Sorin Cîmpeanu: „Vrem să dispară învăţământul simultan!”

Marţi, 26 Iulie 2022 21:18

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a fost întrebat de ce în proiectul „România Educată” nu se menţionează nimic de învăţământul simultan, o practică des întâlnită în mediul rural, chiar şi în Argeş. Cîmpeanu a declarat în acest sens că intenţionează să desfiinţeze acest sistem de învăţământ simultan.

În mediul rural, în şcolile unde sunt prea puţini elevi pentru a putea crea o clasă, un singur profesor sau învăţător predă la două clase, din ani diferiţi, în acelaşi timp. Astfel, calitatea învăţământului scade simţitor, dar din păcate aceasta este o realitate în multe şcoli din Argeş şi din întreaga ţară.

 

 

Vor fi realizate, în Pitești, 23 de platforme de colectare selectivă

Marţi, 26 Iulie 2022 21:05

Joia trecută, la Primăria Municipiului Pitești, a fost semnat contractul de furnizare pentru 134 bucăți containere îngropate și o mașină automată de ridicare a acestor containere. Contractul de furnizare a fost semnat cu SC EUROPEAN WASTE TECHNOLOGY SRL, pentru suma de 14.625.576 lei inclusiv TVA, având o perioadă de execuție de 9 luni.

Prin achiziționarea containerelor îngropate pentru colectarea selectivă a deșeurilor, pe 5 fracții (deșeuri menajere, biodegradabile, hârtie/carton, pet-plastic/metal, sticlă), a utilajului  automat de colectare și transport a deșeurilor municipale, compatibil cu containerele care vor fi furnizate și a sistemelor electronice pentru acces, monitorizare și gestionare a datelor ce provin  de la

Ion Sănduloiu, director Salvamont Argeș: „În lac glaciar nu se pescuiește și nu se înoată”

Marţi, 26 Iulie 2022 20:31

Muntele înseamnă o sursă de aer curat, de viață, de frumos. Iar în ultimii ani numărul celor care au ales peisajele spectaculoase ale munților este din ce în ce mai mare. Dar există și probleme! Pe de o parte foarte mulți pleacă la drum fără echipament, fără nici cea mai mică pregătire, iar pe de altă parte puțini dintre cei care pășesc pentru prima dată în această zonă știu să respecte muntele și tot ce înseamnă el.

Oamenii urcă pe munte în număr din ce în ce mai mare, iar zonele cele mai atractive sunt lacurile glaciare. Recent, lângă Lacul Capra, un lac glaciar pe versantul de sud al masivului Făgăraș, campează  un număr din ce în ce mai mare de turiști. Un lucru care arată că oamenii iubesc frumosul! Dar apar și problemele! Unii turiști s-au apucat să pescuiască, iar alții să înoate! Lucru care este de fapt interzis.

 

Unde se face testare gratuită pentru cancerul colorectal în Argeș

Marţi, 26 Iulie 2022 16:19

Încă de la sfârșitul anului trecut în Argeș este în derulare un program de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament al leziunilor precanceroase colorectale. 12 500 de argeșeni cu vârste de la 50 de ani până la 74 de ani pot beneficia de testare în acest program. Testarea este gratuită!

„Se schimbă medicii din programul de testare gratuită pentru cancerul colorectal. 17 doctori din Argeș vor începe să facă această analiză. Ei îi vor înlocui pe cei cu care a început proiectul anul trecut. Pentru că vrem ca de acest program să poată beneficia cât mai mulți argeșeni, es-te nevoie și de o acoperire mai mare a județului. Astfel, după 6 luni schimbăm lista medicilor.

 

Localităţi din 17 judeţe au restricţii la consumul de apă din cauza secetei! Argeşul, pe listă!

Marţi, 26 Iulie 2022 14:35

17 judeţe din România, printre care şi Argeşul, au restricţii de consum a apei potabile, din cauza secetei, după cum a anunţat Administraţia Naţională Apele Române. Autorităţile atrag atenţia asupra faptului că populația ar trebui să folosească rațional resursele de apă. În total, 214 localităţi din ţară sunt în această situaţie. Localitățile care au consumul de apă restricționat sunt din județele: Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Sibiu, Hunedoara, Ilfov, Argeș, Giurgiu, Dâmbovița, Ialomița, Dolj și Bihor.

 

 

Guvernul a aprobat achiziţia primelor trenuri nepoluante pe hidrogen

Marţi, 26 Iulie 2022 14:18

Guvernul a aprobat în şedinţa de săptămâna trecută achiziţia primelor trenuri nepoluante, pe hidrogen, din România, a anunţat Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Potrivit acestuia, proiectul pilot, implementat de Autoritatea Feroviară Română şi aprobat de Guvern, vizează achiziţia a 12 automotoare de 160 de locuri, precum şi servicii de întreţinere şi reparaţii a vehiculelor şi alimentare cu hidrogen, pe termen lung.

Proiectul va deservi prin servicii cu frecvenţă ridicată rutele din nordul Bucureştiului şi judeţul Ilfov, în conexiune cu judeţele învecinate Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu, dar că, datorită fiabilităţii noilor vehicule, trenurile vor ajunge şi până în judeţele Olt şi Dolj.

 

Poşta Română a lansat primele cutii poştale digitale

Marţi, 26 Iulie 2022 14:17

Poşta Română a lansat, primele cutii poştale digitale dintr-un total de 3.000 de astfel de lockere, care urmează a fi instalate în perioada următoare pe întreg teritoriul țării, informează reprezentanţii companiei. Cutiile de acest gen reprezintă o soluţie de procesare pentru operaţiuni de distribuire de colete, cu sau fără ramburs, ele fiind accesibile clienţilor în regim self-service, non-stop. Mai exact, acestea oferă posibilitatea destinatarilor trimiterilor poştale să-şi ridice coletul oricând doresc, eliminând, astfel, constrângerile legate de intervalul orar de distribuire de către salariaţii poştali sau de timpul de aşteptare pentru ridicarea trimiterilor de la ghişeul poştal. Avizarea clienţilor care au de ridicat un colet, se va face prin sms sau e-mail. În plus, destinatarii pot face plata direct la POS-ul integrat pe care-l posedă cutia digitală, aceasta fiind dotată şi cu un ecran tactil ce oferă o interacţiune intuitivă cu utlizatorul.

 

ÎPS Calinic: „Să nu fim răi şi proşti!”

Marţi, 26 Iulie 2022 14:12

„Când pomenim despre oamenii răi, deşi n-ar trebui, nu poate să nu-ţi vină în minte că răutatea face casă comună cu prostia. Sofocle chiar spunea că: „Prostia este sora cea mai apropiată a răutăţii” şi că: „Nimic mai temerar decât prostia”, cum ar zice Menander.

Indiana înţelepciune ne zice: „O, nerodule, bucură-te de prostia cea uşor de dobândit. Prostul are opt avantaje: n-are griji, mănâncă şi vorbeşte mult, doarme zi şi noapte, nu meditează asupra dreptăţii şi nedreptăţii sau vreunei alte chestiuni, este indiferent la cinste şi ocară, pune picioarele sale pe capul tuturor… şi trăieşte mult”.

Să medităm cu Goethe: „Este îngrozitor când proştii îşi bat joc de un om superior!”

Doar aşa îi încearcă răbdarea!” -  (fragment din „Mersul printre stele” – Calinic Arhiepiscopul, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, Curtea de Argeș, 2013).

CJ Argeș a alocat 290.000 de lei pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului

Marţi, 26 Iulie 2022 14:06

Săptămâna trecută, Consiliul Judetean Arges a aprobat suma de aproximativ 296.000 lei pentru proiectul de „Consolidare a infrastructurii medicale pentru a face față provocărilor ridicate de combaterea epidemiei de COVID-19 la Spitalul de Pneumoftiziologie ,,Sf. Andrei” Valea Iașului”.

Deși Spitalul de Pneumoftiziologie ,,Sf. Andrei” Valea Iașului este deja beneficiarul proiectului privind dotarea cu aparatură medicală destinată combaterii epidemiei de COVID-19, s-a adus în atenția consilierilor județeni un nou obiectiv de investiții care vizează infrastructura electrică care asigură condițiile funcționării fără riscuri a aparaturii medicale, precum și alte investiții complementare.

 

 

S-a cântat ”Mulți ani trăiască” pe terenul de handbal

Marţi, 26 Iulie 2022 13:21

Miercurea trecută s-a cântat ”Mulți ani, trăiască!” în Sala Sporturilor Mioveni pentru Judith Vizuete, handbalista care aduce în centrul echipei CS Dacia Mioveni exuberanța și energia catalană. Judith a împlinit 27 de ani. Aflată în cantonament la Mioveni cu echipa națională de junioare a României, băimăreanca Alisia Boiciuc a fost și ea aniversată, tot miercuri, la împlinirea vârstei de 17 ani.

Le spunem și aici, ”La mulți ani!” și le urăm cât mai multe realizări în handbal și în viață!

Un judecător din Argeș – exclus din magistratură

Luni, 25 Iulie 2022 22:11

Consiliul Superior al Magistraturii a decis săptămâna trecută să admită acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătorului Daniel Dumitru Dumitru, de la Judecătoria Pitești. S-a decis excluderea sa din magistratură  pentru „exercitarea funcției cu rea-credință” și „nerespectarea îndatoririi de a se abține”. Decizia CSM nu este definitivă, judecătorul exclus are drept de recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

 

Țevile vechi de 40 de ani de la Bazinul Olimpic au fost înlocuite

Luni, 25 Iulie 2022 21:23

# Vizită la trei dintre șantierele Piteștiului

# Sala Polivalentă va fi inaugurată până în septembrie

Deși unii dintre adversarii politici ai primarului Cristian Gentea susțin că investițiile în Pitești bat pasul pe loc, realitatea e cu totul alta. În municipiu sunt deschise, în prezent, 24 de șantiere, lucrări mari aflate în derulare. La acestea se adaugă și cele de reparații curente de la școlile din muncipiu, care trebuie finalizate până la începerea noului an școlar. Piteștiul este un oraș viu, în continuă schimbare. Sunt investiții atât în infrastructura rutieră, cât și în educație sau sport. Săptămâna trecută, jurnaliștii din Argeș au fost invitați, de către primarul Cristian Gentea, la șantierul a trei dintre investițiile mari din municipiu. Traseul stabilit a fost între Colegiul Național „Zinca Golescu” – Bazinul Olimpic – Sala Polivalentă. Trei investiții a căror valoare totală se ridică la peste 133 de milioane de lei.

Eugen Antonescu - noul șef al Gărzii Forestiere Argeș

Luni, 25 Iulie 2022 20:06

Din 15 iulie, Garda Forestieră Argeș are un nou șef. Eugen Antonescu a fost numit pe o perioadă de 6 luni, ce poate fi prelungită până la organizarea concursului, în funcția de șef birou la Garda Forestieră Județeană Argeș. Acesta l-a înlocuit din funcție pe Mihai Alin, a cărui detașare nu a mai fost prelungită.

Eugen Antonescu, în vârstă de 43 de ani, lucrează de 16 ani în cadrul instituției. A mai condus Garda Forestieră Argeș în urmă cu câțiva ani când a câștigat postul la concurs,  însă instituția a trecut apoi printr-un proces de reorganizare.

 

 

A doua serie de copii din Mioveni a plecat în tabără, la mare!

Luni, 25 Iulie 2022 15:17

După elevii cu rezultate foarte bune, a fost rândul sportivilor legitimați la cluburile din Mioveni, care au obținut în acest an clasări pe podiumurile competițiilor naționale și in-ternaționale, să se bucure de o săptămână pe plaja Marii Negre. Printre aceștia se află campionii secțiilor de judo, karate, echipa de oină, dar și echipa de robotică care a re-prezentat orașul la competiția Nextlab.Tech. Tabăra de la Eforie este oferită, an de an, gratuit de Consiliul Local Mioveni, copiilor mer-ituoși din oraș.

Zilele Câmpulungului, prea ca la ţară!

Luni, 25 Iulie 2022 14:59

# „După 30 de ani, mă gândesc unde ne situăm. Manelele, smardoii și sacul de box...”

Au fost Zilele Câmpulungului, pe care primăriţa Elena Lasconi le-a sărbătorit cum s-a priceput mai bine. Şi unii spun că nu prea s-a priceput - internauţii au comentat că evenimentele au fost prea ca la ţară, semănând izbitor cu bâlciurile post-comuniste sau cu zilele din unele comune uitate de lume. Nimic smart, deşi primăriţa vrea un Câmpulung ca la Viena. Totuşi în 2022 s-a reuşit cam ceea ce a scris fostul subprefect PNL, Lucian Ionescu, pe pagina sa de Facebook:

 

 

Oare câți locuitori mai are Piteștiul?

Luni, 25 Iulie 2022 14:41

# La ultimul recensământ, capitala Argeșului avea 170.000 de persoane

Recensământ 2021-2022: datele preliminare arată că Piteștiul are o rată de recenzare de 90,05%.

Conform ultimelor informații primite de la Direcția Județeană de Statistică Argeș, în Pitești, la data de 19 iulie 2022, au fost validate în urma autorecenzării, 71.541 de chestionare și 57.572 de chestionare completate de recenzori la domiciliu.

 

Puncte de prim ajutor și de distribuire a apei potabile, în caz de caniculă, în Pitești

Luni, 25 Iulie 2022 14:38

La nivelul municipiului Pitești, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a stabilit reactivarea punctelor de acordare a primului ajutor și distribuire de apa potabilă, la următoarele instituții:

- Primăria Municipiului Pitești - Zona Centru, intrarea B;

- Liceul Teoretic „Ion Barbu” – Cartierul Banat – Exercițiu;

- Liceul Tehnologic „Dimitrie Dima” – Cartierul Războieni ;

 

 

Directorul general al Agenției Nucleare Europene – în vizită la Universitatea din Pitești

Duminică, 24 Iulie 2022 20:24

 

Eveniment special la Universitatea din Pitești. Luni, 25 iulie, în Corpul Central al universității, se va desfășura un eveniment organizat de Agenția Nucleară și pentru Deșeuri Radioactive din România împreună cu UPIT. În cadrul manifestării, vor participa și excelența sa William Magwood, IV, director General al Agenției Nucleare Europene și Aleshia Duncan, secretar adjunct pentru Politică și Cooperare Internațională în domeniul Energiei Nucleare din cadrul Departamentului de Energie al SUA.

 

În cadrul întâlnirii, sala 3.40 a Universității din Pitești se va numi „Amfiteatrul Șerban Constantin VALECA”, în memoria fostului ministru al Cercetării și senator argeșean. De asemenea, va fi dezvelită și o placă comemorativă „In Memoriam Șerban Constantin VALECA”.

Dragoslavele - singura localitate din Argeș care nu a primit niciun leu prin „Anghel Saligny”

Joi, 21 Iulie 2022 08:17

# Primarul liberal Ion Băcioiu: „La mine prioritar «e» gazele, restul le mai fac și cu banii noștri” # În lipsă de investiții serioase, la Dragoslavele se construiește un foișor cu 54.000 de euro

În județul Argeș vor fi finanțate 171 de proiecte prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Se vor investi 1.537.565.799,19 lei, una dintre cele mai mari sume atrase în județ pentru investițiile de infrastructură. Vorbim de proiecte de înființare, extindere reabilitare sau modernizare de drumuri, poduri, rețele de apă și apă uzată. Dintre cele 102 localități din Argeș, doar una nu va beneficia de nicio finanțare prin „Anghel Saligny”.

 

Paranghelie la Bogați pe bani din bugetul local

Joi, 21 Iulie 2022 08:15

Și la Bogați, Primăria e generoasă când vine vorba de petreceri. Pentru ziua comunei, în luna august, edilii au început să dea bani din bugetul local încă din aprilie. Să nu fie tot odată, că poate bate la ochi. Așadar, în aprilie au fost achiziționate serviciile de muzică populară ale lui Valentin Sanfira, pentru suma de 7.000 lei fără TVA. Și ca să fie o primărie cu ștaif, administrația din Bogați a cumpărat, recent, invitații, plachete și cocarde în valoare de 7.500 lei fără TVA. Sunetul, pe valea Bogaților, va fi adus pentru 7.500 de lei fără TVA. 10 ore de sunet, mai exact, la 750 lei ora!

 

Deși circulația este închisă, camioane pline cu pietriș - trec zilnic pe podul de la Căteasca

Miercuri, 20 Iulie 2022 17:26

# Continuă ilegalitățile pe cel mai lung pod (penal!) din Argeș

Din 15 mai s-a închis traficul rutier, pe o perioadă nedeterminată, pe podul de la Căteasca, de pe DJ 703B, km. 84+723. Măsura s-a dispus la solicitarea Consiliului Județean Argeș în urma concluziilor raportului de expertiză tehnică, întocmit în cauză, din care rezultă că podul este în stare critică. S-au montat indicatoare care avertizează că drumul este închis circuției publice, dar ele sunt respectate doar de cine vrea! Asta și pentru că echipajele de poliție trec destul de rar prin zonă. Deși circulația este închisă, autocamioane pline de balastru trec zilnic, în mod ilegal, pe cel mai lung pod din Argeș. Astfel, situația podului care s-a prăbușit, recent, în județul Vrancea poate să se repete oricând și în Argeș.

 

Pagina 125 din 486

«ÎnceputAnterior121122123124125126127128129130UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea