Întâlnire a doctorilor în sport, la Pitești! Fosta gimnastă Simona Amânar, printre absolvenți

Luni, 20 Mai 2024 12:19

 

Mai mulți absolvenți care în ultimii 20 de ani au obtinut titlul de doctor în domeniul sportului la Universitatea din Pitești au participat vineri, 17 mai, la un atelier științific. Proiectul a reunit și conducători de doctorate ai Școlii Doctorale Știința Sportului și Educației Fizice din Pitești, dar și studenți doctoranzi sau angajatori. Au fost prezenți Alin Mazăre, vicepreședintele Senatului Universității Naționale de Politehnica București, Tudor Petrescu, prorectorul Centrului Universitar Pitești, conducătorii de doctorate prof. univ. dr. Liliana Mihăilescu, prof. univ. dr. Ion Mihăilă, director Școala Doctorală, prof. univ. dr. Pierre de Hillerin, prof. univ. dr. Gheorghe Simion, prof. univ. dr. Vladimir Potop, prof. univ. dr. Luminița Georgescu, conf. univ. dr. Liviu Emanuel Mihăilescu, director departament EFS, conf. univ. dr. Mihai Ilie director CCPU.

 

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! Protest, de două zile la stația PECO din Călinești închisă de ISU Argeș

Luni, 20 Mai 2024 08:07

# SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! Protest, de două zile la stația PECO din Călinești închisă de ISU Argeș

# De abuzurile făcute aici a fost informat Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș

# Ludovic Orban, fost prim ministru al țării, s-a declarat șocat de cele auzite

Protest serios, care continuă și acum, la Călinești, în fața stației Mol care a fost închisă, practic, în urma unui control al inspectorilor ISU Argeș. La protest participă atât angajații firmei, cât și numeroși clienți, nemulțumiți de situația creată. Un abuz, așa cum a caracterizat această situație Cătălin Arsene, managerul firmei. Duminică dimineață, în timpul protestului și-au făcut apariția și un echipaj al Jandarmeriei, dar și primarul comunei, Mihai Georgescu.

 

Luni - spectacol de muzică și dans, cu și pentru tineri, de Zilele Piteștiului!

Luni, 20 Mai 2024 08:05

 

Luni, 20 mai, de la ora 17:00, pe scena din Piața Primăriei vor urca zeci de copii și tineri talentați de la școlile de dans și muzică piteștene, în cadrul unui spectacol muzical – coregrafic coordonat de Centrul Cultural Pitești. Evenimentul, dedicat Zilelor Muncipiului Pitești și coordonat de coregraful Alfred Schieb, va fi susținut de: studenți din cadrul Catedrei de Muzică a Universității de Științe și Tehnologie Politehnica București - Centrul Universitar Pitești, elevi de la Palatul Copiilor din Pitești, Grupul Folk „P620” al Centrului Cultural Pitești, cursanți ai școlilor de dans și de muzică din Pitești: „Straja Hojam”, „Aristocratique” Pitești, „Latin Street Dance” Pitești, „Dance Flow Academy” Pitești, „Musicando con Adina Sima”, „Total Dance” Pitești. Prezentator: Sebastian Raicu.

 

„Noutăţi în patologia şi tratamentul neurochirurgical” – evenimentul pe care nu trebuie să îl ratezi

Duminică, 19 Mai 2024 07:20

 

 

Spitalul Județean de Urgenţă Piteşti organizează, alături de Consiliul Judeţean Argeş, Conferinţa Internaţională Romano-Germană cu tema: „Noutăţi în patologia şi tratamentul neurochirurgical”. Evenimentul va avea loc în data de 23 mai 2024, ora 10:00, şi va fi găzduit în Sala Mare a Consiliului Judeţean Argeş, sub coordonarea domnului dr. Alexandru Tudor Goleşteanu - medic neurochirurg, în cadrul Secţiei Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti.

 

Atelier științific la Centrul Universitar Pitești

Sâmbătă, 18 Mai 2024 16:14

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, s-a numărat printre absolvenții care au obținut în ultimii 20 de ani titlul de doctor în domeniul sportului la Universitatea din Pitești și care au fost prezenți la un atelier științific la Centrul Universitar Pitești. Proiectul a reunit și conducători de doctorate ai Școlii Doctorale Știința Sportului și Educației Fizice din Pitești, dar și studenți doctoranzi sau angajatori.
 
Au fost prezenți Alin Mazăre, vicepreședintele Senatului Universității Naționale de Politehnica București, Tudor Petrescu, prorectorul Centrului Universitar Pitești, conducătorii de doctorate prof. univ. dr. Liliana Mihăilescu, prof. univ. dr. Ion Mihăilă, director Școala Doctorală, prof. univ. dr. Pierre de Hillerin, prof. univ. dr. Gheorghe Simion, prof. univ. dr. Vladimir Potop, prof. univ. dr. Luminița Georgescu, conf. univ. dr. Liviu Emanuel Mihăilescu, director departament EFS, conf. univ. dr. Mihai Ilie director CCPU.

"Sunt aici într-o dublă ipostază, și de absolvent al acestei Școli, și de reprezentant al Consiliului Județean Argeș, ca partener al proiectului. Eu am pornit acest demers nu atât dintr-o necesitate personală, cât dintr-una profesională, la momentul în care eram director executiv adjunct la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș. Culmea, la momentul în care am ajuns secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului activitatea la lucrarea de doctorat mi-a fost îngreunată. Am trecut și prin momente aparte, pentru că  am avut onoarea să îmi încep studiile doctorale împreună cu un om extraordinar, domnul profesor Nicolae Mihăilescu, apreciat de toată lumea, de la care am avut multe de învățat, mai ales în contextul în care și domnia sa condusese Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș.

A fost inaugurat Complexul de locuinte protejate si centrul de zi de la Tigveni

Vineri, 17 Mai 2024 16:59

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Romi Mihăescu și președintele ANOFM, Florin Cotoșman, au fost prezenți astăzi, la Tigveni, la inaugurarea Complexului de patru Locuințe Protejate și Centru de Zi, din satul Bălilești. La eveniment au participat și parlamentari de Argeș, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Marius Nicolaescu, administratorul public al județului, Cristian Puiu, subprefectul Marius Pârvu, Mariana Vișan, director Direcţia Organism Intermediar Programul Operaţional Regional din cadrul ADR Sud Muntenia, consilieri județeni și autorități locale.

Acest Complex și Centru de zi din Bălilești reprezintă al doilea proiect pe fonduri europene încheiat cu succes de către DGASPC Argeș, după cel de anul trecut de la Băbana. Investiția din comuna Tigveni a avut o valoare totală de 6.152.556 lei, din care Consiliul Județean a asigurat 1.445.084 lei, restul fiind fonduri nerambursabile.

Prin proiect s-a realizat dezvoltarea unui număr de patru servicii sociale de tip Locuință Protejată pentru 32 de persoane adulte cu dizabilități dezinstituționalizate din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională (CITO) Tigveni (care are în prezent 207 beneficiari) și a unui Centru de Zi.

"Fiecare român merită mai mult, inclusiv persoanele cu dizabilități. În România viitorului avem obligația unei Românii inclusive, o Românie cu condiții bune de viață pentru persoanele cu nevoi speciale, o Românie cu condiții bune de muncă pentru cei care lucrează în asistență socială și au grija celor mai vulnerabili decât noi. Da, România viitorului trebuie să fie o Românie în care toate aceste facilități să ducă la o viață cât mai aproape de normalitate pentru aceștia.

Felicit Consiliul Județean Argeș și DGASPC Argeș pentru că au reușit să scrie, să obțină finanțare și să ducă la bun sfârșit acest proiect astfel încât să avem aici, la Tigveni, locuințe protejate și condiții atât de bune" - Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

 

UPDATE - Salariatii STATIEI PECO inchise la Calinesti au mutat protestul in fata azilului vecin, cel din cauza caruia li s-a inchis firma

Vineri, 17 Mai 2024 12:22

UPDATE: La protestul inițiat de managerul firmei au ajuns și o parte dintre salariați, aceștia declarându-și îngrijorarea pentru situația creată, situație care ar putea duce la pierderea slujbelor. Salariații stației PECO închise, la Călinești, au continuat protestul. Vineri, după-amiază, alături de patronul firmei, intrat, la poarta ISU Argeș, în greva foamei. Sâmbătă –pentru că activele firmei trebuiau păzite și securizate – salariații și-ai continuat protestul, unul civilizat și tăcut, chiar în fața azilului din cauza căruia li s-a închis lor activitatea, azil care, se pare, funcționează fără prea multe avize din partea instituțiilor statului.

 

TEXTUL INIȚIAL: Stație PECO închisă, la Călinești, după 20 de ani de funcționare

 

Tragedia petrecută, cu ceva timp în urmă la Crevedia, a dus la multe. La modificări legislative, în primul rând. În al doilea rând, s-a trecut la controale drastice, mai ales în zona de butelii GPL. Jumătate au dispărut, fiind închise. Poate, POATE, în al treilea rând s-a lăsat loc și cu ceva abuzuri. Poate, vom vedea. Pentru că, în cazul prezentat mai jos, justiția este, cel mai probabil, cea care va trebui să se pronunțe într-o luptă dintre un particular, cu stație PECO, și instituțiile foarte, prea atente uneori, ale statului.

Încep Zilele Municipiului Pitești. Programul evenimentelor

Vineri, 17 Mai 2024 07:59

Se împlinesc, în această perioadă, 636 de ani de la prima atestare documentară a Piteștiului. A doua jumătate a lunii mai vine, la Pitești, încărcată de evenimente – culturale, artistice și sportive - oferite publicului de toate vârstele. Seria acestora va fi deschisă de sărbătoarea comunității noastre: Pitești Fest – Zilele Municipiului Pitești, ediția a 32-a.

Timp de cinci zile, între 17 și 21 mai, în Orașul Lalelelor vor avea loc manifestări diverse, sub egida Zilelor Piteștiului 2024:

 

Unul dintre cei mai importanți lideri europeni, în Argeș alături de ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, și de președintele Consiliului Județean, Ion Mînzînă!

Joi, 16 Mai 2024 21:35

La invitația ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, comisarul european pentru Locuri de Muncă și Drepturi Sociale, Nicolas Schmit, a făcut astăzi o vizită oficială în județul Argeș.

Însoțiți de europarlamentarul Victor Negrescu, de președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș Ion Mînzînă și de viceprimarul orașului Mioveni, Ciprian Țurlea, comisarul Nicolas Schmit și ministrul Simona Bucura-Oprescu au făcut o vizită de lucru la Uzina Dacia din Mioveni.

Comisarul Nicolas Schmit și ministrul Simona Bucura-Oprescu s-au întâlnit apoi cu tineri din Mioveni chiar în inima cetății, în centrul civic. La întâlnire au fost prezenți și președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă și parlamentarii PSD de Argeș, precum și Aurel Costache, candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Mioveni.

Programe de formare profesională cu bani europeni

În contextul în care Nicolas Schmit și Partidul Socialiștilor Europeni (PES) au ca principal obiectiv edificarea unei Europe cu adevărat sociale, Ministrul Simona Bucura-Oprescu a dat de la Mioveni vestea zilei: prin ANOFM, instituție subordonată MMSS, vor fi derulate două noi proiecte cu fonduri europene privind formarea profesională la locul de muncă prin programe de ucenicie, proiecte care constau în sprijin financiar acordat angajatorilor care încheie contracte de ucenicie cu șomeri.

19 mai 2024 - Pitești Half Marathon, ediția a V-a. Vezi, mai jos, toate detaliile

Joi, 16 Mai 2024 09:09

Cel mai mare eveniment de alergare pe șosea din orașul nostru și unul dintre cele mai importante evenimente sportive din regiune - Pitești Half Marathon - se va desfășura duminică, 19 mai 2024, în cadrul manifestărilor organizate sub egida Zilelor Municipiului Pitești 2024. Organizată de Pitești Triathlon Team, cu sprijinul Primăriei Pitești, manifestarea se bucură, și în acest an, de susținerea a numeroși parteneri, companii locale și naționale implicate activ în buna organizare a competiției.

Această ediție va reuni peste 240 de participanți înscriși în concurs - sportivi și pasionați ai alergării din zonă și din țară, care se vor întrece pe un traseu provocator. Zona de start / finiș va fi în Piața Primăriei din strada Victoriei, iar cele trei probe - Cursa Populară (5 km), Cros (10 km) și Semimaraton (21 km) - vor avea trasee separate și se vor parcurge doar o singură tură.

Traseul evenimentului este următorul: strada Victoriei, str. Teiuleanu, Bd. I.C. Brătianu, Calea București, str. Maternității, str. Trivale, str. Egalității, Calea Craiovei, Bd. Frații Golești.

 

Elevii indisciplinaţi nu mai au voie să circule cu microbuzele şcolare

Miercuri, 15 Mai 2024 12:00

 

Pe 30 aprilie, Camera Deputaţilor a adoptat, cu 239 de voturi „pentru“, zero „împotrivă“ și o abținere, o propunere legislativă care stabileşte că microbuzele şcolare nu pot transporta decât elevi şi profesori. Mai mult, elevii care nu au un comportament şi un limbaj civilizat sau care distrug bunurile din autovehicul nu vor mai avea voie să se deplaseze cu microbuzele şcolare pentru o anumită perioadă de timp.

 

Înalt Prea Sfințitul Calinic a sfințit paraclisul de la Consiliul Județean Argeș

Miercuri, 15 Mai 2024 09:41

În premieră în România, la Consiliul Județean Argeș există un loc special și inedit unde angajații și cei care trec pragul instituției se pot ruga și reculege, fiind o dorință de suflet și din suflet a președintelui CJ Argeș, Ion Mînzînă. Marți, 14 mai,, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a arhimandritului Caliopie și a unui sobor de 14 preoți a fost sfințit în incinta CJ Argeș un paraclis amenajat prin stăruința lui Ion Mînzînă. Locul de rugăciune este situat chiar la intrararea în Consiliu.

La slujba de sfințire au asistat cu smerenie Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, primarul municipiului Pitești Cristian Gentea, vicepreședinții CJ Argeș Adrian Bughiu și Marius Nicolaescu, precum și administratorul public al județului, Cristi Puiu.

 

Încă şase şcoli din Argeş - incluse în programul “Masă sănătoasă în şcoli”

Miercuri, 15 Mai 2024 07:55

 

La acest moment, 27 de unităţi de învăţământ din judeţul nostru fac parte din programul “Masă sănătoasă în şcoli”, în cadrul căruia elevii primesc zilnic pachete cu alimente sau meniuri cu mâncare gătită, în valoare de 15 lei porţia. Guvernul a extins lista unităţilor beneficiare, astfel că 6 şcoli din mediul rural au fost incluse în acest program.

După această suplimentare, la nivel national, încă 62.771 de elevi vor beneficia de masă la şcoală, iar Executivul a mai alocat suma de 97 de milioane de lei pentru finanțarea Programului național „Masă sănătoasă”, pentru anul 2024, în completarea celor aproximativ 1,02 miliarde de lei alocați printr-o hotărâre adoptată la sfârșitul lunii februarie., potrivit Edupedu.ro.

 

Universitatea Politehnica din Bucureşti, din care face parte Universitatea din Piteşti - în topul celor mai bune universităţi din ţară!

Miercuri, 15 Mai 2024 07:34

 

Universitatea Politehnica din Bucureşti, din care face parte Universitatea din Piteşti, se află pe locul 3 în Metarankingul Naţional pe anul 2023 al instituţiilor de învăţământ superior.

Menţionăm că Metarankingul Naţional este un mecanism de evaluare şi ierarhizare a universităţilor din România, bazat pe analiza unor clasamente universitare internaţionale recunoscute la nivel global de către International Ranking Expert Group, Inventory of International Rankings (IREG).

 

 

Au fost repartizate, către Casa de Pensii Argeș, biletele de tratament balnear

Marţi, 14 Mai 2024 13:43

 

Pentru seria 7 din acest an, cu date de plecare în perioada 25 – 28 mai 2024, la Casa Județeană de Pensii (CJP) Argeș au fost repartizate un număr de 79 de bilete de tratament balnear în stațiunile 1 Mai, Amara, Buziaș, Covasna, Mangalia, Moneasa, Neptun, Olănești, Pucioasa, Sovata și Techighiol. Repartiția poate fi consultată și pe site-ul instituției www.cjparges.ro.

Eliberarea biletelor se face până pe 17 mai 2024, conform planificarii care este anunțată telefonic fiecarui beneficiar.

 

În curând, cardul de sănătate va fi disponibil şi pe telefon

Marţi, 14 Mai 2024 11:58

 

 

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat că sistemul cardului de sănătate va fi refăcut din temelii, astfel încât să permită implementarea unui program prin care cardul de sănătate să fie disponibil şi pe telefonul mobil.

,„Sistemul cardului de sănătate urmează să fie refăcut cap coadă. Va fi inclusiv într-un wallet în format electronic. Sistemul a fost făcut cu o tehnologie foarte veche, în urmă cu 16 ani. Nu ai cum să ți se dubleze numărul de beneficiari, să ai noi tehnologii, cu ceva ce nu s-a updatat tehnic în ultimii 16 ani.

 

 

România Educată! Ministra Ligia Deca vrea un consilier școlar la 500 de elevi! Deci şcolile de la ţară tot nu vor avea un astfel de consilier

Marţi, 14 Mai 2024 11:52

 

Ministra Educaţiei, Ligia Deca, spune că va lupta pentru a se ajunge la cel puțin un consilier școlar la 500 de elevi. La acest moment, un consilier şcolar are în grijă 800 de copii. Cifrele sunt uluitoare, în contextul în care violenţa de orice fel, de la fizică la verbală şi emoţională, este prezentă zilnic în unităţile de învăţământ.

Practic, dacă trece proiectul lui Deca, şcolile din mediul rural tot nu vor avea consilier şcolar, deoarece majoritatea unităţilor de învăţământ de la ţară au mult mai puţin de 500 de elevi.

 

Se oprește apa în comuna Bradu

Luni, 13 Mai 2024 11:37

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în comuna Bradu, în ziua de marţi, 14 mai 2024, între orele 10:00 – 18:00, fiind afectaţi utilizatorii situaţi pe str. Gării şi pe străzile adiacente acesteia. Oprirea furnizării apei este necesară pentru executarea lucrărilor de racordare a conductei nou executate pe str. Lavandei la reţeaua de apă din str. Gării.

 

TINERI, CREATIVI ȘI CONECTAȚI

Luni, 13 Mai 2024 11:32

 

Târgul de idei, proiecte și inițiative, intitulat sugestiv ”Creativi și conectați”, organizat de Biblioteca Județeană Argeș și Centrul Europe Direct Argeș, cu ocazia celebrării Zilei Europei, a adus în atenția unui public larg inițiative-cheie, care definesc comunitățile locale cu putere de exemplu și capacitate de replicare pentru toți cei care vor să fie parte din dezvoltarea comunității lor.

 

Imagini fascinante cu lacul de acumulare Budeasa

Luni, 13 Mai 2024 11:10

 

Imagini de poveste, în tonuri de roșu-roz. au putut fi văzute, weekendul trecut, pe lacul de acumulare Budeasa.

„Explicația culorilor incredibile este aurora boreală, vizibilă noaptea trecută în zone din emisfera nordică unde în mod obişnuit nu putea fi observată. Fenomenul s-a produs în urma unei furtuni geomagnetice de o intensitate rară”, a transmis Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea.

Aurora boreală a fost vizibilă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, și de pe teritoriul României. Fenomenul s-a produs în urma unei furtuni geomagnetice de o intensitate rară.

Soarele este aproape de activitatea sa maximă, conform unui ciclu care se repetă la fiecare 11 ani, și poate să genereze aurore boreale, inclusiv în regiunile în care acestea nu sunt obişnuite, cum ar fi teritoriul țării noastre.

 

Pagina 1 din 282

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea