Inspectorii antifraudă verifică dotarea cu noile case de marcat electronice

Luni, 18 Martie 2019 15:10

Începând de vineri, 15 martie, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) desfăşoară acţiuni de control tematic privind respectarea de către operatorii economici a obligaţiei de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic.
Acţiunea de control a fost dispusă de Ministerul Finanţelor Publice, fiind determinată de faptul că cererea de case de marcat electronice a scăzut accentuat în perioada decembrie-februarie, vânzările diminuându-se.

Șeful Dacia amenință, voalat, cu diminuarea investițiilor la Uzina Mioveni

Luni, 11 Martie 2019 13:51

# Christophe Dridi: ”Sunt poduri cu probleme în Argeş…”
Grupul Renault are în plan investiţii totale de 800 mil. euro în România în următorii trei ani, însă francezii condiţionează suma totală de măsurile concrete pe care Executivul de la Bucureşti le va implementa în ceea ce priveşte infrastructura şi programul Rabla.

 

Secțiunea 1 a autostrăzii Sibiu - Pitești, de 13 km, va fi realizată în patru ani

Luni, 11 Martie 2019 13:48

# Câștigătoarea licitației a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de circa 100 milioane de euro

Pe  6 martie, CNAIR SA a finalizat procesul de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii "Proiectare și execuție autostrada Sibiu - Pitești, Secțiunea 1 Sibiu - Boița, cu o lungime de 13 km”. Compania Porr Construct a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei cu o valoare a propunerii financiare de 612.647.863,38 Lei fără TVA, echivalentul a 129 milioane Euro fără TVA.

Sticlă din Franța, dop din Portugalia, rachiu de Argeș - premii internaționale. ”Pater” - un brand argeșean, ajuns vedetă

Luni, 11 Martie 2019 13:43

Acum doi ani, în apropierea Sărbătorilor de Iarnă, a fost lansat pe piață brandul de țuică ”PATER”, o marcă ce a devenit déjà  cunoscută și apreciată, atât în țară, cât și peste hotare. O țuică tare, cu o culoare plăcută, îmbuteliată la cele mai înalte standarde, cu o etichetă atrăgătoare. Produsul este considerat un whisky autohton. Familia Mărășoiu îmbuteliază ţuica împreună, membrii ei îi pun sticlei dopul, timbrul, capişonul, eticheta. Practic, aproape toată activitatea din mica afacere este făcută de familie, care are însă şi angajaţi sezonieri în livadă.

 

Un brand argeșean, pe e-MAG

Luni, 11 Martie 2019 12:39

IPEE AMIRAL TRADING IMPEX din Curtea de Argeș este una din firmele care au reușit, prin seriozitate și muncă, să se mențină pe o piață acerb concurențială, sufocată îndeosebi de produse chinezești, ieftine și de proastă calitate. În timp, cu muncă, firma a ajuns să expună în magazine de renume, cum este Dedeman, sau să exporte marfa produsă în țări cu tradiție.

68 de piteșteni beneficiază de venitul minim garantat

Luni, 04 Martie 2019 23:09

În municipiul Pitești există un număr de 68 de persoane care beneficiază de prevederile Legii 416/2001 privind venitul minim garantat. Lista privind beneficiarii de ajutor social, precum și persoanele care urmează să efectueze orele de muncă în folosul comunității, inclusiv Planul cuprinzând acțiunile și lucrările de interes local sunt afișate la loc vizibil la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Pitești.

 

Subvenții mai mari pentru agricultori

Luni, 04 Martie 2019 14:54

Comisia Europeană a revizuit normele privind ajutoarele de stat în sectorul agricol, așa-numitele ajutoare de minimis, majorând cuantumul maxim pe care autoritățile naționale îl pot utiliza pentru a-i sprijini pe fermieri. Acest tip de subvenționare va crește în mod semnificativ, făcând posibilă o mai mare flexibilitate și mai multă eficiență, în special în perioade de criză și în situații care necesită o reacție rapidă din partea autorităților publice.

Vânzare de record mondial - la preț redus

Luni, 18 Februarie 2019 15:31

# Proiectul imobiliar ”Arcadia” este, din nou, de vânzare # 80 de apartamente  și 50 de locuri de parcare subterane, într-un singur bloc, la executare silită în Pitești!
Așa cum am mai scris, criza din 2009-2010 încă nu și-a stins efectele. Falimentele răsunătoare, de atunci, se prelungesc până astăzi. Firme care, în acea perioadă, au intrat în insolvență, după ani de planuri de reorganizare și eșalonări, își dau, acum, sfârșitul. Boom-ul imobiliar (care, iată, parcă se cam repetă!) a dus la căderi la fel de abrupte.

 

Rachiu din Argeș - listat la Paris

Luni, 18 Februarie 2019 14:58

Familia Delia și Marian Mărășoiu este cunoscută pentru implicarea, de ani buni, în producerea, dar mai ales comercializarea de vinuri. Casa Vinului – firmă patronată de cei doi soți - este unic distribuitor al Cramelor Recaş din zonă, având, totdată și cel mai bine prezentat și aprovizionat  magazin de vinuri din Argeş, în str. Exerciţiu, bl. D17 (colţ cu str. Vasile Lupu). De câțiva ani, în locațiile deschise sub cunoscutul nume, s-a început și comercializarea unor branduri cunoscute de tării, unele din Republica Moldova, reunite sub garanția unei calități superioare din toate punctele de vedere.

Vânzările Dacia le-au depășit pe cele ale Nissan

Luni, 11 Februarie 2019 23:17

Dacia a vândut în 2018 pentru prima dată peste 500.000 de maşini la nivel european, urcând pe locul 14 în topul celor mai bine vândute branduri, potrivit datelor Jato Dynamics. În plus, datorită avansului de 12% la 530.000 de unităţi, Dacia a depăşit în premieră vânzările Nissan, devenind astfel al doilea mare brand al Alianţei, după Renault şi înaintea japonezilor (conform zf.ro). În topul celor mai bine vândute maşini la nivel european România este prezentă cu Sandero pe locul 11 şi Duster pe locul 17. Atât modelul Logan, inclusiv în versiunea break MCV, cât şi Sandero sunt produse şi în Maroc, la Tanger şi Casablanca.

 

Drumul expres Pitești - Craiova, în linie dreaptă

Luni, 04 Februarie 2019 14:57

Mihai Cilibiu, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Dolj, a anunţat că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru sectorul 1 al drumului expres Craiova – Piteşti.  „Am fost anunţaţi oficial, acum o jumătate de oră, că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor la drumul expres Craiova – Piteşti, sectorul1. Am primit oficial pe mail ordinul de începere a lucrărilor, astăzi avem o videoconferinţă cu reprezentanţii firmei care asigură documentaţia pentru tot ce înseamnă exproprieri şi tot ce înseamnă punerea la punct a tronsonului care cuprinde judeţul Dolj şi judeţul Olt, este vorba de sectorul pentru care s-a semnat contractul în urmă cu câteva săptămâni”, a precizat Mihai Cilibiu.  M.M.

CNAIR: „Execuția secțiunii 4 a autostrăzii Sibiu - Pitești, în linie dreaptă”

Luni, 04 Februarie 2019 14:40

Proiectarea și execuția secțiunii 4 a autostrăzii Sibiu – Pitești a intrat în linie dreaptă. Compania de Drumuri anunță ca a întocmit documentația necesară pentru construcția sectorului Tigveni - Curtea de Argeș, de aproape 10 kilometri, din autostrada Sibiu-Pitești.
Pe 31 ianuarie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis spre validare de către ANAP documentația de atribuire a contractului „proiectare și execuție Autostrada Sibiu - Pitești, Secțiunea 4:

 

Atenție! A apărut Dusterul ce rulează cu 200 km/h!

Luni, 04 Februarie 2019 14:25

Dacia a lansat pe piaţa locală, începând cu sfârşitul lunii ianuarie, noul SUV Duster echipat cu motorul de 1,3 litri TCe pe benzină, în versiunile de putere de 130 şi 150 CP, ceea ce face din modelul produs la Mioveni cel mai puternic şi cel mai rapid automobil produs pe piaţa locală. Viteza maximă a noului model este de 200 km/h. Până acum recordul era deţinut de Ford EcoSport 1.0 EcoBoost de 140 CP, care avea o viteză maximă de aproape 190 km/h (conform zf.ro).

Primele loturi ale autostrăzii Pitești – Sibiu, scoase la licitație

Luni, 28 Ianuarie 2019 22:50

Autostrada Sibiu – Pitești este cea mai așteptată investiție în infrastructură din România. Planurile pe hârtie sunt făcute, iar acestea anunță că tronsonul de 123 de kilometri se va transforma în cea mai frumoasă autostradă de la noi, care va străbate locuri pitorești. În timp ce hârtiile arată bine, pașii făcuți efectiv pentru începerea construcției se rezumă la chestiuni birocratice. CNAIR a publicat pe site-ul destinat achiziţiilor publice (SICAP), anunţuri de intenţie referitoare la atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţie a două secţiuni din autostrada Piteşti-Sibiu.

 

Peste 1.000 de PFA-uri și 380 de întreprinderi individuale din Argeș ar putea fi radiate

Luni, 28 Ianuarie 2019 22:47

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului va radia din registrul său, din oficiu, de la data 18 martie 2019, persoanele fizice autorizate (PFA) şi întreprinderile individuale (ÎI) care nu şi-au actualizat obiectul de activitate conform legislaţiei în vigoare.
”Potrivit prevederilor din Legea nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, oficiul registrului comerţului radiază din oficiu, în termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani de la data intrării

ANAF va iniția verificări fiscale la cele mai mari companii din România

Luni, 28 Ianuarie 2019 11:55

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat săptămâna trecută că a demarat operaţiunea "Iceberg" - o amplă acţiune de verificare fiscală a celor mai mari companii - acoperind toate domeniile de activitate economică din România.
Operaţiunea "Iceberg" se va desfăşura pe întreaga durată a anului 2019 şi presupune intensificarea controalelor şi eficientizarea derulării acestora la companiile mari, se arată într-un comunicat al ANAF.

 

Dacia sare de 700.000 de unităţi şi se apropie de giganţii Europei

Luni, 21 Ianuarie 2019 14:21

Cu 700.798 unităţi vândute în total – în România, plus pieţele internaţionale (în creştere cu 7% faţă de nivelul atins în anul precedent), Dacia a înregistrat în 2018 cea mai bună performanţă comercială din istoria sa, potrivit datelor companiei. Marca românească şi-a dublat practic vânzările în decurs de numai şapte ani. Astfel, pragul de 350.000 de unităţi a fost depăşit în anul 2012, cel de 400.000 - în 2013, cel de 500.000 – în 2014, iar cel de 600.000 - în 2017(zf.ro).

Dacia pregăteşte noi versiuni pentru SUV-ul Duster

Luni, 14 Ianuarie 2019 21:55

SUV-ul Dacia Duster va beneficia de o extindere a gamei de motorizări în perioada următoare, pe măsură ce clienţii doresc un nou motor pe benzină de generaţie nouă, dar şi o cutie automată. Producţia Automobile Dacia a urcat cu 7% în 2018 faţă de anul anterior.
”Am început deja producţia lui Duster cu motorul 1,3 TCe cu tracţiune faţă. Cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj de tip EDC va reveni, dar nu putem spune când. Atunci când s-a făcut trecerea la standardele WLTP am prioritizat şi ne-am concentrat întâi pe cutia manuală care reprezenta 85% din vânzări, după care pe restul. De asemenea, în viitor Duster va avea o versiune 4x4 cu transmisie automată, însă nu putem spune când”, a spus Christophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia.

 

Un argeșean a prezidat ședința de coordonare a statelor membre UE la Abu Dhabi

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:19

Președintele ALDE Pitești, Robert Tudorache, a prezidat ședința de coordonare a statelor membre ale Uniunii Europene în cadrul celei de a IX-a sesiuni a Adunării Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA). Evenimentul este organizat în perioada 9-15 ianuarie, la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.
Având în vedere că România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene, înainte de începerea lucrărilor, Robert Tudorache a prezidat ședința de coordonare a statelor Uniunii Europene prezente.

De Sărbători, cu reducere! Finanțele Argeș scot la vânzare un lot de nouă mașini cu preț scăzut la 50%

Luni, 17 Decembrie 2018 15:38

Pe data de 20 decembrie 2018, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș (AJFPA) scoate, la licitație, un lot masiv de autoturisme, la preț redus cu 50% față de cel la care au fost evaluate. Este vorba de 9 autoturisme, cu ani de fabricație cuprinși între 1997 și 2007, mărci diverse. Doritorii, pentru a putea participa, trebuie să vireze în contul AJFP, cu cel puțin o zi înainte, 10% din suma de pornire a licitației, pentru autoturismul licitat. Succes!

Click AICI pentru a vizualiza lista cu mașini.

 

Pagina 45 din 77

«ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea