Simfonia Lalelelor - evenimentul primăverii! „Prin fiecare petală colorată ne scriem istoria noastră”

Luni, 22 Aprilie 2024 11:28

Piteștiul a fost în sărbătoare, iar Parcul Lunca Argeșului a devenit pentru trei zile inima vibrantă a Simfoniei Lalelelor! Deschiderea oficială a celei de-a 47-a ediții a Simfoniei a debutat la Filarmonica Pitești, fiind făcută de doctorul inginer Ilariu Isac, cetățeanul de onoare al Piteștiului și președintele Societății Naționale a Pomicultorilor din România.

 

Premierul Marcel Ciolacu, la evenimentul de lansare a candidaților PSD Argeș: „Vă rog frumos: fiți pe primul loc”

Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 18:21

PSD Argeș a organizat sâmbătă, 20 aprilie, la Ramada Events, evenimentul de lansare a candidaților la alegerile locale din luna iunie.

Cristian Gentea și Ion Mînzînă și-au lansat candidaturile pentru un nou mandat în prezența premierului Marcel Ciolacu care a venit alături de Paul Stănescu, secretar general al partidului, Gabriela Firea, prim-vicepreședinte al PSD și candidată la alegerile europarlamentare, Bogdan Ivan Gruia, ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marian Neacșu, vicepremier al României, europarlamentarul Mihai Tudose.

Dan Stroe , primarul din Bradu, în fața celui de-al treilea mandat

Vineri, 19 Aprilie 2024 11:42

Joia trecută a avut loc Adunarea Generală a PSD Bradu în care primarul Dan Stroe a fost desemnat, cu unanimitate de voturi, să candideze pentru un nou mandat de primar.

La Adunarea Generală a PSD Bradu au participat și Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești și prim-vicepreședinte PSD Argeș, deputatul Remus Mihalcea, prim-vicepreședinte PSD Argeș, precum și parlamentari, consilieri județeni, primari și consilieri locali.

”Comuna Bradu este una dintre puținele din România în care s-a înregistrat o creștere a populației. Acest lucru nu este întâmplător, deoarece primarul Dan Stroe a avut priceperea necesară să transforme radical localitatea, făcând Bradu un loc în care merită să trăiești și să îți crești copiii. Lista de investiții realizate sau în derulare este de-a dreptul impresionantă, fie că vorbim despre proiecte cu bani de la bugetul local, de la bugetul național sau de fonduri europene. La rândul nostru, prin cofinanțările sau finanțările de proiecte cu bani de la Consiliul Județean am fost alături de administrația condusă de Dan Stroe. Împreună cu parlamentarii noștri vom continua să îi sprijnim pe primarul Dan Stroe și pe locuitorii din Bradu, o comună despre care în acest moment nu se poate vorbi decât la superlativ! Sunt convins că Dan Stroe va câștiga din nou Primăria Bradu de-o manieră impresionantă!”, a declarant Ion Mînzînă.

 

Continuă cercetările în dosarul penal al deputatului Adrian Miuțescu

Vineri, 19 Aprilie 2024 06:33

 

Parlamentarul Adrian Miuțescu este urmărit penal de procurorii DNA Pitești, încă din noiembrie 2021, sub aspectul săvârșirii a opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Acuzațiile i s-au adus lui Miuțescu încă din vremea în care era „pe cai mari”, în fruntea PNL Argeș. Între timp, acesta nu se mai regăsește printre liberali, mergând politic alături de Ludovic Orban către „Forța Dreptei”. Înainte a mers și dosarul său penal.

DIN ISTORIA DUELURILOR

Joi, 18 Aprilie 2024 16:33

 

Coborând în vremuri, cu ajutorul dovezilor descoperite, printre alții, de Alexandru Cernea și Ștefan Georgescu, aflăm că începuturile luptei în doi se regăsesc în obiceiurile unor vechi seminții germanice, în gândirea cărora duelul era o împrejurare de soluționare a unui conflict după cum decidea voința divină, vinovat fiind învinsul. Acest gen de dueluri, având caracter judiciar, făcea parte din datinile celor mai multe neamuri germanice, fiind statornicite în anul 501 de Gundibald regele burgunzilor.

 

Spectacol extraordinar Irina Rimes și Zdob și Zdup

Joi, 18 Aprilie 2024 13:31

 

 

# Programul Simfoniei Lalelelor

Între 19 - 21 aprilie, va avea loc ediția cu numărul 47 a Simfoniei Lalelelor! Organizat de către Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Salpitflor Green S.A., S.P.E.P. Pitești, A.D.P. Pitești, Centrul Cultural Pitești și Filarmonica Pitești, evenimentul se va desfășura în Parcul „Lunca Argeșului”, dar și în zona centrală a orașului, unde va avea loc deschiderea festivalului. Deschis printr-un concert special al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Pitești, susținut în seara de joi, 18 aprilie, în Sala Simfonia, la Centrul Multifuncțional, programul evenimentelor organizate de către municipalitate, pe parcursul celor trei zile de sărbătoare a piteștenilor, este următorul:

“Colibași - MIOVENI: 35 de ani de la ridicarea la rangul de oraș!“

Joi, 18 Aprilie 2024 13:31

 

Data de 19 aprilie constituie un pas major în istoria orașului Mioveni! La 19 aprilie 1989, prin Decret Prezidenţial, comuna Colibași, devine oraşul Colibaşi. 7 ani mai târziu, în 1996, ca urmare a unor demersuri făcute de către autorităţile locale, oraşul Colibaşi revine la vechea denumire, Mioveni.

Cu această ocazie, Centrul Cultural Mioveni, organizează un simpozion aniversar, vineri, 19 aprilie 2024, ora 12.00, în sala de spectacole a instituției. La eveniment vor participa personalități marcante în evoluția orașului.

 

 

Peste 400 de oameni au fost implicați în construcția pasarelei care leagă Argeș Mall de zona centrală a Piteștiului

Joi, 18 Aprilie 2024 12:20

 

A fost inaugurată pe 18 aprilie, pasarela auto-pietonală care face legătura între cartierul Tudor Vladimirescu și zona centrală a municipiului Pitești, prin Bulevardul Republicii. Construcția, care marchează deschiderea Argeș Mall, va fi oferită de către dezvoltatorul Prime Kapital autorităților locale pentru folosul comunității.

Pasarela auto-pietonală are o lungime totală de 450 m și este alcătuită dintr-un tronson dublu-sens cu o lungime de 186 m peste calea ferată spre strada Tg. din Vale și două tronsoane simplu sens de urcare și coborâre, cu o lungime cumulată de 264 m, paralel cu Bd. Republicii. Suprafața totală carosabilă și pietonală a pasarelei este de peste 4.000 mp.

 

Peste 400 de oameni au fost implicați în construcția pasarelei, pentru care s-au folosit 3.500 mc de beton (echivalentul a aproximativ 50 de case) și peste 2.000 de tone de metal.

Impresionantă expoziție de grădini de flori, la Simfonia Lalelelor

Joi, 18 Aprilie 2024 11:05

Proiectul „Grădina mea – florile Piteștiului” continuă: mini-grădinile amenajate de preșcolari și elevi piteșteni vor putea fi admirate la „Simfonia Lalelelor” 2024!

În cadrul celei de-a 47-a ediții a „Simfoniei Lalelelor”, Parcul „Lunca Argeșului” va găzdui, în zona dintre scenă și pavilionul expozițional, o impresionantă expoziție de grădini de flori, amenajate cu pasiune și inovație de elevi, preșcolari și cadre didactice din 29 de unități de învățământ din Pitești.

Copii și tineri plini de energie și talent s-au implicat voluntar în acest proiect eco-friendly și vor utiliza materiale prietenoase cu mediul pentru a crea grădinile lor unice.

 

Topul celor mai bune și a celor mai slabe școli de șoferi din Argeș, în funcție de promovabilitatea la prima examinare

Joi, 18 Aprilie 2024 08:31

 

Radiografia școlilor de șoferi din Argeș. Pentru foarte multe persoane obținerea permisului de conducere reprezintă o adevărată provocare. Atât cât vine vorba despre nivelul de concentrare pe care un cursant trebuie să îl aibă pentru a obține permisul cu brio, cât și în ceea ce privește achitarea taxei de școlarizare, deloc mică. Pe parcursul anului 2023, în județul nostru au funcționat 94 de școli de șoferi, conform datelor centralizate de Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări.

 

Trei, Doamne, și toți... șase! Trei prieteni se bat pentru o primărie importantă din Argeș

Miercuri, 17 Aprilie 2024 14:36

 

# Prietenie cu scandal: unul din aceștia l-a reclamat pe altul la ANI

Pe-un picior de plai,/Pe-o gură de rai,/Iată vin în cale,/Se cobor la vale,/Trei turme de miei,/Cu trei ciobănei./Unu-i moldovan,/Unu-i ungurean/Şi unu-i vrâncean./Iar cel ungurean/Şi cu ce-l vrâncean,/Mări, se vorbiră,/Ei se sfătuiră/Pe l-apus de soare/Ca să mi-l omoare/Pe cel moldovan,/Că-i mai ortoman/Ş-are oi mai multe,/Mândre şi cornute… Dacă era ca în Miorița, era ceva mai bine, căpăta niște sensuri. Nu, acum încearcă, cei trei ciobănei, să se omoare unul pe altul, în toate combinațiile posibile. Sperăm să nu fie vai și amar de oile lor....

 

 

Popești - microbuz electric pentru elevi și stație de încărcare

Miercuri, 17 Aprilie 2024 13:05

 

Comuna Popești va beneficia de un microbuz electric pentru transportul elevilor, grație unui proiect derulat de Consiliul Județean Argeș cu finanțare acordată de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Proiectul prevede și amenajarea unei stații de încărcare a vehiculelor electrice în comună. De altfel, la nivelul județului Argeș vor fi achiziționate 17 microbuze electrice pentru transportul școlar și vor fi montate 17 stații pentru încărcarea vehiculelor electrice.

 

Persoanele care nu deţin asigurare medicală vor avea aceleaşi drepturi ca persoanele asigurate

Miercuri, 17 Aprilie 2024 11:13

 

Se anunţă schimbări importante la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Preşedintele CNAS, Valeria Herdea, a declarat că de la 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate. Cine va plăti cheltuielile neasiguraţilor? Banca Mondială. Aici miroase a campanie electorală şi a împrumut barosan făcut de statul român.

„Să ştiţi că în sistemul medical, întâmplător sau nu, există şi bani. Unul dintre lucrurile pe care mi le doresc este să ajutăm medicii să găsească acei bani şi să poată să-şi dezvolte serviciile. La 1 iulie 2023, contractul nou pentru care s-a muncit

 

 

La Coşeşti, Alina Gorghiu pariază pe un candidat necâştigător

Miercuri, 17 Aprilie 2024 10:10

 

Mai puţin de două luni ne despart de alegerile locale, iar PNL Argeş se pregăteşte să ia o bătaie istorică. În unele localităţi din judeţ, chiar candidaţii se îndoiesc de şansele lor de a câştiga posturile de primar, asta în ciuda faptului că şefa Alina Gorghiu vorbeşte despre ei ca despre nişte învingători.

Pentru fotoliul de primar al comunei Coşeşti, PNL-ul a pregătit un candidat destul de neexperimentat. E vorba despre Sebastian Mihalcsak, care e liberal de doar doi ani şi jumătate şi care ştie că nu-l va învinge pe primarul PSD în funcţie, Nicolae Pană.

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! TOMOGRAFIA COMPUTERIZATĂ DENTARĂ

Miercuri, 17 Aprilie 2024 10:02

Este o investigație medicală imagistică de ultimă generație, non-invazivă, care se realizează în câteva secunde și cu un nivel minim de radiații, oferind imagini detaliate ale oaselor maxilar și mandibular.

Informațiile obținute utilizând tomografia computerizată sunt tridimensionale și ajută medicul specialist în punerea unor diagnostice corecte sau stabilirea unui plan optim de tratament.

 

 

Constantin Iatagan, primar Șuici: Dintre oameni, pentru oameni!

Miercuri, 17 Aprilie 2024 09:52

Constantin Iatagan, primarul comunei Șuici, a fost desemenat, marți, de Adunarea Generală a organizației locale PSD să candideze pentru un nou mandat de primar al localității. Rezultatele obținute de acesta până acum la conducerea administrației locale din Șuici au făcut să fie foarte apreciat de către concetățenii care au încredere în priceperea sa de a implementa proiecte care să ajute la modernizarea comunei. La Adunarea Generală de la Șuici a fost prezent și Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș.

”Oamenii din Șuici au fost înțelepți și au ales în fruntea comunității un gospodar adevărat. Se vede la tot pasul în această localitate că se fac investiții majore. Pentru apă și canalizare și pentru modernizarea drumurilor locale și vicinale primarul Constantin Iaragan a obținut, cu sprijinul Consiliului Județean și al parlamentarilor de Argeș ai PSD, circa 30 de milioane de lei prin Programul ”Anghel Saligny”. Avem proiecte comune și cu sprijinul Consiliului Județean. Facem echipă pentru dezvoltarea comunei Șuici!”, a declarat Ion Mînzînă.

Alte străzi, din Pitești, la prima asfaltare

Miercuri, 17 Aprilie 2024 09:50

 

În timp ce liberalii bat câmpii cu proiectul lor fantezist, cu poduri nenumărate peste Argeș (dar fără drumuri) și cu parcuri industriale la tot pasul, la Pitești se lucrează pe bune. Începe o nouă asfaltare de stradă, se pregătește alta.

Cristian Gentea, primarul orașului: ”În perioada următoare, vom începe modernizarea unei alte străzi de pământ din Pitești - Nicolae Iorga, în Tancodrom. Astăzi, 10 aprilie, am semnat contractul de execuție pentru lucrări precum canalizare pluvială, trotuare și asfaltare! Aceasta va fi a patra stradă ce va fi asfaltată în zonă, după Ion Angelescu, Dimitru Brătianu și Nicolae Brînzeu. Suntem în proceduri pentru modernizarea celei de-a cincea străzi – Jean Constantinescu – și intenționăm să închidem toată platforma Tancodrom cu căi rutiere reabilitate.”

 

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Miercuri, 17 Aprilie 2024 07:31

 

MICROBUZE ELECTRICE

Nu-i transportu-n criză,

La elevi e staţia,

Să îi ţină-n priză,

Privind educaţia.

NICOLAE BADEA

În fotbal nu i-a ieşit

Şi nu cred că are scuze...

În Piteşti el a venit

Şi s-a pus pe-autobuze!

Nouă probe speciale pentru Raliul Argeșului, cel mai important eveniment de motorsport al județului

Marţi, 16 Aprilie 2024 16:19

 

# Un format diferit pentru Raliul Argeșului CATENA - Powered by Citroën în 2024

# Echipajele vor parcurge mai mulți kilometri de probă specială în cursa din perioada 9-11 mai 2024

Tradiția începută în 2019, când Raliul Argeșului a revenit în Campionatul Național de Raliuri, continuă și în 2024, cu o nouă ediție a celui mai mare eveniment de motorsport din județul Argeș. Competiția atât de îndrăgită de fanii din Pitești, Câmpulung sau Curtea de Argeș este programată în perioada 9-11 mai. Organizatorul ACS DTO Rally Team a pregătit un total de 9 probe speciale în Raliul Argeșului.

 

Simona Bucura-Oprescu: “Noua lege a pensiilor aduce mai multe avantaje pentru femei”

Marţi, 16 Aprilie 2024 16:11

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat că noua lege a pensiilor, care va intra în vigoare la 1 septembrie 2024, prevede o serie de beneficii pentru femei. Mamele sunt avantajate în mod special.

„Subliniez o noutate a noii legi. Este considerată perioadă contributivă și concediul de creștere copil, fie că este concediu maternal, fie că este concediu paternal. Adică o mamă care a stat în concediu de creștere copil pentru doi copii, 4 ani, va avea o creștere a stagiului de cotizare cu patru ani”, a explicat ministrul, potrivit Antena3.ro.

De asemenea, legea pensiilor prevede: egalizare treptată a vârstei de pensionare până în 2035, vârsta de pensionare se reduce cu 6 luni pentru fiecare copil (până la cel mult 3 ani şi 6 luni).

 

Ducele de Albota îi ia apărarea medicului Cătălin Cîrstoiu în scandalul de integritate

Marţi, 16 Aprilie 2024 14:32

 

Primarul comunei Albota, Ion Dumitru, îi ia apărarea medicului Cătălin Cîrstoiu, candidatul PNL-PSD la Primăria Bucureşti. Cîrstoiu, fiul fostului prefect de Argeş, Ion Cîrstoiu, başca finul lui Traian Băsescu nu e privit cu ochi buni de presa centrală. Mai nou, managerul Spitalului Universitar din Capitală este în centrul unui scandal de integritate. Iar de aici, valuri de hate…

Ziarul HotNews.ro îl acuză pe doctor că, fiind manager la “Universitar”, a dat consultaţii la clinica privată a soţiei, deşi legea nu îi permite acest lucru. Zilele trecute, ziarele bucureştene au fost pline de articole pe acest subiect.

 

 

Pagina 13 din 504

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea