Producția Dacia și Ford a crescut cu 15% în primele opt luni din 2022

Luni, 12 Septembrie 2022 12:50

În primele opt luni din acest an, la uzinele Dacia și Ford au fost produse 330.000 de mașini, cu peste 40.000 mai multe decât între ianuarie și august 2021.

În lunile iulie și august 2022 au fost produse în România un număr de 61.634 autoturisme, o creștere de 24% față de perioada similară din 2021, respectiv 49.375 unități, arată datele ACAROM. Dintre acestea, 34.153 unități au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni și 27.481 unități au fost produse de uzina Ford de la Craiova.

Pe primele opt luni din 2022, producția de autoturisme în România a atins volumul de 330.393 unități (199.503 Dacia + 130.890 Ford), o creștere cu +15.5% față de perioada similară din 2021. Sandero și Duster au fost luna trecută în top 10 cele mai vândute mașini din Europa.

Cea mai valoroasă companie din lume ar putea prelua o parte din Automobile Dacia

Luni, 05 Septembrie 2022 23:03

Armaco, compania controlată de guvernul Arabiei Saudite, cea mai mare companie din lume după capitalizarea estimată la 2,2 trilioane de dolari, ar putea prelua o cotă din viitoarea divizie de motoare cu ardere internă a Grupului Renault, potrivit Automotive News Europe.

Divizia include şi fabricile de motoare şi cutii de viteze din România, care momentan sunt integrate în compania Automobile Dacia.

Armaco ar putea lucra mai departe cu Renault la dezvoltarea de combustibili sintetici pentru motoarele cu ardere internă, Armaco având un centru de dezvoltare în apropiere de Paris unde îşi concentrează activitatea în domenii precum energie, transport şi mediu, potrivit  zf.ro.


 

Argeșenii pot investi, în septembrie, în titluri de stat Tezaur și Fidelis

Luni, 05 Septembrie 2022 20:45

Ministerul Finanțelor a lansat, de la 1 septembrie 2022, noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației prin intermediul Programelor Tezaur și Fidelis.

În cadrul Programului Tezaur, dobânzile anuale oferite sunt: 7,75% pentru scadența de 1 an și 7,90% pentru scadența de 2 ani. Titlurile de stat sunt emise în forma dematerializată, au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda anuală este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Persoanele fizice rezidente pot cumpăra titluri de stat Tezaur:

 

Constantin Pănescu a mutat o parte dintre afaceri în Mehedinți

Joi, 01 Septembrie 2022 10:45

# Acesta a cumpărat o firmă cu trei hectare de teren pe malul Dunării

Constantin Pănescu este un afacerist recunoscut în Argeș. De numele său se leagă firme de prestigiu ca Selca. Alcadibo, Metabet. Cu o putere de muncă ieșită din comun – dar și cu puțin noroc, Pănescu reușește să numere, în cont, milioane de euro. Iată însă că afaceristul nu s-a retras deși, după afacerea cu Mall-ul din Tudor Vladimirescu, mulți preziceau că ve dispărea undeva pe o insulă exotică, la soare. Ei bine, nu!

Metabet-ul din Tudor Vladimirescu nu a dispărut, el produce în continuare... în județul Mehedinți, pe malul Dunării. Locația este  una strategic aleasă pentru transportul pe apă, cel mai ieftin. Iar în ziua de azi, asta poate face diferența!...

 

Top-ul principalelor meserii solicitate de către angajatorii din Argeș

Miercuri, 31 August 2022 12:00

Muncitorii necalificați la asamblarea pieselor, șoferii și mai nou vânzătorii la domiciliul clientului, pe bază de comandă, sunt cele mai căutate meserii de către angajatorii din județ, conform Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș.

La nivelul Argeșului, șomajul, înregistrat în primele șapte luni din 2022, s-a evidențiat printr-un trend descendent. La sfârșitul lunii iulie, s-au aflat în șomaj 7.820 de persoane, dintre care 3.824 erau femei, „La data de 31.07.2022, șomerii cu studii gimnaziale aveau ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Argeș (33,06%), urmați de cei cu studii primare (25,41%) și de cei cu studii liceale sau postliceale (18,44%).

Ministrul Muncii îi trimite la muncă pe asistaţii sociali!

Marţi, 30 August 2022 19:08

Vineri, 26 august, Guvernul Ciucă a aprobat majorarea ajutoarelor sociale. În plus, au fost adoptate o serie de măsuri care nu-i vor încânta deloc pe mulţi dintre beneficiarii de ajutoare sociale, care de ani buni stau cu mâna întinsă la primari, ca să primească ajutoarele sociale. Mai nou, asistaţii sociali vor fi înregistraţi la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi li se vor căuta locuri de muncă.

“Este aprobarea venitului minim de incluziune, care vine cu o nouă viziune asupra a ceea ce înseamnă asistenţa socială în România. Erau trei prestaţii sociale până acum, ne referim la venitul minim garantat, la alocaţia de sprijin pentru familiile cu copii, dar şi la ajutorul pentru încălzire. Ajutorul pentru încălzire a fost tratat separat în Legea 226/2021 şi au rămas cele două prestaţii sociale care au fost introduse aici.

 

 

SEdC Mioveni prestează servicii de vidanjare a foselor septice și a bazinelor vidanjabile

Marţi, 30 August 2022 18:11

SEdC Mioveni prestează servicii de vidanjare a foselor septice și a bazinelor vidanjabile. Punem la dispoziţie un utilaj modern destinat vidanjării şi spălării cu presiune înaltă, special proiectat pentru zonele urbane şi rurale. Aceste servicii se prestează pe bază de comandă și au la bază un contract de prestare a serviciului în baza căruia asigurăm preluarea apelor uzate de la punctele de lucru ale beneficiarului, în stația de epurare a orașului Mioveni. Pentru detalii suplimentare sau pentru a efectua o comandă, ne puteți contacta la tel: 0348/445.885, tasta 5 – Serviciul Achiziții, sau prin email la: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Cererea pentru încheierea contractului de vidanjare/preluare ape uzate, poate fi ridicată de la sediul nostru (GHIȘEU UNIC, parter) sau descărcată de pe pagina noastră.

Facturile la energie rămân plafonate până la 31 martie 2023

Marţi, 30 August 2022 09:11

În ultima vreme, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost băgat în şedinţe, pe tema plafonării preţurilor la energie. S-au făcut multe speculaţii, luptele politice au fost şi ele prezente. Până la urmă, ministrul Popescu a a reiterat ceea se se ştia de acum câteva luni. Şi anume faptul că facturile la energie ale românilor vor fi plafonate până la 31 martie 2023. Nimeni nu ne spune însă ce va fi după această dată. Ameninţat cu remanierea, Virgil Popescu s-a cuminţit în declaraţii şi încearcă să liniştească populaţia.

,,Acum sunt supraimpozitaţi producătorii, dar este normal să fie impozitat tot lanţul. Nu văd de ce un intermediar ar trebui să câştige mai mult de câteva procente, că doar ia şi vinde, nu face altceva. Nu văd de ce să câştige dublu, triplu. Nu e normal ca unii să facă profituri foarte mari şi alţii să le plătească. Preţul care este acum în PZU este foarte mare. Plafonarea va rămâne, evident. Ordonanţa este în vigoare până la 31 martie. Nu se va întâmpla nimic cu facturile românilor peste iarnă. În septembrie-octombrie vom lucra la ce se va întâmpla după 31 martie”, a arătat oficialul guvernamental potrivit Comisarul.ro.

 

 

Kärcher vrea să transforme România într-un centru unde să realizeze tot ce ţine de aspiratoarele grupului

Luni, 29 August 2022 18:17

Grupul german Kärcher vrea să transforme România într-un centru unde să realizeze tot ce ţine de aspiratoare. Compania CER Cleaning Equipment din judeţul Argeş, cea care operează producţia locală a Kärcher, va termina anul acesta cu afaceri de circa 800 de milioane de lei, cu 40% mai mari decât în 2021, informează Ziarul Financiar.

„Vrem ca România să fie un nucleu pentru tot ce ţine de aspiratoarele grupului Kärcher, de la cercetare şi proiectare până la produsul final. Vrem ca totul să se realizeze aici“, spune Ion Bican, executivul care conduce operaţiunile de producţie ale Kärcher în România, conform zf.ro.

 

Primăria Câmpulung vrea să cumpere acțiunile lui Gigi Văsâi de la ”Edilul”

Joi, 25 August 2022 09:16

De mulți ani, Edilul CGA – societatea care asigură, în Câmpulung, servicii de alimentare cu utilități – este deținută, majoritar, de Primăria Câmpulung. Un pachet de 31% însă este deținut de afaceristul Gheorghe Văsâi prin una din firmele sale. Ei bine, primăria din localitate a trecut la acțiune. Și a dat aproape 11.000 de euro, sumă fără TVA, unei firme care să evalueze… cât face o acțiune de la Edilul, în vederea cumpărării.

”DESCRIERE: servicii de elaborare a unui raport de evaluare prin care să se stabilească valoarea unei acțiuni la capitalul social al SC EDILUL CGA SA având în vedere intenția UAT Câmpulung de a achiziționa pachetul minoritar de acțiuni de 31% deținut de o firmă cu capital privat, astfel încât UAT Câmpulung să dețină întreg pachetul de acțiuni al SC EDILUL CGA SA.”

Acum costă, per total, cu 10.942 euro mai mult. Scump domnulu, scump!...

 

 

Lemne de peste 282.000 de lei pentru Poliția Argeș

Miercuri, 24 August 2022 11:15

Inspectoratul de Politie Județean Arges achizitionează lemne de foc pentru încălzirea sediilor în timpul perioadei de iarnă. IPJ Argeș pune la dispoziție suma de 282.100 lei pentru 455 mc de lemn. Licitația a fost împărțită pe mai multe loturi, după cum urmează: Lot nr. 1 - lemn de foc zona Pitești-Topoloveni - 90 mc; Lot nr. 2 - lemn de foc zona Curtea de Argeș - 115 mc; Lot nr. 3 - lemn de foc zona Câmpulung - 135 mc; Lot nr. 4 - lemn de foc zona Costești - 115 mc.  La licitație s-au înscris două firme din comuna Morărești - SC Apromar Forest 2001 SRL și SC Delmar Forest Logistic SRL, pentru toate cele patru loturi, și una din Valea Mare Pravăț - Kosiry Forest Construct, doar pentru zona din Câmpulung. În perioada următoare urmează să se stabilească societățile care vor furniza Poliției Argeș lemne de foc.

A.V.

SC Apă Canal 2000 SA Piteşti - canale de comunicare disponibile

Joi, 18 August 2022 21:10

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti aduce la cunoştinţă că, pentru gestionarea eficientă a relaţiei cu clienţii săi, pune la dispoziţia acestora mai multe canale de comunicare, care pot fi utilizate în măsura posibilităţilor utilizatorilor şi în funcţie de tipul de probleme care necesită rezolvare, după cum urmează:

Depunere cereri, sesizări scrise şi alte documente:

 

 

Zahanaua lui Max este scoasă la licitație

Joi, 18 August 2022 08:28

# Terenul de sub clădire nu se vinde, este al soției fotbalistului Dobrin

Cabinetul de Insolvență ENOIU NICULAE oferă spre vânzare, prin licitaţie deschisă cu strigare, ședințe organizate la interval de două săptămâni în perioada 19.08.2022 – 09.12.2022, respectiv în zilele de vineri, ora 9:30, la sediul lichidatorului judiciar din Câmpulung, str. Negru Vodă nr. 131, jud. Argeş, ,, Activ imobil situat în mun. Pitești, str. Târgul din Vale nr. 29, jud. Argeș, compus din Clădire Unitate alimentație publică (Ds + P + 1E + M ), la care au fost executate împrejmuire și amenajare curte grădină de vară, precum și alte lucrări de modernizare clădire, activ ce nu are demarată procedura de recepție finală a lucrărilor de construcții și instalații, și care se află pe terenul proprietate persoană fizică Dobrin Gheorghița, identificat în patrimoniul debitoarei Zahana Max S.R.L. Pitești.

CNAIR a emis autorizaţia de construcţie pentru tronsonul 4 al drumului expres Craiova-Piteşti!

Miercuri, 17 August 2022 14:04

Compania Naţională de Administare a Infrastructurii Rutiere a emis autorizaţia de construcţie pentru tronsonul 4 al Drumul expres Craiova-Piteşti. Valoarea lucrărilor este de 389.240.840,00 lei fără TVA, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni de la data începerii efective a lucrărilor.

„Miercuri, 10.08.2022, s-a emis autorizaţia de construire pentru tronsonul 4 (km 89+300 – km116+500) din drumul expres Craiova - Piteşti şi a drumurilor de legătură (km 1+340 – 5+000). Astfel, se autorizează execuţia lucrărilor numai în culoarul expropiat prin Hotărârea nr. 469 din 11 iunie 2020.

 

Dealerul AUDI-VW-SEAT-SKODA din Pitești își face parc fotovoltaic

Miercuri, 17 August 2022 08:47

 

Euro Tehno Group din Pitești, dealerul mărcilor auto Audi - VW - Seat - Skoda, își construiește un parc de fotovoltaice chiar în zona reprezentanțelor pe care le deține, în Bd. Petrochimiștilor.

 

Este vorba de un sistem ce va produce maxim 100 Kw și care va acoperi, în bună măsură, consumurile proprii.

A început monitorizarea aeriană a șantierelor Drumului expres Craiova-Piteşti şi a Autostrăzii Sibiu-Piteşti!

Marţi, 16 August 2022 21:41

Se lucrează sub lupa autorităţilor pe cele mai importante şantiere de infrastructură din România. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că, de săptămâna trecută, a început monitorizarea aeriană a șantierelor care se află în plină desfăşurare. Sunt observate atent şi lucrările de pe Drumul expres Craiova-Piteşti, precum şi cele de pe secţiunea 5 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti.

„A început monitorizarea aeriană a șantierelor, obiectiv pe care mi l-am asumat încă de la preluarea mandatului!

 

 

Greu de crezut – dar adevărat! Firma Zeus a pierdut o licitație uriașă, la CNSC, din cauză că... nu a depus, în termen legal, cauțiunea

Joi, 28 Iulie 2022 09:14

De la început trebuie menționat că, la licitația cu miză uriașă, firma Zeus SA a mers într-o asociere al cărei lider a fost. În asocierea mai erau și Wagramer Termo 2000 SRL dar și Condor Păduraru SRL. Licitația a fost organizată de AGENȚIA NAȚIONALĂ DE ÎMBUNĂTĂȚIRI FUNCIARE și prevede ”Executia lucrarilor pentru obiectivul de investiţie: Reabilitarea infrastructurii principale din amenajarea Stefanesti-Leordeni” judetul Arges ; Reabilitarea , Canal de aductiune CA, L=26.700 m Valoarea estimata a lucrarii este de 41.069.312,00 lei fara TVA, din care: -Valoarea estimata pentru executia lucrarilor : 40.654.168,00 lei ( fara TVA ), la care se adauga organizare de santier in valoare de 415.144 lei fara TVA;

 

ATENŢIE, şoferi! Se majorează amenzile pentru lipsa rovinietei!

Joi, 28 Iulie 2022 07:44

# „Scopul nostru nu este să dăm amenzi, ci să încasăm taxele”

Veste proastă! Şoferii care nu au rovinietă vor primi amenzi mai mari după ce oficialii au decis majorarea contravenţiilor pentru cei care nu plătesc taxa de drum. Din anul 2010 şi până în prezent, rovinieta s-a scumpit cu 20%. Pentru autoturisme, amenda creşte cu 25 de lei, însă pentru camioane, TIR-uri şi autocare – amenda se majorează cu sume importante.

 

 

Drumul Expres Craiova - Pitești: Tronsonul care ocolește Slatina va fi deschis circulației pe 28 iulie

Miercuri, 27 Iulie 2022 09:43

Pe 28 iulie se va deschide traficul pe următorul tronson al Drumului Expres DEx12 Craiova - Pitești, porțiunea de peste 20 de kilometri care va ocoli Slatina. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că în această săptămână vor fi daţi în folosinţă încă 21,35 de km din Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Acest tronson are o lungime de 39,85 km şi se desfăşoară pe două loturi: Balş-Piatra Olt (18,5 km) şi Piatra Olt-Slatina (21,35 km).

 

Guvernul a aprobat achiziţia primelor trenuri nepoluante pe hidrogen

Marţi, 26 Iulie 2022 14:18

Guvernul a aprobat în şedinţa de săptămâna trecută achiziţia primelor trenuri nepoluante, pe hidrogen, din România, a anunţat Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Potrivit acestuia, proiectul pilot, implementat de Autoritatea Feroviară Română şi aprobat de Guvern, vizează achiziţia a 12 automotoare de 160 de locuri, precum şi servicii de întreţinere şi reparaţii a vehiculelor şi alimentare cu hidrogen, pe termen lung.

Proiectul va deservi prin servicii cu frecvenţă ridicată rutele din nordul Bucureştiului şi judeţul Ilfov, în conexiune cu judeţele învecinate Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu, dar că, datorită fiabilităţii noilor vehicule, trenurile vor ajunge şi până în judeţele Olt şi Dolj.

 

 

Pagina 5 din 61

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea