Experiența îl recomandă: Florea Ene, primarul potrivit pentru Moșoaia!

Joi, 11 Aprilie 2024 12:27

Florea Ene a fost desemnat candidat al PSD la funcția de primar al comunei Moșoaia. Acesta se bucură de apreciere în rândul cetățenilor din localitate, fiind, pentru mai multe mandate, primar al comunei. Are o bogată experiență administrativă, iar în perioada în care a fost primar au fost implementate cele mai importante proiecte de modernizare și dezvoltare a localității.

Lucrările Adunării Generale au fost conduse de către Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș.

 

Explorând Rolul Inteligenței Artificiale în Combaterea Dezinformării: Sesiune Educativă la Biblioteca Județeană Argeș"

Joi, 11 Aprilie 2024 11:57

 

În era digitală, valurile de informații ne înconjoară din toate direcțiile, făcându-ne adesea să ne întrebăm: ce este adevărat și ce este fals? Biblioteca Județeană Argeș vă invită să explorăm împreună puterea și potențialul inteligenței artificiale (AI) ca scut împotriva dezinformării. Într-o lume în care știrile false se răspândesc mai repede decât adevărul, înțelegerea modului în care AI-ul poate identifica, filtra și combate informațiile false devine esențială pentru fiecare dintre noi.

Cristian Gentea: „Consumul de energie din sistemul public de iluminat al Piteștiului a fost redus cu 82%”

Joi, 11 Aprilie 2024 10:43

 

În Pitești, consumul de energie din sistemul public de iluminat a fost redus cu 82%, a transmis primarul Cristian Gentea. În principal, acest lucru se datorează proiectelor cu finanțare externă accesate de administrația locală.

În Calea Craiovei, Exercițiu, Războieni, Pătrașcu Vodă, Bulevardul Eroilor și Bulevardul Frații Golești se asigură iluminatul prin 252 de corpuri cu LED, cu eficiență energetică ridicată și sistem de dimare/telegestiune. Proiectul a fost în valoare de aproximativ 271.000 de euro, din care 74% sunt bani nerambursabili, cu finanțare AFM.

 

O nouă unitate de învățământ din Pitești intră în renovare energetică

Joi, 11 Aprilie 2024 10:31

Încă o unitate de învățământ piteșteană intră în renovare energetică, finanțare obținută prin PNRR! Este vorba despre Școala Gimnazială „Tudor Mușatescu”.

Valoarea totală a acestui contract, în cadrul proiectului finanțat prin programul național, este de 4.232.000,00 de lei, fără TVA. Termenul de finalizare este martie 2025.

Am semnat pe 10 aprilie, cu câștigătorii licitației, contractul de servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție a lucrărilor. Clădirea va beneficia de modernizarea sistemului de încălzire centrală și distribuție de apă caldă, termoizolare, panouri fotovoltaice, iluminat cu LED. Va fi instalată și o stație de încărcare pentru vehicule electrice”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Nicolae Badea, fostul acționar de la Dinamo, amână implementarea sistemului de e-ticketing în autobuzele din Pitești

Joi, 11 Aprilie 2024 08:35

 

# A treia contestație pe parcursul unui an

 

Radcom SA, societate condusă de Gabriel Eugen Dogaru și de Nicolae Badea, fostul finanțator de la Dinamo București, pune „bețe-n roate” administrației din Pitești. Două asocieri de firme, Kontron Services România (lider) și Radcom (lider), au participat la procedura de licitație pentru proiectul privind „Integrarea sistemului de e-ticketing pentru transportul public de călători și implementarea de panouri informative în timp real în autobuze pentru a oferi informații de călătorie în timpul acesteia”. Un proiect mult așteptat la Pitești, în valoare de 21.348.732,21 lei, fără TVA.

 

Mircea Geoană, în vizită la Pitești și Topoloveni

Joi, 11 Aprilie 2024 08:32

 

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, va fi prezent vineri, 12 aprilie 2024, în județul Argeș, la un an de la precedenta vizită în care a fost la Palatul Episcopal de la Curtea de Argeș, unde s-a întâlnit cu arhiepiscopul Calinic.

De această data vizita sa este legată de lansarea cărții: „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”. Evenimentul, organizat de Asociația Proiectul România 2030, România Renaște! și Editura Litera va fi susținut, în județul Argeș, în două locații.

 

Muzeul Golești. Concurs internațional de pictură, ediția a XIV-a

Joi, 11 Aprilie 2024 08:20

 

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti lansează ediţia a XIV-a a concursului internaţional de desen şi pictură cu tema: Costumul tradițional din regiunea mea, (specificați regiunea etnografică) care se adresează tinerilor artişti având vârsta maximă de 19 ani.

Condiţii obligatorii:

1).Vârsta maximă: 19 ani, până la finele anului 2024;

2).Tema: Costumul tradițional din regiunea mea, (specificați regiunea etnografică)

3). Texte de identificare. Fiecare lucrare trebuie să aibă scris, pe spate, cu litere majuscule în una din limbile: română, engleză sau franceză, următoarele informaţii:

 

 

Microbuz electric pentru școlarii din Bascov

Joi, 11 Aprilie 2024 07:54

 

Elevii din școlile din Bascov vor beneficia în curând de un transport optim pentru elevi, prin dotarea cu un microbuz electric și o stație de încărcare specifică pentru acesta. Acest lucru este posibil printr-un protocol semnat între Consiliul Județean Argeș și Primăria Bascov, prin care CJ Arges a accesat programul “Microbuze pentru elevi”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) lansat de Ministerul Educației.

Gheorghe Stancu, primar: ”Mulțumim Consiliuluj Județean Argeș, prin Dl. Președinte Ion Mînzînă, pentru sprijin și colaborare! Este un pas înainte pentru elevii noștri, adică un pas înainte pentru viitorul nostru!”

 

Ion Mînzînă: "În această lună finalizăm modernizarea DJ703 H la Cepari!"

Joi, 11 Aprilie 2024 07:32

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ703 H Cepari - Valea Danului vor fi finalizate în curând. Recepția se va face la finalul lunii în curs.

Investiția, derulată de Consiliul Județean Argeș, a vizat un tronson important din acest drum care nu era asfaltat. Cea mai mare parte a lucrărilor s-a desfășurat pe raza localității Cepari.

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, și Cristi Puiu, administratorul județului, au mers astăzi pe șantier împreună cu primarul comunei Cepari, Cristian Ciobanu, pentru a evalua stadiul investiției și pentru a discuta cu cetățenii.

 

Dr. Alexandra Ciocârlan, noul șef al Secției ATI din cadrul SJU Piteşti: "Invit colegii specialiști să ni se alăture"

Miercuri, 10 Aprilie 2024 20:41

Dr. Liana-Alexandra Ciocârlan este noul Șef al Secției de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti.

Consiliul Județean Argeș a validat în ședința de marți, 9 aprilie, rezultatul examenului pentru ocuparea acestei funcții, organizat pe 1 aprilie 2024.

Florin Frătică bate câmpii(le) din Căteasca pentru a pune mâna pe fotoliul de primar

Miercuri, 10 Aprilie 2024 15:59

 

# Acesta susține că va candida aici pentru că și-a luat casă

# Declarație bombă a lui Frătică: „Dacă aş fi găsit-o la Predeal (casa, n.r.) mergeam acolo şi candidam”

Ați observat, cumva, o creștere numerică a credincioșilor din România? A devenit facebook-ul plin de creștini care se dau cu capul de icoane și se închină, pătrunși de religie. Creșterea se datorează anului electoral, iar credincioșii în plus sunt, de fapt, candidații. Care încearcă să pătrundă, și pe calea aceasta, în inimile fraieri… (celor care votează). Un credincios convins este și Florin Frătică, proaspăt candidat la fotoliul de primar al comunei Căteasca.

 

 

Încă o lucrare, mult așteptată, finalizată la Bradu

Miercuri, 10 Aprilie 2024 14:31

 

Mini terenul de sport din apropierea Primăriei Bradu este gata și arată extraordinar. Pentru finalizarea acestuia s-au folosit materiale de ultimă generație.

Dan Stroe, primar: ”Dragi brădeni, au fost finalizate lucrările de reamenajare la miniterenul de sport din spatele primăriei, prin turnarea unui covor de tartan. Terenul a devenit acum multifuncțional, putând fi folosit pentru mai multe sporturi precum, minifotbal, tenis de câmp, volei, handbal etc.

 

Ediția a II-a a Maratonului pentru Educație Antreprenorială va avea loc la Filarmonica Pitești

Miercuri, 10 Aprilie 2024 13:26

 

CONAF Argeș, filiala județeană a CONAF (Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin) organizează vineri, 12 aprilie 2024, la 10:30, în cadrul Filarmonicii din Pitești competiția la nivel local a Maratonului pentru Educație Antreprenorială, ediția a II-a.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Pactului pentru Educație Antreprenorială semnat de către CONAF, Federația Patronală Petrol și Gaze – FPPG împreună cu Ministerul Educației și Cercetării - MEC pentru susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor și introducerea, începând cu anul 2020, opțional, în școlile gimnaziale și liceu a orelor de antreprenoriat.

 

 

Ion Georgescu, judecat în ședință nepublică

Miercuri, 10 Aprilie 2024 10:41

 

Pe 3 aprilie a început, la Tribunalul Argeș, procesul în care Ion Georgescu, primarul suspendat al orașului Mioveni, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Pitești pentru fapte de corupție. În aceeași zi, față de Georgescu instanța a dispus schimbarea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. Pe durata măsurii, acesta nu are voie, însă, să își exercite funcţia de primar al oraşului Mioveni. De asemenea, nu are voie să comunice direct sau indirect cu martorii din dosar sau cu familiile acestora.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Coroana dentară din zirconiu

Miercuri, 10 Aprilie 2024 10:01

O coroană dentară poate juca un rol important în sănătatea orală generală și bunăstarea unui pacient atât pentru a restabili un zâmbet, cât și pentru a proteja un dinte.

Zirconiul este un material relativ mai nou în domeniul stomatologic și s-a dovedit că oferă o serie de beneficii:

• coroanelor dentare din zirconiu sunt rezistente, puternice, dar subțiri. Acestea sunt ideale, deoarece necesită doar o cantitate minimă de țesut dentar sănătos pentru a fi îndepărtat pentru plasare.

 

 

Se extinde rețeaua de canalizare în comuna Budeasa

Miercuri, 10 Aprilie 2024 09:56

 

Pe 3 aprilie a fost predat amplasamentul, în vederea începerii lucrărilor privind obiectivul de investiție „Extindere rețea canalizare menajeră, Aleea Brazilor, sat Budeasa Mare”. Pe perioada desfășurării lucrărilor, cețățenii care locuiesc pe Aleea Brazilor sunt rugați să parcheze autoturismele pe strada principală. Execuția lucrărilor se va realiza de către S.C. Development Future Solution SRL, iar valoarea investiției este de 289.637,26 lei cu TVA, suma fiind alocată în întregime de la bugetul local.

 

Primarul Ion Dumitru a semnat contractul pentru începerea proiectelor de canalizare în două sate din comuna Albota

Miercuri, 10 Aprilie 2024 09:51

 

Veşti bune pentru locuitorii din Albota! Primarul Ion Dumitru anunţă începerea proiectelor de canalizare în satele Mareş şi Cerbu, proiecte dorite de comunitate.

“Comuna noastră face un nou pas în procesul de modernizare, astfel că în data de 2 aprilie am predat constructorilor amplasamentul pentru începerea proiectelor de canalizare în satele Mareş şi Cerbu. Acest proiect nu este doar o necesitate infrastructurală, ci și o promisiune pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii concetăţenilor. În acest fel, pentru satele Mareş şi Cerbu, dar şi pentru întreaga comună Albota, va începe un nou capitol, unde fiecare pas în procesul de modernizare ne apropie de viziunea unei comunități înfloritoare, gata să își întâmpine viitorul cu brațele deschise.”, a scris ducele de Albota, pe pagina sa de Facebook.

 

 

Argeşeanul Cătălin Cîrstoiu îşi face campanie cu suţinerea a trei personalităţi care l-au susţinut şi pe Sorin Oprescu

Miercuri, 10 Aprilie 2024 09:44

 

Candidatură cu cântec pentru medicul Cătălin Cîrstoiu. Fiul fostului prefect de Argeş, Ion Cîrstoiu, se luptă pentru fotoliul de primar general al Capitalei, însă presa centrală nu îi este prietenă. Mai nou, aflăm că doctorul care se vrea primar este susţinut de trei personalităţi în administraţie care s-au învârtit în jurul lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei şi fost manager al Spitalului Universitar din Bucureşti. Oprescu a fost condamant la închisoare cu executare într-un dosar de mare corupţie, dar a reuşit să fugă în Grecia, iar acum e departe de a mai executa pedeapsa.

 

Medicii de familie ar putea fi obligaţi să raporteze şoferii cu probleme psihice

Miercuri, 10 Aprilie 2024 09:33

 

Potrivit unui proiect de lege, medicii de familie ar putea fi obligaţi să trimită pacienții (conducători auto) la evaluare psihologică, în cazul în care constată că starea psihică le afectează capacitatea de a conduce. Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii despre acest proiect.

„Orice medic, atunci când constată că o persoană, titulară a unui permis de conducere, aflată în evidența sau îngrijirea sa, prezintă simptome ce pot afecta capacitățile psihologice necesare pentru a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie, este obligat să

 

 

Ion Mînzînă: Modernizarea DJ679 D la Ungheni se apropie de final!

Marţi, 09 Aprilie 2024 16:33

 

Lucrările de modernizare a DJ679 D pe raza localității #Ungheni se apropie de final. Este un proiect derulat și finanțat de Consiliul Judetean Arges. Lucrările, începute anul trecut, se desfășoară pe o lungime de 7 km și au termen de finalizare luna iulie a anului 2024.

 

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a fost astăzi pe șantier împreună cu primarul comunei Ungheni, Iulian Miu.

Cardurile de energie vor fi valabile până pe 31 mai

Marţi, 09 Aprilie 2024 16:10

 

Guvernul va prelungi cu două luni valabilitatea cardurilor de energie. Astfel, până în luna mai, peste un milion de familii îşi vor achita facturile la energie cu ajutorul sumelor primite de la stat.

Premierul Marcel Ciolacu a spus că peste 2,8 milioane de gospodării au beneficiat de acest ajutor în 2023. Fiecare familie vulnerabilă a fost sprijinită cu suma de 1.400 de lei., potrivit Stiripesurse.ro.

 

 

Pagina 15 din 504

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea