Consilierul județean Mihai Tudor, umilit de președintele Dan Manu

Luni, 01 Octombrie 2018 16:17

Într-o ședință a Consiliului Judetean Argeș, ce s-a ținut la mai puțin de un an după alegerile din 2018, liderul Partidului pentru Argeș și Muscel, Mircea Andrei, și-a anunțat intenția de a demisiona din funcția administrativă, ca urmare a unei decizii de partid. Avocatul de București  a lăsat locul unui coleg, fostul consilier local Mișu Tudor. ”Nu vreau să fac figurație în CJ!”, a declarat, la momentul respectiv, Mircea Andrei.

 

Pe 3 octombrie - protest în fața Ministerului Justiției

Luni, 01 Octombrie 2018 16:11

# După protestul de la Spitalul Penitenciarului Mioveni, urmează altul în plan național

Angajații din sistemul penitenciar ies în stradă, în fața Ministerului Justiției, miercuri, 3 octombrie. Decizia aparține Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor care prin sindicatele afiliate au organizat numeroase forme de protest săptămâna trecută.

Argeșul se pregătește de Referendum

Luni, 01 Octombrie 2018 16:08

# Pe 6 și 7 octombrie, argeșenii sunt așteptați la vot
Pe 6 şi 7 octombrie va avea loc referendumul pentru redefinirea familiei. Și în Argeș sunt luate măsuri cu privire la eveniment, spre exemplu, pe data de 5 octombrie, elevii vor pleca acasă la ora 18, restul orelor din respectiva zi urmând a fi ulterior recuperate. Referendumul familiei are loc în datele de 6 și 7 ocombrie și se referă la schimbarea definiției constituționale a familiei. Până acum, Constituția prevedea că familia se bazează pe căsătoria între soți, iar modificarea ar înlocui acest cuvând, cu ideea că soții pot fi doar un bărbat și o femeie.

 

Alexandru Ciurea: ”Dacă ne izolăm în tabletă, în telefon, creierul se îmbolnăveşte”

Luni, 01 Octombrie 2018 14:58

# Un Doctor Honoris Causa al Universității din Pitești, avertizează!
Personalitate a neurochirurgiei româneşti și internaţionale, profesorul Alexandru Vladimir Ciurea este membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, preşedinte al Comisiei Naţionale de Neurochirurgie, fost şef al Secţiei de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni, profesor de Neurochirurgie şi îndrumător de teze de doctorat la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti. În primăvara acestui an, a devenit Doctor Honoris Causa al UPIT. Prof. univ. dr. Cirea ne îndeamnă să o lăsăm mai moale cu tablet și telefonul, care pot si factori de risc pentru îmbolnăvire.

Situație inedită! Comuna Băbana a rămas fără asistați social, dar și fără forță de muncă

Luni, 01 Octombrie 2018 14:55

Edilul din Băbana se confruntă cu o situație inedită. În comuna gospodărită de Bebe Ivan nu mai sunt asistați sociali, însă nici nu mai există forță de muncă.
Situația este privită de edil în două feluri. Pe de o parte, Bebe Ivan se bucură că nu mai are asistați sociali, iar astfel comuna nu este privită precum una a asistaților sociali. Însă, pe de altă parte, edilul a rămas fără forța de muncă. Asistații veneau lunar și munceau o serie de zile. Acum, primarul Bebe Ivan (foto) trebuie să își punăceilalți angajați la munca de zi cu zi din localitate.

 

Agenția pentru Protecția Mediului Argeș - gaură de… 120.000 de lei

Luni, 24 Septembrie 2018 19:12

# Mariana Ionescu (foto), fostul director al instituției, a primit despăgubiri uriașe în urma procesului intentat agenției
Agenția Națională pentru Protecția Mediului a fost bună de plată în cazul fostei directoare de la APM Argeș, Mariana Ionescu. Agenția pentru Protecția Mediului Argeș, între anii 2016-2017, a fost singura instituție din județ care a avut, doi directori executivi, în același timp. După ce instanțele argeșene au considerat decizia de destituire a doamnei Ionescu din fruntea instituției ca fiind una abuzivă, ANPM a fost obligată la reintegrarea acesteia în funcția avută înainte de eliberare, dar și la plata salariului ei pe parcursul ultimilor doi ani ca director în cadrul instituției.

Procurorii DNA: „Dr. Stănculeț i-a înlesnit inculpatului Milandru să pretindă suma de 6.300 lei și 1.500 euro”

Luni, 24 Septembrie 2018 19:10

# Detalii noi din dosarul „Alcoolemiilor”
Pe 2 octombrie se desfășoară un nou termen din dosarul în care sunt cercetați pentru corupție Gheorghe Milandru, medicul Nicușor Stănculeț de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, precum și patru foști sau actuali polițiști. Este vorba despre cazul alcoolemiilor. Milandru intra în contact cu persoanele cercetate pentru conducere a unui autovehicul având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și lăsa să se creadă că poate interveni, în schimbul unei sume de bani, la cei care efectuează expertizele medico-legale de calcul retroactiv al alcoolemiei astfel încât fapta să fie sub limita de infracțiune.

 

Firma lui Nicolescu se bate cu Poliția Argeș. Și câștigă!

Luni, 24 Septembrie 2018 19:03

S-a scris mult, în ultimii ani, despre  conflictul de interese semnalat de Agenția Națională de Integritate în privința raporturilor comerciale dintre firmele controlate de Constantin Nicolescu, pe de o parte, și instituții din subordinea, autoritatea sau subordonarea Consiliului Județean Argeș - instituție al cărei președinte era acesta – pe de altă parte.

Fiica patronului de la Vinalcool, prima la examenul de notar

Luni, 24 Septembrie 2018 18:57

Duminica trecută, pe 16 septembrie, Camera Notarilor Publici din Pitești a afișat rezultatele examenului pentru accesul în cadrul profesiei. Motiv pentru care, în familia doctorului Marian Drăgușin, managerul Vinalcool, a fost mare bucurie. Pentru că fiica omului de afaceri, Claudia-Maria, era în fruntea listei celor admiși. Acesta este rezultatul unui efort prelungit, ținând cont că tânăra notăriță a absolvit  două facultăți prestigioase:

 

Consilierii locali de la Ștefănești au boicotat acordarea unui premiu de excelență către un elev

Luni, 24 Septembrie 2018 18:52

# Primarul Jenica Dumitru: „Iată respectul pentru locuitorii noștri”

La ședința extraordinară a Consiliului Local Ștefănești au participat alături de primarul Jenica Dumitru, doar … trei consilieri dintr-un total de 17 aleși locali. Dacă pe 13 septembrie, la ședința Consiliului Local Ștefănești au lipsit consilierii locali social-democrați, la o săptămână distanță, pe 21 septembrie, la o nouă ședință, au venit doar... trei. Așa se face că proiectele orașului Ștefănești sunt blocate total. Uitându-ne pe ordinea de zi vedem chiar că aleșii locali au boicotat acordarea unui premiu de excelență către un elev, de la Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu”, care a obținut „mențiune” la olimpiada pe meserii, faza națională în anul școlar 2017-2018.

Proiecte importante la Câmpulung, dar cu probleme

Luni, 24 Septembrie 2018 18:50

# Una dintre firmele ce desfășoară lucrări a rămas fără muncitori
Patru proiecte în derulare - asfaltări, extinderi de reţele de gaze şi canalizare, reabilitări de clădiri, modernizare piaţă-centru şi cartierul Grui, amenajare parcări şi locuri de joacă - sunt doar o parte din obiectivele pe care primarul Liviu Ţâroiu vrea să le ducă la bun sfârşit până în anul 2020 la Câmpulung. Însă, lucrările sunt cu probleme, muncitorii dispărând de la lucru.

 

Săptămâna și scandalul la CJ Argeș! Argentina Culcuș: „Nu sunt naivă, postul a fost scos la concurs cu speranța că nimeni nu se va înscrie”

Luni, 24 Septembrie 2018 15:19

Un nou scandal s-a iscat la nivelul Consiliului Județean Argeș, de această dată cu privire la selecția dosarelor pentru concursul  privind șefia Centrului Cultural Judeţean, instituție aflată în subordinea sa. Postul a fost asigurat - în mod interimar - de Araxi Negoșanu de la înființarea instituției până în prezent, însă pe 24 august a fost scos la concurs. Data limită pentru depunerea proiectelor de management și a dosarelor de concurs a fost 19 septembrie. O singură persoană și-a manifestat interesul pentru acest post de conducere. Pe ultima sută de metri, înainte de expirarea termenului de depunere a dosarelor, Argentina Culcuș, fost manager al Centrului Cultural Mioveni, s-a înscris la concurs.

Lovitură pentru George Dumitrescu! Tribunalul Argeș a respins a patra expertiză contabilă în dosarul „Amfora”

Luni, 24 Septembrie 2018 12:46

Trei expertize au fost realizate până în prezent în dosarul de evaziune fiscală în care este cercetat, printre alți, George Dumitrescu, alias George Hoţu, patronul de la Amfora Plus. La termenul din 11 septembrie, avocații inculpaților au cerut o nouă expertiză contabilă… cea de a patra dacă era încuviințată de judecător. Reamintim că dosarul se află la rejudecare, după ce inițial a fost achitat de judecătoarea Irina Lazăr.

 

Inculpaţii din dosarul „Amfora” cer o nouă expertiză contabilă

Luni, 17 Septembrie 2018 18:48

# A patra oară poate fi cu noroc! Urmează să vedem și pentru cine… # Dosarul lui George Dumitrescu, zis și George Hoțu, stă la decizia experților contabili

Dosarul de evaziune fiscală în care este acuzat, printre alții, George Dumitrescu (foto), alias George Hoţu, patronul de la Amfora Plus Trans, este unul dintre cele mai controversate dosare penale din județul Argeș. Achitat, inițial, la Tribunalul Argeș de către judecătoarea Irina Lazăr, dosarul a ajuns din nou la aceeași instanță pentru a fi rejudecat.

Păgubiții firmei italianului Nicola Inquieto au făcut cereri de executare

Luni, 17 Septembrie 2018 18:47

Persoanele care au cumpărat apartamente de la societatea lui Nicola Inquieto, Daniela Construcții SRL, cer în instanță executarea promisiunii de vânzare-cumpărare. O primă cerere de acest gen a fost înregistrată la Tribunalul Specializat Argeș. Una dintre cele 150 de persoane care riscă să îşi piardă casele şi banii daţi ca avans a solicitat, la sfârșitul lunii august, executarea promisiunii de vânzare-cumpărare. Instanța urmează să stabilească un termen pentru această cauză și să se pronunțe.

 

Sezonul scrisorilor pierdute… în partidul lui Dragnea

Luni, 17 Septembrie 2018 18:44

# Șerban Valeca: „Nu cred că există această scrisoare”
Începând cu săptămâna trecută, s-a vehiculat că circa 30 de lideri PSD au semnat o scrisoare prin care cer înlocuirea lui Liviu Dragnea de la șefia partidului. Conform celor apărute în presa națională, în tabăra celor nemulțumiți s-ar afla și organizația din Argeș.

Pentru că nu sunt în stare de (o) opoziție reală, liderii PNL se îmbulzesc pe la mitingurile organizate de alții

Luni, 17 Septembrie 2018 18:43

PNL este un partid mare și tare ... mic. Nu este în stare - prin liderii săi, desigur - de (o) opoziție reală. Nici măcar în momentul de față, când au motive să strige, când PSD-ul este descoperit, tot din cauza unor lideri slabi, când marele partid roșu este măcinat de lupte interne. Nu. PNL-ul abia mai respiră pe facebook. Între timp, la ultimele alegeri, au pierdut orașele Ștefănești, Câmpulung și Curtea de Argeș în favoarea unor comune nesemnificative din punct de vedere al numărului de electori. Foștii lideri județeni, Iani Popa și Dan Bica s-au autopedepsit cu două fotolii de parlamentari, primul de senator, iar al doilea de deputat.

 

Ducele de Albota despre Dumitru Voicu: „Omul e dus cu capul!”

Luni, 17 Septembrie 2018 18:32

# Președintele PSD Argeș și primarii din județ, reacții acide la adresa edilului de la Micești

”În România au mai rămas doar bătrânii, bețivii și puturoșii", aceasta este declarația spusă cu nonșalanță de primarul comunei Micești, Dumitru Voicu, la întâlnirea, de la Consiliul Județean Argeș, cu ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero. Vizita ministrului în Argeș a avut ca scop promovarea campaniei “Informare acasă! Siguranță în lume”, rolul ei fiind o informare cât mai corectă a românilor în ceea ce privește drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene.

Reîncepe dosarul Consultanța. Iulian Cioflan, singurul condamnat în dosar, a făcut apel la o zi de la afișarea sentinței

Luni, 17 Septembrie 2018 18:29

# DNA-ul și alți cinci primari au făcut și ei apel
Din 43 inculpați acuzați de corupție în dosarului Consultanța, 42 au fost achitați, pe 27 iunie a.c., la Înalta Curte de Casație și Justiție  Instanţa supremă a decis achitarea fostului șef al CJ Argeș, Constantin Nicolescu, și a deputatului Mircea Draghici (foto), pentru că “fapta nu există”, a 38 de actuali şi foşti primari sau viceprimari ai unor comune din Argeş, toţi membri ai PSD, respectiv a două reprezentante ale SC European Project Consulting SRL din Bucureşti.

 

Deși o bijuterie arhitectonică, plină de istorie, Casa Bobancu, din centrul Piteștiului, nu își găsește cumpărător

Luni, 17 Septembrie 2018 18:18

Construită, după 1914, de familia Bobancu, celebră prin farmacia cu același nume din  oraș, casa a pătruns, cu fruntea sus, în epoca comunistă. Farmacia familiei a fost naționalizată din 1949. Monument superb de arhitectură, clasificat, în momentul de față, și ca monument istoric, casa Bobancu este situată de Bd. I.C. Brătianu (fost 1 Mai), vis-à-vis de Centrul de Afaceri. Așadar, ultracentral.

Începe apelul în dosarul cianurilor

Luni, 17 Septembrie 2018 18:08

# În primă instanță, Vasile Tofan, managerul firmei Global Eco Center, a fost condamnat la 5 ani de închisoare

La sfârșitul lunii octombrie a fost stabilit primul termen al apelului pe care l-a făcut omul de afaceri Vasile Tofan în „dosarul cianurilor de la Câmpulung”. Pe 5 iulie, Judecătoria Câmpulung a dat o decizie drastică față de Vasile Tofan, managerul firmei Global Eco Center, dar și față de societatea sa. Magistrații Judecătoriei Câmpulung l-au condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe Tofan, iar firma sa a primit o amendă penală de 600.000 lei, în timp ce punctul de lucru de la Câmpulung urmează să fie închis timp de trei ani.

 

Pagina 21 din 170

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea