Un tânăr din Pitești a absolvit Academia Forțelor Aeriene ale Statelor Unite

Luni, 03 Iunie 2019 23:40

# Petruț Ghiță a fost felicitat pentru rezultatele sale remarcabile de Donald Trump
Un tânăr pilot piteștean a absolvit Academia Forțelor Aeriene ale Statelor Unite. Pentru această reușită, Petruț Ghiță a fost felicitat de Donald Trump, președintele SUA.

Petruț Ghiță a absolvit Colegiul Național I.C. Brătianu în 2014. A urmat apoi, timp de un an, cursurile Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov. Ultiimi ani i-a petrecut la studii în SUA, fiind cadet al Air Force Academy.

 

Urmările incidentului de la Topoloveni! Traian Paparete: „Am fost ridicat de jandarmi deși aveam legitimația de presă de gât”

Luni, 03 Iunie 2019 23:37

# Acțiuni de protest în fața sediului Jandarmeriei Argeș

Urmările incidentului de la Topoloveni! Pe 17 mai, într-o vizită electorală în Argeș,  Liviu Dragnea, fostul lider PSD aflat actualmente în spatele gratiilor, a fost întâmpinat de o mână de protestatari la Topoloveni. În timp ce încercau să afişeze un banner cu mesajul "Argeşul contează, ţara n-a votat hoţi. Voi nu sunteţi România", 5 dintre aceștia au fost săltaţi de jandarmi şi duşi cu dubele la poliţie.

Încep negocierile pentru cumpărarea terenului bazei sportive ”Aripi”

Luni, 03 Iunie 2019 23:33

# Terenul a fost retrocedat de magistrați către persoane fizice

S-a scris, îndeajuns, despre felul în care Clubul Sportiv ”Aripi” a fost deposedat de terenul aferent. O instanță de judecată a considerat că acesta poate fi retrocedat foștilor proprietari, hotărârea fiind definitivă și irevocabilă. Iată că, în urma acestei măsuri, Primăria Pitești reacționează, formând o comisie care să negocieze cu noii proprietari reachiziționarea terenului.

 

Primăria Stolnici a finalizat lucrările de asfaltare a drumului spre satele Stolnici și Cochinești

Luni, 03 Iunie 2019 23:28

# Recepția obiectivului – luni, 3 iunie 2019
Deși începutul anului 2019 nu a fost unul tocmai favorabil, Primăria Stolnici a depus eforturi pentru reluarea și finalizarea lucrărilor în cadrul proiectului de asfaltare a DC 139 (satele Stolnici și Cochinești), derulat cu finanțare europeană. Cele două tronsoane ale drumului comunal au fost asfaltate încă de anul trecut, iar anul acesta au fost  executate lucrările de artă, pentru completarea procesului de modernizare a căilor de acces.

A fost semnat contractul pentru lucrările de modernizare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic

Luni, 03 Iunie 2019 22:52

# Valoarea totală a investiției este de aproape 16 milioane lei! # Primarul Cornel Ionică: ”Acest Bazin va fi o bijuterie, veți vedea, va fi mândria tuturor!”

Reprezentantul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a semnat în data de  30 mai 2019, împreună cu domnul Cornel Ionică, primarul Municipiului Pitești, contractul de finanțare pentru lucrările de modernizare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic.

 

Consiliul Județean Argeș a încercat să cumpere un Duster cu... 200.000 lei!

Luni, 03 Iunie 2019 22:19

Câteodată merge, câteodată nu. Dar noi încercăm, par a spune reprezentanții Consiliului Județean Argeș, privitor la atragerea, cât mai năstrușnică, a fondurilor nerambursabile. Așa s-a întâmplat și la ședința extraordinară de luna trecută, când, în cadrul procedurilor pentru implementarea unui proiect derulat prin POCA (Programul Operațional Capacitate Administrativă), au trebuit actualizate anexele, pentru că cetățenii cu pricina au tăiat, de la cheltuieli, peste 40.000 de euro, reprezentând un Duster... și motorina lui, cam pe 15 ani. Iată cum a sunat Procesul verbal al întrunirii cu pricina:

Campania continuă! Să-i dăm aripi! Donația fiecăruia o șansă în plus! Bogdana a ajuns aproape de jumătatea drumului!

Luni, 03 Iunie 2019 14:42

Bogdana noastră este din Pitești, are doar 33 de ani și este de profesie economist, dar și scriitoare!  De 1 an de zile se luptă cu un diagnostic crunt, acela de necroză vasculară dar și osteoporoză post/operatorie.
Operațiile din România, 3 la număr, s-au arătat a fi un eșec pentru Bogdana noastră care se deplasează din ce în ce mai greu, în prezent fără ajutorul cârjelor ea nu se poate deplasa...”atât de tânără și cu picioare de 75 ani”, aveau să afirme specialiștii de la o clinică din Istanbul care au vazut-o și examinat-o în luna februarie!
Nu stie să mai meargă, nu știe să mai zâmbească, nu știe cum e să mai explorezi iarba și să simți finețea nisipului, este o tânără de doar 33 de ani într-un corp de 75 de ani!

 

Cristian Gentea, despre eșecul alegerilor la Pitești: „La noi, bunăstarea este direct proporțională cu indiferența”

Luni, 03 Iunie 2019 14:34

Conducerea PSD Argeș anunță schimbări majore, atât de comunicare, cât și de organizare, după eșecul de la alegerile europarlamentare.
Cristian Gentea, președintele PSD Pitești: „Nu mă mai veți vedea în campanie cu sute de oameni pe stradă, să mă plimb cu niște flyere pe care să scrie că am mărit pensile și salariile. Știe toată lumea că le-am mărit. Atâta vreme cât apar alte lucruri, gen cel cu elicopterul de la Suceava sau cea cu parola de la Târgoviște, evident că tot ce faci se duce pe apa sâmbetei și ajungi unde ai ajuns. O să schimb complet toată strategia, inclusiv cea legată de Facebook”.

Deputatul Ionuț Moșteanu: „Pot să preiau frâiele unui oraș de talia Piteștiului”

Luni, 03 Iunie 2019 14:32

Alianța USR PLUS va avea un candidat comun la Primăria Pitești. Deputatul Ionuț Moșteanu ar putea fi candidatul alianței la alegerile locale din 2020.
USR PLUS a surprins la alegerile europarlamentare după ce a terminat pe primul loc în Pitești cu 27.75% (20.185 voturi) reușind să învingă PSD-ul, care a obținut doar  23.34% (16.982 voturi), în timp ce PNL-ul s-a clasat pe locul trei cu 19.03 % (13.842). Victoria de la Pitești îi face pe aceștia să se gândească și la Primăria Pitești.  „Vom avea un candidat așa cum nu a avut niciodată Piteștiul!

 

Ca în poveștile copilăriei, ziua comunei Bradu a durat, de fapt, două zile!

Luni, 03 Iunie 2019 14:27

Ziua comunei Bradu a ținut, ca în povești, două zile! Pentru că evenimentele au început de vineri, 31 mai, și s-au terminat sâmbătă, 1 iunie. Ba chiar duminică dimineața! Au avut loc competiții sportive, concerte, festivități. Într-un cuvânt, o sărbătoare cu de toate!
În prima zi, cea de vineri, fotbalul a fost regele! Cupa ”Real Bradu Old Boys” și-a desemnat, pe înserat, câștigătorii.  A doua zi a fost rândul copiilor să iasă la rampă, și au făcut-o până după ora amiezii. Au urmat cuvintele oficialităților dar și premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Ziua comunei Valea Iașului, la a XVII-a ediție, o reușită!

Luni, 03 Iunie 2019 14:23

Duminică a avut loc Ziua Comunei Valea Iașului, ediția a XVII-a, ocazie cu care s-au întâlnit, într-un cadru festiv, fiii satului dar și numeroși invitați. Manifestările au început, ca în fiecare an, cu o slujbă a preoților din localitate.
Au fost prezenți numeroși membri PNL, în frunte cu președintele județean, Adrian Miuțescu, consilieri județeni, primari, oameni de afaceri. Primarul localității a menționat faptul că i-a invitat, ca în fiecare an, și pe reprezentanții Consiliului Județean, dar și pe cei ai Prefecturii, care însă, cel puțin la acel moment, nu au binevoit să fie prezenți.

 

Două monumente de o valoare inestimabilă, din Argeș, se sting sub ochii autorităților

Luni, 27 Mai 2019 16:21

# Salvați Mănăstirea Râncăciov și Biserica Golești de la dispariție! # Cristian Cocea, director Direcția de Cultură: ”Am urcat, chiar cu Înaltul Calinic, în podul bisericii...”

În timp ce românii dau bani, prin toată Europa și aiurea, ca să viziteze te miri ce pietre, două lăcașe de cult din Argeș - chiar în vecinătatea Piteștiului, se sting din cauza indiferenței. O indiferență criminală chiar, pentru că este vorba de două monumente atât de încărcate de istorie, cum rar se mai găsesc. La televiziuni se dau lupte crâncene, între mai-marii zilei.

Constantin Istrătescu, condamnat pentru braconaj! Riscă să fie înlocuit din fruntea AJVPS Argeș

Luni, 27 Mai 2019 16:19

# Dacă hotărârea rămâne definitivă atât Istrătescu cât și doi ingineri ai Asociației își vor pierde funcțiile deținute

Constantin Istrătescu și cei doi angajați de la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Argeș, inginerii Horia Tănase și Sorin Bulimac, au primit, pe fond, pedepse cu suspendare pentru braconaj cinegetic. Judecătoria Pitești a stabilit ca cei trei inculpați să nu mai poată să exercite funcțiile de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii. Dacă hotărârea va rămâne definitivă cei trei își vor pierde funcțiile deținute la AJVPS Argeș.

 

Ion Mînzînă: „Vin unii și mă înjură pe Facebook! Este țara plină de idioți”

Luni, 27 Mai 2019 16:17

În ultima zi de campanie, vineri, 24 mai, s-a trezit și PSD Argeș să organizeze o conferință de presă, deși la începutul acestei perioade, printr-un comunicat de presă, a anunțat că pe parcursul campaniei electorale nu va organiza astfel de întâlniri cu reprezentanții mass-media. În schimb, au plimbat mai mulți miniștri prin județ pentru a le arăta oamenilor ce proiecte au fost realizate sau ... amânate, după caz. Și bineînțeles, la singura întâlnire organizată în această campanie electorală, Ion Mînzînă – vicepreședintele PSD Argeș a tunat cu nemulțumiri. Spuse în ultimul ceas!

Vicepreședinte PSD Argeș, despre incidentul de la Topoloveni: „Hoții strigă hoții!”

Luni, 27 Mai 2019 16:16

Vicepreședintele PSD Argeș, Ion Mînzînă, a făcut o serie de precizări și despre incidentul de la Topoloveni, la vizita lui Liviu Dragnea în județ, atunci când mai mulți protestatari au fost ridicați de jandarmi. În acest caz s-a autosesizat și Parchetul militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

 

Liberali de-un autocar, la Ștefănești

Luni, 27 Mai 2019 16:12

# Participanții la eveniment, ținuți în curtea bisericii. La anul, cu voia PSD-ului, pe câmp...

Liberali cam cât să încapă într-un autocar, vineri, la Ștefănești, la evenimentul organizat ”cu ocazia împlinirii a 144 de ani de la înființarea PNL”. Puțini, deși a venit, tocmai de la București, Ludovic Orban, președintele (așa se zice) partidului. Doi-trei primari, din peste douăzeci, doi-trei viceprimari, doi-trei consilieri județeni. Și presă, cam de un microbuz.

O primăriță îl bate (pe linie de partid, desigur), pe senseiul Valeca, președintele PSD Argeș

Luni, 27 Mai 2019 16:10

Criza politică din Ștefănești este departe de a se fi terminat. Din păcate, bătălia a afectat, déjà, viața locuitorilor, pentru că multe capitol bugetare au rămas suspendate sau chiar nevotate. Iar legea este făcută așa încât să permită mai mult blocarea activităților, decât continuarea lor. Ca de obicei, președintele PSD Argeș, amână. Este bun la amânări. Doar că, în unele cazuri, așteptarea produce efecte nedorite. Iar primărița nu pare dornică să aștepte la nesfârșit…

 

Societatea CNCD solicită pretenții de peste 2,1 milioane de lei de la Publitrans

Luni, 27 Mai 2019 16:07

# Instanța a admis proba cu expertiza tehnică! Societatea Primăriei își angajează avocat

Bio Consult SRL, lichidatorul societății CNCD SA, cere 2,159.529,18 lei milioane lei Publitrans-ului pentru profit aferent perioadei 1.10.2014 – 1.10.2015. Deși au trecut 4 ani de zile de când societatea Primăriei Pitești nu a mai folosit niciun autobuz al CNCD, procesele în instanță continuă. Dosarul s-a plimbat de la o instanță la alta, iar în cele din urmă judecătorul Tribunalul Argeș a decis încuviințarea administrării probei cu expertiză tehnică în dosar.

Un om de afaceri orădean și firma CNCD cer despăgubiri Publitrans-ului și pentru automatele de bilete

Luni, 27 Mai 2019 16:06

Omul de afaceri Horea Tudor Vușcan, patronul Alien Concept SRL, a cerut înscrierea la masa credală a CNCD pentru neplata unor sume provenite din vânzarea a 20 de automate de bilete. Cum cererea de înscriere la masa credală a fost respinsă, omul de afaceri a solicitat recuperarea așa numitelor datorii de la Publitrans. Pe fir a intrat și societatea CNCD care cere și ea automatele de bilete înapoi!

 

Decizie importantă privind terenul de la Baza Sportivă „Aripi”! S-a stabilit o comisie de negociere

Luni, 27 Mai 2019 16:01

O parte importantă din baza sportivă  „Aripi” a fost retrocedată, după ce Primăria Pitești a pierdut un proces definitiv. Instanța de judecată a dispus punerea în posesie  a suprafeței de 2.483 mp pe terenul de fotbal de la Școala Nr. 11 „Mihai Eminescu”! În ședința de joi a Consiliului Local Pitești, aleșii locali au aprobat propunerea de înființare a unei comisii de negociere cu proprietarii suprafeței respective. Comisia are mandat de a negocia una dintre cele două variante propuse: schimb de teren sau achiziționarea terenului de către primărie la valoarea pieței.

Lovitură pentru Parchetul Tribunalului Argeș. Curtea de Apel Pitești a dispus rejudecarea unui dosar de proxenetism

Luni, 27 Mai 2019 15:58

# Inculpații erau condamnați la 5 ani, respectiv 3 ani de închisoare

Decizie surprinzătoare într-un dosar de proxenetism! În noiembrie 2018, judecătorul Tribunalului Argeș i-a condamnat la 5 ani de închisoare pe inculpatul Petru Raia, zis „Inu”, pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și spălare a banilor, iar pe Eusebi Samir Lăcătuș la 3 ani și 8 luni închisoare, pentru aceleași infracțiuni. Cei doi inculpați fac parte din lotul celor 25 de persoane reținute la Câmpulung, în 2016, în urma unor percheziții domiciliare.

 

Pagina 312 din 478

«ÎnceputAnterior311312313314315316317318319320UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea