Iată ce comune primesc bani din cei 21 de miliarde ai C.J. Argeș

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:57

Situație cu întorsături de ultimă oră la Consiliul Județean Argeș, determinată de alocarea sumei de 21 miliarde lei vechi disponibili pentru investiții. Deși, până la ședința de joia trecută, pe site-ul instituției a fost publicată o listă, chiar în plen s-a anunțat modificarea acesteia, pe alocuri (și prin punctele esențiale). Astfel, realocările au fost în unele cazuri mici (Șuici a primit încă 10.000 lei față de cei programați inițial) sau ceva mai mari, cum este situația comunei Rucăr, căreia i s-au tăiat toți cei 75 mii lei alocați inițial. Iată, mai jos, tabelul cu sumele alocate.

Click AICI pentru a vizualiza lista

 

Alina Gorghiu președintele PNL, declarații… ca la teatru. Ca la Teatrul Davila!

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:57

# Ca să nu le aibă mici, liberalii le fixează mari. Țintele de campanie.

Candidații PNL Argeș pentru alegerile parlamentare din decembrie, au fost lansați, săptămâna trecută, în sala Teatrului Davila, cu declarații… ca… la teatru. Cea mai spumoasă a fost președinta Alina Gorghiu, care a dat un prognostic de cascadorii râsului pentru județul nostru, aceasta visând, cu gura deschisă, la patru deputați și doi senatori!!!

Săptămâna aceasta se depune, la Tribunal, schița cu suprafața revendicată de Valea Iașului din Municipiul Curtea de Argeș

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:57

# Nicolae Barbu, primar, Valea Iașului: ”E o amânare prostească! Doamna expert n-a pus hotarul în două culori, pentru că n-a avut copiator color!...”

O nouă amânare, la sfârșitul lunii octombrie, în procesul  aflat pe rolul Tribunalului Argeş,în care Instituţia Prefectului Judeţului Argeş este reclamant, iar pârâţi sunt Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Municipiul Curtea de Argeş, UAT Valea Iaşului şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, şi al cărui obiect este graniţa dintre cele două UAT-uri.  Comuna  Valea Iaşului revendică zona de nord a municipiului Curtea de Argeș, în baza unor acte din anii 1960. Zona este de o importanță strategică,

 

Primarul din Băbana, mulțumit de ajutorul venit de la CJ Argeș

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:50

# Bebe Ivan: ”Am săpat, în comună, puțul cu cel mai mare debit din zona Cotmeana!  (...) Mulțumesc conducerii CJ Argeș, au altă stofă decât precedesorii lor…”

Primarul din Băbana, Bebe Ivan, a devenit spaima oficialilor din Consiliul Județean Argeș. E drept, comuna pe care o păstorește e săracă, așa că, obligatoriu, are nevoie de sprijin financiar de la centru. Să nu dea, însă, Dumnezeu, să primească alții fonduri înaintea sa, că e urgie! Șefii de la Casa Albă sunt nevoiți să se încuie pe dinăuntru și să pună secretarele să mintă, pentru că, imediat, edilul din Băbana vine să îi certe.

Susţine o cauză! Povestea dureroasă a unei mame şi a copilului ei

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:47

18 decembrie 2009.  Medicul care a urmărit sarcina nu a venit la spital. Nu era nici o problemă şi, deşi aveam 37 de ani, doctorii nu au vrut să îmi facă cezariană. Bebeluşul s-a  axfixiat la naştere şi nu îi dădeau nici o şansă să trăiasacă. A luptat din prima clipă de viaţă. Am plecat din spital după 10 zile şi totul părea în ordine. Era atât de frumos - un îngeraş -aşa cum este şi acum.
De pe la 5 luni au început problemele şi la 8 luni s-a pus diagnosticul de spasme infantile asimetrice şi sindrom West.

 

Lovitură spectaculoasă, de peste 100 miliarde lei vechi, dată de primarul din Poiana Lacului

Luni, 28 Noiembrie 2016 23:41

Primar de cinci mandate, toate adjudicate fără drept de apel, Ion Dumitrache a demonstrat, și în vara acestui an, că este apreciat de locuitorii din Poiana Lacului. Deși mulți se relaxează după ce câștigă alegerile, noul – dar vechiul – primar al comunei turează, iată, motoarele încă de la început. Drept pentru care a reușit, în prima parte a lunii noiembrie, să semneze, la Ministerul Dezvoltării, un contract de finanțare nerambursabilă de circa 2 milioane de euro. O sumă ce se ve vedea, imediat, în contul de bunăstare al localității sale. Primarul mai vânează, spre sfârșitul acestui an, o finanțare asemănătoare, care ar putea să resolve, odată pentru totdeauna, problema asfaltului din Poiana Lacului.

Primarul din Băiculești a plătit, din buzunar, aproape 100 de milioane lei vechi localnicei căreia nu i-a făcut drumul!

Luni, 28 Noiembrie 2016 12:39

# Partea bună este că banii rămân în comună…

Cazul româncei stabilite în Franța, care s-a întors și s-a luat de gât cu corupții și indolenții din țară este celebru. Simona Niculescu a locuit 30 de ani în Franţa, iar în 2007 s-a decis să se întoarcă în România. A ales satul Băiculeşti, unde a şi construit o casă, însă nu şi-a pus problema că drumul de acces va fi o problemă. În urmă cu câțiva ani, într-o iarnă, nu a mai reușit să ajungă la casa construită, din cauza condițiilor jalnice în care se găsea respectivul drum, fiind obligată să se cazeze la o pensiune din localitate.

 

Tudor Pendiuc: ”Sunt nevinovat în fața Legii, în fața oamenilor și în fața lui Dumnezeu!”

Luni, 28 Noiembrie 2016 12:03

Cu doar 2 săptămâni înainte de alegeri, Curtea de Apel București a revocat măsura preventivă a controlului judiciar față de Tudor Pendiuc, candidat pentru Senatul României din partea ALDE Argeș. Iată că justiția română își face datoria și a considerat că trebuie să ia această decizie, ceea ce, în campania electorală aflată în plină desfășurare, e un semnal important. Acum, Tudor Pendiuc  poate fi votat de argeșeni  în deplină liniște morală, decizia de a-l scoate de sub control judiciar putând fi considerată un pas înainte către dovedirea nevinovăției. De altfel Tudor Pendiuc a declarat în mai multe rânduri că este nevinovat. ,,Sunt nevinovat în fața Legii, în fața lui Dumnezeu și în fața oamenilor! Nu voi pleca de pe lumea aceasta până nu-mi voi dovedi nevinovăția. Nu pot să-mi las copiii cu pata că tatăl lor a fost corupt!", a spus recent chiar pe un post național de televiziune. L.S.

 

Plângere la DNA - structura centrală, dar și la DIICOT pentru primarul Municipiului Pitești

Luni, 21 Noiembrie 2016 22:58

De 25 de ani, Ion Coculeanu încearcă, prin toate mijloacele posibile, să demonstreze că are un drept de proprietate în Municipiul Pitești. De peste zece ani, epuizând soluțiile amiabile, bate pe la ușile instanțelor. Și, după ce a epuizat și această cale de rezolvare, de câțiva ani, încearcă să obțină condamnări penale împotriva celor care i s-au opus în demersuri. Vizați sunt primarul Piteștiului – atunci Tudor Pendiuc, secretarul Iosiv Cerbureanu, o funcționară din aparatul de specialitate al Primăriei, dar și procurorii și judecătorii care au dat soluții ce nu i-au convenit.

 

Dan Stroe, primarul PSD ale de la Bradu, aproape cinci luni de control judiciar

Luni, 21 Noiembrie 2016 22:43

# Curtea de Apel Pitești i-a respins, săptămâna trecută, contestația împotriva măsurilor preventive

La sfârșitul lui noiembrie se împlinesc cinci luni de când primarul ales al comunei Bradu, pesedistul Dan Stroe, a fost pus de procurori sub control judiciar. Mai exact, măsura restrictivă i-a fost impusă în data de 30 iunie a.c., dată din care, săptămânal, în fiecare zi de joi, Dan Stroe se prezintă la sediul Poliției, pentru a se verifica faptul că nu a părăsit localitatea și pentru a da o declarație. Doar că, déjà, toată lumea se întreabă cât vor mai fi ținute măsurile preventive instituite, mai ales că

Viceprimarul din Corbi, judecat penal pentru două plute tăiate dintr-un pârâu

Luni, 21 Noiembrie 2016 22:40

Dan Aldea, viceprimarul comunei Corbi, este judecat, pe legea penală, într-un dosar... de cascadorii râsului! Deși obiectul cauzei sună înfiorător (infracțiuni la regimul silvic!!!), cunoscând starea de fapt, nu putem să nu ne exprimăm convingerea că instanțele, procurorii și polițiștii au treburi mai importante și cauze penale reale de cercetat!

 

Consiliul Județean Argeș merge, din nou, cu avariile aprinse!

Luni, 21 Noiembrie 2016 22:23

# La Regia de Drumuri încă nu s-au finalizat licitațiile pentru deszăpezire!

Dumnezeu, zilele acestea, parcă s-a născut în Argeș. Pentru că, pe cât de nepregătiți ne-a prins anotimpul rece, pe atât de frumoasă este, încă, vremea. De fapt, iarna ne-a prins nepregătiți pe noi, argeșenii, mai ales la… specialiști, la conducători. Pentru că, din nou, aceștia nu știu că iarna nu-i ca vara, și au întârziat, aproape criminal de mult, lansarea licitațiilor pentru întreținerea, în anotimpul rece, a drumurilor județene.

Șefii CJ Argeș și Sibiu, rezervați față de Memorandumul privind crearea Parcului Național Munții Făgăraș

Luni, 21 Noiembrie 2016 22:14

# Memorandumul ar putea duce la blocarea proiectelor autorităților locale din zona viitorului parc național, în care s-au investit resurse materiale importante

În ședința de Guvern din data de 14.09.2016, a fost aprobat Memorandumul cu tema ”Crearea Parcului Național Făgăraș”, fapt de care Consiliul Județean Argeș a fost înștiințat prin adresa nr. 6875/12.10.2016, fără a fi precizate limitele și consecințele declarării zonei ca parc național asupra investițiilor autorităților publice, locale și județene, aflate în derulare și asupra comunităților locale din zonă, dat fiind faptul că județul Argeș deține cea mai întinsă suprafață din Munții Făgăraș, dar mai ales că se dorește dezvoltarea turismului și a infrastructurii adiacente.

 

Lotul Petromservice a fost trimis în judecată de DNA

Luni, 14 Noiembrie 2016 23:12

# Printre inculpați este și un argeșean celebru

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților din celebrul dosar Petromservice. Printre aceștia, fostul ginere al primarului Cornel Ionică, Ionuț Eftime, care este acuzat de procurorii anticorupție că a intermediat încheierea unor  contracte de achiziții fictive de servicii, în scopul reducerii obligațiilor fiscale către stat ale Petromservice. Dosarul este înțesat de nume sonore.

Primarul din Băbana își ceartă consătenii pe internet (2)

Luni, 14 Noiembrie 2016 23:06

# Bebe Ivan: ”Am fost personal şi am rămas surprins: în Manolești, doar patru familii au dat saci cu deşeuri, ceilalţi s-au ascuns prin fundul curţilor de mine” # Bebe Ivan: ”Rog plătiţi taxa iluminat! …în Băjeneşti toate becurile s-au ars, şi automatul de aprindere, nu am încasat cât am plătit pe aceste componente.”

Așa cum am mai scris, Bebe Ivan, reales pentru a patra oară, cu o largă majoritate în fruntea comunei Băbana, nu se sfiește, pe internet, dar și în revista locală, ”Reflector de Băbana”, să își laude consătenii. Atunci când copiii din localitate obțin rezultate frumoase, atunci când un preot sau un învățător au inițiative lăudabile, edilul șef al

 

Adi Sevsal dispune, la ora actuală, de un fond de investiții uriaș, de peste 1,6 milioane de euro

Luni, 14 Noiembrie 2016 22:55

# Înregistrare în studio pentru primarul din Băbana, ca să nu mai strige la microfon prin comună

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Servsal Argeș – A.D.I. Servsal a fost înființată în vederea derulării proiectului „Managementul Integrat al deșeurilor solide în Județul Argeș”.  Are, în prezent, 102 membri, respectiv toate administrațiile publice locale, inclusiv Consiliul Județean Argeș. Fiecare membru al asociației are drept de vot egal. Cât privește eficiența proiectului, reflectată  în rezultatele obținute la nivelul ultimilor doi ani, în mediul rural, activitatea de colectare și depozitare a deșeurilor a cunoscut o creștere de peste 450%.

Cinci milioane de mere pentru școlarii din Argeș!

Luni, 14 Noiembrie 2016 22:53

# Programul, derulat prin Consiliul Județean, va costa 17 miliarde de lei vechi

Se simte ceva! Da, chiar se simte, pentru că, după cum se va vedea mai jos, elevii din Argeș, anul acesta, au șanse mari să vadă primele mere – după un an de absență/abstinență din program.
Anul trecut, mărul a reușit, în mod total, să înfrângă în cadrul programului, într-o   brambureală incredibilă. Licitație, contestație, etc., până aproape de închiderea cusurilor… Licitația a fost atribuită în 03.06.2015, anunțul de atribuire a fost publicat în data de 07.06.2016. Atenție!!! Pentru anul școlar 2015-2016!!! Merele nu au mai

 

Arhiepiscopia Argeşului, profit de peste 400.000 euro în 2015

Luni, 14 Noiembrie 2016 22:48

# Preoții nu se mai împrumută la propria bancă?! # Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului - ”divizia” de C.A.R. - profit în 2015 în scădere, de doar 368 milioane de lei vechi

Profituri în scădere la Arhiepiscopie, în exercițiul financiar 2015, față de anul anterior, când  a realizat un profit mai mare chiar și decât al Administrației Patriarhale, situându-se pe locul a VI-lea pe țară
Conform legislației în vigoare,  veniturile realizate de unităţile bisericeşti din donaţii şi din activităţi economice (producerea şi vânzarea de lumânări, calendare, carte religioasă, vin cultic şi alte obiecte bisericeşti etc.) sunt scutite de impozit. Cu condiția, însă, ca aceste venituri să fie folosite strict în scopuri care privesc întreținerea și

Uite că se poate! Primăria Corbi va acorda un ajutor în valoare de 1.000 lei pentru fiecare nou născut. Și este doar primul pas!

Luni, 14 Noiembrie 2016 22:34

# Virgil Baciu:  ”Fac comuna Corbi ca o floare, dar pentru cine o mai fac?”

Chiar dacă nu mai candidează la alegerile parlamentare, așa cum își dorea, pentru a-și promova proiectele din Parlament, iată că Virgil Baciu, primarul comunei Corbi, își pune în aplicare proiectele la nivel local.
Proiectele pentru comunitatea din Corbi, de care Virgil Baciu vorbea în urmă cu mai mult timp, sunt puse în aplicare nu cu scop electoral, ci din convingerea necesității acestora. Iată, în cele ce urmează, un proiect de hotărâre inițiat de primar şi votat în unanimitate, luna trecută, de Consiliul Local Corbi, menit să vină în sprijinul proaspeților părinți pentru încurajarea natalității.

 

Concurs la Consiliul Județean pentru trei districte de drumuri

Luni, 14 Noiembrie 2016 22:05

# Ca să intre numai cine e competent, candidații pentru șefi de district dau un oral în fața comisiei de la Regia de Drumuri Argeș
Consiliului Județean Argeș, prin Regia Județeană de drumuri din subordine scoate la concurs trei posturi vacante de șpef de sitrict de drumuri. Este vorba de districtele de la Pitești, Căteasca și Băjești.
După cum se vede, este vorba de cel puțin două zone fierbinți, Pitești și Căteasca, zone ce au nevoie de o mână de fier. Pentru că șeful de district este cel care coordonează toate acțiunile de informare dar șpi de intervenție aferente zonei de responsabilitate, coordonează lucrările de reparații și întreținere ale drumurilor județene și podurilor din aria sa.

Lansarea candidaţilor PNL, cu afirmații de noaptea minții

Luni, 07 Noiembrie 2016 23:55

# Iani Popa:  ”PNL Argeş propune pentru Parlamentul României oameni noi...”

Miercuri, 1 noiembrie 2016, în fața unei săli pe jumătate goale, candidaţii la Camera Deputaţilor şi Senat ai Partidului Naţional Liberal Argeş s-au lansat la Curtea de Argeş, în prezenţa rahitică a membrilor de partid din municipiu şi cele 21 de comune arondate. Evenimentul s-a petrecut la Centrul de Cultură George Topârceanu, gazdă fiind preşedintele filialei municipale, Cristian Mitrofan. 

 

Pagina 391 din 497

«ÎnceputAnterior391392393394395396397398399400UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea