Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! IMPORTANȚA PROCESULUI DE STERILIZARE

Joi, 16 Mai 2024 07:09

 

Una dintre responsabilitățile principale ale profesioniștilor din domeniul sănătății dentare este de a crea un mediu sigur și confortabil pentru pacienții lor.

Aceasta presupune curățarea și sterilizarea temeinică a tuturor tipurilor de instrumente dentare, de fiecare dată când acestea sunt utilizate pe un pacient. Obținerea unei sterilizări adecvate este un proces meticulos și există mai mulți pași care trebuie urmați fără a rata niciun pas.

Procesul complet de sterilizare pur și simplu nu include mașinile de sterilizare precum autoclavele sau lichide, începe chiar de la manipularea instrumentelor înainte și după procedură și, de asemenea, depozitarea lor într-un mediu steril pentru a preveni orice contaminare.

 

Liber la furat! Evazioniștii care au produs un prejudiciu de până la 1.000.000 de euro scapă de închisoare

Marţi, 14 Mai 2024 16:23

 

La finaul săptămânii trecute, președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat controversata lege inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă prin care evazioniștii care au produs un prejudiciu mai mic de 1.000.000 de euro scapă de închisoare dacă achită suma, plus o penalizare.

Deşi legea a fost contestată de instanța supremă și de opoziție, Curtea Constituțională a respins sesizările. Motivul? Cică legea face trecerea spre „teoriile moderne” ale Dreptului, care au ca obiectiv principal recuperarea prejudiciului, nu condamnarea făptașilor.

 

 

Stadiul lucrărilor pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș

Luni, 13 Mai 2024 17:16

 

# Au fost săpați 1,1 km la „Tunelul Curtea de Argeș”

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că, la data de sâmbătă, 11 mai, stadiul actual al lucrărilor pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș, din cadrul Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești este de 30%.

Tronsonul Tigveni - Curtea de Argeș are o lungime de 9,86 km și cuprinde 12 poduri, pasaje și viaducte, cel mai lung viaduct fiind de 630 de metri. De asemenea, este cuprinsă și construcția unui nod rutier la Tigveni, care va face conexiunea cu Secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu - Pitești.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Sângerările gingivale în timpul periajului dentar

Marţi, 07 Mai 2024 11:55

 

Gingiile sănătoase nu sângerează. Așadar, nu este normal să scuipi sânge în timpul periajului dentar sau al folosirii aței dentare. Sângerarea gingiilor în timpul periajului poate indica o afecțiune gingivală. Sângerarea gingivală poate fi cauzată de acumularea de placă bacteriană în jurul, pe și în spațiile dintre dinți. Dacă nu se îndepărtează (de obicei prin periaj), aceste bacterii îţi pot irita gingiile, ceea ce poate fi cauza pentru sângele pe care-l observi în timpul periajului dentar.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Obturația compozit

Miercuri, 01 Mai 2024 11:53

 

Dacă un dinte este lăsat netratat, cariile nu vor dispărea - s-ar răspândi mai adânc în interiorul acestuia. Când ajunge la țesutul pulpar (nerv) al canalului radicular începe să provoace un adevărat disconfort sau chiar dureri intense de dinți.

Eroziunea smalțului face inevitabil ca dinții să fie vulnerabili la acumularea plăcii și la carii. Obturațiile dentare din compozit ajută la prevenirea acestor daune viitoare, precum și a disconfortului pe care l-ar putea aduce!

 

E posibil ca suma de 15 lei alocată per elev în programul “Masă sănătoasă în şcoli” să crească

Luni, 29 Aprilie 2024 22:52

 

1200 de şcoli din toată ţara au fost incluse în programul “Masă sănătoasă”, 27 de unităţi de învăţământ fiind din Argeş. Elevii primesc zilnic pachete cu mâncare de 15 lei bucata, iar veştile bune continuă. Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a anunţat că e foarte posibil ca suma de 15 lei alocată per elev să crească într-un program viitor.

 

 

Cinci amenzi, într-o singură zi, pentru transport ilegal de lemne

Luni, 29 Aprilie 2024 12:21

 

Pe 25 aprilie, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș au descoperit mai multe nereguli la persoanele care transportă material lemnos. În urma abaterilor constatate, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010R privind contravențiile silvice, totodată fiind confiscat și materialul lemnos.

După finalizarea verificărilor, polițiștii au stabilit că un bărbat de 38 de ani, din Berevoești, a transportat, în baza aceluiași aviz de însoțire, cu o autoutilitară, cantitatea de 2,96 mc material lemnos.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! PROCESUL DE AMPRENTARE DIGITAL CAD/CAM

Miercuri, 24 Aprilie 2024 10:13

Multitudinea de inovații tehnologice în medicina dentară poate ușura foarte mult munca unui medic dentist. Se caută digitalizare, eficiență, consum redus de materiale și timp.

Amprenta orală digitalizată este una din aceste noi tehnologii la care majoritatea medicilor înclină.

EFICIENȚA UTILIZĂRII AMPRENTEI DIGITALE ÎN STOMATOLOGIE:

• Eliminarea multor inconveniente aferente amprentării clasice, este mult mai confortabilă, sigură și este realizată într-un timp mult mai scurt;

 

 

Se lucrează pe Secţiunea a II-a a Autostrăzii Sibiu-Piteşti, cel mai greu tronson de autostradă din România

Miercuri, 24 Aprilie 2024 09:28

 

Au început lucrările pe tronsonul Boiţa-Cornetu al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, acesta fiind cel mai greu tronson de autostradă din România. Durata lucrărilor va fi de 50 de luni.

Săptămâna trecută, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a fost în vizită pe șantierul Secțiunii 2 Boița-Cornetu şi a anunţat:

 

Ghid dedicat persoanelor care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile

Marţi, 23 Aprilie 2024 10:33

 

 

ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica Asistență contribuabili/Ghiduri curente si alte materiale informative, Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile din patrimoniul personal.

Într-o manieră accesibilă și simplificată, ghidul conține informații utile privind definirea veniturilor din cedarea folosinței bunurilor, contractul de locațiune și înregistrarea fiscală a acestuia, contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS), modalitățile de plată ale impozitului și a contribuției de asigurări sociale de sănătate, precum și referitor la taxa pe valoarea adăugată ori sancțiuni.

 

 

Drumul Expres Craiova-Piteşti. Tronsonul 4 Coloneşti-Oarja va fi gata în 2024

Marţi, 23 Aprilie 2024 08:27

 

Directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a anunţat că tronsonul 4 Coloneşti (Olt) – Oarja (Argeş) va fi gata în acest an. Lucrările se desfăşoară conform graficului, 48% din această secţiune fiind deja finalizată.

“Mobilizare bună pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DX12)! Constructorul român (Spedition UMB) a reluat lucrările în șantier și a ajuns la un stadiu fizic de 48%. Tronsonul de 31,82 km (Colonesti - Oarja), care va face legătura cu A1 (autostrada București - Pitești) trebuie deschis anul acesta (2024)”, a transmis şeful CNAIR.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! TOMOGRAFIA COMPUTERIZATĂ DENTARĂ

Miercuri, 17 Aprilie 2024 10:02

Este o investigație medicală imagistică de ultimă generație, non-invazivă, care se realizează în câteva secunde și cu un nivel minim de radiații, oferind imagini detaliate ale oaselor maxilar și mandibular.

Informațiile obținute utilizând tomografia computerizată sunt tridimensionale și ajută medicul specialist în punerea unor diagnostice corecte sau stabilirea unui plan optim de tratament.

 

 

Alte străzi, din Pitești, la prima asfaltare

Miercuri, 17 Aprilie 2024 09:50

 

În timp ce liberalii bat câmpii cu proiectul lor fantezist, cu poduri nenumărate peste Argeș (dar fără drumuri) și cu parcuri industriale la tot pasul, la Pitești se lucrează pe bune. Începe o nouă asfaltare de stradă, se pregătește alta.

Cristian Gentea, primarul orașului: ”În perioada următoare, vom începe modernizarea unei alte străzi de pământ din Pitești - Nicolae Iorga, în Tancodrom. Astăzi, 10 aprilie, am semnat contractul de execuție pentru lucrări precum canalizare pluvială, trotuare și asfaltare! Aceasta va fi a patra stradă ce va fi asfaltată în zonă, după Ion Angelescu, Dimitru Brătianu și Nicolae Brînzeu. Suntem în proceduri pentru modernizarea celei de-a cincea străzi – Jean Constantinescu – și intenționăm să închidem toată platforma Tancodrom cu căi rutiere reabilitate.”

 

SEdC Mioveni angajează OPERATOR GIS

Marţi, 16 Aprilie 2024 09:31

 

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. scoate la concurs în vederea angajării un post de OPERATOR GIS.

Responsabilitățile postului:

- Actualizarea bazei de date tehnice - GIS, urmare a centralizării, validării și prelucrării datelor colectate din teren / proiecte / schițe / planuri și alte instrumente GIS.

- Asigurarea acurateței și integrității datelor din baza de date GIS.

 

 

Autostrada Sibiu - Pitești. Se montează grinzile prefabricate la pasajul din zona Nodului Rutier Bascov

Luni, 15 Aprilie 2024 22:06

 

 

CNAIR anunţă că în perioada 08.04.2024 -30.04.2024 se montează grinzile prefabricate la pasajul din zona Nodului Rutier Bascov al autostrăzii Sibiu-Piteşti, secțiunea 5: Curtea de Argeș - Pitești. Din acest motiv, circulația pe perioada lucrărilor se va desfășura dirijat prin piloți.

Secțiunea 5, Curtea de Argeș – Pitești măsoară 30,35 km şi va fi gata până în 2025. Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, grinzile de pe culeele din zona centrală expuse traficului vor fi montate pe timp de noapte.

 

La 12 aprilie 1970 s-au dat în folosință primele două benzi ale Autostrăzii București-Pitești

Vineri, 12 Aprilie 2024 06:28

 

# 54 de ani de la inaugurarea primului drum de viteză din România

În anul 1967 a început construcția Autostrăzii București–Pitești, prima autostradă din România, denumită și A1. La 12 aprilie 1970 s-au dat în folosință primele două benzi ale autostrăzii.

În 1964, Nicolae Ceauşescu solicita Direcţiei Generale a Drumurilor găsirea unei soluţii de fluidizare a traficului, dar şi mărirea vitezei de deplasare pe DN7, între Piteşti şi Bucureşti. Studiul tehnico-economic realizat în 1966 arăta că se impunea construcţia unui nou drum între Bucureşti şi Piteşti, oricare altă soluţie prelungind călătoria cu 25 de km.

 

 

Ediția a II-a a Maratonului pentru Educație Antreprenorială va avea loc la Filarmonica Pitești

Miercuri, 10 Aprilie 2024 13:26

 

CONAF Argeș, filiala județeană a CONAF (Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin) organizează vineri, 12 aprilie 2024, la 10:30, în cadrul Filarmonicii din Pitești competiția la nivel local a Maratonului pentru Educație Antreprenorială, ediția a II-a.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Pactului pentru Educație Antreprenorială semnat de către CONAF, Federația Patronală Petrol și Gaze – FPPG împreună cu Ministerul Educației și Cercetării - MEC pentru susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor și introducerea, începând cu anul 2020, opțional, în școlile gimnaziale și liceu a orelor de antreprenoriat.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Coroana dentară din zirconiu

Miercuri, 10 Aprilie 2024 10:01

O coroană dentară poate juca un rol important în sănătatea orală generală și bunăstarea unui pacient atât pentru a restabili un zâmbet, cât și pentru a proteja un dinte.

Zirconiul este un material relativ mai nou în domeniul stomatologic și s-a dovedit că oferă o serie de beneficii:

• coroanelor dentare din zirconiu sunt rezistente, puternice, dar subțiri. Acestea sunt ideale, deoarece necesită doar o cantitate minimă de țesut dentar sănătos pentru a fi îndepărtat pentru plasare.

 

 

Cardurile de energie vor fi valabile până pe 31 mai

Marţi, 09 Aprilie 2024 16:10

 

Guvernul va prelungi cu două luni valabilitatea cardurilor de energie. Astfel, până în luna mai, peste un milion de familii îşi vor achita facturile la energie cu ajutorul sumelor primite de la stat.

Premierul Marcel Ciolacu a spus că peste 2,8 milioane de gospodării au beneficiat de acest ajutor în 2023. Fiecare familie vulnerabilă a fost sprijinită cu suma de 1.400 de lei., potrivit Stiripesurse.ro.

 

Mii de tineri angajați în urma programelor de ucenicie

Marţi, 09 Aprilie 2024 15:34

 

Peste 16.000 de persoane au fost angajate ca urmare a programelor de ucenicie desfășurate cu sprijinul Agenției Naționale pentru Ocupare a Forței de Muncă. Programele de ucenicie permit angajatorilor să-și asigure forță de muncă pregătită și adaptată propriei culturi organizaționale. În plus, angajatorii beneficiază și de o subvenție în valoare de 2.250 de lei pe lună pe întreaga perioadă a derulării a contractului de ucenicie.

Prin programele de ucenicie la locul de muncă, tinerii au posibilitatea de obține o calificare în sistemul de formare profesională a adulților, în baza unui contract de ucenicie, care este un contract de muncă de tip particular, încheiat pe o durată determinată cuprinsă între 6 și 36 de luni.

 

 

Pagina 1 din 77

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea