Amalia Năstase, la a patra vizită în Argeș pentru a contribui la dotarea sistemului medical cu aparatură performantă

Luni, 04 Iulie 2016 14:50

La prima conferință de presă organizată la Consiliul Județean Argeș după alegerile din 5 iunie, președintele Dan Manu a ținut să prezinte o echipă de salvatori, o echipă de oameni inimoși, în frunte cu ambasadorul Amalia Năstase. Echipa este pentru a patra oară în județ, de fiecare dată venind să facă donații pentru zonele medicale sensibile.
Ecograf în valoare de 20.000 euro – donație la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Pitești.  Salvaţi Copiii România a donat, săptămâna trecută, secției de neonatologie a Spitalului Judeţean din Piteşti un ecograf performant, în valoare de 20.000 de euro. Cu ajutorul noului aparat, medicii vor putea diagnostica mult mai

 

Papa Francisc a circulat, zilele trecute, cu o Dacia Logan

Luni, 04 Iulie 2016 14:48

# În timp ce IPS Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, preferă Mercedesul...

Cine spune că Loganul nu-i mașină pentru oficialități se înșeală. Papa Francisc a folosit-o în timpul vizitei sale apostolice în Armenia ca mașină oficială. Da, o Dacia Logan a fost folosită de Papa Francisc în timpul călătoriei apostolice, a 14-a la număr, ce s-a desfășurat între 24 și 26 iunie în Armenia.

Pontiful a sosit, vineri, 24 iunie, la Erevan, la ora locală 13, scrie Radio Vatican. După ceremonia oficială de bun venit de la aeroportul internațional, Papa Francisc a fost

Achim Irimescu, ministrul agriculturii, dă de pământ cu Iani Popa în scandalul îmbolnăvirii cu e-coli!

Luni, 04 Iulie 2016 14:41

# Ca la școală, înaltul funcționar îl învață pe senatorul de Pitești diferența dintre lapte și brânză

Parlamentar preocupat de bunul mers al firmelor argeșene, Iani Popa, președintele PNL Argeș, a depus în primăvara acestui an o interpelare în Parlament adresată ministrului agriculturii, Achim Irimescu. În text, senatorul de Argeș cere explicații cu privire la acuzele aduse de ministru firmei Brădet, în plin scandal al infectării copiilor din județ cu bacteria e-coli.

 

 

Șoc și groază la Bradu. Frătică - primar și, mai nou, viceprimar a fost scos din Căminul Cultural cu poliția

Luni, 04 Iulie 2016 11:18

# Primarul ales, Dan Stroe, nu a putut depune jurământul n Florin Frătică, ales viceprimar de consilierii locali, în huiduielile sălii

Ședință cu scântei de constituire a Consiliului Local Bradu, sâmbătă, la Căminul Cultural din localitate. A treia încercare a fost cu noroc pentru consilieri, nu însă și pentru primarul ales, Dan Stroe, care mai are de așteptat cel puțin două săptămâni. Stroe nu a putut depune jurământul din cauza contestației depuse de opoziție, contestație respinsă de Judecătoria Pitești pe data de 16 iunie. Ultimul rând al încheierii Judecătoriei a făcut însă imposibilă depunerea jurământului. Aici se specifică: cu drept de apel

ȘOC! Primarii aleși din Stolnici și Bradu nu pot depune jurământul!

Luni, 27 Iunie 2016 14:38

# Primarul din Stolnici este contestat de contracandidatul Gălețeanu, care a obținut sub un sfert din voturile primului n La Bradu, Florin Frătică se ține de crenguța subțire și uscată a contestațiior prin instanțe

Cu ajutorul unor chichițe legislative, două localități importante ale județului, Bradu și Stolnici, rămân, în continuare, fără conducător. Contracandidații celor aleși de oameni prin votul de la începutul lunii iunie, au contestat în instanță validările pentru funcția de primar. Scopul nu a fost acela de a răsturna o situație de drept stabilită prin vot, ci acela de a pune bețe în roate, de a bloca activitatea instituțiilor respective. Mai ales că a început vacanța judecătorească, iar instanțele lucrează pe proceduri de avarie.

 

S-a născut, fără cezariană, noul Consiliu Județean Argeș

Luni, 27 Iunie 2016 14:35

# Uluitor! Șerban Valeca a vorbit, observând mișcări (subversive) de trupe pe tatami-ul partid

Miercuri, 22 iunie, a avut loc ședința de constituire a Consiliului Județean Argeș, pentru mandatul 2016 - 2020. Printre participanţii la  şedinţă: prefectul Cristian Soare, subprefectul Emilian Dragnea, preşedintele PSD Argeş, senatorul Şerban Valeca, deputatul Radu Vasilică, precum şi numneroși primari: Cornel Ionică - Piteşti, Ion Georgescu – Mioveni, Gheorghiţă Boţârcă - Topoloveni, dar și numeroși aleși locali din mediul rural.

Dealerii auto din Argeș, pierderi uriașe în 2015

Luni, 27 Iunie 2016 14:23

Au trecut vremurile când argeșenii se înghesuiau la reprezentanțele auto, cu banii în pungă, să își cumpere mașini noi. Criza economică a adus schimbări destul de mari și în acest domeniu, apetența pentru second-hand-uri fiind, în momentul de față, cea care dictează. Cu excepția mașinilor produse la Mioveni, vândute la export ca pâinea caldă, dar destul de bine și în județ, puține mărci auto au reușit să scoată capul din pierderile financiare generalizate. Iată, mai jos, cum stau lucrurile la principalii furnizori de automobile din județ

 

Primarul Cornel Ionică: ,,Știu foarte bine că în campanie au fost persoane care m-au trădat”

Luni, 27 Iunie 2016 14:10

# INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE # Cornel Ionică: ”În campanie s-au spus niște bazaconii care rămân în istorie, incredibile, absolut irealizabile...”

Iată că a venit și ziua când municipiul Pitești, am putea spune, pornește spre un nou ciclu. După o guvernare foarte lungă, cu bune și cu rele, a lui Tudor Pendiuc, Piteștiul pare să înceapă o nouă etapă administrativă cu noul primar, Cornel Ionică, ce promite o reformare a întregului aparat bugetar local. Așa cum a mai declarat, chiar și până să-și anunțe candidatura, Ionică este un susținător al fondurilor europene, fără de care Piteștiul nu se poate dezvolta. Chiar dacă a fost trădat în perioada

Mătușa omului de afaceri Gheorghe Axinte și-a lansat o carte la Pitești

Luni, 27 Iunie 2016 14:08

# Scrisă și tipărită la îndemnul ÎPS Calinic, cartea cuprinde și o herestire a sa

Duminică, 19 iunie, fosta închisoare comunistă din Pitești a fost gazda unui eveniment cu totul deosebit. Marghiolița Huzum, mătușa omului de afaceri Gheorghe Axinte, o bătrână țărancă  de  86 de ani dintr-un sat pitoresc din Vaslui, și-a prezentat cartea „O viață de țărancă” într-un dialog cu toți cei care au venit să o asculte și să o întrebe, nu puțini la număr. O carte care a așteptat mai mult de o jumătate de secol lumina tiparului, care s-a născut din mâinile muncite și pricepute ale unei țărănci fără o educație școlară deosebită, dar cu inteligență nativă și bun simț excepțional.

 

Sărbătoarea călușului ”Rusaliile la Hârsești”

Luni, 27 Iunie 2016 14:04

Joia trecută, pe data de 19 iunie 2016, la Hârsești s-a desfășurat  ediţia a V-a a Sărbătorii Călușului, sărbătoare care coincide și cu Ziua Comunei Hârsești. Primăria comunei, dar și consiliul local au invitat, la Căminul Cultural din centru, întreaga suflare din Hârsești la o petrecere de la care nu au lipsit cântecul și voia bună.
Dumnezeu a ținut cu gospodarii organizatori, lăsând cerul cu nori, dar fără ploaie, așa că oamenii s-au putut bucura pe deplin de ziua comunei lor.
Pe scenă, cât timp s-au perindat formațiile de muzică, oamenii, veniți cu mic, cu mare, au putut să își stingă foamea și setea la mesele așezate, frumos, pe iarbă, iar copiii au beneficiat de prezența unui tobogan uriaș, dar și a numeroși vânzători de înghețată și dulciuri.

Prefectul și subprefectul județului se bat în averi, case de lux și terenuri

Luni, 27 Iunie 2016 13:43

# Paradoxal, ambii sunt moșieri de... Mozăceni

Proaspăt numiții în funcțiile de prefect și subprefect de Argeș, Cristian Soare și Emilian Dragnea, sunt, de fapt, dinozauri ai funcționariatului public din zonă. Cristian Soare a mai fost prefect, între 2012 și 2014, făcând, deja în mod tradițional, rocadă cu Mihai Oprescu între Prefectură și ITM. Emilian Dragnea, subprefectul politic numit de guvernul apolitic Cioloș a fost, și domnia sa, în lumina reflectoarelor, ca președinte al CAS Argeș.

 

Ion Georgescu, vizibil emoționat la depunerea jurământului

Luni, 27 Iunie 2016 13:36

# ,,Votul masiv pe care l-am obținut mă obligă să muncesc și mai mult”

Joi, 23 iunie, la Primăria Mioveni a avut loc ședința de constituire a noului Consiliu Local al orașului. La eveniment au fost invitați Dan Manu, președintele proaspăt ales al CJ Argeș, vicepreședintele său, Ion Mînzînă, Șerban Valeca - președintele PSD Argeș,  deputatul Simona Bucura Oprescu, consilieri județeni, foști consilieri locali, angajați ai primăriei și ai instituțiilor subordonate.

”Când nu ai rezultat îți dai demisia și pleci cu coada între picioare, dar capra râioasă ține coada pe sus”

Luni, 27 Iunie 2016 13:10

#INTERVIU INCENDIAR CU SANDU NICHITA, PREȘEDINTELE DEMISIONAR AL PNL CURTEA DE ARGEȘ #  Sandu Nichita, fostul președinte PNL Curtea de Argeș: ”Eu cred că prin interviul acesta o să mă rup sau o să mă rupă unii”

Sandu Nichita, unul dintre cei mai vechi politicieni din județ, membru fondator al PD Argeș și fostul președinte al PNL Curtea de Argeș a răspuns întrebărilor noastre cu privire la rezultatul alegerilor, dar și la motivul pentru care și-a dat demisia din structurile PNL, imediat după alegeri. Dezamăgit de rezultatul obținut de PNL la nivel local

 

Zilele orașului Mioveni, prilej de mare bucurie pentru locuitori

Luni, 27 Iunie 2016 13:04

# Cu zeci de mii de spectatori, Mioveniul a fost capitala distracției din acest weekend

Zilele oraşului Mioveni, desfăşurate în perioada 24-29 iunie, s-au dovedit a fi şi în acest an un succes, autorităţile locale marcând, printr-o suită de evenimente culturale, artistice şi sportive, 531 de ani de atestare documentară. Deschiderea oficială a manifestărilor prilejuite de Zilele Oraşului Mioveni au avut loc vineri, 24 iulie a.c., la Primăria Mioveni în prezența oficialităților locale și județene, a parlamentarilor din colegiul Mioveni și a delegațiilor străine din China, Rusia, Bulgaria și Republica Moldova.

SARBATOAREA CALUSULUI. „RUSALIILE LA HARSESTI”

Marţi, 14 Iunie 2016 15:24

# 19 iunie 2016 - editia a V-a. În Duminica Mosilor,  PRIMARIA SI CONSILIUL LOCAL va invita la „ZIUA COMUNEI HARSESTI”.

# Sa petrecem impreuna, in vatra satului, la caminul cultural din localitate,cu cantec, joc si voie buna, de   Sarbatoarea Rusaliilor!

# Seara se va incheia cu un spectaculos foc de artificii!!!

PROGRAMUL  ZILEI:

# 17.00:

- Cuvant de deschidere

- Decernarea diplomelor de  longevitate si fidelitate in  casnicie

 

Comentariile politicienilor, pe Facebook, după votul de duminica trecută

Luni, 13 Iunie 2016 13:59

# Gigi Dinescu – PNȚCD: ”Suntem un popor de curve!” # Ion Georgescu - Don’t cry for me, Argentina! # Cătălin Rădulescu: ”…Și vreau să mă felicit pe mine…”

Alegerile de la sfârșitul săptămânii trecute au generat, cum era și normal, ample comentarii în mediul on-line. Mediu care se dezvoltă exponențial, mai ales că președintele în funcție al țării a ajuns unde este și datorită acestuia. Nici politicienii din Argeș nu se lasă mai prejos. Și-au făcut campanie pe facebook și, după terminarea acesteia, comentează tot aici. Unii de bine, alții de rău, după rezultat și după rezultate...

Afacerea lui Tămagă junior din centrul orașului, executată silit pentru o datorie de 18.000 de euro

Luni, 13 Iunie 2016 13:46

# Executorul cere, pe spațiul din centru al fiului senatorului PSD, 1.396.000 lei + TVA

Afacerile senatorului PSD Constantin Tămagă au fost și sunt înfloritoare. Senatorul argeșean are un venit serios, alcătuit din indemnizația de parlamentar, la care se adaugă pensia. Deasemenea, conturile lui Constantin Tămagă sunt mai pline ca niciodată, acesta lichidând, recent, afacerea din agricultură din sud, de la Mozăceni. Numai din vânzarea utilajelor, senatorul PSD a încasat cam 10 miliarde de lei vechi, din care aproape opt miliarde de lei vechi au ajuns, bine-mersi, în conturi la două bănci.

 

Judecătoarea Elena Bărbulescu, sancționată disciplinar de CSM

Luni, 13 Iunie 2016 13:42

Despre abuzurile din justiție toată lumea vorbește, dar într-un mod neputincios. Cu toții am auzit despre cazuri soluționate după o perioadă de peste un deceniu, fără ca acei judecători să răspundă pentru neputințele lor profesionale sau, mai grav, pentru interesele lor obscure în urma cărora tergiversează soluționarea dosarelor sau nu judecă în spiritul și litera legii.

Raportul CSM privind starea sistemului judiciar pe 2015 - cartonaș galben Tribunalului Comercial Argeș

Luni, 13 Iunie 2016 13:40

# Tribunalul Comercial Argeș - încadrat la ”instanțe cu un volum redus de activitate”, iar ca eficiență, ”satisfăcător”

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat, recent, ”Raportul privind starea sistemului judiciar pe 2015”. Se constată, în acesta, că numărul dosarelor de soluționat a scăzut comparative cu 2014.

 

Handicapul moral al autorităților: Poliția a luat locul handicapațiilor

Luni, 13 Iunie 2016 13:38

# „Puterea exemplului nu este doar o formă de educație, ci este SINGURA” - Albert Einstein

Poliția Română este acea autoritate a Statului Român care veghează respectarea legilor. De cele mai multe ori ne întâlnim cu reprezentanți ai acestei instituții pe străzi, acolo unde de multe ori fac exces de zel, dovadă fiind multitudinea proceselor pierdute ale acestei instituții.
Sigur, nu este bine să generalizăm, dar iată că mai sunt și reprezentanți ai acestei autorități a statului care nu fac cinste funcției pe care o ocupă.

PNL Argeș a găsit vinovatul pentru rezultatele slabe din județ. Vinovatul suprem este Narcis Sofianu!

Luni, 13 Iunie 2016 13:35

# Penibil, de trei ori penibil!  S-a găsit măseaua cariată a gurii albe, liberale. Și a fost extrasă!

Ședință penibilă a liberalilor argeșeni, la fel de penibilă cum a fost și campania electorală dusă de liderii organizației. Aceștia, după ce au făcut eforturi majore să se trezească, timp de o lună, cea de campanie - fără rezultate favorabile însă - acum au făcut niște ochi mari, cu care caută, desigur, vinovații. Deocamdată, a fost găsit șeful de la Pitești, candidatul la Primărie al partidului, Narcis Sofianu. Concluzia trasă de șefi a fost că ”Rezultatele la nivel județean au fost puternic influențate de

 

Pagina 399 din 497

«ÎnceputAnterior391392393394395396397398399400UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea