a convocat acţionarii pe 27 ianuarie, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind revocarea lui Iulian-Robert Tudorache din funcţia de membru al CA, ca urmare a renunţării la mandat, potrivit unui raport la bursă, conform Ziarului Financiar.
Iulian-Robert Tudorache a fost pentru prima oară ales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica în mai 2017, pentru patru luni, în locul Danielei Lulache care nu fusese reconfirmată la conducerea Consiliului. Ulterior, în octombrie 2018, acesta a primit patru ani în funcţia de preşedinte al CA.

 

Britanicii de la TOP GEAR laudă noul model Dacia Sandero

Luni, 21 Decembrie 2020 22:05

# Aceștia arată că ” Mașina este îmbunătățită complet, iar prețul este la jumătate față de cel al competitorilor”

În cadrul celebrei emisiuni TOP GEAR, Sandero, noul model produs și livrat de Uzinele Dacia de la Mioveni, este lăudat și chiar notat foarte bine.
„Simplă, spațioasă, motorizarea nu este făcută cu jumătați de măsură, iar acum vine cu ceva rafinament în plus”, așa descriu cei de la Top Gear noul model Dacia Sandero, disponibil în Marea Britanie.

 

Hotel, parc de distracții și păstrăvărie de sute de mii de euro - de vânzare în Argeș

Miercuri, 16 Decembrie 2020 08:44

# 5,4 milioane de euro - terenul cu cel mai mare preț de vânzare din județ # Ferme de porci - la vânzare, în Slobozia și Ștefan cel Mare

În plină pandemie de COVID, în județul Argeș sunt scoase la vânzare bunuri importante, cu valori de peste 400.000 de euro. Vorbim de ferme piscicole, hoteluri, parcuri de distracții, hale, terenuri în zona Vidraru sau Molivișu etc. Pesta porcină și apoi criza sanitară au făcut ca oamenii de afaceri argeșeni să renunțe și la fermele de porci. Site-urile de vânzări sunt pline de anunţuri prin care proprietarii sau lichidatorii judiciari, după caz, scot la mezat bunuri valoroase. În cele ce urmează, vă oferim câteva exemple.

Terenurile de lângă pârtia de ski de la Molivișu se vând cu 6 euro/mp

Miercuri, 16 Decembrie 2020 07:36

# Proprietarii au redus drastic prețul de vânzare

Fantoma stațiunii de ski de la Molivișu face victime printre proprietarii de terenuri din zonă. Aceștia au redus drastic prețul de vânzare în dorința de a scăpa cu o pagubă cât mai mică. După ce s-au înghesuit să cumpere terenuri la Molivișu, fiind convinși că zona va exploda din punct de vedere turistic, acum proprietarii, sătui să vadă cum proiectul stagnează de ani buni, își scot terenurile la vânzare pe nimica toată. Este și cazul unui anunț postat pe un site de imobiliare, în care un teren, în suprafață totală de 69.450 mp, se vinde cu 450.000 de euro, adică în jur de 6,5 euro/mp. „Proprietatea se află în apropiere de proiectul "viitoarea pârtie de schi, cu vedere sud, vârful Ghițu, vedere est Vâlsan, și vest poiana Molivis”, se arată în anunțul postat pe imobiliare.ro.

 

54 de ani de la inaugurarea Hidrocentralei Vidraru

Marţi, 08 Decembrie 2020 19:54

# Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurării, al cincilea în Europa şi al nouălea în lume

Pe 9 Decembrie1966 intra în funcţiune Hidrocentrala Vidraru de pe râul Argeş. La momentul inaugurării, barajul Vidraru, fabricat din beton în dublu arc era al 5-lea în Europa şi al 9-lea în lume, cu cei peste 166 metri înălţime, 25 metri grosime la bază şi 6 metri grosime la coronament. Construcţia amenajării hidroenergetice Vidraru a durat cinci ani şi jumătate şi s-a încheiat în anul 1966, plasând hidrocentrala pe locul doi ca mărime din istoria ţării, după cea de pe Bistriţa, pusă în funcţiune în anul 1950. Amplasarea barajului în Cheile Argeşului a necesitat excavaţii pe versanţi în condiţii deosebite.

Peste 26 de milioane de euro pentru un kilometru din Autostrada Sibiu-Pitești!

Luni, 07 Decembrie 2020 20:23

# Pentru miliardul de euro alocat Secțiunii 3 se luptă 15 asocieri de firme

Ministerul Transporturilor anunţă că până la termenul limită au fost depuse 15 oferte pentru contractul care prevede proiectarea şi execuţia lucrărilor pe secţiunea 3, Cornetu – Tigveni, a autostrăzii Sibiu-Piteşti, scrie Mediafax.ro.  Potrivit Ministerului Transporturilor, valoarea estimată a contractului este de 5.324.779.469 lei - peste un miliard de euro - fără TVA.

 

53 de ani de producție de motoare electrice la Pitești

Luni, 07 Decembrie 2020 19:46

Pe data de 6 decembrie 1967 intra în producție Întreprinderea de Motoare Electrice Pitești, cunoscută ulterior ca ”Micromotoare”,  ”Ana Imep” și ”Nidec”.     Firma este o companie producătoare de motoare electrice pentru electrocasnice și echipament auto din România. A fost înființată în anul 1967, ca o fabrică specializată pentru producerea motoarelor electrice pentru electrocasnice și utilizare industrială. În perioada comunistă, fabrica furniza motoare electrice pentru Uzina Mecanică Cugir, încă din 1968, pentru fabricarea mașinilor de spălat semiautomate Albalux.

Mioveni. Anunț important pentru locuitorii din Cluceresa!

Joi, 03 Decembrie 2020 08:30

# Începând cu 8 decembrie, Distrigaz va începe lucrările de cuplare a branșamentelor individuale de gaze

Compania Distrigaz Sud Rețele, operatorul sistemului de distribuție a gazelor naturale în Mioveni, informează că în perioada 2-5 decembrie 2020 va efectua operațiunile de cuplare a noii rețele de gaze din Clucereasa la sistemul național de distribuție. Începând cu data de 8 decembrie 2020, Distrigaz va începe lucrările de cuplare a branșamentelor individuale ale consumatorilor din Clucereasa la rețeaua de gaze naturale. Atenție, vor fi legați la rețea doar cei care au branșamentul realizat! Branșamentul reprezintă conexiunea realizată între conducta de gaz existentă pe stradă și acea firidă aflată la limita proprietății beneficiarului - persoană fizică ori juridică, denumită tehnic post de reglare și măsurare al debitului.

 

Grupul Supernova a preluat proiectul comercial Jupiter City din Piteşti

Luni, 23 Noiembrie 2020 17:25

# Centrul comercial are o suprafaţă de peste 45.000 mp, 1.700 de locuri de parcare şi 90 de magazine.

Grupul Jupiter a ajuns la o înţelegere cu grupul austriac Supernova pentru prima achiziţie de pe piaţa românească - Jupiter City Shopping City din Piteşti. Achiziţia a avut loc în luna octombrie a acestui an, iar grupul austriac are în plan să realizeze şi alte achiziţii la nivelul Europei Centrale şi de Est, conform zf.ro.
Centrul comercial are o suprafaţă de peste 45.000 mp, 1.700 de locuri de parcare şi 90 de magazine.

A început acțiunea de distribuire, la domiciliu, a tichetelor sociale pentru mese calde

Luni, 16 Noiembrie 2020 23:21

Din 11 noiembrie, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești a început acțiunea de distribuire, la domiciliu, a tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde, conform OUG nr. 115/2020. Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 (POAD) finanţat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane stabilește principale categorii de beneficiari:
a) persoanele care au venituri la nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, în vârstă de 75 de ani împliniţi sau peste această vârstă;

 

S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. va continua campania de verificare privind legalitatea utilizării serviciului de apă/canalizare

Luni, 16 Noiembrie 2020 15:08

S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. aduce la cunoştinţa tuturor utilizatorilor din aria de operare că va continua campania de verificare în ceea ce priveşte legalitatea utilizării serviciului de apă/canalizare.
Se consideră consum clandestin:
• utilizarea serviciilor de alimentare cu apă / canalizare prin branşamente / racorduri realizate ilegal, fără avizul SC Apă Canal 2000 SA.
• utilizarea serviciilor de alimentare cu apă prin branşamente realizate legal, dar la care s-a intervenit ilegal asupra contorului montat în căminul de apometru, respectiv la care s-a rupt sigiliul.

Licitație uriașă pe un tronson al Autostrăzii Pitești-Sibiu

Marţi, 10 Noiembrie 2020 23:05

# Un miliard de euro pentru 37,4 km. de autostradă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos recent la licitaţie secţiunea 3 Cornetu – Tigveni a autostrăzii Sibiu – Piteşti. Acesta este cel mai scump tronson al autostrăzii ce va lega centrul şi vestul ţării de reţeaua europeană de autostrăzi, valorând circa 5,3 miliarde lei (un miliard euro), bani proveniţi din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.
Termenul de depunere a ofertelor de către constructori este de 10 noiembrie, conform CNAIR, iar în ipoteza în care nu vor exista contestaţii, semnarea contractului va avea loc în luna mai a anului viitor.

 

Verificaţi periodic instalaţiile interioare pentru a depista eventuale pierderi ascunse și a evita plata unor facturi exagerate!

Luni, 09 Noiembrie 2020 22:23

Dacă factura de apă este mai mare decât de obicei și contorul vă arată un consum, cu toate robinetele închise și aparatele care folosesc apă oprite, este posibil să aveți pierderi de apă pe rețeaua interioară. Chiar dacă intervențiile pe rețelele interioare nu fac obiectul contractului de furnizare utilități apă-canal, încheiat cu Apă Canal 2000 SA, nu ne place ca apa de la robinet să se piardă. În dorința de a preîntâmpina facturarea unor cantități mari de apă provenite din pierderile interioare ale rețelei de alimentare cu apă potabilă, Apă Canal 2000 SA face tuturor abonaților săi următoarele recomandări:

Comandă de 250 de Dustere militare pentru Uzinele Dacia, de la Ministerul Apărării

Luni, 09 Noiembrie 2020 22:21

Ministrul apărării naţionale, Nicolae Ciucă, a anunţat, joi, că MApN va achiziţiona, până la finalul anului, aproximativ 250 de vehicule Duster, varianta militară, pentru suma de 32 milioane de lei. Nicolae Ciucă a făcut anunţul în timpul bilanţului la un an de la preluarea mandatului, conform monitorulapararii.ro Dacia în variante militare, cu mitralieră comandată şi Pick-up, au fost prezentate prima dată la parada militară din 2013. Proiectul a fost dezvoltat de Uzina din Piteşti, în colaborare cu Departamentul pentru Armamente al MApN. Ciucă a mai precizat că MApN a ajutat economia naţională, în acest an, cu aproape 4 miliarde de lei. Cei mai mulţi bani dintre aceştia, 2,3 miliarde lei, au fost cheltuiţi pe echipamente, materiale şi lucrări de infrastructură.

 

 

Au fost prelungite înscrierile în Programul „Rabla”

Luni, 02 Noiembrie 2020 22:36

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat a că au fost prelungite până pe 20 noiembrie 2020 sesiunile de depunere a dosarelor în cadrul Programelor “Rabla Clasic” şi “Rabla Plus”. Ca noutate, în cadrul Programului “Rabla Plus”, a fost introdusă eligibilitatea autovehiculelor înmatriculate pentru prima dată cu cel mult şase luni în urmă, faţă de data vânzării şi care nu depăşesc 6.000 de km, inclusiv autovehicule care au fost utilizate pentru activităţi de drive-test sau demo.

Modelul electric Dacia va fi produs în China

Luni, 02 Noiembrie 2020 22:18

# Dacia Spring va fi, probabil, cea mai accesibilă mașină electrică din Europa

România nu va produce primul model electric al mărcii Dacia. Volumele de vânzări vor determina dacă în viitor Dacia Spring ar putea sau nu să fie produsă în România sau în Maroc, însă raţiunile de cost din spatele maşinilor electrice determină ca în prezent modelul să fie produsă în China, relatează Ziarul Financiar.

 

Au început lucrările de reabilitare la fostul „Panoramic” din Pitești

Luni, 26 Octombrie 2020 23:47

De săptămâna trecută a fost din nou agitație la Casa Universitarilor, fostul „Panoramic”. Nu au fost văzuți oameni ai străzii, veniți pentru a se adăposti, ci din contră mai multe echipe de muncitori. Zgomotul produs de utilajele de pe șantier a fost dovada vie că s-a muncit cu spor, în fiecare zi, dis de dimineață.
Aflată la câteva sute de metri de centrul Piteștiului, clădirea de 823,33 mp, din str.

Industria auto renaște la Câmpulung, dar nu la ARO

Luni, 26 Octombrie 2020 23:39

# O firmă musceleană pune caroserie de pick-up pe modelul Duster

Iată că la Câmpulung se mișcă ceva, din fericire. Din păcate nu se mișcă la ARO, firmă ce a asigurat, odată, multe locuri de muncă pentru musceleni. Tot e bine, e un început!

 

Pagina 34 din 77

«ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea