Partidul pentru Argeş şi Muscel a fuzionat cu Partidul Ecologist Român

Luni, 03 Februarie 2020 14:12

# Iulian Cristache își joacă, în vară, propria piele politică # Frătică și Pendiuc, posibile motoare alectorale la primăriile pe care le-au condus… în funcție de restricțiile penale

Vineri, în Sala de conferințe a Bibliotecii Județene Argeș, liderul PAM, Mircea Andrei, alături de Iulian Cristache (președinte interimar al filialei Partidului Ecologist Român) au semnat un protocol de colaborare. În urma acestui protocol, Mircea Andrei devine secretar general al PER.

 

4 februarie 1961 - 4 februarie 2020 - 59 de ani de la inaugurarea Hotelului Argeș

Luni, 03 Februarie 2020 13:19

La 4 februarie  1961 a avut loc inaugurarea Hotelului Argeş, din Piteşti, arhitect, Rodica Petre, executant, Şantierul Local de Construcţii, primar, Marin Teodorescu. Este unul din puținele edificii centrale ale municipiului, rămas fidel destinației inițiale și este, în momentul de față, un simbol al Piteștiului, mai ales că, proprietarii actuali, i-au redat strălucirea de odinioară, adaptându-l, cu succes, noilor provocări din domeniul serviciilor.

Dezbatere pe buget la Bradu!

Luni, 03 Februarie 2020 13:10

# Localnicii au fost consultați cu privire la investițiile de anul acesta

Primarul localității Bradu, Dan Stroe, a  prezentat, sâmbătă, la Căminul Cultural din centrul comunei, proiectul de buget pe anul 2020. Foarte mulţi brădeni au ținut să participe la dezbatere.

 

D`ale lui Vasilică. A promis că votează proiectul de eliminare a pensiilor speciale cu trei mâini, dar nu a votat cu niciuna

Luni, 03 Februarie 2020 12:47

# Deputatul Radu Vasilică, cu o zi înainte de sesiunea  extraordinară  privind eliminarea pensiilor:  „Eu voi vota cu trei mâini această lege” # În ziua decisivă: parlamentarul argeșean - marele absent de la vot

Deputatul argeșean Radu Vasilică, considerat pe vremuri tânără speranță a PSD Argeș, a dat dovadă, încă o dată, că se descurcă la aruncatul de vorbe „dulci” în spațiul public. Dar mai greu cu practica! Așa s-a întâmplat și săptămâna trecută, atunci când Vasilică a fost prezent, pe 27 ianuarie, la săptămânala conferință de presă a PSD Argeș.

Proiect marca Dan Hodoș. Zeci de persoane au luat parte la evenimentul „2020: Pitești inteligent și dezvoltat”

Luni, 03 Februarie 2020 12:43

Timp de o seară, Pitestiul a fost capitala dezbaterilor despre dezvoltare urbană și orașe inteligente. Pe 29 ianuarie, la Pitești, s-a desfășurat un prim eveniment important al industriei de «Smart City», fiind organizat de Asociația de Dezvoltare și Inovare «PITEȘTI Smart City», proiect fondat de Dan Hodoș, președintele PLUS Argeș. „Pitești Smart City” are ca scop dezvoltarea comunității de profil în Pitești, Argeș și regiune.

 

Avocatul cercetat pentru trafic de influență, apărat în instanță de patru dintre colegii din Baroul Argeș

Luni, 27 Ianuarie 2020 14:47

# Avocații Dragoș Mateescu, Bogdan Dorcea, Valentin Pavelescu și Radu Nistor au sărit în apărarea colegului lor # Luminița Ioana, decanul Baroului Argeș: „Eu o să cred în nevinovăția lui până la sfârșit”

Săptămâna trecută, avocatul Ionel Ilie, din cadrul Baroului Argeș, a fost arestat pentru 24 de ore, fiind reţinut de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Piteşti pentru trafic de influență. Pe 22 ianuarie, Curtea de Apel Pitești a dispus față de acesta măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile. Avocatul argeșean este acuzat că ar fi pretins şi primit bani de la un client, de etnie romă, pentru a-i obţine de la instanţă o pedeapsă cu suspendare.

Protestul magistraților a amânat dosare importante din Argeș

Luni, 27 Ianuarie 2020 14:40

Prin Hotărârea nr. 1/16.01.2020, cu majoritate de voturi, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș a anunţat continuarea protestelor, începute încă de la sfârșitul anului trecut, faţă de „iminenta abrogare” a pensiilor de serviciu. Așadar, de la 20 ianuarie și până la 31 ianuarie, toate secţiile Tribunalului Argeș judecă numai cauzele cu caracter urgent. De asemenea, aceeași măsură a fost luată de judecătorii Tribunalului Argeș și pentru perioada 23 decembrie – 17 ianuarie. În acest interval, în Argeș au fost amânate mai multe dosare importante, după cum urmează.

 

Pitești Arena intră în linie dreaptă

Luni, 27 Ianuarie 2020 14:38

# A avut loc predarea amplasamentului către constructor

Pe 22 ianuarie, în prezența reprezentanților municipalității, ai CNI și ai societății Con-A SRL, a avut loc predarea amplasamentului către constructor pentru realizarea unuia dintre cele mai importante obiective de investiții din Pitești -Sala Polivalentă, Valoare este estimată la circa 90 de milioane de lei, din care șase milioane reprezintă contribuția de la bugetul local.

Plângere penală împotriva fostului procuror șef al DNA Pitești

Luni, 27 Ianuarie 2020 14:28

# Reprezentantul părților vătămate din dosarul „Metro” a depus plângerea la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

Pe 30 ianuarie, la Curtea de Apel Pitești, urmează să se stabilească dacă începe judecata în dosarul cunoscut sub numele de „Metro” sau dacă acesta va fi retrimis la procurori. Reamintim că Tribunalul Argeș a dispus, pe 19 septembrie 2019, în cameră preliminară, restituirea cauzei către DNA Pitești ridicând problema neregularității rechizitoriului. S-a făcut apel, iar dosarul se află în pronunțare.

 

 

Primarul din Corbi, Virgil Baciu: „Proiectele pentru anul în curs sunt multe, depind însă și de sumele de care vom dispune!”

Luni, 27 Ianuarie 2020 14:26

# Anul trecut s-a lucrat la canalizare, la drumuri, la Dispensar, la  reparaţiile unităţilor şcolare şi la extinderea și modernizarea iluminatului public

Virgil Baciu, primarul localității argeșene Corbi,  a afirmat că existau şanse să fie unul cu adevărat bun dacă nu se întârzia adoptarea bugetului naţional şi, pe cale de consecinţă, cele judeţene şi locale.

Furnizorul de energie termică somează asociațiile rău platnice din Pitești

Luni, 27 Ianuarie 2020 14:22

Având în vedere că prognoza meteo pentru următoarea perioadă indică o scădere accentuată a temperaturilor, societatea noastră va lua toate măsurile necesare asigurării confortului termic al tuturor consumatorilor. Astfel, energia termică va fi livrată la parametri corespunzători atât instituţiilor publice și societăților comerciale, cât și în apartamente.

 

Florin Frătică și-a exprimat intenția de a candida din nou, la Bradu, doar că nu are partid

Luni, 27 Ianuarie 2020 12:57

Marțea trecută, fostul primar pedelist din Bradu, Florin Frătică, a fost văzut. Într-un videoclip. Videoclipul a fost postat, de o instituție media, pe online.
Florin Frătică: „M-am hotărât să candidez, din nou, pentru funcția de primar al comunei Bradu. Am fost un observator atent, până acum, a celor ce se întâmplă în localitate, am petrecut mai mult timp cu familia”.

Ion Mînzînă, despre candidatul PSD la funcția de primar al Piteștiului: „Varianta cea mai bună este dl. Gentea”

Luni, 27 Ianuarie 2020 12:55

La finalul alegerilor pentru șefia PSD Argeș, noul președinte, Ion Mînzînă, l-a numit pe Cristian Gentea viitorul candidat al partidului la Primăria Pitești. Nominalizarea lui Gentea a fost făcută în absența primarul în funcție, Cornel Ionică, care era plecat cu o delegație în Peru, fapt care l-a deranjat pe actualul edil. Președintele PSD Argeș a revenit, în cele din urmă, asupra declarației precizând că a fost doar o părere personală.

 

Prima decizie importantă a liberalului Duțulescu în funcția de director la CSN Bascov a fost să își ia concediu

Luni, 27 Ianuarie 2020 12:39

# Și-a sărbătorit numirea în fruntea bazei nautice cu o plecare în… Peru

Liberalul Gheorghe Duțulescu, consilier local la Pitești, a fost numit începând cu 1 ianuarie 2020 director la Complexul Sportiv Naţional Bascov-Budeasa. Acesta s-a reîntors în fruntea bazei sportive, după ce a mai fost director în perioada 2009-2013, iar în ultimii 6 ani a îndeplinit funcția de consilier în cadrul Complexului.

Doi judecători argeșeni - printre cei 328 de magistrați care au semnat o scrisoare deschisă prin care își apără pensiile speciale

Luni, 27 Ianuarie 2020 12:30

Nu mai puțin de 328 de magistrați de la instanțele și parchetele din întreaga țară, inclusiv de la DNA și DIICOT, au semnat o scrisoare deschisă prin care își apără pensiile de serviciu. Printre aceștia se află și doi judecători argeșeni, soții Adina și Ioan Fundătureanu, de la Curtea de Apel Pitești. Magistrații intenționează să trimită scrisoarea președintelui, premierului și președinților Camerelor Parlamentului.

 

Val de angajări la Spitalul Mioveni. Peste 80 de posturi disponibile

Luni, 27 Ianuarie 2020 12:21

Spitalul Orășenesc Mioveni organizează concurs pentru ocuparea unui număr de 81 de posturi vacante contractuale. Dosarul de înscriere la concurs se depune la serviciul resurse umane din cadrul unității medicale până la data de 7 februarie, ora 14.00. Sunt disponibile următoarele posturi:

Centru de diagnostic şi tratament al hepatitei la Spitalul Județean Argeș

Luni, 27 Ianuarie 2020 12:20

# Proiectul este coordonat de prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel
În județul Argeș urmează să fie înființat un centru de diagnostic și tratament al hepatitei, în cadrul unui parteneriat încheiat între Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balş” și Spitalul Județean de Urgență Pitești. Proiectul va fi coordonat de managerul institutului, renumitul medic specialist în boli infecţioase, prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel. Argeșenii vor putea fi testați gratuit în vederea diagnosticării hepatitelor cu etiologie virală B, C şi D.

 

Sursa izbucnirii pestei porcine la Grupul de ferme Danbred din Slobozia va rămâne o enigmă

Luni, 20 Ianuarie 2020 15:30

# Din ancheta epidemiologică nu a rezultat cauza exactă a infectării porcilor # Patronii de la DanBred  au primit despăgubirile de 4, 5 milioane de euro pentru cei aproximativ 30.000 de porci uciși
Din ancheta epidemiologică, derulată de specialiștii Direcției Sanitar Veterinare Argeș, nu s-a putut stabili sursa concretă a apariției virusului pestei porcine africane în cele două ferme ale grupului DanBred din comuna argeșeană Slobozia. A rămas o enigmă totală modul în care a ajuns virusul în mijlocul fermei,  la trei dintre porci, în condițiile în care în exploatație existau măsuri de biosecuritate foarte bine puse la punct. Variantele posibile au fost multiple: de la un sabotaj economic și până la răspândirea virusului prin particule de praf.

Dosarul „Publitrans” - în pronunțare pe 30 ianuarie

Luni, 20 Ianuarie 2020 15:28

Se anunță vremuri grele pentru Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului. Dosarul Publitrans, în care acesta este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, se află în pronunțare, în primă instanță, la Tribunalul București. La sfârșitul lunii ianuarie, pe 30, acesta urmează să-și afle sentința.

 

Simona Brătulescu a început activitatea ca secretar de stat la Cancelaria Prim-Ministrului

Luni, 20 Ianuarie 2020 15:26

# Și-a dat demisia din CJ Argeș, din funcțiile de vicepreședinte și de consilier județean
Începând de luni, 20 ianuarie, Simona Brătulescu și-a început activitatea de secretar de stat la Cancelaria Prim-Ministrului. Odată cu preluarea noilor atribuții, aceasta și-a dat demsia din Consiliul Județean Argeș, din funcțiile de vicepreședinte și de consilier județean.

Protestul judecătorilor de la Tribunalul Argeș continuă până la sfârșitul lunii ianuarie

Luni, 20 Ianuarie 2020 15:15

Săptămâna trecută, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș a dispus continuarea  unei forme de protest până la data de 31 ianuarie 2020. În acest sens, în cadrul instanței nu se vor mai înregistra şi repartiza în sistemul informatic acţiunile de sesizare a instanţei, precum şi dosarele înaintate în căile de atac, cu excepţia acţiunilor şi cauzelor cu caracter urgent. Redăm în cele ce urmează comunicat de presă emis de Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Argeș.

 

Pagina 313 din 497

«ÎnceputAnterior311312313314315316317318319320UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea