Indemnizația de creștere pentru gemeni, tripleți și multipleți se majorează cu 50%!

Miercuri, 20 Septembrie 2023 14:27

 

# Majorarea se va face chiar de la următorul virament al indemnizației”

Se vede că argeșeanca nostră ajunsă ministru, Simona Bucura Oprescu, e pusă pe treabă. Guvernul din care face parte vine cu o măsură corectă și așteptată pentru mamele și tații de gemeni, tripleți și multipleți.

Datorită Hotărârii de Guvern adoptată recent, indemnizația de creștere a copiilor pentru părinții care au gemeni, tripleți și multipleți se majorează cu câte 50% pentru fiecare copil!

 

Topul Firmelor din Argeș, ediția a XXVIII-a

Marţi, 19 Septembrie 2023 12:35

 

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură (CCIA) Argeș premiază excelența în afaceri prin „Topul Firmelor din Argeș”, ediția a XXVIII-a. Evenimentul va avea loc miercuri, 11 octombrie 2023, începând cu ora 18.00, la Complexul Star Plaza din Bascov. Este unul dintre cele mai importante evenimente de business ale anului organizate în Argeș.

„Ca de fiecare dată, Topul Firmelor din Argeș reprezintă un clasament obiectiv și concludent, precum și o bună ocazie de a radiografia performanța economică a firmelor din județul nostru. Organizăm ceremonia de decernare a premiilor Topul Firmelor din Argeș ediția XXVIII, 2023 cu scopul de a recunoaște și aprecia performanța, iar participarea la acest eveniment poate fi o bună oportunitate de a-i întâlni pe cei mai importanți membri ai comunității de afaceri din Argeș și de a sonda noi oportunități de dezvoltare. Este evenimentul celor care fac diferența!”, a precizat George Caval (foto), președintele CCIA Argeș.

 

 

Noua lege a pensiilor ar putea fi gata la 1 ianuarie 2024!

Marţi, 19 Septembrie 2023 12:29

 

Veşti bune pentru pensionari! Noua lege a pensiilor ar putea fi gata la începutul anului viitor şi după cum a anunţat Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, se are în vedere, cu prioritate, eliminarea inechităţilor din sistem.

„Aşa cum am discutat la Bruxelles, așa cum a anunțat și premierul și așa cum ne-am angajat în Guvern, noi vrem să venim cu noua lege a pensiilor până la sfârşitul acestui an, de la 1 ianuarie 2024 să avem o nouă lege a pensiilor.

Dacă pensionarii suferă de ceva, de o nedreptate, este faptul că există pensii inegale la muncă egală, ca să spun aşa”, a declarat Câciu, potrivit Stiripesurse.ro.

 

Zeci de unități de cazare, verificate în Argeș. A curs cu amenzi

Luni, 18 Septembrie 2023 22:36

 

În perioada 28 august – 8 septembrie, s-au desfășurat verificări la unitățile de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată. Acțiunile au fost desfășurate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș, prin inspectorii săi de muncă cu atribuții de control în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă. Pentru că au existat indicii că în unități de mici dimensiuni, de genul pensiunilor turistice, se desfășoară în fapt activități de asistență socială cu cazare (specifice azilelor), acțiunile de control s-au desfășurat în echipe mixte, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

 

 

Furt de apă la un restaurant din municipiul Pitești

Luni, 18 Septembrie 2023 22:30

 

# S.C. Apă Canal 2000 SA a formulat deja plângere penală împotriva persoanei care a produs prejudiciul

Situația unui restaurant care își desfășoară activitatea într-o zonă foarte primitoare din municipiul Pitești (zona străzii Costache Negrii) a intrat în atenția Departamentului Comercial din cadrul SC Apă Canal 2000 SA, datorită consumului de apă redus înregistrat în ultima perioadă. Acesta era apropiat de cel al unui consumator casnic, aproximativ 10 - 12 mc/lună.

 

Bani de la Guvern pentru ca 97 de unităţi de învăţământ să aibă toaletele în interior! O şcoală e din Argeş!

Luni, 18 Septembrie 2023 16:22

 

Săptămâna trecută, Guvernul a alocat suma de 9.933 mii de lei pentru 97 de școli care au toaletele în curte și nu au apă curentă și canalizare. De asemenea, 4.673 mii de lei vor ajunge la 62 de școli, care nu au reuşit să finalizeze construirea toaletelor în 2022.

Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu“ din orașul Ștefănești va primi 143.000 lei, în acest proiect.

 

 

Bani de la Guvern pentru schimbarea sobelor vechi!

Luni, 18 Septembrie 2023 15:26

 

Ministerul Mediului pregăteşte un program prin care va acorda vouchere pentru schimbarea sobelor vechi, cu eficienţă scăzută, de 20-25%. În perioada următoare, vor fi puse la punct toate detaliile acstui proiect.

“Am discutat cu colegii de la Administraţia Fondului pentru Mediu şi ne pregătim să iniţiem un program pilot prin care să scoatem acele sobe din casele românilor cu eficienţă 20 sau 25%, acele sobe foarte vechi, şi să le înlocuim, acordând o finanţare uşoară, printr-un voucher, să le înlocuim cu sobe cu înaltă eficienţă energetică, adică peste 90% eficienţă.

 

Încep lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare în colonia ACH

Joi, 14 Septembrie 2023 14:18

 

# Contractul a fost amânat din cauza unei contestații

Continuă lupta pentru atribuirea de contracte! Firmele necâștigătoare sunt nemulțumite și ajung la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Sunt și cazuri când societățile comerciale fac plângere împotriva hotărârii CNSC. În această situație, problema ajunge să fie rezolvată abia în instanță. Timp și resurse pierdute! Cu aceste probleme se confruntă din ce în ce mai des autoritățile publice. Această situație a fost sesizată, recent, și de Cristian Gentea, primarul Municipiului Pitești.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Bruxismul

Joi, 14 Septembrie 2023 08:57

 

Bruxismul este o afecțiune al cărei principal simptom este scrâșnitul dinților sau, pur și simplu, încleștarea maxilarelor. De multe ori, bruxismul rămâne nediagnosticat până la apariția problemelor dentare pe fondul acestei tulburări, întrucât frecarea repetată a dinților unii de alții poate duce la deteriorarea smalțului și apariția de fisuri sau carii dentare.

Bruxismul nocturn se manifestă doar în timpul somnului, pacientul neavând posibilitatea de a-și controla mișcările. Boala devine mai accentuată în stările stresante sau momentele cu încărcătură emoțională deosebită.

 

Noi modalităţi de plată a facturilor emise de SC Apă Canal 2000 SA Piteşti

Miercuri, 13 Septembrie 2023 20:14

 

SC Apă Canal 2000 SA aduce la cunoştinţă beneficiarilor că, începând cu data de 1 septembrie 2023, a implementat noi modalităţi de plată a facturilor de apă şi canalizare, precum şi a facturilor pentru serviciile conexe prestate de societate, prin intermediul Băncii Transilvania şi a Băncii Centrale Cooperatiste CREDITCOOP, după cum urmează:

- virament bancar, în conturile societăţii deschise la Banca Transilvania şi la Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP, cu indicarea codului de client şi a numărului de factură;

- internet banking / mobile banking, prin intermediul Băncii Transilvania, cu selectarea denumirii companiei, indicarea codului de client şi a numărului de factură;

 

 

Directorul de vânzări al DACIA: „Mașina devine un articol de lux, noi suntem alternativa la prețurile mari”

Miercuri, 13 Septembrie 2023 14:02

 

Uzina Dacia de la Mioveni are noi perspective, în contextul apariţiei maşinilor electrice, dar şi a creşterii semnificative a preţurilor la noile maşini care apar pe piaţă. Xavier Martinet, directorul de vânzări și marketing al Dacia a vorbit la Chamonix (Franța), despre faptul că maşina a devenit un produs de lux, iar mulţi clienţi deja nu îşi mai permit să cumpere un autoturism nou. În acest context, Dacia produce maşini bune, la preţuri rezonabile.

”După criza pandemică, situația pieței s-a schimbat”, explică Martinet.

Hotelul Argeș a intrat sub umbrela brandului Accor, cel mai mare lanț hotelier din lume

Miercuri, 13 Septembrie 2023 10:02

 

# Andreia Dumitrică, General Manager la viitorul Hotel Ibis Styles Pitesti City Center: ”Implementarea standardelor impuse de brand va reprezenta o provocare!”

Accor, unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din lume, anunţă deschiderea unui nou hotel sub brandul ibis Styles în Piteşti. Lanţul hotelier a încheiat un acord de franciză cu compania HR Eden 2007, ce administrează hotelul Argeş din Piteşti, care va fi renovat şi rebranduit în marca internaţională.

Hotelul va avea 45 de camere, un restaurant, un bar şi o sală de şedinţe. Hotelul urmează a fi deschis în trimestrul al patrulea din acest an.

 

 

„Locul deșeurilor nu e în casă”, campanie desfășurată și la Budeasa

Marţi, 12 Septembrie 2023 20:48

 

Până la sfârșitul lunii septembrie, pe raza comunei Budeasa, se desfășoară Campania de Mediu - Mini colectare DEEE - „Locul deșeurilor nu e în casă! ”, în cadrul căreia se vor colecta deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Deșeurile electronice și electrice provin de la diferite produse care sunt aruncate după utilizare. Aparatele mari de uz casnic, cum ar fi mașinile de spălat sau sobele electrice, sunt cele mai des colectate, totalizând mai mult de jumătate din cantitatea totală de deșeuri electronice colectate. Urmează în ordine echipamente IT și de telecomunicații (laptopuri, imprimante), echipamente de consum și panouri fotovoltaice (camere video, lămpi fluorescente) și aparate de uz casnic mici (aspiratoare, prăjitoare de pâine).

 

În atenția tuturor argeșenilor. Guvernul a prelungit termenul până la care pot fi plătite retroactiv contribuțiile de asigurări sociale

Marţi, 12 Septembrie 2023 14:16

 

 

Guvernul a prelungit prin OUG nr. 70/2023 pentru modificarea și/sau completarea unor acte normative din domeniul pensiilor publice, data până la care se poate plăti contribuția pentru asigurări sociale pentru pensie, aceasta data fiind 31 decembrie 2024. ÎN VEDEREA OBȚINERII PENSIEI PENTRU LIMITĂ DE VÂRSTĂ, până la data de 31 decembrie 2024, persoanele care nu au avut calitatea de asigurat in sistemul public, au posibilitatea legală de a plăti retroactiv contributia la pensii pentru 6 ani.

 

Cristian Gentea: ”Refacem Teatrul de Vară din Ștrand fără bani de la bugetul local!”

Marţi, 12 Septembrie 2023 11:51

 

Teatrul de Vară din Ștrand va fi renovat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației., fără bani de la bugetul local!

Încă 2.756.478,51 lei pentru Municipiul Pitești (Filarmonica Pitești) de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Cristian Gentea, primar: ”Prin această alocare avem întreaga sumă pentru a reabilita și moderniza Teatrul de Vară din Ștrand.

Așa cum am promis, fără bani de la bugetul local! Atașez și fotografii cu modul în care va arăta Teatrul de Vară.”

 

Alooo, ministerul Transporturilor??? Autostrada Piteşti-Sibiu se construieşte cu viteza melcului!

Marţi, 12 Septembrie 2023 10:53

 

# 28 de kilometri s-au făcut din 2020 încoace

# Bani de la Guvern, săptămâna trecută, pentru autostrada Pitești - Sibiu!

Autostrada Piteşti-Sibiu pare că bate pasul pe loc. Deşi lucrările au început în primăvara lui 2020, până azi s-au finalizat aproximativ 28 de kilometri, dintr-un total de 122,1, după cum titrează colegii de la Adevărul.ro.

Secţiunea 1, Sibiu-Boiţa, este singura dintre cele cinci secțiuni care a fost terminată la finalul anului 2022. Aceasta are o lungime de 13,7 kilometri şi a costat 612,6 milioane lei, fără TVA.

În acest moment, singurele secţiuni pe care se lucrează sunt tronsoanele 4 şi 5. În total, în ultimii doi ani, au fost realizaţi numai 14,5 kilometri din cei 40,35 kilometri.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Microscopul Dentar

Joi, 07 Septembrie 2023 10:32

 

Microscopul dentar, folosit ca instrument de lucru în stomatologie aduce schimbări majore în modul de stabilire a diagnosticului afecțiunilor dentare și în efectuarea tratamentului.

IMPORTANȚA UTILIZĂRII MICROSCOPULUI DENTAR:

• permite vizualizarea clară a dintelui și a interiorului acestuia sub o lumină intensă, se pot observa cele mai fine detalii, care de multe ori pot trece neobservate cu ochiul liber.

• este o abordare modernă și mai puțin invazivă a îngrijirii dentare, care are ca scop păstrarea structurii dintelui și conservarea țesutului, minimizând în același timp riscurile și reducând timpul de vindecare.

 

Costă 1 leu/kw! Stații noi de încărcare pentru vehicule electrice în municipiul Pitești

Miercuri, 06 Septembrie 2023 08:57

 

Au fost finalizate cele 10 stații de încărcare pentru vehicule electrice, instalate în strada Costache Negri nr. 30 (parcare Bowling), finanțate de către Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de încărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ.

 

 

Codul de client - necesar în apelarea Call Center Apă Canal 2000 SA Piteşti

Marţi, 05 Septembrie 2023 11:53

 

Aşa cum am mai anunţat, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, pentru operativitate în rezolvarea problemelor şi îmbunătăţirea comunicării cu clienţii săi, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a implementat serviciul de Call Center, care este funcţional de la începutul lunii martie.

Oricine va suna la numărul de telefon 0248 223 237, disponibil nonstop, poate primi informaţii despre contracte, facturi şi modalităţi de plată, tarife, racordarea la reţelele de apă şi de canalizare, obţinerea avizelor, lucrări programate şi avarii, etc..

 

În Argeș pot fi stocate peste 645.000 de tone de produse agricole

Miercuri, 30 August 2023 10:42

 

Argeșul este unul dintre județele cu tradiție în domeniul creșterii animalelor, cultivarea cerealelor, legumelor, pomilor fructiferi și viței de vie. Suprafața agricolă exploatată a județului Argeș este de 342.347 hectare.

Cu toate acestea femierii argeșeni se confruntă cu probleme cauzate în principal de slaba capitalizare, lipsa mijloacelor de valorificare pe piață a produselor și capacitatea redusă a unităților de depozitare și de procesare. Afectați de acest lucru, fermierii ajung să își vândă recoltele la prețuri mici la capătul tarlalei.

 

Pagina 5 din 70

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea