Constantin Nicolescu și Grigore Dobre se pregătesc de ieșirea din închisoare

Luni, 19 Septembrie 2016 00:00

# (Încă) Ministrul justiţiei, Raluca Prună, propune simplificarea modului în care condamnaţii sunt eliberaţi condiţionat # Constantin Nicolescu a executat deja aproape 20 de luni de închisoare

Ministrul  Justiţiei, Raluca Prună, a susţinut la o dezbatere organizată la Cluj, că problema aglomeraţiei din închisori nu poate fi rezolvată pe termen scurt prin construirea unor noi penitenciare întrucât în România acest lucru "durează 5 ani, dacă totul merge bine". Soluţia avansată de ministru este stabilirea unor termene obligatorii pentru liberarea condiţionată a condamnaţilor.

 

Constantin Alexandru, primarul comunei Negrași: ”Sunt membru al PSD încă de la înființarea partidului”

Luni, 19 Septembrie 2016 00:00

# Viceprimarul comunei este, acum, fostul primar.

Deși o persoană activă și în putere, Constantin Alexandru (Sandu pentru prieteni) face parte din garda veche a PSD-ului, înscriindu-se în acest partid încă din anul 1990.  Viceprimar al comunei timp de două mandate, actualul primar a acces în funcție după ce a acumulat o serioasă experiență administrativă. Meritele sale au fost recunoscute, iată, de cetățenii urbei, aceștia votându-l  cu o serioasă majoritate, de 70%.

ITM Argeş a descoperit, în luna august 2016, doi angajatori care aveau peste cinci muncitori la negru

Luni, 12 Septembrie 2016 13:57

#  De asemenea, a fost găsit un angajator care exploata, la negru, doi minori

# În domeniul relaţiilor de muncă
În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară activitate fără forme legale, ITM Argeş a efectuat un număr de 149 de controale. Astfel, la 27 angajatori au fost depistate ca lucrând fără forme legale de angajare un număr de 55  de persoane.
În urma acestor controale au fost  aplicate 34 amenzi, valoarea lor fiind în sumă de 467.000 lei.

 

Reprezentanții CJ mint frumos că programul ”Lapte-corn-măr” va începe la timp

Luni, 12 Septembrie 2016 13:53

# Vom calcula, din 12 septembrie, mărimea minciunii

Începând de luni, 12 septembrie, elevii şi preşcolarii argeşeni vor primi, conform legislației în vigoare, lapte şi corn (sau derivate) şi mere. Decizia aparţine Guvernului. Reprezentanţii CJ Argeş susțin cã în acest an nu vor mai fi probleme cu livrarea produselor în şcoli şi grãdiniţe.

PNL Argeș - Iani Popa și Dănuț Bica își oferă singuri, pentru slabele rezultate la locale, câte un post de parlamentar

Luni, 12 Septembrie 2016 13:43

# Trei agreați ai PSD-ului – primii PNL-iști la Camera Deputaților

Conferință de presă plină de nimic săptămâna trecută, la sediul PNL Argeș. Anunțată ca fiind susținută doar de Dănuț Bica, prima surpriză a fost constituită de apariția lui Marius Postelnicescu alături de colegul său. Și cam asta a fost tot, surprizele s-au terminat. Nu și stupizele, care au ținut toocmai, hăt, până la sfârșitul întrevederii.
Dãnuţ Bica, proaspăt (dar cât de vechi!) preşedinte al PNL Piteşti, a fãcut o serie de precizãri cu privire la criteriile de evaluare care stau la baza nominalizãrii candidaţilor la alegerile parlamentare.

 

Primarul Piteștiului afirmă că nu intervine niciodată, pentru prieteni, la poliție

Luni, 12 Septembrie 2016 13:34

# Cornel Ionică: ”Mulți spun că vorbesc ei și cu Ionică și cu Manu. Vă asigur că toți aceia vorbesc singuri! Nu intervine nimeni pentru nimic!”

Cornel Ionică, primarul Municipiului Pitești, s-a arătat deranjat de afirmațiile unui lider politic local, care l-a acuzat că ține, în buzunarul din spate al pantalonilor, atât pe șeful poliției locale, cât și întregul efectiv al acesteia.
”Un domn, șef de partid, mai slobod la gură, zice că Ionică ține șeful poliției dar și poliția locală în pluton, pentru nu mai știu eu ce dracu. Nu am mai auzit una ca asta. Eu

Primăria Aninoasa executată, în instanță, de firma lui Cătălin Spătaru

Luni, 12 Septembrie 2016 13:15

# Ștefan Benonie, primar: ”Are dreptate! Sunt banii lui! Nu sunt țigan!...”

Recent, Tribunalul Argeș a pronunțat o hotărâre prin care firma magnatului Cătălin Spătaru a fost considerată îndreptățită să primească, de la Primăria Aninoasa, peste un miliard de lei vechi, la care se adaugă penalități serioase. Este vorba de un contract de asfaltare derulat începând cu anul 2011, contract finalizat cu un an mai târziu, adică în 2012. Firma și-a îndeplinit obligațiile asumate, ba mai mult, a turnat asfalt și în plus, față de proiect, în bună înțelegere cu edilul de atunci. În 2012 însă primăria a fost

 

Dragon Oil Star, un SRL abonat, în continuare, la contractele cu Consiliul Județean Argeș

Luni, 12 Septembrie 2016 13:12

# Întâmplare sau performanțe comerciale speciale?

Multe firme din zona construcțiilor au fost abonate, nicidecum pe criterii de performanță, la contracte cu Consiliul Județean Argeș. Miliarde de lei au fost canalizați, prin metode mai mult sau mai puțin ortodoxe, către prieteni, colegi de partid, simpatizanți sau cotizanți.
Venirea unei noi conduceri a instituției a produs, în primă fază, frisoane abonaților la contractele cu statul. Apoi, boala a scăzut în intensitate, ba chiar a dispărut, tratată,

Lista icoanelor făcătoare de minuni din Argeș

Luni, 12 Septembrie 2016 13:09

Românii cred în minuni, iar biserica este perfect conștientă acest lucru, transformându-l, uneori, în afacere. Fie că e vorba despre Arsenie Boca, moaștele Sfintei Parascheva sau icoanele făcătoare de minuni, toate sunt aducătoare de speranță, pentru credincioși, dar și, uneori, de venit pentru biserică.
În ţară se organizează zeci de pelerinaje la biserici şi în “locuri sfinte”, care ar găzdui astfel de icoane. Dacă în cazul moaştelor Patriarhia Română a editat un catalog, prin care autentifică locaţiile unde sunt găzduite acestea, în cazul icoanelor totul ţine de legendă, arată adevarul.ro. De exemplu, site-ul Crstin Ortodox.ro prezintă o listă cu peste 60 de icoane care ar fi făcătoare de minuni, iar publicația creștină Jurnal Spiritual prezintă peste 200.

 

Săptămâna aceasta se judecă, la Tribunalul Argeș, contestația lui Frătică împotriva validării ca primar a lui Dan Stroe

Luni, 12 Septembrie 2016 13:03

# Florin Frătică se pregătește să ”înfrângă” definitiv și irevocabil

Săptămâna aceasta, probabil, se va pune punct circului reprezentat de contestațiile în instanță instrumentate de fostul primar din Bradu, Florin Frătică, împotriva primarului ales, Dan Stroe. În comuna limitrofă Piteștiului, comună cu un buget amețitor de mare, Consiliul Local a fost constituit, a fost ale viceprimarul, în persoana lui Florin Frătică. Primarul votat de oameni, pesedistul Dan Stroe, încă nu a depus jurământul, pentru că, în instanță, Frătică a contestat validarea rezultatului algerilor. Simplu tertip pentru

Deșeuri periculoase și substanțe toxice la agenți economici din Argeș și alte județe, confiscate de Poliție

Luni, 12 Septembrie 2016 13:01

Zeci de kilograme de substanţe toxice şi periculoase, articole pirotehnice, comprimate de medicamente cu conţinut toxic şi stupefiant, precum şi material semincer contrafăcut au fost indisponibilizate de poliţişti, în urma unor controale la aproape 300 de operatori economici care deţin, produc sau efectuează operaţiuni cu substanţe şi/sau deşeuri chimice periculoase, informează un comunicat de presă al IGPR, preluat de agerpres.
Au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 5,9 kg. de mercur, 10 kg. de substanţe toxice, 40 de kg. şi 43 de litri de substanţe periculoase, 70 de kg. şi 1.520 de

 

Hexi Pharma de Pitești

Luni, 05 Septembrie 2016 13:16

# Liderul Sindicatului Universității, Mircea Bărbuceanu, execută silit o firmă-farmacie pentru neplata chiriei # Pentru o datorie de 3.000 de euro, factura firmei a fost încărcată cu încă 77.000 lei

Situație de tot scandalul la Pitești unde, pentru o datorie restantă de 3000 euro, o firmă cu profil farmaceutic a ajuns datoare cu încă 77.000 lei la liderul Sindicatului Universității Pitești, Mircea Bărbuceanu.

Fiscul și lichidatorii taie bucăți din averea lui Vatică Bold, fostul patron al Biff Internațional

Luni, 05 Septembrie 2016 13:14

# Două terenuri la Vâlsan și patru case la Târgul Săptămânal, oferite de ANAF și lichidatorul judiciar, la vânzare

Vatică Bold, fostul patron al Biff, altădată prosperă firmă de construcții, este încolțit, din toate părțile, de creditorii care își vor, înapoi, banii. Iată că, în data de 15 septembrie, ANAF Curtea de Argeș scoate la vânzare două terenuri, în Arefu – zona Poienile Vâlsanului, zonă apropiată de viitoarea pârtie de schi de la Molivișu. Cele două terenuri, ambele în suprafață de câte 500 m.p., sunt deținute de Intreprinderea Individuală Vatică Bold. Prețul de pornire al licitației este de 17.918 lei/bucată.

 

Cătălin Rădulescu, demisie din fruntea PSD Diaspora. De la Diaspora - el, de la Parlamentare - s-ar putea - ei!

Luni, 05 Septembrie 2016 13:07

# Cătălin Rădulescu:  ”Nu vreau să fiu părtaș la eșec!” # Cătălin Rădulescu: ”Am încercat să dau tot ce e mai bun din mine, să insuflu dorința de a schimba mentalitatea negativă a românilor față de PSD…”

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a decis să îşi anunţe decizia de a demisiona din fruntea PSD Diaspora pe facebook. Acesta a spus că preferă să se concentreze pe activitatea din Parlament şi pe cea din organizaţia PSD Argeş. Nu se știe însă cât va mai putea face acest lucru, deoarece statutul partidului prevede eliminarea persoanelor cu condamnări, iar deputatul PSD numai ce a primit una, e drept, în primă instanță.

Bebe Ivan: ”Consiliul Judeţean a fost o vacă de muls pentru multe societăţi comerciale care au obiect de activitate transport agregate balastieră sau chiar asfalt…”

Luni, 05 Septembrie 2016 12:49

# Secțiune, fără anestezie, prin viața politică și economică a județului cu primarul din Băbana # Bebe Ivan: ”Este o verigă slabă la CJ… le e frică să semneze documentele!! De ce nu le e frică atunci când semnează pentru ridicarea salariului?” # Bebe Ivan: ”L-am ajutat pe Gerea şi ne-a minţit că vom primi material de construcţii pentru persoanele care au avut casele inundate în 2014. Cine l-a mai văzut prin Băbana?”

 

Și a fost ”Ziua Fiilor și Fiicelor Argeșului și Muscelului” - ediția a X-a

Luni, 05 Septembrie 2016 12:43

Sâmbătă, 3 septembrie, începând cu ora 11.00, la Muzeul Golești, sub un soare binevoitor, a început  ”Ziua Fiilor și Fiicelor Argeșului și Muscelului” - ediția a X-a. La întâlnirea Fiilor și Fiicelor Argeșului și Muscelului de la Muzeul Golești au fost invitate să participe, pentru a își face cunoscut publicului larg specificul zonei, și primăriile din județul nostru, în cadrul a nouă standuri reprezentând arealuri ale Argeșului, în Parcul Goleștilor, unde să își expună produsele culinare specifice și folclorul tradițional.
Cu acest prilej, au fost premiați 51 de tineri argeșeni cu rezultate excepționale la învățătură și în domeniul sportiv, precum și cei 14 finaliști ai concursului ”Cea mai

Un gunoi, mai multe gunoaie... Primarul din Moșoaia răspunde, cu eleganță, atacurilor murdare venite din partea unui consilier local

Luni, 05 Septembrie 2016 12:40

# Florea Ene: ”Gunoiul este un atribut al civilizației...”

Război mediatic mare pentru... gunoiul din Moșoaia. Un consilier local nu mai are somn noaptea de grija gunoiului din localitate, drept pentru care umblă, atât fizic, pe la instituțiile de presă din județ, cât și virtual, pe facebook. Semn, totodată, că are și foarte mult timp liber la dispoziție, deși încearcă din răsputeri să arate că e o persoană ocupată și cu ocupații chiar onorabile.

 

Piteștiul a devenit raiul samsarilor de rable din Germania

Luni, 05 Septembrie 2016 12:35

# Cu doar 200 de lei, lângă Târgul Săptămânal, kilometrajul se dă înapoi cu cât vrea clientul

Mașini vechi de 8-12 ani stau înșirate, frumos, pe strada de la intrarea în Târgul Săptămânal. Cu sutele. Alte sute sosesc sâmbătă noapte sau duminică dimineață, pentru sesiunea de week-end. Spălate, polishate, lustruite, cu Coca-cola pe cauciucuri și silicon pe bord. Sunt preferate mașinile nemțești: BMW, Mercedes, Volkswagen, Opel, Audi. Și 99% au kilometrajele aranjate, cele mai multe chiar la unitățile service din zonă.

Trei, Doamne, și poate niciunul, din partea PNL, la Parlamentul României

Luni, 05 Septembrie 2016 12:23

# Iani Popa, deși primul pe lista pentru Senat, ar putea rămâne șomer…
”Stupiză” de proporții oarecum așteptate, în urma jongleriilor interne ale PNL Argeș pentru deciderea listei de candidaturi la Parlament. Săptămâna trecută, o primă versiune  a listei a reușit să îi umple, pe majoritatea membrilor de partid cu funcții de conducere, de draci. Și asta pentru că oamenii au venit cu anumite propuneri în minte și pe hârtie, și au plecat cu propunerile… șefilor. Mai pe scurt, iată cum arată lista de parlamentare, versiunea 1.1 a PNL Argeș:

 

Gheorghe Voicu taie în carne vie cu privire la fosta conducere PSD-istă a comunei

Luni, 05 Septembrie 2016 12:16

# Interviu cu primarul comunei Bârla # ”Am găsit lucrările reîncepute la o bază sportivă în care se băgaseră, cu opt ani în urmă, aproximativ 8 miliarde de lei… în 2016, au construit fosă septic, deși avem sistem de canalizare…”

Gheorghe Voicu este singurul candidat liberal care a reușit să penetreze monopolul dețiunut de PSD pe valea râului Cotmeana. Un bărbat tânăr, însă cu experiență politică și cu ambiții mari. Absolvent a două facultăți, deci un om pregătit. Așa cum se va vedea în interviul de mai jos, déjà cunoaște realitățile stringente ale localității, știe ce trebuie făcut în viitor, ce trebuie îndreptat. Este destul de rezervat în afirmații, însă hotărât să treacă la fapte.

Lansare de carte-document la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 05 Septembrie 2016 12:11

Asistență numeroasă, prezidiu emoționat - vineri, 2 septembrie - cu prilejul lansării lucrării științifice - ”Grupul operativ de acoperire Rucăr-Bran” (Editura ”Miliară”, 2016).
Autorii - lectorul univ. dr. Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș, și dr. Cornel Țucă, cercetător la Arhivele Militare din Pitești – au fost susținuți cu discursuri de întâmpinare elogioase. S-au exprimat, în acest registru, gazda și moderatorul evenimentului – Octavian Mihail Sachelarie, directorul Bibliotecii Județene Argeș, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean – Simona Brătulescu - și deținătorul anterior al funcției – Constantin Polexe, prefectul județului – Cristian Soare, primarul orașului

 

Pagina 395 din 497

«ÎnceputAnterior391392393394395396397398399400UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea