ADI Servsal: ”Avem nevoie de un mediu curat! Selectați deșeurile la sursă”

Luni, 27 Aprilie 2020 13:47

Se pare că necesitatea unui mediu curat nu e înțeleasă nici de populație, nici de serviciile de salubritate care s-au culcat pe urechea coronavirusului și au cam uitat de selectarea gunoaielor la sursă. Asociația Intercomunitară, ADI Sersal face un apel la operatorii de colectare și transport deșeuri să respecte graficele de colectare.

 

Gheorghe Bălăşoiu a dat statul în judecată şi a cerut recalcularea pensiei. Procesul reîncepe în această vară

Luni, 27 Aprilie 2020 13:46

# Omul cu cea mai mare pensie din România vrea venituri și mai mari

Fostul procuror Gheorghe Bălășoiu, magistratul cu cea mai mare pensie din România, se judecă cu Statul Român, în două procese. Acesta a înregistrat două acțiuni la Tribunalul Argeș, împotriva Casei de Pensii Argeș, prin care contestă o decizie de pensionare, iar în alta cere recalcularea pensiei.

Anunț important de la Starea Civilă Pitești

Luni, 27 Aprilie 2020 13:41

# Reglementări privitoare la nașteri, căsătorii, decese

În contextul prelungirii stării de urgenţă pe teritoriul României, dată fiind publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 311/14.04.2020 a Decretului nr.240/2020, Serviciul Stare Civilă din cadrul Direcției pentru Evidența Persoanelor a Municipiului Pitești, anunță aplicarea unor măsuri dispuse de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date București.

 

Acțiuni de dezinfecție pe toate străzile și spațiile publice din Bradu

Luni, 27 Aprilie 2020 12:06

# Primarul Dan Stroe și viceprimarul Gheorghe Negoi au parcurs pe jos străzile localității, pentru a supraveghea activitatea

Pentru combaterea și prevenția infecțiilor cu COVID-19, în localitatea Bradu au avut loc ample acțiuni de dezinfecție. Spațiile publice și toate străzile din comună au fost dezinfectate, administrația locală luând toate măsurile necesare pentru protecția sănătății locuitorilor din Bradu. De asemenea, la blocuri au fost montate dispensere cu dezinfectant, care vor fi alimentate pe toată perioada stării de urgență. Și scările de bloc au fost dezinfectate.

Peste 340.000 de lei vor fi alocați pentru operaționalizarea Dispeceratului Integrat de la nivelul județului

Luni, 27 Aprilie 2020 12:01

În ședința de Consiliu Județean Argeș care se va desfășura pe 30 aprilie, consilierii județeni vor vota un proiect de hotărâre privind „aprobarea realizării obiectivului de investiție Operaționalizarea Dispeceratului Integrat la nivelul județului Argeș, a Devizului general și a documentației tehnice aferente (faza DALI)”.  Suma de 340.596,00 lei urmează să fie alocată pentru realizarea acestui obiectiv.

 

Electroargeş colaborează cu Dacia Renault şi cu Universitatea din Piteşti pentru a produce un ventilator mecanic pentru spitale

Luni, 27 Aprilie 2020 11:57

Producătorul de aspiratoare Electroargeş lucrează la realizarea unui ventilator mecanic pentru spitale. În acest proiect sunt implicate Dacia Renault și Universitatea din Piteşti. Prototipul va fi gata până pe 15 mai şi ar urma apoi să fie avizat de MapN, după care ar începe producţia în serie.

Doctor de la Județean confirmat pozitiv cu COVID-19. Secția de Chirurgie Vasculară a fost închisă

Joi, 16 Aprilie 2020 12:56

 

Medicul Felix Sârboiu, de la Spitalul Județean din Pitești, a fost depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus, în urma unei probe recoltate zilele trecute. Ca urmare, începând de astăzi au fost luate mai multe măsuri. S-a luat și decizia închiderii Secției de Chirurgie Vasculară. De asemenea, pacienții vor fi transferați și personalul medical va fi trimis în izolare la domiciliu. Conform datelor DSP Argeș, numărul contacților direcți ai medicului de la Spitalul Județean de Urgență, infectat cu virusul COVID-19, este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află și 23-24 de pacienți, restul contacților fiind cadre medicale. Soția doctorului depistat pozitiv este și ea cadru medical, nu prezintă simptome și a fost izolată la domiciliu de două zile. Ancheta epidemiologică este încă în desfășurare.

 

Aparatul de testat COVID-19 va fi amplasat, la Pitești, într-un laborator înființat între blocuri

Luni, 13 Aprilie 2020 20:33

# Cele două aparate promise de CJ Argeș și de Ministerul Sănătății sunt încă blocate în licitații pe SEAP # Dan Manu: „Doamne, ajută să avem un câștigător!”

Ceea ce nu fac autoritățile județene, face mediul privat. Dan Manu a promis argeșenilor, încă de la decretarea stării de urgență, achiziționarea a două aparate Real Time PCR, pentru depistarea rapidă a infecțiilor cu coronavirus, unul din bugetul de stat și altul din fonduri de la Consiliul Județean Argeș. Timpul a trecut și de atunci numărul argeșenilor infectați cu COVID-19 a crescut considerabil. Lipsa echipamentelor de protecție, a testelor și a unui aparat de testare a făcut ca virusul să-și facă prezența și în Spitalul Municipal Câmpulung, acolo unde numărul cadrelor medicale infectate este în creștere. Iar situația se poate înrăutăți din ce în ce mai tare.

Bloc nou, între Bibliotecă, Tribunal și Registrul Comerțului, la kilometrul zero al Piteștiului!

Luni, 13 Aprilie 2020 20:30

# Construcția, 2Sb+P+5+6E cu 27 de apartamente, este a omului de afaceri Sorin Văcaru

Construcțiile în zona ultracentrală a orașului par să se înmulțească în ultima perioadă. Afaceriștii locali forțează limitele legale sau normale cînd vine vorba de profit. Frații Rădulescu se luptă cu regimul de înălțime pe Victoriei, Emil Enescu, patronul hotelului Victoria,  numai ce a terminat de ridicat un ”bloculeț” într-o fundătură, în spatele Teatrului Așchiuță – încă cercetăm cum. Iată că se apropie și termenul pentru începerea construirii unui bloc, destul de mare, în altă zonă sufocată total de trafic, cea a fostei parcări ”Argeșul”.

 

Aparatul PCR de la Mioveni va efectua primele teste în această săptămână

Luni, 13 Aprilie 2020 20:29

Săptămâna trecută, omul de afaceri Gheorghe Văsâi a donat Spitalului Orășenesc din Mioveni un aparat Real Time PCR, pentru testarea coronavirusului. Aparatul a fost predat de reprezentantul firmei Dialab, în prezența primarului Ion Georgescu și a managerului spitalului dr. Horia Trăilă. A fost montat în noua secție de boli infecțioase, organizată în pavilionul vechiului spital. Și Cristian Gentea, președintele PSD Pitești, a venit cu o contribuție personală, plătind suma de 9 000 lei, pentru achiziționarea unui kit de testare destinat acestui aparat. Politicianul a cumpărat primele 100 de teste ce se vor face pe noul aparat la Mioveni.

Promisiunea lui Miuțescu: „Încercăm să aducem, prin Unifarm, un aparat PCR în Argeș”

Luni, 13 Aprilie 2020 20:28

Județul Argeș deține până în acest moment un singur aparat Real Time PCR,  de testare a noului tip de coronavirus, care a fost donat Spitalului Orășenesc Mioveni de mediul privat. În schimb, există promisiuni că vor fi aduse și altele. O astfel de promisiune a fost făcută și de liderul liberal Adrian Miuțescu, președinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului.

 

Magistratul Ionuț Adrian Tabacu de la Judecătoria Pitești a fost transferat la Judecătoria Craiova

Luni, 13 Aprilie 2020 20:26

Din vară, Judecătoria Pitești va rămâne cu un magistrat în minus. Pe 2 aprilie, Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis cererea de transfer a judecătorului Ionuț Adrian Tabacu. Acesta va fi repartizat începând cu data de 1 iunie la Judecătoria Craiova. Deși au fost și alte solicitări din partea unor magistrați care voiau să vină sau să plece din instanțele argeșene, CSM le-a respins pe bandă rulantă, după cum urmează:

Trei șefi în fruntea IPJ Argeș, în patru luni

Luni, 13 Aprilie 2020 20:24

# Comisarul șef Mihai Neagoe (foto), împuternicit să preia șefia poliției Argeș până în iulie
Funcția de inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție Argeș a fost foarte râvnită în acest început de 2020. Trei persoane s-au perindat la conducerea Inspectoratului până în aprilie. După ce comisarul-şef Tudorel Pieleanu a fost împuternicit, pe 23 ianuarie, să preia timp de 2 luni funcţia de inspector-şef al Poliţiei Judeţene Covasna, interimatul a fost condus  la Argeș de Marian Badea.

 

Primăria Corbi se adaptează situației sanitare! Vor fi preluate la instituție cererile pentru APIA

Luni, 13 Aprilie 2020 14:04

# Primarul Virgil Baciu: „Cumpărați produse românești! Cumpărați miei direct de la ciobani”
Iată că edilul din Corbi demonstrează, încă o dată, că înțelege situația în care se află cetățenii și vine în întâmpinarea nevoilor acestora. Astfel, conducerea Primăriai Corbi a anunțat că se va ocupa de cererile unice de plată, prin APIA, a campaniei de anul acesta.
ÎN ATENTIA FERMIERILOR CARE DEPUN CERERI UNICE DE PLATĂ LA A.P.I.A. AFERENTE CAMPANIEI 2020

PSD solicită sprijinirea agriculturii

Luni, 13 Aprilie 2020 14:01

# Criza sanitară nu trebuie dublată de o criză alimentară!
Criza declanșată de virusul Covid 19 va fi urmată, așa cum se vorbește de un timp, de o criză a economiei. Agricultura, ca parte important, trebuie tratată, în viziunea PSD, cu prioritate.

 

PMP propune partidelor un Pact Naţional pentru Sănătate

Luni, 13 Aprilie 2020 14:00

# 10 măsuri care ar garanta îmbunătăţirea considerabilă a sistemului sanitar din România
Partidul Mişcarea Populară a lansat, săptămâna trecută, un apel către toţi liderii politici din România pentru elaborarea şi adoptarea unui Pact Naţional pentru Sănătate.

Armand Chiriloiu: „Nu are nimeni curaj să circule cu lemne fără documente”

Luni, 13 Aprilie 2020 13:58

Activitatea Direcției Silvice Argeș a fost afectată destul de mult în această perioadă, de stare de urgență generată de COVID-19.
„Este afectată pentru că nu se poate valorifica în condiții normale lemnul de foc. E foarte greu de transportat lemnul acum pe perioada de ordonanță militară, deși nu este interzis pentru că este un element de strictă necesitate. Agenții economici vor să reeșaloneze exploatarea masei lemnosă după perioada de urgență, iar la nivel de regie s-au redus timpul de lucru de la cinci zile la patru zile și s-a diminuat salariu cu 20%, măsuri luate la nivelul țării”,a precizat Chiriloiu.

 

Dacia reia producția la Mioveni

Luni, 13 Aprilie 2020 13:56

Producţia de maşini în uzinele Dacia de la Mioveni va fi reluată la începutul lunii mai. După Paşte, se reia activitatea în Uzina Mecanică şi Şasiuri. Sindicaliştii care îi reprezintă pe angajații fabricii de automobile de la Mioveni au anunțat că au semnat cu reprezentanţii patronatului un acord în acest sens. Primii care vor relua lucrul vor fi 250 de angajați din cei 4.000 ai Uzinei Mecanică şi Şasiuri, urmați la scurt timp de 190 de specialiști ai departamentului „presaj”.

Gelu Tofan a fost numit în Consiliul de Administrație de la RATEN

Luni, 13 Aprilie 2020 13:15

# Argeșeanul Nicolae Fulger - președinte al CA la RATEN
Începând cu data de 11 martie, prin ordinul ministrului Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, Virgil Daniel Popescu, a fost aleasă echipa Consiliului de Administrație a Regiei Autonome Tehnologiii pentru Energia Nucleară (RATEN).  Au fost numiți în calitate de administratori provizorii șase persoane, dintre care trei argeșeni - Cristian Gentea, Nicolae Fulger, Gelu Tofan, respectiv Romulus Doru Buhăescu - domiciliat în județul Galați, Augustin Mihai Mufturel și Dan Trancotă - ambii domiciliați în județul Mehedinți.

 

A fost lansată platforma online “www.spitalearges.ro”

Luni, 13 Aprilie 2020 13:14

# Prefectul Emanuel Soare: „Rog persoanele fizice sau juridice din Argeș să susțină spitalele care se află în luptă cu acest virus ucigaș”

Pe 11 aprilie a fost lansată platforma online www.spitalearges.ro, care are ca scop o direcționare și repartizare eficientă a donațiilor către spitalele din județul Argeș dar și o bună monitorizare a necesarului de echipamente și medicamente al acestora. Persoanele fizice sau juridice care doresc să facă donații, o pot face în cunoștință de cauză, având acces la necesarul real al spitalelor din județ dar și la o serie de campanii umanitare care sunt în desfășurare.

Primăria Pitești continuă campania de dezinfecție

Luni, 13 Aprilie 2020 13:11

# Solicităm în continuare sprijinul asociațiilor de proprietari privind accesul în scările de bloc. # S-a modificat programul de distribuție a agentului termic

Primăria Municipiului Pitești a continuat, și săptămâna trecută, campania de dezinfectare a orașului, efectuată în contextul prevenirii răspândirii epidemiei de COVID-19. Se fac eforturi susținute pentru a finaliza operațiunea în curs cât mai repede, acțiunea de dezinfecție fiind desfășurată atât cu mijloace mecanizate, cât și cu atomizoare, acolo unde nu pot pătrunde mașinile, în fiecare cartier de locuințe.

 

Pagina 311 din 504

«ÎnceputAnterior311312313314315316317318319320UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea