Bogdan Grigore deschide noi orizonturi la Biblioteca Județeană Argeș prin Workshop-ul de Improvizație

Marţi, 02 Aprilie 2024 11:22

 

Biblioteca Județeană Argeș a fost scena unui eveniment inedit și profund transformativ pentru comunitatea studențească locală, joi, 28 martie. Bogdan Grigore a condus un workshop de improvizație care a depășit granițele convenționale ale artei performative, transformând sala de conferințe într-un teren de joc al creativității.

Workshop-ul a avut ca scop principal îmbunătățirea abilităților de comunicare și expresie ale studenților.

 

Sediul ISU Argeș a fost demolat. Va fi ridicată o construcție ultramodernă

Luni, 01 Aprilie 2024 18:23

 

Sediul Inspectoratului pentru Situații De Urgență „Căpitan Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost dărâmat. Fostul sediu al salvatorilor argeșeni, de pe strada Traian, Nr.26 din Pitești, construit între anii 1977 și 1978, era încadrat în clasa I de risc seismic, având un risc ridicat de prăbușire în caz de cutremur. În locul acestuia va fi construit un sediu nou, ultramodern.

Proiectul este derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, fiind finanțat de Banca Mondială și Guvernul României. Constructorul este reprezentat de asocierea dintre TLD Solution Grup din Pitești și Aria Ecodem din Iași.

Ion Mînzînă: „Am început asfaltarea DJ 739 la Beleți-Negrești”

Luni, 01 Aprilie 2024 18:21

 

De luni, 1 aprilie, au început lucrările de modernizare a drumului județean 739 Beleți - Zgripcești în comuna Beleți - Negrești.

 

Pe lângă asfaltarea propriu-zisă, care se face pentru prima oară, vor fi făcute și lucrări de suprastructură. Vor fi realizate șanțuri betonate, 5 podețe, dar și acces către toate proprietățile. Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a fost astăzi pe șantier.

 

Ionuț Moșteanu vrea să sară, din contul său de Facebook, pe fotoliul de primar al Piteștiului

Luni, 01 Aprilie 2024 17:09

 

Cine este Ionuț Moșteanu? Un tip care se învârte în cercurile înalte ale puterii, pe la vârful partidului său, prin Parlament și, mai ales, pe facebook. Sătul însă, probabil, de rețelele virtuale, domnul Moșteanu s-a hotărât să candideze la Primăria Pitești. S-a apucat de strângere de semnături, treabă serioasă, ce să mai.

Probabil că va reuși să se înscrie, însă va fi greu să treacă de un 5% la urnele de vot. Nu-i nimic, domnu Moșteanu, că facebookul vă va primi și după alegeri ...

 

Donație de suflet a Rotary Club Pitești către Spitalul Ștefănești

Luni, 01 Aprilie 2024 12:55

 

Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie "Constantin Bălăceanu Stonici"- Ștefănești este singurul spital de recuperare neuro-motorie din județul Argeș.

De-a lungul timpului, la solicitarea medicilor din acest spital, Clubul Rotary Pitești a donat mai multe aparate medicale sau chiar a renovat diverse saloane ale spitalului.

Acum trei ani, conducerea spitalului a solicitat Clubului Rotary Pitești ajutor pentru achiziționarea unui echipament de recuperare motorie Airwalk, produs de către firma germană HP Cosmos.

 

 

Primul tunel de autostradă, săpat în stâncă, din România ar putea fi deschis înainte de termen

Luni, 01 Aprilie 2024 12:52

 

Tunelul care trece Dealul Momaia, de pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu - Pitești, poate fi deschis în decembrie 2026, înainte de termen, potrivit Asociației Pro Infrastructură. Este primul tunel veritabil (forat) pe o autostradă din România, realizat de către constructorul austriac Porr. Deocamdată este singurul tunel aflat în execuție. WeBuild și Mapa-Cengiz urmează să înceapă tunelurile de la Poiana și Câineni, iar UMB - tunelul de un kilometru dintre Margina și Holdea.

 

Profesoară de matematică centenară! Sărbătorită cu tort și șampanie la 100 de ani

Luni, 01 Aprilie 2024 12:44

 

Săptămâna trecută, doamna Larisa Drăgulescu a fost premiată de Primăria și Consiliul Local Pitești pentru împlinirea unui secol de viață.

Născută la 1 martie 1924, în Boghenii Vechi, în Basarabia. Larisa Dragulescu provine dintr-o familie de intelectuali, fiind unul dintre cei 6 copii ai familiei. Tatăl Doamnei Profesor era învățător în satul natal, fiind atât de dedicat profesiei sale încât a construit în curtea casei sale școala în care i-a educat pe toți copiii din împrejurimi.

 

 

Deţinuţii de la Penitenciarul Mioveni pot face cumpărături online!

Luni, 01 Aprilie 2024 12:34

 

Penitenciarul Mioveni anunţă că persoanele private de libertate pot face cumpărături online. Auchan a livrat deja primele pachete, iar în curând, deţinuţii pot achiziţiona şi produse farmaceutice.

“Anul trecut, am invitat toți operatorii economici, indiferent de dimensiunea afacerii lor, să participe la prezentarea ofertelor pentru cumpărături online destinate persoanelor private de libertate. După traversarea unei perioade litigioase în cadrul procedurii de selecție, suntem bucuroși să anunțăm că astăzi dăm startul acestei inițiative.

 

Zona de picnic de la Făget, recondiționată și redeschisă

Luni, 01 Aprilie 2024 11:32

 

Începând cu data de 1 aprilie zona amenajată pentru desfășurarea de activități de picnic din cartierul Făgetu va fi deschisă după programul: L - D: 08.00 - 20.00. Elementele de mobilier urban (foișoarele, gratarele și coșurile de gunoi) au fost recondiționate, iar spațiile verzi pregătite pentru vizitatori. Nu uitați că la închirierea grătarului este necesară plata unei garanții de 50 de lei, ce va fi restituită la înapoierea acestuia.

 

 

Marți se oprește alimentarea cu apă în comuna UDA

Luni, 01 Aprilie 2024 11:30

 

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va executa în data de 2 aprilie 2024, între orele 9 – 17, lucrări de spălare şi igienizare a rezervoarelor de înmagazinare a apei din satele Uda şi Cotu, comuna Uda, alimentarea cu apă potabilă fiind întreruptă în acest interval orar.

Vor fi afectaţi de această oprire utilizatorii din comuna Uda, satele Uda şi Cotu. Ne cerem scuze faţă de consumatorii afectaţi de lipsa apei potabile şi îi asigurăm că echipele operaţionale care efectuează lucrările vor face

EXCELENȚA a fost premiată de Consiliul Județean Argeș. Lista laureaților

Luni, 01 Aprilie 2024 11:24

Joi, 28 martie 2024, Consiliul Județean Argeș a organizat „Gala Excelenței în Argeș”. Evenimentul a fost dedicat personalităţilor argeșene care, prin activitatea ştiinţifică şi profesională, s-au remarcat în domenii de referință în cursul anului 2023, contribuind în mod esențial la prestigiul județului. Au fost acordate premii în 10 domenii de activitate - educație, sănătate, cultură, social, sport, tineret, turism, mediu de afaceri, mass-media și mediu public, precum și Premiul de Înaltă Apreciere - “Ambasadorul Argeșului”.

 

Elevii de la Colegiul ”Dinicu Golescu”, din Câmpulung, sunt campionii naționali la robotică!

Luni, 01 Aprilie 2024 11:17

 

 

Performanţă remarcabilă! Echipa FTC WATT's UP, de la Colegiul Naţional “Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, a obţinut locul I pe ţară la robotică. Astfel, elevii vor participa la Campionatul Mondial, de la Houston, în America.

“Sunt tare mândră de voi!

FTC WATT's UP de la Colegiul Dinicu Golescu sunt campionii naționali la robotică. Urmează Campionatul Mondial, 16-20 aprilie la Houston, în America. Elevii câmpulungeni sunt pentru a doua oară campioni naționali și cred că anul acesta vor deveni campioni mondiali. Bravo, bravo! Sunt tare mândră de voi! Felicitări profesorilor, mentorilor și părinților!

Vă susținem din tot sufletul! Vă mulțumesc că ne reprezentați admirabil în lume! Aveți tot sprijinul meu din toate punctele de vedere!”, a scris primăriţa Elena Lasconi, pe pagina sa de socializare.

 

 

 

„Câmpulung - tezaur de cultură” - expoziție itinerantă de artă plastică la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 01 Aprilie 2024 11:10

Luni, 1 aprilie 2024, la ora 14:00, în holul central al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, va avea loc vernisajul expoziției itinerante de artă plastică ”CÂMPULUNG - TEZAUR DE CULTURĂ”, curatoriat de poeta - membră a Uniunii Scriitorilor din România - și realizatoarea TV, Denisa Popescu-Martin.

Sub egida Asociației de Arte Vizuale ”I.D. NEGULICI” din Câmpulung Muscel - fondată în anul 2022 și recunoscută ca entitate cu personalitate juridică, expoziția reunește o serie de lucrări grupate, în număr de 38 piese, într-un dialog cromatic, lucrări ce pun în valoare stiluri diferite ale 22 artiști vizuali:

 

Aurel Costache, candidatul PSD la Primăria Mioveni!

Sâmbătă, 30 Martie 2024 14:13

Echipa PSD Mioveni a decis: candidatul pentru funcția de primar al orașului constructorilor de mașini este inginerul Aurel Costache, unul dintre cei mai experimentați oameni din administrația publică.

Aurel Costache este membru al PSD din 1998. Vreme de 14 ani (2006-2020) a fost viceprimar al orașului Mioveni. Aurel Costache îi are alături în aceste alegeri și pe viceprimarul Ciprian Țurlea și pe directorul Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, Nicolae Tudose.

Specialiști în medicină, prezenți la „Zilele Urologiei Argeșene”

Sâmbătă, 30 Martie 2024 14:06

În Sala Mare a Consiliului Județean a avut loc, pe 29 martie, conferința „Zilele Urologiei Argeșene”. La eveniment au participat rectori ai universităților de renume din țară, medici cunoscuți și apreciați la nivel național și județean, manageri și directori de spitale, precum și reprezentanți ai administrației publice județene.

În deschidere, președintele Ion Mînzînă și ministrul Muncii și Solidarității Sociale Simona Bucura Oprescu au transmis mesaje de bun venit invitaților în județul Argeș. Moderatorii conferinței au fost conf. dr. Adrian Tase, dr. Robert Mărtoiu, conf. dr. Adrian Hașegan, dr. Teodor Cătălin Constantinescu, prof. dr. Nicolae Crișan, dr. Florentin Dobrotă, dr. Radu Marius Tudor și conf. dr. George Mitroi. Au fost abordate subiecte legate de ultimele noutăți medicale, tehnici și metode de tratament sau diagnosticare ale afecțiunilor aparatului urinar.

 

Principele Nicolae a fost reînhumat în noua Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş

Sâmbătă, 30 Martie 2024 14:02

Pe 29 martie a avut loc slujba de reînhumare a Principelui Regent Nicolae al României în noua Catedrală Arhiepiscopală și Necropolă Regală de la Curtea de Argeș. Rămășițele pământești ale principelui Nicolae, fratele Regelui Carol al II-lea, au fost aduse din Lausanne (Elveția), alături de cele ale soției sale, Ioana Dumitrescu-Doletti. Evenimentul a adunat foarte mulți admiratori ai monarhiei care au fost martori la un act istoric foarte important.

 

La acest eveniment important, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a fost reprezentată de Alteţa Sa Regală Principele Radu.  Din familia regală mai este prezent fostul Principe Nicolae de România, alături de soția sa, Alina Binder.  De asemenea, au fost prezenți reprezentanţi ai Guvernului, ai Armatei Române, ai societăţii civile, precum şi membri ai Casei Majestăţii Sale. ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a săvârșit slujba parastasului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Georgel Mădulărea, candidatul PSD pentru Primăria Câmpulung!

Sâmbătă, 30 Martie 2024 13:07

PSD Câmpulung l-a desemnat astăzi pe Georgel Mădulărea candidat pentru funcția de primar al Municipiului Câmpulung. Georgel Mădulărea este președinte al PSD Câmpulung și antreprenor cunoscut și apreciat de întreaga comunitate.

La eveniment au participat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, deputatul Remus Mihalcea, prim-vicepreședinte PSD Argeș, deputatul Simona Bucura Oprescu, ministru al Muncii și Solidarității Sociale, secretar executiv PSD Argeș, senatorii Cristina Mariana Stocheci și Ovidiu Puiu, deputatul Pavelescu Nicolae și vicepreședintele CJ Argeș Adrian Dumitru BUGHIU.

 

PSD Pitești se întărește, oficial, cu încă 5 consilieri locali!

Joi, 28 Martie 2024 11:33

Cinci consilieri municipali au intrat miercuri, 27 martie, oficial în PSD Pitești. Este vorba despre Sorina-Marilena Coman și Dănuț Dinu care se alătură echipei PSD Pitești împreună cu viceprimarul Gelu Tofan și consilierii Ana Stan și Tiberiu Irimia care au anunțat trecerea de săptămâna trecută.

PSD ajunge, astfel, la 13 membri în Consiliu Local, asigurând stabilitate și continuarea proiectelor de dezvoltare a municipiului.

Ion Mînzînă: „Începe construcția noului pod de la Poiana Lacului”

Joi, 28 Martie 2024 11:27

Astăzi a fost semnat contractul pentru construcția noului pod de pe Podul de pe DN 67B la Poiana Lacului, o investiție mult așteptată de către locuitorii din zonă și de către șoferii care tranzitează acest drum important care leagă Piteștiul de Drăgășani și Târgu Jiu. Lucrările vor începe luni, 1 aprilie.

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a fost astăzi împreună cu Valerică Spirea, viceprimar al comunei Poiana Lacului, și cu Eduard Dima, director general adjunct al DRDP București, dar și cu reprezentanți ai DRDP Craiova pe amplasamentul unde va fi construit podul care va traversa Valea Răchita.

 

Argeşul, în topul judeţelor cu cei mai mulţi profesori titulari

Joi, 28 Martie 2024 10:55

 

44.600 de profesori suplinitori predau în şcolile din România în anul școlar 2023-2024. Este cel mai mare număr din ultimii cinci ani, potrivit unui raport al Ministerului Educaţiei. De asemenea, la nivel național sunt 156.267 de profesori titulari, iar Argeşul se află în topul judeţelor care au cele mai multe cadre didactice titulare, adică angajate pe perioadă nedeterminată.

Conform Edupedu.ro, în acest an școlar, județele cu cei mai mulți profesori titulari sunt: București (12921), Iași (6470), Suceava (6073), Cluj (5543), Bihor (5325), Argeș (5204), Prahova (5137), Dolj (5116), Bacău (5005) și Constanța (4931). La polul opus se află judeţele: Tulcea (1321), Giurgiu (1451), Ialomița (1741), Călărași (1803), Covasna (2084), Caraș-Severin (2091), Sălaj (2119), Mehedinți (2123), Teleorman (2247) și Ilfov (2249).

 

SFÂRȘTUL LUI TUDOR VLADIMIRESCU

Joi, 28 Martie 2024 08:27

 

Din nefericire, din cauza potopului de intrigi boierești sau ale eteriștilor, după ce, la 21 martie 1821, ajunsese în București cu cei 25000 de panduri și se proclamase domn prin voința poporului, Tudor Vladimirescu, cu 4000 de panduri, a fost nevoit, la 15 mai 1821, să înceapă retragerea spre Pitești, unde rânduise între 19 ianuarie - 7 martire 1821, centrul de rezistență militară al triunghiului strategic Pitești-Câmpulung-Mușcel-Târgoviște, condus de Simion Mehedințeanu, care avea sub comandă 100 de panduri călări. Între cele două detașamente de panduri, însă, cu viclenie, prin jurământ de credință necinstit, s-au alăturat mulți arnăuți, care, în nădejdea că vina va cădea doar asupra pandurilor, s-au pus pe tot felul de jafuri din vetrele oamenilor întâlnite pe drum.

 

 

Pagina 18 din 504

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea