Bunurile Fabricii de Cherestea din Stâlpeni, din nou, de vânzare

Luni, 10 Decembrie 2018 22:57

# Activele acesteia au trecut, anterior, prin mâinile lui ”Nenea” Ivănescu și a doi coreeni
Bunurile fostei Fabrici de Cherestea din Stâlpeni sunt, din nou, scoase la vânzare. SC Stâlpeni Forestal SA a intrat în anul 2009 în insolvență. De lichidarea intreprinderii s-au ocupat, atunci, nu mai puțin celebrii Petre Motrun și Laurențiu Dumitrana. Planul de reorganizare depus, atunci, de cei doi, a fost respins de judecătorul sindic, agentul economic intrând, un an mai târziu, în 2010, în faliment.

Fabrica Leoni, din Bascov, caută 177 muncitori necalificați

Luni, 10 Decembrie 2018 22:56

# Și americanii de la Lear Corporation caută 125 de oameni pentru fabrica de componente auto din Câmpulung
Oferta de locuri de muncă, în Argeș, este, în momentul de față, generoasă. Potrivit site-ului Agenției Județene pentru ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Argeș, cei de la Leoni Wiring Sistems, din Pitești, angajează 177 de muncitori necalificați. Metabet angajează, de asemenea, circa 40 de persoane, cu calificări diverse, pentru construcții.  În Topoloveni, sunt disponibile 50 de locuri de confecționer textile la Francesca.

 

De la 1 decembrie, bani de hrană pentru toți bugetarii

Luni, 03 Decembrie 2018 16:14

Veste bună pentru zeci de mii de români care vor primi, începând cu această lună, o indemnizație de hrană în valoare de 300 de lei. Dacă până acum numai angajaţii din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Ministerul Justiţiei, SRI, SIE  şi SPP, alături de poliţia locală beneficiau de drepturi de hrană, începând cu decembrie 2018 o astfel de indemnizaţie se va acorda tuturor bugetarilor, potrivit legii salarizării unice.

Casa de Insolvență Transilvania, pariază pe producătorul argeșean Lactag

Luni, 03 Decembrie 2018 15:50

# Afacerile cu lactate ale companiei Lactag au crescut cu 43% încă din primul trimestru al planului de reorganizare a companiei

București, 8 noiembrie 2018 – Cifra de afaceri a procesatorului de lapte Lactag a crescut cu 43% față de luna septembrie a anului precedent, în timp ce numărul de litri de lapte procesat s-a dublat. După doi ani de rezultate negative, în 2018, odată cu trecerea în etapa de reorganizare a companiei, linia de business de procesare lactate a înregistrat creșteri spectaculoase.

 

Casa Regală a României a reînnoit titlul de Furnizor pentru Sonimpex Topoloveni

Luni, 03 Decembrie 2018 15:48

Casa Regală a reconfirmat statutul de Furnizor pentru Sonimpex Topoloveni. Recunoașterea înaltei calități a alimentelor funcționale Topoloveni și Topoloveana a început în anul 2010, iar acum, pentru a patra oară consecutiv, s-a primit din nou calitatea de Furnizor al Casei Regale a României!

Precizări ANAF cu privire la stabilirea rezidenței fiscale și declararea veniturilor din străinătate

Luni, 03 Decembrie 2018 15:44

Agenția Națională de Administrare Fiscală a făcut mai multe precizări în urma discuțiilor din spațiul public cu privire la „Stabilirea rezidenței fiscale a persoanelor fizice la plecarea/sosirea din/în România și obligațiile fiscale ale persoanelor fizice care realizează venituri din străinătate”.

 

Lucrări de 7 milioane lei la zece instituții de învățământ din Pitești

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Șapte milioane de lei sunt alocate de Primăria Pitești pentru zece instituții de învățământ din municipiu. Aceste lucrări de intervenții și de reabilitare termică sunt prevăzute pentru anul 2019.
1. Reabilitare termică clădire Corp A GPP Albă ca Zăpada –552.612,60 lei inclusiv TVA
2. Reabilitare termică  GPP Castelul Magic –784.846,92 lei inclusiv TVA

Taxa de poluare, în funcție de mașini

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:57

Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a anunțat că în două săptămâni va fi finalizat proiectul de act normativ care va reglementa noua taxă auto. Potrivit ultimelor declarații, contribuțiile se vor plăti în funcție de gradul de poluare al autovehiculelor.

 

Rata șomajului, în scădere în Argeș

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:57

La sfârșitul lunii octombrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș erau înregistrați 8.352 șomeri (din care 3.784 femei), rata șomajului fiind de 3,21%. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,35%, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,14 pp.
Din totalul de 8.352 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Argeș, 1.692 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 6.660 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 7.099 șomeri provin din mediul rural și 1.253 sunt din mediul urban.

Pentru afaceriștii imobiliari. Bloc de vânzare, în Pitești, cu 36 de apartamente și dependințe

Luni, 26 Noiembrie 2018 14:53

# Prețul de începere al licitației este de 1.290.000 euro!
Vrei un bloc întreg în Pitești? Nici o problemă, dacă ai bani. Un lichidator a scos la vânzare proiectul, unul finalizat, așa cum scrie, în proporție de 85-90%. Dezvoltatorii imobiliari pot fi atenți, zona este una bună, aproape de centrul orașului. Prețul este mare, însă numai la prima vedere. Împărțit la numărul de apartamente, acesta devine circa 36.000 euro/apartament, la care se adaugă locurile de parcare, numeroase, pe care dezvoltatorii, în ultimii ani, le vând separat. Așa că… atenție!

 

Privatizarea Oltchim, la sfârșit de drum. Arpechim rămâne al nimănui

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:26

Consiliul Concurenței și CSAT au aprobat vânzarea Oltchim către combinatul Chimcomplex Bârnzești controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza. În schimb, Arpechim a rămas nevândut, nefiind dorit de către noul deținător.
”Privatizarea Oltchim e pe ultima sută de metri. Mulțumim tuturor factorilor implicați în realizarea tranzacției. Statul român și-a făcut datoria în ceea ce privește finalizarea acestei privatizări. Cumpărătorul trebuie să achite suma de 127 de milioane de euro în maximum 20 de zile. Nu avem informații care să ne dea emoții referitoare la plată. Am avut nenumărate discuții cu oficialii Chimcomplex care ne-au asigurat că au banii pregătiți”, a declarat Bogdan Stănescu.

Omul de afaceri Daniel Enculescu a cumpărat hala firmei Puy Trading

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:14

Lichidări Info Consult, administratorul judiciar al SC Puy Trading Invest, a scos la licitație, de curând, ultimele bunuri ale societății aflate în faliment. Trei firme și-au arătat interesul pentru un teren intravilan din Călinești de peste 9.000 mp, pe care este amplasată și fosta hală de producție a Puy Trading, de 2.370 mp.
La licitație s-au prezentat firmele Chevrolet, Transcom și Self Internațional Trading Invest. Firma lui Daniel Enculescu, Self Internațional Trading, a câștigat licitația cu suma de 1,62 milioane lei. De altfel, firma desemnată câștigătoare este înscrisă în tabelul de creanțe al debitoarei cu peste 1,7 milioane lei.

 

Primarul Mioveniului anunță crearea a sute de locuri de muncă pe platforma ICN

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:13

Primarul Ion Georgescu a anunțat că cel mai mare proiect din domeniul cercetării nucleare din România a primit finanțare, pe 15 noiembrie, de la Guvern. Proiectul Alfred a primit din partea Ministerului Cercetării şi Inovării schema de ajutor de stat în valoare de 50 milioane lei pentru desfăşurarea programului de cercetare şi dezvoltare de tehnologii aferente reactoarelor de Generaţie 4. Investiția va crea 300 de angajaţi de specialitate pe platforma ICN, iar în industria orizontală alte 2.000 de locuri de muncă, precum și alte beneficii.

Obligaţiile fiscale achitate până la 15 decembrie se reduc cu 10% sau 5%

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:12

Persoanele fizice care au depus Declaraţia Unică până la 31 iulie 2018 şi îşi achită integral obligaţiile fiscale estimate pentru anul 2018, până la 15 decembrie, vor primi o bonificaţie de 5% din totalul sumei datorate, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.
De asemenea, contribuabilii care vor alege să-şi achite obligaţiile fiscale până la 15 martie 2019, reducerea este de doar 5% din suma totală datorată, dacă Declaraţia unică a fost depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă.

 

Pe 23 noiembrie, o nouă ediție a Galei Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:05

Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș va organiza vineri, 23 noiembrie, un eveniment monden de top. La Hotelul Ramada din Pitești, în Sala Ballroom, se va desfășura cea de-a XV-a ediție a Galei Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș. Este vorba despre evenimentul cel mai amplu organizat de AOA Argeș pe parcursul anului. La manifestare vor lua parte oameni de afaceri importanți ai județului Argeș, reprezentanți ai organizațiilor patronale din România, oficialități locale, directori ai instituțiilor descentralizate etc.
A.V.

Lactag vinde linia de procesare carne, concentrându-se doar pe produse lactate

Luni, 19 Noiembrie 2018 15:47

Lactag, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de lactate, intrat în insolvenţă în 2016, a avut afaceri mai mari cu 43% în septembrie faţă de perioada similară a anului precedent. „Credem în viitorul brandului Lactag şi în eficienţa planului de reorganizare întocmit împreună cu specialiştii CITR. (...). Prin concentrarea resurselor în cadrul liniei de business de procesare lactate, credem că putem să ducem compania la nivelul următor şi să atragem în jurul Lactag parteneri care cred în calitatea şi forţa produselor româneşti”, a declarat, pentru zf.ro,

 

Raportul de Mediu pentru Autostrada Pitești-Sibiu - publicat, acordul de mediu întârzie să apară

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:19

Autostrada Sibiu – Piteşti, cel mai important proiect rutier al României, a trecut de încă o etapă importantă în realizarea sa. A fost publicat raportul privind impactul asupra mediului, iar după consultările publice va fi emis acordul de mediu. Acest document va debloca practic licitaţiile pentru construirea celei mai aşteptate autostrăzi din România.
Agenția Națională pentru Protecția Mediului a publicat pe 6 noiembrie „Raportul privind impactul asupra mediului pentru proiectul Autotrada Sibiu – Pitești".

Euro Tehno Group, dealerul VW, Audi și Seat, se extinde

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:15

# Directorul General a purtat discuții cu președintele ASF pe tema polițelor RCA
Conducerea Euro Tehno Group este preocupată de tendințele de creștere a tarifelor RCA, motiv pentru care a purtat discuții cu conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).  Euro Tehno Group apreciază dialogul pe care îl are cu această entitate  și în special cu președintele ASF, Leonardo Badea,  pe tema tarifelor de referință pentru polițele auto obligatorii (RCA).

 

Apă Canal 2000 SA, locul 1 în Topul Naţional al Firmelor, în domeniul specific de activitate

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:14

Societatea Apă Canal 2000 SA s-a clasat pe Locul 1 în Top Profit România Întreprinderi cu Capital Românesc şi Top Profit România, judeţul Argeş, în domeniul de activitate: Captarea, tratarea şi distribuţia apei. Topurile amintite fac parte din Topul Naţional al Firmelor întocmit de echipa ListaFirme conform datelor de bilanţ depuse în anul 2018 la Registrul Comerţului.

O societate din Argeș, adresă la Ministerul Educației pentru a găsi meseriași

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:10

Săptămâna trecută, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arges a găzduit o dezbatere împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Argeș. Tema discuției a fost ”Pregătirea profesională în învățământul preuniversitar, între realități și deziderate, în contextul acutizării lipsei de forța de muncă calificată în România”. Au participat, alături de președintele CCIA Argeș, George Caval, inspectorul școlar Gabriela Neagu și reprezentanții liceelor cu profil profesional și tehnic din Argeș, dar și membrii ai celor mai puternice companii din zona industrială din Argeș.

 

Pagina 46 din 77

«ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea