După ce, acum doi ani, s-a aventurat în favelele din Rio, primarul din Corbi a petrecut câteva zile în jungla amazoniană

Luni, 11 Martie 2019 14:00

Virgil Baciu, primarul din Corbi, este pasionat, în egală măsură, atât de aventură, cât și de natură. Și unde să găsești natura mai în largul ei decât în jungla amazoniană? Așa încât, alături de soție, la sfârșitul lunii trecute, edilul a plecat spre Brazilia, acolo unde erau așteptați de un cuplu de prieteni vechi.
Familia Baciu nu este la prima excursie în America de Sud.  Acum doi ani, cei doi au vizitat atât capitala dar și frumosul oraș Rio de Janeiro, urcând până la statuia lui Isus, celebra statuie ce străjuie orașul și care este sculptată, în bună parte, de un român, Gheorghe Leonida.

 

Fostul premier Adrian Năstase l-a vizitat pe primarul Piteștiului

Luni, 11 Martie 2019 13:59

Primarul Cornel Constantin Ionică a avut o scurtă întâlnire cu Adrian Năstase, fostul premier al României, venit la Pitești pentru a participa la vernisajul expoziției ,,Basarabia și Transilvania în cinci secole de cartografie” desfășurat la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu.
Cei doi au avut o discuție privată după care, primarul Cornel Ionică l-a condus pe fostul premier și președinte PSD până la sediul bibliotecii.

Secțiunea 1 a autostrăzii Sibiu - Pitești, de 13 km, va fi realizată în patru ani

Luni, 11 Martie 2019 13:48

# Câștigătoarea licitației a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de circa 100 milioane de euro

Pe  6 martie, CNAIR SA a finalizat procesul de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii "Proiectare și execuție autostrada Sibiu - Pitești, Secțiunea 1 Sibiu - Boița, cu o lungime de 13 km”. Compania Porr Construct a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei cu o valoare a propunerii financiare de 612.647.863,38 Lei fără TVA, echivalentul a 129 milioane Euro fără TVA.

 

Acțiune în forță a celor de la Drumuri Naționale, la Călinești

Luni, 11 Martie 2019 13:42

# Aceștia au luat pământul de pe marginea șanțurilor și l-au aruncat... în șanț

Acțiune de toată jena, instrumentată de cei de la Drumuri Naționale Argeș. Dacă, de obicei, nu se văd deloc în timpul anului, iată, în 2019, au început cu o... prostie! Au intervenit, cu un utilaj greu, pe DN7, pe raza comunei Călinești, pentru refacerea aleilor pietonale. În marea lor grijă, pământul rezultat, destul de mult, a fost aruncat în... șanțuri. Și lăsat, pur și simplu, acolo.

Gheorghe Dinescu, președintele PNȚCD Argeș, jigniri pe Facebook: „Bă, avortule, aratăți mecla aia urâtă și descompusă!”

Luni, 11 Martie 2019 13:29

Scandal pe rețeaua de socializare Facebook! Protagonistul a fost chiar președintele țărăniștilor argeșeni, Gheorghe Dinescu. Fostul consilier local piteștean s-a luat la ceartă, pe Facebook, cu un… necunoscut. Totul a plecat după ce Dinescu a oferit un comentariu la o postare a consilierului județean, Mihai Tudor! Nu a primit răspuns de la acesta, în schimb a fost jignit de o altă persoană. Dinescu a picat în plasa întinsă și s-a făcut, din nou, de râs. A ieșit o discuție cu un limbaj vulgar, nedemn de o persoană care ar conduce o organizație județeană a unui partid politic istoric.

 

ADI Molivișu va scoate din fondul forestier o suprafață de peste 3,5 hectare de pădure

Luni, 11 Martie 2019 13:15

# În compensare va fi împădurită, în altă locație, aceeași suprafață cu 23.000 de puieți

Ministerul Apelor și Pădurilor a solicitat Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Molivișu suplimentarea suprafeței care urmează să se scoată din fond forestier. Este vorba despre o suprafață de pădure de 3,5354 ha pe care se va realiza staţia de plecare aferentă instalaţiei de transport pe cablu, prelungirea pârtiei de schi A1, instalaţia de transport, anexele infrastructurii de la baza pârtiei, dar se va amplasa și gospodăria de apă. În raportul depus la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș se arată că se împădurește, în compensare, aceeași suprafață, în altă locație.

Om de afaceri piteștean, condamnat pentru evaziune fiscală

Luni, 11 Martie 2019 13:11

Doi parteneri de afaceri argeșeni au fost trimiși în judecată în septembrie 2017 de Parchetul de pe lângă Tribunalului Argeș pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Ecaterina Florentina Stochian și Cristian Gheorghe Grecu au fost condamnați, pe 6 martie, definitiv de Curtea de Apel Pitești. Dacă partenera sa de afaceri a primit 1 an și 4 luni închisoare, cu suspendare, piteșteanul Gheorghe Grecu, de 56 de ani, s-a ales cu 1.282 de zile de închisoare cu executare. Decizia magistraților a venit pe fondul în care piteșteanul mai fusese condamnat de Tribunalul Argeș pentru alte fapte penale, în urmă cu 11 ani, la o pedeapsă de 10 ani de închisoare.

 

Șefii Direcției Silvice Argeș, evaluați cu ”foarte bine” de către Directorul General al Regiei Naționale a Pădurilor

Luni, 11 Martie 2019 12:56

# D. S. Argeș administrează peste 150.000 hectare de pădure

Direcția Silvică Argeș a terminat de contabilizat anul 2018. Un an bun, în care indicatorii de profitabilitate au fost depășiți. Mai mult, coordonatorii instituției au fost evaluați și cotați cu ”foarte bine” de către directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor.
La data de  31.12.2018 situația din pădurile administrate se prezintă astfel:

Valentin Bănică, președintele Colegiului Medicilor Argeș: „Până acum nu am detectat medici care să profeseze fără drept”

Luni, 11 Martie 2019 12:53

# De săptămâna trecută, se verifică, în Argeș, dreptul de practică al medicilor
Scandalurile recente în care au fost implicate persoane care activau în sistemul medical românesc fără a avea acest drept au declanșat acțiuni de control la nivel național. Așadar, Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor din România au semnat un protocol în urma căruia urmează să fie verificați toți medicii. Practic, vor fi verificate documentele și statutul medicilor care profesează în spitalele din țară.

 

Podul peste barajul din Prundu, proaspăt reabilitat, arată… demolat!

Luni, 11 Martie 2019 12:43

Podul peste barajul Prundu, o lungă perioadă din cursul anului trecut a fost supus unor lucrări de reabilitare. La sfârșitul lui 2018 a fost redeschis circulaţiei rutiere. Astfel, pentru a evita aglomeraţia şi blocajele de la Podul Viilor, şoferii pot opta, din nou, pentru strada Sticlelor, cunoscută drept varianta Ştefăneşti, care face legătura între DN7 şi Piteşti pe această rută.

Un exemplu de urmat! A plecat cu gândul de a merge la film, dar a intervenit voluntar în ajutorul colegilor pompieri

Luni, 11 Martie 2019 11:12

# Subofițerul Cristian Stoica: „Colegii mei sunt ca o a doua familie pentru mine, oricare din ei ar fi procedat la fel”

„A fi pompier nu este doar o meserie, este o vocație, este despre omenie, curaj și implicare”, spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș. Iar acest lucru este complet adevărat.  Nu sunt doar niște cuvinte mărturisite de dragul de a fi spuse. Sunt niște cuvinte care vin în sprijinul unor fapte, ale pompierilor argeșeni, care merită lăudate. Dorința de a-i ajuta pe cei care au nevoie se manifestă, în cazul salvatorilor argeșeni, chiar și în timpul liber.

 

Senatorul deputat PSD Gheorghe Marin a ieșit la pensie

Luni, 11 Martie 2019 11:08

# Acesta este și președinte al Fundației ”Renașterea Musceleană”

Senatorul Gheorghe Marin, reprezentant al zonei Câmpulung, a ieșit la pensie, conform ultimei declarații de avere. S-a mai scris despre asta, nu e ceva nou. Gheorghe Marin are la activ trei mandate de deputat, unul obţinut în anul 1997 până în 2000, după ce l-a înlocuit pe Mihail Petre Georgescu, din partea formaţiunii politice de atunci, PDSR – Partidul Democraţiei Sociale din România, al doilea mandat l-a obţinut în perioada 2000 – 2004, din partea PSD iar al treilea mandat l-a câştigat din partea USL, în perioada 2012 – 2016.

Luptă de „gherilă” în PNL Argeș, înainte de europarlamentare

Luni, 04 Martie 2019 23:27

# La liberali se derulează episodul dramatic: „Capul lui Hristescu vrem”, cu liderul TNL Argeș în rol de jertfă de ultim moment # Acuzații de filaj, poze făcute „noaptea, ca hoții”, conturi false, atacuri la președintele Miuțescu (foto) sau excluderi din partid - noua „modă” politică de la PNL Argeș # În scandal a intervenit, pe Facebook, și Cătălin Teodorescu, fostul deputat liberal: „Așa cap, așa rezultate, din păcate!”

Cu câteva luni înainte de alegerile europarlamentare, PNL Argeș se află în prim proces de curățenie… de membrii care se opun președintelui Adrian Miuțescu. S-a început prin curățenia aferentă sărbătorilor de iarnă, i-ar acum s-a dat startul curățeniei de primăvară. Mai e un pic și PNL Argeș se curăță… de tot! Poate după alegeri!
În PNL Argeș se desfășoară un adevărat război de gherilă, partidul fiind împărțit între mai mulți combatanți, cu un lider suprem care pare că nu îl mai poate ține mult timp sub control.

 

Omul de afaceri Daniel Otobîcu și-a recunoscut faptele într-un dosar penal

Luni, 04 Martie 2019 23:23

# Otobîcu a fost de acord să presteze muncă în folosul comunității în cazul în care va fi găsit vinovat

Daniel Otobîcu, patronul restaurantului „Casa Argeșeană”, a fost trimis în judecată, în august 2018, pentru infracțiunea de sustragere de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Este vorba despre o faptă mai veche pretrecută în urmă cu câțiva ani, mai exact în decembrie 2016. Totul a plecat după ce oamenii legii au fost sesizați de către un șofer că este șicanat în trafic de către un alt conducător auto. Poliția a intervenit și l-a oprit pe șoferul agresiv  tocmai când acesta cobora din mașină în fața locuinței sale.

Joaca de-a demisia! Florentin Luca îi ia locul lui „Țîță” în Consiliul Local Bradu, dar s-a trezit că și-a dat… demisia din Partidul pentru Argeș și Muscel

Luni, 04 Martie 2019 23:15

# Consilierii locali din Bradu ai PAM au demisile date în alb la partid # Florentin Luca: „Demisia este scrisă de mine și este semnată de mine, dar fără dată”
Pe 28 februarie, la ședința ordinară a Consiliului Local Bradu s-a făcut din nou rocada între consilierii locali ai Partidului pentru Argeș și Muscel.  Florentin Luca a revenit în Consiliul Local și l-a înlocuit pe Alexandru Stancu, zis „Țîță”, după ce instanța i-a dat câștig de cauză. Schimbarea consilierilor a produs un scandal de pomină.

 

Șoferul de la AJVPS Argeș va fi audiat în procesul șefului

Luni, 04 Martie 2019 23:13

Continuă procesul lui Constantin Istrătescu (foto), directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Argeș, la Judecătoria Pitești. Reamintim că acesta şi alţi doi angajaţi ai instituției, Horia Tănase şi Sorin Bulimac, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

O instituție din subordinea CJ Argeș, făcută praf de un consilier județean!

Luni, 04 Martie 2019 23:10

”Centrul Cultural Argeș nu își justifică existența!” este părerea consilierului județean din partea PAM, Mihai Tudor. Acesta susține că instituția culturală va avea, conform programului prezentat Consiliului Județean, două manifestări culturale în acest an. Este vorba de o piesă de teatru și un spectacol. Mai mult, Tudor mai spune că pentru cele două evenimente, directorul artistic și vedetele naționale angajate pe posturi de conducere la CCJ Argeș vor primi în 2019 salarii de aproximativ 200.000 euro.

 

”Să învățăm pentru viitor!” Meditații gratuite pentru micuți organizate la Parohia Turculești

Luni, 04 Martie 2019 15:12

Preotul Cosmin Bologea, din parohia Turculești (Călinești), nu este la prima inițiativă interesantă. Menționăm doar desele incursiuni prin localitate pentru distribuirea ajutoarelor pe care le primește de la credincioși dar și implicarea, anul trecut, în ridicarea, de la zero, a unei locuințe pentru un sătean rămas pe drumuri. Astăzi, însă, este vorba de inițierea unui program destul de elaborat, program ce implică, în fiecare sâmbătă, meditații gratuite pentru micuți. Matematică și română, deocamdată, iar în viitorul apropiat, și engleză. Plus activități didactice recreative.

Omul de afaceri Valentin Vișoiu își vrea înapoi bunurile puse sub sechestru în dosarul „Publitrans”

Luni, 04 Martie 2019 15:08

Omul de afaceri piteştean Valentin Vişoiu, cel care controlează grupul de firme Conarg, este cercetat la Tribunalul București în dosarul de corupţie al  fostului primarul al Piteştiului, Tudor Pendiuc. Vișoiu este nemulțumit de faptul că procurorii DNA au pus sechestru peste o parte din bunurile sale. Recent, la Tribunalul București, omul de afaceri  a contestat măsurile asigurătorii. Pe 21 februarie, instanța a respins cererea lui Vișoiu.

 

În 2018, s-a dispus achitarea a 40 de inculpați, în 30 de cauze, la nivelul Parchetelor din Argeş

Luni, 04 Martie 2019 15:03

În februarie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, condus de procurorul general Mihail  Aldea, și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2018.  La prezentarea bilanțului a onorat cu prezența și procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr.
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti are în subordinea sa două parchete de nivel judeţean, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, precum şi 10 unităţi locale de parchet.

Secțiile noului Spital din Mioveni, finalizate în procent de peste 80%

Luni, 04 Martie 2019 15:00

Pe șantierul noului spital din Mioveni s-a desfășurat săptămâna trecută o vizită tehnică! Managerul de proiect și reprezentanții constructorului au prezentat consilierilor locali din Mioveni stadiul lucrărilor și termenele de execuție.
Noul spital din Mioveni este în linie dreaptă! „Majoritatea secțiilor sunt finalizate în procent de peste 80%”, precizează reprezentanții Primăriei Mioveni. Investiţia totală se ridică la 68 de milioane de euro şi va fi finalizată în acest an.

 

Pagina 318 din 477

«ÎnceputAnterior311312313314315316317318319320UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea