A doua oară a fost cu noroc. Ion Mînzînă - câștigător în confruntarea cu Maria Dinu pentru șefia PSD Argeș

Luni, 20 Ianuarie 2020 14:42

# Noul președinte al PSD Argeș l-a numit pe Gentea „viitorul candidat la funcția de primar al Piteștiului”

Vicepreședintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, a fost ales, vineri, 17 ianuarie, președinte al PSD Argeș. Noua conducere a organizației județene este formată din Cristian Gentea - preşedinte executiv și secretar general - deputata Simona Bucura Oprescu. Din cele 224 de voturi exprimate de pesediștii argeșeni au fost valabile 222, două dintre ele fiind declarate nule.

 

Ionuț Moșteanu, deputat USR: „Nu plec după fente PNL așa cum nu am plecat după fentele PSD”

Luni, 20 Ianuarie 2020 14:41

Guvernul, condus de premierul Ludovic Orban, și-a asumat răspunderea pentru legea care prevede alegerea primarilor în două tururi, în detrimentul unei ordonanțe de urgență.  Mai multe voci politice acuză că, în acest fel, se va sacrifica alegerea primarilor în două tururi pentru forțarea alegerilor anticipate.

Are, are, dar nu știe că e mare! Împlinirea a 30 de ani de la reînființarea PNL, într-o tăcere suspectă

Luni, 20 Ianuarie 2020 14:40

1990, ianuarie 14. Reînfiinţarea, în Piteşti, a organizaţiei Argeş a Partidului Naţional Liberal, preşedinte dr. Victor Mărtoiu, precum şi a organizaţiei municipale a  acestui partid. Data coincide cu reînființarea partidului, atât la nivel național, cât și în județele țării.

 

La 6 ani și 3 luni de la izbucnirea incendiului, în depozitul Global Eco Center, de pe fosta platformă ARO, mai sunt 1.574 tone de deșeuri

Luni, 20 Ianuarie 2020 14:34

S-au împlinit 6 ani și trei luni de la izbucnirea incendiului la depozitul pentru deșeuri periculoase și nepericuloase al SC Global Eco Center SRL Iași, amplasat în incinta punctului de lucru de pe platforma fostei uzine ARO din municipiul Câmpulung. În acest moment, mai sunt depozitate o cantitate de 1574,64 tone deșeuri, se arată într-un informare făcută publică de ministrul Mediului.

Peste 25 de cereri de divorț pe cale administrativă, la Pitești

Luni, 20 Ianuarie 2020 13:45

Începând cu anul 2011, odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Civil, s-a  legiferat  posibilitatea ca desfacerea căsătoriei să se poată realiza şi la serviciul de Stare Civilă de pe raza administrativ - teritorială unde s-a încheiat căsătoria sau a ultimei locuinţe comune a soţilor. În decursul anului 2019, la Serviciul de Stare Civilă al Municipiului Piteşti a fost înregistrat un număr de 26 de cereri de divorţ pe cale administrativă.

 

În urmă cu 363 de ani, la Pitești se făcea ”cel mai bun din toate vinurile produse în Ţara Românească”

Luni, 20 Ianuarie 2020 13:41

# Acum, magazinul online de la Institutul Ștefănești vinde... nimic!

Informaţii interesante despre Piteştiul de acum câteva secole  s-au consemnat  în lucrările a numeroși călători străini, care au trecut, sau au poposit, pentru un timp, în acest oraş.

Examene fără emoții. Manageri prin concurs la Spitalul Județean Argeș și la cel din Leordeni

Luni, 20 Ianuarie 2020 13:28

Nu au fost surprize la concursurile de manager de la Spitalul Județean de Urgență Pitești și de la Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni.  Managerii interimari au fost singurii candidați înscriși la concurs obținând note de peste 9 la cele două probe ale concursului.

 

Doctoriță reangajată la Spitalul Județean, deși a fost trimisă în judecată în dosarul şpăgilor pentru adeverinţe medicale

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:48

# Procurorii o acuză pe doctoriță că „primea 50-100 lei pentru fiecare concediu medical fictiv eliberat”, în ciuda faptului că avea un salariu de peste 21.000 lei

Între 2017-2019, un mega dosar de corupție a zguduit din temelii Spitalul Județean de Urgență Pitești! În jur de 50 de inculpați, dintre care cinci medici argeșeni, mai mulți angajați din sistemul sanitar și peste 30 de pacienți ai Spitalului Județean, au fost trimiși

Promovabilitatea la proba teoretică a examenului auto, în scădere în Argeș

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:46

# Emil Angheloiu, șef Serviciu Permise de Conducere: „Actul de educare de către școlile de șoferi nu este dus la bun sfârșit”

În anul 2019, promovabilitatea la proba teoretică la examenul de obținere a permisului de conducere la nivelul județului Argeș este în continuă scădere. Nu același lucru putem spune și de procentul de promovare privind proba practică, care este în creștere față de 2018.

 

Primăria Pitești câștigă prima bătălie cu societatea Lea International

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:42

# Viceprimarul Sorin Apostoliceanu: „Sperăm că în continuare să se hotărască la fel pentru că dreptatea e de partea noastră”

Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză, în primă instanţă, Primăriei Piteşti şi a respins cererile de despăgubire în valoare de aproximativ 17 milioane de euro cerute de Lea International Impex Bucureşti, care trebuia să construiască o groapă ecologică de gunoi pe teritoriul municipiului.

Propunerea de instituire de arie protejată a „Pădurii Trivale” stă în răspunsul a trei instituții argeșene

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:40

Propunerea de instituire de arie protejată a „Pădurii Trivale” și pentru restul de suprafață privată, după ce Consiliul Local Pitești a aprobat deja o hotărâre pentru suprafața aflată în proprietatea statului , stă în răspunsul a trei instituții argeșene – Instituția Prefectului, Oficiul de Cadastru și Direcția Silvică. Mai exact, municipalitatea a depus solicitări către toate cele trei instituții enumerate mai sus pentru a afla un răspuns complet privind suprafața pădurilor private care sunt în pădurea Trivale.

 

Emanuel Soare, despre retragerea din concursul de la Primăria Albeștii de Muscel: „Am zis să nu las loc de reinterpretare”

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:38

Emanuel Soare, candidatul susţinut de PNL Argeş pentru funcţia de prefect al Argeşului, trebuia să susţină luni, 13 ianuarie,la Primăria Albeștii de Muscel, un concurs pentru a deveni funcţionar public. Acesta candida pentru postul de inspector, clasa I, gradul profesional principal la Compartimentul de Dezvoltare Locală. În cele din urmă, cu câteva zile înainte de proba scrisă a concursului, Soare și-a retras dosarul de participare după ce au apărut mai multe discuții în spațiul public argeșean că nu ar fi îndeplinit condițiile de studiu.

Subprefectul Adrian Bughiu despre viitorul prefect: „Îl aștept ca pe pâinea caldă”

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:35

Subprefectul Adrin Bughiu îl așteaptă cu brațele deschise pe noul prefect al județului Argeș. Deşi nu a fost numit încă, propunerea PNL Argeş pentru această funcție este prorectorul Universităţii din Piteşti, Emanuel Soare. Bughiu a declarat că va colabora bine cu viitorul prefect, mai ales că diferenţa de vârstă dintre cei doi este una mică. Susţinut de ALDE, Bughiu îşi păstrează postul pe timpul guvernării PNL graţie înţelegerii dintre cele două partide la nivel naţional.

 

Ion Dumitru, primar Albota: ”Începem investiția de canalizare în satele Mareș și Cerbu”

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:31

# O investiție în plină derulare - introducerea rețelei de alimentare cu gaze în satul Cerbu
2019 a fost un an foarte bun pentru administrația din Albota, după cum spune primarul localității, Ion Dumitru. Într-adevăr, investițiile în infrastructura rutieră, cea de utilități, dar și în cea școlară apropie și mai mult Albota de statutul de comună cu pretenții europene.

Primarul din Bascov a dat în judecată Curtea de Conturi

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:25

# Litigiul se referă la bani cheltuiți pe norma de hrană, dar și la încasarea banilor pentru serviciul menajer

Primarul din Bascov, Gheorghe Stancu (foto), dar și unitatea administrativă pe care acesta o conduce, au dat în judecată Curtea de Conturi a României. Litigiul are la bază un raport de audit financiar din octombrie 2019. În urma acestui audit, s-a încheiat procesul verbal de constatare nr. 21867/14.10.2019, process verbal, deasemenea, contestat de cei menționați mai sus.

 

Argeșeanul Ion Lazăr, cel mai mare transportator român, intră pe piaţa materialelor de construcţii

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:24

# „Avem deja circa 45 de autobasculante pentru transport agregate şi circa 35 utilaje specifice exploatării balastului ”

Ion Lazăr, antreprenorul care controlează grupul Lazăr, specializat în transport de mărfuri, extinde portofoliul de businessuri cu unul care vizează materialele de construcţii utilizate la drumuri.

Acuzații noi în dosarul „Alcoolemiilor”

Luni, 13 Ianuarie 2020 15:21

# Procurorii DNA s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă

Continuă judecarea dosarului „Alcoolemiilor” la Tribunalul Argeș! În dosar sunt cercetați pentru corupție Gheorghe Milandru, medicul Nicușor Stănculeț, șeful interimar de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, precum și patru foști sau actuali polițiști.

 

Adriana Molfea, la un pas să devină director plin la cea mai mare unitate medicală din județ

Luni, 13 Ianuarie 2020 15:16

Mai multe schimbări au loc, în această perioadă, la conducerea mai multor spitale din județul Argeș, după ce posturile au fost scoase la concurs. După mai mulți ani de interimate, spitalele din județ vor avea în sfârșit manageri prin concurs.

Înfruntarea titanilor pentru șefia PSD Argeș

Luni, 13 Ianuarie 2020 15:10

În această săptămână, pe 17 ianuarie, sunt anunțate alegeri la PSD Argeș. Lupta internă pentru funcția de președinte este mai interesantă ca niciodată, mai ales că Șerban Valeca și-a anunțat colegii că nu va mai candida pentru un nou mandat. Printre numele vehiculate a viza conducerea PSD Argeș se numără Maria Dinu - administratorul județului, Ion Mânzână - vicepreședintele Consiliului Județean Argeș,

 

Adrian Miuțescu - greu de înlocuit în Consiliul Județean Argeș

Luni, 13 Ianuarie 2020 15:10

Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, a renunțat la funcția de consilier județean pentru a ocupa un post important la București, mai exact de președinte la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului. Acesta a fost numit în funcție la sfârșitul anului trecut.

In memoriam. Silvestru D. Voinescu

Luni, 13 Ianuarie 2020 12:56

# Turculeşti, Călineşti, Muscel, 2 ianuarie 1935 – Turculeşti, Călineşti, Argeş, 13 septembrie 2005

Jurist, manager cultural, cercetător ştiinţific, publicist, memorialist, colecţionar, donator comunitar, literat.

 

Pagina 315 din 498

«ÎnceputAnterior311312313314315316317318319320UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea