Cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, Fundația Leul Albastru pregătește eroi pentru copiii argeșeni

Miercuri, 06 Noiembrie 2024 12:23

Pitești, 30.10.2024 –Fundația Leul Albastru a lansat un nou proiect, cofinanțat de Consiliul Județean Argeș, dedicat dezvoltării cunoștințelor și competențelor de acordare a primului ajutor pediatric pentru părinții copiilor internați la secția de recuperare a Spitalului de Pediatrie Pitești.

Pornind de la realitățile lumii cotidiene, în care timpul de sosire al echipajelor medicale de urgență este tot mai crescut din cauza infrastructurii și a aglomerării drumurilor, Fundația Leul Albastru și-a propus să vină în sprijinul serviciilor medicale prin instruirea părinților în acordarea primului ajutor.

 

Grindeanu: ”În 2029, România va avea o rețea rapidă de peste 2000 de km de autostrăzi și drumuri expres”

Miercuri, 06 Noiembrie 2024 12:23

În septembrie 2023, România a depășit 1000 de Km de autostrăzi, iar viitorul sună bine! Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că în 2029 țara noastră va bifa cel puțin 2000 de Km de autostrăzi și drumuri expres. Drumul Expres Craiova-Pitești ar putea fi gata la sfârșitul acestui an, iar Autostrada Sibiu-Pitești, în 2028. Iar în discuție sunt și scenarii mai optimiste.

„România a ieșit din era pașilor mici, a câtorva metri de asfalt care erau așternuți așa anual sau a mulțimii vide în infrastructură, ai zeroului cu care, culmea, unii se și laudă și îi vedem seară de seară la televizoare. România a intrat pe acea cale sigură de care vorbea Marcel mai devreme, calea spre dezvoltare prin investiții prin și cu ajutorul marilor șantiere în infrastructură, o cale sigură spre progres.

Antrenorii de la Udinese Calcio au efectuat antrenamente după metodologia italiană la Lions Academy Pitești # Copiii au șansa unică de a fi recrutați de prestigiosul club din Italia

Miercuri, 06 Noiembrie 2024 12:01

Parteneriatul dintre academia de fotbal pentru copii, Lions Academy, și prestigiosul club Udinese Calcio oferă o șansă unică în fotbalul juvenil argeșean – posibilitatea de a se pregăti cu antrenori italieni, și perspectiva de a ajunge la unul dintre marile cluburi din Europa.

Peter Fabjan, antrenor și scouter, a ținut mai multe antrenamente după metodologia prestigiosului club, Udinese Calcio. Acesta a declarat că este mulțumit de calitatea fotbalului practicat la Lions Academy, dar, a avut și câteva recomandări privind fotbalul din România. ”Vă mulțumesc că m-ați primit în frumosul dumneavoastră oraș. Lions Academy este afiliată clubului Udinese și noi împărtășim metodologia noastră cluburilor afiliate. Am găsit aici un fotbal calitativ și cu multă muncă, oricine poate ajunge să joace în Italia sau în oricare club din Europa. Cluburile din România, față de alte țări, nu fac turnee cu copiii în alte țări, și astfel nimeni nu-i urmărește, nimeni nu are un istoric despre copii și atunci sunt informații puține. In alte țări, copiii până la 10 sunt la joacă, după aceea începe munca. In România, sistemul este diferit, când ajung la tineret, băieții încep să iasă în oraș, să vrea mașini, în Italia au strict casă, școală și fotbal.”

Dellaria Benedetto, deținătorul clubului piteștean, spune că astfel de întâlniri și schimburi de experiență vor continua, în virtutea parteneriatului dintre Academy Lions și clubul italian. Grupele academiei U5, U6, U7, U8, U9, U10 se pregătesc la Balonul din Ștrand și la baza Marcea.

 

Parcare reabilitată în cartierul Războieni din Pitești

Miercuri, 06 Noiembrie 2024 11:38

 

În luna octombrie, Primăria Pitești a realizat lucrări de asfaltare și reabilitare a parcării de pe strada Independenței, zona blocului P1, din cartierul Războieni. Parcarea nou asfaltată, pe o suprafață de aproximativ 1200 mp, asigură 35 de locuri de parcare, marcate și reabilitate.

Aceste acțiuni se vor desfășura și în alte cartiere., transmite municipalitatea.

Laureata Concursului Internațional de Vioară „George Enescu” 2024, va concerta mâine, la Filarmonica Pitești

Miercuri, 06 Noiembrie 2024 10:07

Mâine, la ora 19.00, la Filarmonica Pitești are loc primul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică instituției, dirijată de Constantin Grigore, participă, ca solistă, violonista Wakana Kimura (Japonia), laureată a ediției din acest an a Concursului Internațional de Vioară „George Enescu”.

În program: F. Mendelssohn - Uvertura „Hebridele”, Sabina Ulubeanu și P. I. Ceaikovski - „Concertul pentru vioară și orchestră în Re Major”.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 de lei sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente., transmite Primăria Pitești.

 

Cetatea Poenari poate fi vizitată și online!

Miercuri, 06 Noiembrie 2024 09:58

Cetatea Poenari, reabilitată de Consiliul Județean Argeș cu fonduri europene, poate fi vizitată și online. Un tur virtual 3D este o experiență inedită la care sunt invitați toți iubitorii de istorie. Din 2025, cetatea poate fi vizitată fizic.

Cine îl înlocuiește pe primarul Aurel Bălășoiu în Parlament?

Miercuri, 06 Noiembrie 2024 09:46

Primarul liberal al comunei Rociu, Aurel Bălășoiu, a demisionat din funcția de deputat pentru a-și prelua mandatul de edil. Pentru că în 2020 a fost ales parlamentar pe listele PSD, un alt social-democrat i-a luat locul la Casa Poporului.

Potrivit surselor noastre, noul deputat de Argeș este tânărul Cătălin Mîndroc. Acesta candidează pe un loc eligibil din partea PSD la parlamentare, astfel că s-ar putea regăsi și în noua legislatură.

 

Ce condiție a pus Ilie Bolojan pentru a fi premier?

Miercuri, 06 Noiembrie 2024 09:34

Președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, omul care a făcut administrație performantă la Oradea, pe vremea când era primar, este buzele multor candidați la prezidențiale, care și-l doresc prim-ministru. Zilele trecute, șeful PNL, Nicolae Ciucă, i-a propus lui Bolojan funcția de premier, dar și Lasconi și Ciolacu îl doresc șef la Palatul Victoria.

Cu toate acestea, surse liberale susțin că Ilie Bolojan a anunțat în partid că acceptă provocarea de a conduce Guvernul, cu condiția ca Nicolae Ciucă să câștige alegerile prezidențiale.

Sociolog: ”Nicolae Ciucă are cele mai mari șanse să intre în turul 2”

Miercuri, 06 Noiembrie 2024 09:05

Sociologul Cătălin Stoica, profesor la SNSPA și absolvent al unui doctorat la Universitatea Stanford din SUA, afirmă că liberalul Nicolae Ciucă are cele mai mari șanse să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale.

”Locul doi este acum extrem de disputat; practic, diferențele dintre Simion, Lasconi, Ciucă și Geoană sunt în marja de eroare, nesemnificative statistic. Am putea spune că sunt la egalitate.

 

Compozitoarea Leyah își interpretează opera, la Filarmonica Pitești

Marţi, 05 Noiembrie 2024 15:44

Vineri, 8 noiembrie, de la ora 19.00, la Filarmonica Pitești are loc concertul extraordinar cinematic-pop susținut de Leyah, acompaniată de o echipă de șase artiști care o completează la bas, la tobe și la coarde.

În program, piese compuse de artistă: „Carry On”, „Time”, „Yesterday”, „Lovers Game”, „So Far”, „Peace is the only thing we need”, „Fly away”, „I’ll be fineֲ”, „Aura”, „When we’ll get older”, „Save me”, „Ielele”, dar și Karl Jenkins - „Concert Grosso for String Orchestra „Palladio”: I. Allegretto”, Radiohead - „Creep” (orchestrație Leyah). Concertul este inclus turneului, în premieră națională, cinematic-pop „Cinestezia”: „un stil unic ce îmbină energia, emoția și dinamica muzicii pop și a celei de film, influențate de muzica clasică, cu un show inedit de arte vizuale”. Acesta a debutat, în 3 octombrie, la Craiova, a continuat la Râmnicu-Vâlcea, Piatra Neamț, Brașov, urmează Ploiești, Pitești, Galați și se va încheia, în 18 noiembrie, la București.

UNESCO: Unul din 5 directori de școli din România nu mai dorește să ocupe funcția

Marţi, 05 Noiembrie 2024 15:36

Un raport UMESCO arată că aproape 20% dintre directorii de școli din România nu ar mai alege cariera de director, dacă ar fi puși în situația de a mai ocupa încă o dată funcția. Mai mult, aproape jumătate dintre directorii de școli din România cred că funcția le aduce mai multe dezavantaje decât avantaje. Potrivit Edupedu.ro, Belgia, Italia, România și Slovacia, mai puțin de 60% dintre directori au raportat că avantajele depășesc dezavantajele, iar 21% dintre directori au spus că ar alege o altă carieră, arată raportul UNESCO.

 

Vești bune pentru profesorii care au predat peste hotare!

Marţi, 05 Noiembrie 2024 13:25

Potrivit unui proiect care se află în dezbatere la Camera Deputaților, profesorilor care au predat în străinătate li se va recunoaște vechimea la întoarcerea în România. De asemenea, vor putea să urmeze aceiași pași pentru obținerea gradelor didactice I și II ca profesorii care au obținut vechimea la catedră în România.

„Prezenta propunere vizează recunoașterea vechimii la catedră acumulate în străinătate, sens în care se propune ca, pentru obținerea gradului didactic II, cadrul didactic care a predat în statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European, în Confederația Elvețiană și în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și în alte state cu care România a încheiat convenții privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice, să urmeze aceleași etape ca orice alt cadru didactic. Singura diferență ar fi înlocuirea evaluărilor periodice cu evaluări curente, pentru a nu tergiversa obținerea gradului”, este menționat în expunerea de motive a proiectului legislativ., potrivit Edupedu.ro.

Istorii neconvenționale. Regina spionajului românesc din Primul Război Mondial

Marţi, 05 Noiembrie 2024 12:23

Dacă Eminescu s-ar fi născut la Metz, în Franța, iar Paul Verlaine la Botoșani, notorietatea celor doi ar fi fost alta. Despre Mata Hari s-au scris cărți, s-au făcut filme în timp ce despre Maria Bălan se știu foarte puține lucruri. Acest fapt cred că puteți să-l confirmați și dumneavoastră. Cu toate acestea, Maria Bălan i-a dat clasă lui Mata Hari la mai toate capitolele, în special la frumusețe și pragmatism, calități foarte importante pe care le vom analiza în cele ce urmează.

S-a născut în familia preotului român Ioan Bălan, în localitatea Vărșeț, Banatul de Sud. Cum era de așteptat, a primit de mică o educație religioasă plină de rigoare, dar se va vedea în curând că Mariei i-a plăcut mai mult partea cu liberul arbitru, înțeleasă bineînțeles în felul ei.

 

Aoleu educațional! Între cauză și efect stă copilul meu de clasa I (și o culegere misterioasă de matematică)!

Marţi, 05 Noiembrie 2024 12:23

Deunăzi, după ce-mi recuperez cu greu telefonul din mâinile lipite de butoane ale lui Radu (pe care tot eu, ca un părinte parșiv i-l dădusem, ca să mă lase să lucrez), îl trimit la teme. După 5 minute mă strigă, că nu înțelege nimic la matematică. Prima reacție? Să-i dau înapoi telefonul, gândindu-mă cu o vinovată satisfacție: “Eh, nu toți copiii trebuie să fie deștepți!”.

Dar o doză de conștiinciozitate, cuplată cu frică de maică-sa, mă împinge să iau în silă culegerea doamnei învățătoare. Și ce să vezi? Nu înțeleg nimic, nici măcar ce se cere! "Eh, nu toți părinții trebuie să fie deștepți!", îmi spun cu resemnare. Dar stai! Nu-i corect! Eu chiar predau matematică! Oare m-au prostit în așa hal studenții mei/din ziua de azi ,cât să nu înțeleg matematica de clasa întâi? Dar haideți să ne gândim un pic. Câți elevi din clasele I-IV își rezolvă singuri temele? (cei mari, oricum, nu si le mai fac).

99 de stații de autobuz din Pitești au fost modernizate

Marţi, 05 Noiembrie 2024 12:23

# Proiectul a beneficiatde finanțare, prin fonduri europene, de 20.216.633 lei

Zilele trecute a început recepția celei de-a treia investiții din cele cinci care intră în componența proiectului „Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat”. În teren, la recepție, participă reprezentanții municipalității piteștene, ca UAT beneficiar, dar și ai societății Publitrans 2000 SA, alături de: proiectantul și executantul contractului, dirigintele de șantier, specialistul pe rezistență de structură și instalații electrice și inspectorul ISC Cornelia Dumitru.

 

Primarul Cristian Gentea a depus jurământul pentru un nou mandat!

Marţi, 05 Noiembrie 2024 12:23

# Ce proiecte are edilul Piteștiului pentru 2024-2028?

Săptămâna trecută, primarul Cristian Gentea a depus jurământul de investire pentru preluarea unui nou mandat în fruntea Piteștiului. Edilul a fost emoționat și a mărturisit că este mândru pentru că are un nou mandat și că își dorește să nu dezamăgească piteștenii. Urmează patru ani intenși, în care Gentea va continua proiectele în derulare, dar va începe și noi investiții: parcări supraterane în fiecare cartier, parc industrial, pasarela de la Lânăriei sunt doar câteva planuri pentru 2024-2028.

Primii bulbi de lalele pentru sezonul 2025, plantați în Parcul „Lunca Argeșului”!

Marţi, 05 Noiembrie 2024 12:23

Zilele trecute, floricultorii Salpitflor Green S.A. au început plantarea primilor bulbi de lalele, în Parcul „Lunca Argeșului”, pentru sezonul de primăvară 2025.

În perioada următoare, peste 400.000 de bulbi de flori vor fi plantați, manual, de către cei care au grijă de frumusețea parcurilor și a spațiilor verzi din Pitești.

Rezultatele muncii lor vor aduce încântare tuturor piteștenilor și vizitatorilor Orașului Lalelelor, în primăvara viitoare!

 

Serviciile: ”Florin Călinescu în momentul ăsta poate să fie președinte. E cea mai credibilă persoană”

Marţi, 05 Noiembrie 2024 12:23

Omul de televiziune Florin Călinescu a anunțat la începutul lui 2024 că va candida la europarlamentare, cap de listă al unui partid „nou-nouț”. Tot atunci spunea că ar putea viza și o candidatură la președinție, dar planurile au murit în fașă, căci Partidul Diaspora Unită a luat numai 1,8% și Călinescu n-a ieșit eurodeputat. În 2008, Călinescu lupta uninominal pentru un post de senator cu susținerea PNL Argeș, dar n-a avut noroc.

Se pare însă că politica l-a tot urmărit pe Florin Călinescu și, la un moment dat, s-a aflat într-o situație privilegiată, când Serviciile l-ar fi dorit pe marele actor în rolul de președinte al României. Călinescu a povestit în cadrul unei discuții cu Mihai Tatulici de la Fanatik că, în anul 2000, i s-a propus de către SRI și SIE să fie președintele României.

Medicul-scriitor VIOREL PĂTRAȘCU își lansează o nouă carte la BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Marţi, 05 Noiembrie 2024 12:23

Sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 12:00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, medicul, jurnalistul și scriitorul Viorel PĂTRAȘCU își va lansa cel de-al zecelea volum de călătorii intitulat ”VIETNAMUL VĂZUT DIN RIȘCĂ”, proaspăt ieșit de sub tipar la Editura ”Paralela 45”, cu itinerarii de vacanță din Asia de Sud-Est, povestite cu har, în stilul caracteristic, de medicul călător și ilustrate cu fotografii impresionante.

«Ce m-a determinat să aleg ca destinaţie de vacanţă Vietnamul? În niciun caz faptul că am vreo nostalgie pentru comunism. Îmi erau suficiente copilăria, adolescența, studenția şi prima parte a carierei medicale petrecute în atmosfera apăsătoare a comunismului mioritic. În nouă zile trăite în această țară tropicală din Asia de Sud-Est, totul a fost o revelație.

 

UIMITOAREA CĂLĂTORIE A UNUI TRANSILVĂNEAN

Marţi, 05 Noiembrie 2024 12:23

În 1955 cercetătorul american D. Dvoichenko-Markov descoperea și încredința tiparului o scrisoare foarte importantă pentru noi românii. Era scrisă de Benjamin Franklin, ilustrul diplomat, luptător pentru independența SUA, promotor al științelor în veacul al XVIII-lea, al luminilor, descoperitorul paratrăsnetului, în 1742, scrisoarea fiind adresată medicului John Lining din Charleston, statul Carolina de Sud, scoțian de origine, apreciat atât pentru valoroasele sale lucrări dedicate febrei galbene, cât și pasiunii pentru studiul electricității.

Grație istoricului Paul Cernovodeanu, în România, scrisoarea a fost cunoscută, abia după 15 ani și a creat o reală emoție, pentru că dezvăluia prietenia dintre Benjamin Franklin și Samuilă Dămian, un preot ortodox român din Transilvania, inițiat în tainele electricității, după ce, între anii 1744-1745, plecat din comitatul Maramureșului, călătorise prin

Joi, 7 noiembrie, ședință ordinară la CL Pitești. 41 de proiecte pe ordinea de zi

Marţi, 05 Noiembrie 2024 11:05

 

Joi, 7 noiembrie 2024, de la ora 15:00, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Pitești. Aceasta va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Primăriei Pitești. Pe ordinea de zi se află 41 de proiecte de hotărâri, după cum urmează:

1. Proiect de hotărâre inițiat de primar pentru modificarea HCL nr.614/28.11.2023 privind aprobarea organigramei și a statului de funcții ale aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Pitești, cu modificările și completările ulterioare.

2. Proiect de hotărâre inițiat de primar pentru aprobarea Raportului pe Trimestrul III 2024 privind stadiul realizării măsurilor din Planul de Calitate a Aerului pentru indicatorul PM10, în aglomerarea Pitești, perioada 2020-2024.

 

Pagina 12 din 561

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea