Este oficial. CET Sud a reintrat în patrimoniul Municipiului Piteşti

Luni, 28 Septembrie 2015 13:51

# După 5 ani, Primăria Piteşti a câştigat procesul cu GDF Suez

Între 1986 şi 1989, din ordinul lui Nicolae Ceauşescu, s-a ridicat în comuna Bradu, la doi paşi de Arpechim, un complex energetic uriaş, denumit CET Sud, întins pe 80 de hectare, pentru edificarea căruia au muncit peste 3.000 de oameni.
Complexul era destinat să funcţioneze pe cărbuni pe baza unei tehnologii revoluţionare şi să alimenteze cu energie termică atât Arpechimul, cât şi Piteştiul.

 

Bursă persană obținută prin Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 28 Septembrie 2015 13:09

Au trecut aproape trei ani de când Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș organizează cursul gratuit de Limbă, Cultură și Civilizație Persană, coordonat de Mihai Cernătescu, doctor în istoria islamică. Prin intermediul acestui curs, participanții își însușesc limba persană contemporană, dar și noțiuni bogate din cultura și civilizația Orientului Mijlociu.
În calitate de absolvent al acestui curs, Arina Epure, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național "Zinca Golescu" din Pitești, a reușit să obțină o bursă în

Consilierul juridic al DJTS Argeș nu se poate întoarce la muncă

Luni, 28 Septembrie 2015 13:04

# Un nou scandal izbucnește la ”mama scandalurilor”, DJTS Argeș! # Directorul instituției, Laurențiu Achimescu, consideră că… nu este oportun

Tensiuni proaspete (de parcă cele vechi nu erau destule) sunt pe cale să izbucnească în interiorul DJTS Argeș. Consilierul juridic pentru achiziții publice, investiții și patrimoniu, Flavius Panțurescu, aflat în concediu fără plată pentru a putea finaliza anumite studii și lucrări, a formulat conducerii direcției o cerere de revenire din acest concediu. Doar că onor conducerea nu a fost de acord ca acest consilier juridic să revină. De ce? – ne putem întreba noi,

 

Jaf pe bani publici la DJTS Argeș, sub privirile blânde ale Ministerului Tineretului și Sportului

Luni, 21 Septembrie 2015 00:00

# Pentru pagubele descoperite, oficialii ministerului propun... urecherea vinovaților în Comisia de Disciplină

Noul raport al echipei de control a MTS este aproape gata. Raportul a fost redactat în urma unui control efectuat cu două luni în urmă la DJTS Argeș, control ce nu și-a propus să analizeze întreaga activitate a Direcției, ci a avut o tematică fixă. Cele câteva spețe analizate de echipa de control au dezvăluit abateri grave de la legislație, intrându-se, cu bocancii de sport în picioare, în aria penalului. Era de așteptat, DJTS Argeș, sub îndrumarea directorului Laurențiu Achimescu, făcându-și un bun renume în a sfida regulamentele și legislația în vigoare. Neașteptată, în opinia noastră, a fost

De frica DNA și a SRI. Conducerea ABAAV Argeș refuză să promoveze un proiect de maximă utilitate pentru județ!

Luni, 21 Septembrie 2015 00:00

# Șefa instituției, Tatiana Diaconu, nu mai vorbește cu presa # Scorneala cu serviciile, inventată, se pare, de un șef de birou paranoic din departamentul tehnic # Domnule prefect, domnule președinte al CJ Argeș! Domniile voastre ați mai pomenit o așa tâmpenie?! Luați măsuri!!! Este vorba de banii noștri!

Valuri uriașe de ignoranță, ca să nu spun de prostie, inundă, de ceva timp, clădirea Direcției Apelor Argeș, clădire situată, e drept, dar fără legătură, chiar pe malul râului cu același nume. Râul nu are însă nicio vină… În interiorul acesteia, toți șefii tremură de zor, de teama SRI-ului și a DNA-ului, care,

 

”Sper ca, la anul, să fac o centură a Piteștiului, care să unească Autostrada cu Drumul Național Pitești-Drăgășani”

Luni, 21 Septembrie 2015 00:00

# Primarul din Moșoaia, Florea Ene, gândește un proiect fabulos

Primarul comunei Moșoaia, Florea Ene, muncește din greu în această toamnă, pentru a putea finaliza proiectele începute. Astfel, aproape a reușit să finalizeze lucrările de asfaltare a unei mari porțiuni de drum din zona restaurantului Magic. Lucrările la noua școală generală au avansat, constructorul având termen sfârșitul lunii octombrie pentru a finaliza acoperișul.

Prima zi din noul an școlar la școala și grădinița ”Castelul Piraților”

Luni, 21 Septembrie 2015 00:00

”Dacă festivitățile de deschidere ar fi peste tot la fel de frumoase cum a fost cea de aici, copiii și părinții s-ar duce de plăcere, nu din obligație!” a spus mama unei eleve, încântată fiind că fetița ei abia asteapta să ajungă în clasă, după festivitate, alaturi de colegi și de doamna învățătoare, dar nu înainte de a-și lua balonul și de a-și umple mânuțele, încă o dată, cu fursecuri ”fețe vesele” și pricomidale.
Nu există satisfacție mai mare pentru cei din echipa educațională, ca atunci când văd că părinții se întorc acasă sau merg la locurile lor de muncă liniștiți, știind că își lasă copiii în deplină siguranță și confort, ca într-o a doua familie. Ei știu că rămân pe mâini bune, mâini de profesioniști care se implică total pentru a le asigura o educație de calitate și obținerea unor rezultate pe măsură.

 

Primăria Săpata și-a achiziționat, pe fonduri europene, un utilaj pentru stingerea incendiilor

Luni, 21 Septembrie 2015 00:00

# În momentul de față se lucrează intens la reabilitarea celui de-al doilea pod peste râul Cotmeana

Iată că, în ciuda vârstei, cel mai tânăr primar din județul Argeș, Laurențiu Micu, confirmă  încă de la primul mandat. Săpata era, până în 2012, o comună, practic, calamitată. Rețeaua de apă abia dacă funcționa, deservind numai locuitorii  a doar două sate din cele opt. Sediul Primăriei arăta jalnic, mai rău decât un birt sătesc. Tânărul primar a moștenit, deasemenea, o situație funciară jalnică, localitatea Săpata fiind vestită pentru problemele de fond funciar, probleme  care au născut, în timp, zeci de procese. Lucrurile au început însă, cu toate problemele cauzate în special de lipsa fondurilor, să se miște vizibil

De ce este elegant candidatul PNL la Primăria Pitești, Marius Postelnicescu, atunci când vine vorba de PSD?

Luni, 21 Septembrie 2015 00:00

# Răspuns: pentru că familia Postelnicescu este, de ani buni, pe ștatul de plată al PSD-ului # Corina Postelnicescu este director de instituție școlară, iar Marius Postelnicescu este administrator la S.C. Salubritate 2000 S.A.

Marius Postelnicescu este, fără doar și poate, un politician elegant, atât la propriu, dar și la figurat. O persoană echilibrată, cu o colecție de cravate demnă de invidiat, dar și cu o exprimare aleasă, bine calculată. Marius Postelnicescu poate reprezenta un model demn de urmat pentru generația tânără de politicieni. Domnia sa face parte din grupul celor trei (alături de Narcis Sofianu și Mihai Tudor) peneliști înscriși în cursa internă al cărei câștigător va oferi candidatul liberal la Primăria Pitești.

 

Creşte fondul forestier! Ionică ,,ameninţă” piteştenii cu plantaţii masive de arbori şi arbuşti în Piteşti

Luni, 21 Septembrie 2015 00:00

# Cornel Ionică:,, Vor fi plantări masive care vor începe în jurul datei de 15 – 20 octombrie”

Pe fondul nemulţumirii piteştenilor cu privire la mega- proiectul de  regenerare urbană, în urma căruia suprafaţa spaţiului verde din Piteşti s-a redus, viceprimarul Cornel Ionică încearcă să liniştească oamenii promiţându-le plantaţii masive în perioada imediat următoare ce se vor face în cadrul proiectului cu pricina.
Ionică susţine că în cadrul implementării proiectului de regenerare urbană s-au tăiat 290 de arbori, dar se vor planta de 4-5 ori mai mult, aproximând un număr de 1400 – 1500 de arbori.

Andrei Gerea și Daniel Constantin, doi miniștri ai Argeșului, inexistenți în Argeș

Luni, 21 Septembrie 2015 00:00

# Aurel Iacșa și Simona Brătulescu, dorind să îi apere pe cei doi miniștri, îi îneacă pe aceștia în puțul fără fund al politicii

Simona Brătulescu, preşedintele PLR Argeş, Aurel Iacşa, preşedintele PC Argeş, şi Adrian Bughiu, numit recent ministru secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, au susţinut, joia trecută, prima conferinţă de presă în județ a ALDE, structură politică rezultată din fuziunea celor două partide amintite mai sus.
Conferința nu a avut o temă anume, a fost una mai mult de prezentare. Susținătorii conferinței au rămas însă puțin fără cuvinte, întrebați fiind despre

 

DREPT LA REPLICĂ al S.C.A. Cătăniciu și Asociații față de articolul ”Magistrați argeșeni solidari cu faptele avocaților Societății Civile de Avocați Cătăniciu și Asociații” publicat în nr. 397 al săptamânalului nostru

Luni, 14 Septembrie 2015 14:19

Fata de continutul calomnios al articolulul publicat de ziarul nostru in nr. 397, anul IX, 31.08 — 06.09.2015, publicam urmatorul drept la replica al SCA “Cataniciu & Asociatii”:
Dl. avocat Radu Cataniciu, avocat coordonator al SCA “CATANICIU & Asociatii”, arata ca informatiile din articolul susmentionat sunt neadevarate, nu au fost verificate in prealabil de redactorii ziarului „Atitudine in Arges” si reprezinta o prezentare calomnioasa a activitatii societatii de avocati susmentionate.
SCA” Cataniciu & Asociatii” (SCA) nu a fost si nu este implicata in niciun  scandal  cu vero societate din Stefanesti si nu are nici o legatura cu societatea San Sem Simbol SRL, iar SCA nu a actionat pentru realizarea unor interese proprii in raport cu aceasta  societate.

Bâlbâială generală la Direcția Apelor Argeș Vedea

Luni, 14 Septembrie 2015 00:00

# Conducerea ABAAV, urecheată la Ministerul Apelor pentru că nu dă drumul la lucrarea de 1000 de miliarde lei vechi! # Director general Tatiana Diaconu: ”Nu vreau să spun în presă de ce nu au făcut și ce trebuiau să facă... Nu am dat niciodată în colegii mei... Nu vreau să vă dau un răspuns...”

Așa cum am mai scris și în numerele anterioare ale publicației noastre, în urmă cu aproape doi ani, mai exact în luna octombrie a anului 2013, Valah Construct, firmă aparținând omului de afaceri Cătălin Nicolau, a semnat un contract de lucrări cu Apele Române Argeș.  Lucrarea licitată poartă numele

 

Al doilea angiograf va veni, în curând, în Argeș!

Luni, 14 Septembrie 2015 00:00

# S-a semnat contractul de lucrări pentru noul SPITAL ORĂȘENESC “SF. SPIRIDON” – Mioveni  # Spitalul va avea angiograf, echipament RMN, computer tomograf, echipament radiologie ș.a.

Joi, 10 septembrie a.c., în sala de şedinţe a Primăriei Mioveni, a avut loc semnarea contractului de realizare a noului SPITAL ORĂȘENESC "SF. SPIRIDON" MIOVENI, JUDEȚUL ARGEȘ,  încheiat între Primăria orașului Mioveni și Asocierea Medicons formată dintr-un grup de firme româno-italiene : Guerrato S.P.A., S.C MEDICARE TECHNICS S.A, ITAL TBS TELEMATIC & NBIOMEDICAL SERVICES S.P.A (TBS GROUP S.P.A), S.C EDITRONIC  INTERNAŢIONAL SRL, S.C EYECON MEDICAL SRL.

Mircea Andrei, război pe Facebook

Luni, 14 Septembrie 2015 00:00

# Mircea Andrei: ”Tăierea pensiilor și salariilor a fost o uriașă dobitocenie (nu am găsit alt cuvânt mai urât) a guvernului Boc!”

Fostul senator de Dâmbovița, avocatul Mircea Andrei, și-a îndesit considerabil atât intrările în județ, cât și postările pe Facebook. Dacă, de vreo două luni, a fost prezent la aproape toate zilele de comune, ei bine, la prezența virtuală e belea. Mircea Andrei își face timp să răspundă la tot ceea ce trece prin capul postacilor, mai ales atunci când vine vorba de politică. Și, așa cum îi stă bine unuia care a fost și la guvernare, își asumă, uneori, ceea ce s-a întâmplat rău în acea perioadă. Însă nu oricum, ci într-un mod original…

 

Conducerea Primăriei Șuici trimisă, la pachet, în judecată

Luni, 14 Septembrie 2015 00:00

# D.N.A. Pitești lovește din nou # Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) - Centrul Județean Argeș s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 269.134,88 lei

Supărare mare la Primăria comunei Șuici. Abia întors din drumurile cauzate de punerea sa sub acuzare în dosarul Consultanța, primarul Constantin Iatagan a aflat că întreg restul persoanelor cu răspundere din instituție are de făcut față unui alt dosar instrumentat de procurorii DNA. Și asta după ce un dosar absolut similar a plecat către instanțele de judecată în luna iulie a acestui an.

Vine cutremurul la Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeș!

Luni, 14 Septembrie 2015 00:00

# Oficial al Ministerului Tineretului și Sportului: ”S-a confirmat 90% , în final, din cele ce ați cerut să cercetăm. Am luat persoană cu persoană, bucată cu bucată...”

Așa cum am mai scris și recent, faptul că la DJTS Argeș, instituție condusă de Laurențiu Achimescu, se întâmplă lucruri grave, nu este unul nou. Numai citind concluziile ultimului raport de control se poate trage concluzia că, în sânul Direcției, există un mic rai, ferit de probleme, fără toate  regulile și regulamentele, fără prea multe legi și ordonanțe de respectat. Un control efectuat de echipa de resort a Ministerului, anul trecut, s-a lăsat cu emiterea unui raport ce depășea, ca număr de pagini, multe din cărțile existente în rafturile bibliotecii județene.

 

Virgil Baciu, primarul comunei Corbi, stresul constructorilor

Luni, 14 Septembrie 2015 00:00

# Virgil Baciu: ”M-am supărat foarte rău atunci când consilierii locali ai PSD tergiversau rectificarea bugetară, pentru că mult timp nu mai avem” # Din dorinţa de a face investiţii de calitate şi durabile, primarul Virgil Baciu supraveghează şi dirijează personal orice investiţie publică contractată de primărie

Virgil Baciu este un primar destoinic în adevăratul sens al cuvântului. De când ocupă această funcţie de prim gospodar al comunei Corbi, Baciu s-a dedicat întru totul acestui domeniu, implicându-se în majoritatea activităţilor de la primărie, din dorinţa de a ieşi un lucru bine făcut. Săptămâna trecută, aflându-ne

Noul pod peste Cotmeana din comuna Hârsești a fost inaugurat în prezența prefectului Mihai Oprescu

Luni, 14 Septembrie 2015 00:00

# Mihai Oprescu: ”Nu are rost, acum, să ținem multe discursuri; în 2016 vor veni politicienii să facă asta!”  # Președintele C.J Argeș, Florin Tecău, deși cu întârziere, a participat la eveniment # A fost inaugurat și buldoexcavatorul achiziționat, recent, de primărie. Acesta a cărat... tuciurile cu sarmale!

Inaugurare de obiectiv important atât din punct de vedere economic, social, dar și de suflet, în comuna Hârsești. Aici, marțea trecută, în prezența prefectului Mihai Oprescu, a primarilor din comunele învecinate dar și a câtorva sute de localnici, a fost sfințit și, ulterior, inaugurat noul pod, din beton,

 

Cea de-a VIII-a ediţie a Zilei Comunei Lunca Corbului, o reușită frumoasă

Luni, 14 Septembrie 2015 00:00

# Mii de oameni au sărbătorit, alături de autoritățile locale, ziua comunei

Marțea trecută, pe data de 8 septembrie, de Sfântă Măria Mică, Lunca Corbului a îmbrăcat straie de sărbătoare cu prilejul zilei comunei, eveniment ce a adunat mii de oameni, atât din localitate, dar şi din întreg judeţul. Locația târgului săptămânal din central comunei s-a umplut, încă de la orele prânzului, cu comercianții care s-au pregătit de primirea oamenilor. După amiaza, pe o vreme frumoasă, parcă după sufletul organizatorilor, spațiul, unul generos, a

Festivitatea de deschidere a anului școlar 2015-2016 la Școala și Grădinița ”Castelul Piraților”

Duminică, 13 Septembrie 2015 21:43

Luni, 14 septembrie, începând cu ora 9.00, în Salonul de Festivități al instituției, va avea loc festivitatea de începere a noului an școlar. În prima zi de școală, plină de emoții și entuziasm pentru o nouă aventură către cunoaștere, alături de copii, părinți și echipa educațională Castelul Piraților, ne vor onora cu prezența Managerul General Cătălin Gherzan și INVITAȚII SPECIALI ai evenimentului de deschidere: FLORIN TECĂU – Președinte al Consiliului Județean Argeș; OLIMPIA DORU – Președinte al Organizației de Femei din PNL Argeș și vicepreședinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș; NARCIS SOFIANU - Consilier județean PNL; Momentul special al evenimentului: ALEX ANDREI PÎRVU – tenor.

 

Pagina 397 din 477

«ÎnceputAnterior391392393394395396397398399400UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea