Lege. Conducătorii de trotinete electrice vor fi amendaţi dacă circulă neregulamentar!

Marţi, 19 Decembrie 2023 07:58

 

Săptămâna trecută, preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea care prevede că Poliţia Locală poate acorda sancţiuni conducătorilor de trotinete electrice. Sunt vizaţi, de asemenea, şi pietonii, bicicliştii, conducătorii de mopede, trotinete electrice şi vehicule cu tracţiune animală.

Actul normativ modifică art.7 alin. (1) lit. j) din Legea nr.155/2010, în sensul că se acordă Poliţiei locale atribuţii de constatare şi aplicare a sancţiunilor contravenţionale pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice.

 

 

Importurile de lapte brut au scăzut cu 27,5%

Marţi, 19 Decembrie 2023 07:45

 

Laptele românesc are mai multă căutare pe piața internă. Cel puțin asta reiese din ultimele date oficiale, publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit acestora, laptele românesc colectat de unităţile de procesare a înregistrat în primele zece luni ale anului 2023 o creștere de 7,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 1,023 milioane tone de lapte de vacă, în timp ce cantitatea de lapte brut importată a scăzut cu 27,5%.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! TEHNOLOGIA WATERLASE

Marţi, 19 Decembrie 2023 07:34

 

Prevenția în cazul pacienților care au anxietate în cadrul vizitelor la dentist este uneori imposibilă.

Terapia cu laser Waterlase:

• Reduce semnificativ sângerările, inflamația post operatorie și durerea post-tratament;

• Reduce semnificativ nevoia de retratare;

 

 

Descoperiri arheologice de excepție pe traseul Drumului Expres Pitești-Craiova

Marţi, 19 Decembrie 2023 07:32

 

În luna decembrie 2023, Muzeul Județean Argeș a încheiat cercetarea arheologică preventivă aferentă asistenței arheologice de specialitate pentru construcția tronsoanelor II-IV ale Drumului Expres Pitești-Craiova (DEx 12). Ultima etapă a acestui vast program de cercetare de teren (noiembrie-decembrie 2023), a fost alocată cercetării arheologice preventive a două monumente arheologice deosebit de importante din județul Argeș, pe traseul tronsonului IV al drumului expres: un sector din limesul roman transalutanus, situat pe teritoriul comunei Albota, și un mormânt tumular preistoric situat în comuna Căteasca, la sud de Recea, în zona inelului de racordare a drumului expres la Autostrada București-Pitești, informează Muzeul județean Argeș.

Vizită în teren la cel mai mare proiect de infrastructură derulat de CJ Argeș

Marţi, 19 Decembrie 2023 07:02

 

Ultima inspecție pe teren la DJ 503, cel mai important proiect de infrastructură rutieră derulat de Consiliul Judetean Arges pe fonduri europene în acest mandat și cel mai mare în Regiunea Sud-Muntenia!

Ion Mînzînă: ”Am fost împreună cu administratorul județului, Cristian Puiu, pe mai multe tronsoane. Ne-a interesat în mod special podul de la Mozăceni, ultima parte din proiect care trebuie realizată. Și acesta este aproape finalizat.

 

 

Credit de 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea în Argeș a celui mare parc fotovoltaic Europa de Sud-Est

Marţi, 19 Decembrie 2023 06:44

 

Raiffeisen Bank România şi Raiffeisen Bank International au acordat un credit în valoare de 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea celui mare parc fotovoltaic din România şi Europa de Sud-Est, pus în funcţiune în 2023, la Răteşti, în judeţul Argeş, deţinut în proporţii egale de companiile israeliene Econergy şi Nofar Energy.

Parcul fotovoltaic este dezvoltat pe o suprafaţă de 170 ha şi are capacitate instalată de 155 MW, fiind realizat cu o investiţie totală de 102 milioane de euro.

 

DTO Rally Team închiriază mașini de curse

Luni, 18 Decembrie 2023 14:30

 

DTO Rally Team închiriază mai multe mașini de curse pentru sezonul competițional 2024 (ERC, CNR, CNVC): 2 x Citroen C3 Rally2 – 2023 EVO full spec; 1 x Peugeot 208 R2; 1 x Renault Clio Rally5. Pachet complet “arrive and drive”. Toate mașinile sunt disponibile în configurație asfalt și macadam.

Pentru detalii: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza - 0722636856

 

 

Colindăm ca altădată! Grupul vocal „Flori argeșene” lansează primul album de colinde

Luni, 18 Decembrie 2023 14:28

 

Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș organizează miercuri, 20 decembrie, de la ora 17.00, la Sala Lumina din Pitești, un concert tradițional de colinde. Evenimentul marchează lansarea primul album de colinde al grupului vocal „Flori argeșene, un album cu valențe cultural-educative, dedicat în special copiilor și tinerilor iubitori de folclor autentic. În cadrul spectacolului se vor interpreta colinde vechi din Argeș și Muscel.

Invitați speciali vor fi „Haiducii Vlădicii” din Topoloveni, „Doruri Muscelene” din Mihăești, „Miorița” din Jugur, „Bujoreii de Munte” din Corbi, „Pițigaia” din Stâlpeni, „Doruri de Câmpie” din Hârsești și clasele de canto ale Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești. Intrarea se face pe bază de invitație de la Sala Lumina.

 

Ministrul Simona Bucura-Oprescu spune cum se calculează punctul de pensie

Luni, 18 Decembrie 2023 14:13

 

Anul 2024 aduce schimbări importante pentru pensionari. Pensii mai mari, dar şi o lege a pensiilor mult mai echitabilă. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a detaliat cum anume poate o persoană să îşi calculeze punctul de pensie, precum şi pensia pe care o va primi.

“Poți să-ți calculezi singur câte puncte de pensie obții după fiecare lună de muncă. Este destul de simplu!

În noua lege a pensiilor (Legea nr. 360/2023, art. 85, alin. (7))

 

 

Argeşeanul Valeriu Gheorghiţă ar fi întocmit documentaţia pentru vaccinurile cumpărate de premierul Florin Cîţu

Luni, 18 Decembrie 2023 13:20

 

Apar informaţii interesante despre persoanele implicate în “Dosarul Vaccinurilor”. La prima strigare, DNA-ul i-a incriminat pe fostul premier, Florin Câţu, şi pe foştii miniştri ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă. Dar Voiculescu a vorbit şi despre argeşeanul Valeriu Gheorghiţă, care, la vremea faptelor, era coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare. De altfel, am scris despre acest subiect, admiţând că numele lui Gheorghiţă a fost dezvăluit de fostul ministru al Sănătății, dar că nu se cunoaşte dacă medicul militar are vreun rol în dosar.

 

Cătălin Teodorescu, declarații tăioase pe tema primirii în Schengen

Luni, 18 Decembrie 2023 13:05

 

Conferința de presă a AUR Argeș a constituit un prilej pentru fostul deputat ,Cătălin Teodorescu, să critice poziția prea slabă a României în privința aderării la spațiul Schengen

„Austriecii încearcă să ne mintă și să ne ducă de nas. Dacă nu suntem în stare să stăm la masa Schengen, de ce vor austriecii - și sunt primiți – să stea la masa bucatelor românești? Așa zisa intrare a României în spațiul Schengen este o umilință și bătaie de joc la adresa românilor” a declarat Cătălin Teodorescu, fost prefect și deputat de Argeș în urma declarațiilor făcute de premierul Marcel Ciolacu și de ministrul de Interne pe această temă.

 

 

BUGET 2024. Educaţia, în topul finanţărilor, Sănătatea – la coada listei

Luni, 18 Decembrie 2023 13:04

 

 

Coaliţia de guvernare a decis cum va împărţi banii în 2024. Educaţia primeşte suma de 61.621.62 mii lei, cu o creştere de peste 50 de procente. Ne bucurăm că în sfârşit, şcoala nu mai este ignorată. Totodată ne surprinde faptul că Sănătatea va fi finanţată cu minus, anul viitor. Justiţia, Economia şi Energia sunt, de asemenea, prost bugetate în anul 2024.

Potrivit proiectului de buget publicat de Ministerul de Finanțe şi citat de Hotnews.ro, banii vor fi direcţionaţi după cum urmează:

 

Val de proteste în prag de sărbători

Luni, 18 Decembrie 2023 12:52

În ultima perioadă, în întreaga țară nu a fost zi fără protest. Tot mai mulți bugetari își strigă nemulțumirile. Polițiști, grefieri, angajați din sănătate, cultură, de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), de la Institutul Național de Statistică sunt nemulțumiți de salarizare și de condițiile de muncă. Forme de protest au avut loc și la sediul instituțiilor din județul Argeș. Angajații APIA Argeș avertizează că, în lipsa rezolvării situaţiei de discriminare salarială, vor intensifica măsurile. Și salariații din Direcțiile de Sănătate Publică au continuat protestele pentru a patra săptămână.

 

20 ani de la înființarea Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș

Luni, 18 Decembrie 2023 12:47

Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș a aniversat 20 ani de la înființare. O parte dintre cele mai importante personalități ale județului au luat parte la o gală memorabilă. Evenimentul desfășurat în data de 14 decembrie a fost unul care a celebrat eforturile constante ale mediului de business de a genera locuri de muncă.

„Felicit Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș pentru participarea activă în proiectele comunitare în cei 20 de ani de existență! De succesul afacerilor și investițiilor din domeniul privat depinde, în mare măsură, atractivitatea unui pol urban.

Casieria SEdC Mioveni – închisă pentru lucrări de mentenanță

Luni, 18 Decembrie 2023 12:43

Marți, 19 decembrie, casieria Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL din strada Carol Davila, nr. 4, oraș Mioveni va fi închisă după ora 14.00, pentru efectuarea unor lucrări de mentenanță la sistemele informatice. Programul de lucru va fi de la ora 7.00 la 14.00.

Vă reamintim că plata facturii apă canal se poate face și prin intermediul aplicațiilor PayPoint, Un-Doi și Pago. Celelalte modalități de plată a facturii apă-canal pot fi găsite aici: https://www.sedcmioveni.ro/index.php/modalitati-de-plata.


 

Flori de mină - expoziție cu vizitare gratuită la Muzeul Județean Argeș

Luni, 18 Decembrie 2023 12:26

 

Muzeul Județean Argeș invită publicul larg să viziteze o nouă expoziție temporară, “Alb și negru în lumea florilor de mină”. Florile de mină sunt bijuteriile întunericului, crescute domol în inima fierbinte a Pământului. Cele mai spectaculoase flori de mină, astăzi, fac parte din colecțiile muzeelor de profil din întreaga lume. Unul dintre acestea este și Muzeul Județean Argeș ale cărui piese de referință sunt incluse în patrimoniul național. Vă invităm să intrați, dintr-o lume a zgomotului și agitației, în lumea frumuseților tăcute. Expoziția va putea fi vizitată de luni până duminică, în intervalul 9.00-19.00.

 

Părintele Profesor Constantin Necula le-a vorbit deţinuţilor de la Penitenciarul Mioveni!

Luni, 18 Decembrie 2023 12:19

 

Săptămâna trecută, părintele profesor Constantin Necula a venit la Penitenciarul Mioveni, pentru a le vorbi persoanelor private de libertate despre bucurie şi nădejde, iertare şi îndreptare. Cuvintele pline de duh au atins inimile celor prezenţi, mai cu seamă că ne aflăm în Postul Bucuriei şi ne apropiem cu paşi repezi de Praznicul Naşterii Domnului.

Părintele Constantin Necula este o personalitate cu notorietate a Bisericii Ortodoxe Române, iar creştinii îi preţuiesc deopotrivă conferinţele, apariţiile TV şi cărţile.

 

 

După ce a delapidat 4 milioane de lei, fosta contabilă a Spitalului Județean Argeș a vrut să fie judecată doar pentru neglijență în serviciu

Joi, 14 Decembrie 2023 09:03

 

Fosta contabilă a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești, Amalia Elena Bozkurt (fostă Dumitraşcu), acuzată că a delapidat din conturile unității medicale suma de aproximativ 4 milioane de lei, a făcut, recent, o cerere de schimbare a încadrării juridice din dosar. Inculpata a solicitat să fie judecată doar pentru infracțiunea de neglijenţă în serviciu. Tribunalul Argeș i-a respins cererea pe 15 noiembrie.

 

Peste 1560 kilograme de carne de porc au fost donate centrelor din structura DGASPC Argeș

Joi, 14 Decembrie 2023 08:48

"Ignatul la Golești" - sărbătoare tradițională cu scop caritabil

Peste 1560 kilograme de carne de porc au ajuns astăzi în centrele de copii și bătrâni aflate în subordinea DGASPC Argeș, instituție subordonată Consiliului Județean Argeș.

“Ignatul la Golești” este un eveniment caritabil organizat de Consiliul Județean Argeș în parteneriat cu Asociația Comunelor din România, filiala Argeș.

 

Vrei să faci o faptă bună de Crăciun? Banca pentru Alimente face colectă de alimente în magazinele din Pitești

Joi, 14 Decembrie 2023 08:00

 

# Fapte pentru un viitor mai bun: 15, 16, 17 decembrie 2023 # Începe colecta națională de alimente, pentru ajutorarea familiilor nevoiașe!

Anul acesta, Asociația Eva și Prietenii din orașul Pitești a devenit partenera Băncii de Alimente București.

Cu această ocazie, pentru prima data în orașul Pitești se va desfășura campania de donare și colectare „Fapte pentru un viitor mai bun” ce are că scop combaterea risipei alimentare și sprijinirea comunităților defavorizate, organizând o colectă de mare amploare în magazinele LIDL și Auchan din PITEȘTI. DAR din DAR se face RAI!

 

Tudor Pendiuc va afla abia la sfârșitul anului dacă iese din închisoare

Joi, 14 Decembrie 2023 07:55

 

Abia pe 21 decembrie a fost stabilit primul termen de judecată în ceea ce privește cererea de liberare condiționată formulată de Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Pitești. Dosarul a ajuns din nou pe masa magistraților de la Judecătoria Pitești după ce, în primă fază, aceștia i-au respins cererea pentru că petentul nu ar fi primit recompense pe parcursul deținerii. Pendiuc a contestat hotărârea, iar Tribunalul Argeș i-a admis-o. Instanța a desființat sentința și a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare.

 

 

Pagina 11 din 477

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea