Rătești. Școala din satul Tigveni a intrat în renovare

Miercuri, 13 Septembrie 2023 08:46

 

Se lucrează de zor, dar cu spor la renovarea Școlii din Tigveni, comuna Rătești. A fost montat, zilele trecute, un acoperiș nou, urmând să se facă și alte intervenții în perioada următoare.

Cornel Petrică, primar: ”Astăzi (miercurea trecută, n.r.)am semnat contractul de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul "DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN COMUNA RĂTEȘTI".

 

 

Auchan va aduce produse deținuților de la Mioveni

Miercuri, 13 Septembrie 2023 08:05

 

Deținuții din Penitenciarul Mioveni vor putea face shopping online, scăpând astfel de prețurile piperate de la chioșcul din incinta unității. Conducerea închisorii a inițiat implementarea unei abordări în materie de cumpărături online. Comisia de evaluare a decis să acorde statutul de câștigător operatorului economic S.C. Auchan România S.A.

În sistemul penitenciarelor, inițiativa de a introduce achizițiile online ca alternativă a debutat la Penitenciarul Arad sub forma unui proiect pilot, devenind o opțiune din ce în ce mai solicitată în întregul sistem.

În prezent, se regăsesc unități penitenciare care au adoptat exclusiv această modalitate online pentru aprovizionarea cu bunuri necesare persoanelor private de libertate.

 

Codul de client - necesar în apelarea Call Center Apă Canal 2000 SA Piteşti

Miercuri, 13 Septembrie 2023 07:54

 

Aşa cum am mai anunţat, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, pentru operativitate în rezolvarea problemelor şi îmbunătăţirea comunicării cu clienţii săi, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a implementat serviciul de Call Center, care este funcţional de la începutul lunii martie.

Oricine va suna la numărul de telefon 0248 223 237, disponibil nonstop, poate primi informaţii despre contracte, facturi şi modalităţi de plată, tarife, racordarea la reţelele de apă şi de canalizare, obţinerea avizelor, lucrări programate şi avarii, etc..

 

 

Modificări legislative prezentate la ultima ședință de Guvern. Niciun centru de servicii sociale nu va mai funcționa fără verificări în teren

Marţi, 12 Septembrie 2023 21:20

 

Legislația în baza căreia funcționează centrele de servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități, persoane vârstnice dependente și celelalte servicii sociale va fi reformată din temelii. Niciun centru nu va mai funcționa fără verificări în teren.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale împreună cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse au inițiat modificarea legislației privind asistența socială din România, după cazurile deosebit de grave descoperite în ultimele luni. Modificările au fost prezentate în primă lectură în timpul ședinței de Guvern din 8 septembrie 2023.

 

„Locul deșeurilor nu e în casă”, campanie desfășurată și la Budeasa

Marţi, 12 Septembrie 2023 20:48

 

Până la sfârșitul lunii septembrie, pe raza comunei Budeasa, se desfășoară Campania de Mediu - Mini colectare DEEE - „Locul deșeurilor nu e în casă! ”, în cadrul căreia se vor colecta deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Deșeurile electronice și electrice provin de la diferite produse care sunt aruncate după utilizare. Aparatele mari de uz casnic, cum ar fi mașinile de spălat sau sobele electrice, sunt cele mai des colectate, totalizând mai mult de jumătate din cantitatea totală de deșeuri electronice colectate. Urmează în ordine echipamente IT și de telecomunicații (laptopuri, imprimante), echipamente de consum și panouri fotovoltaice (camere video, lămpi fluorescente) și aparate de uz casnic mici (aspiratoare, prăjitoare de pâine).

 

 

Procedură de selecție a șefilor din marile parchete

Marţi, 12 Septembrie 2023 20:38

 

Ministerul Justiției a declanșat procedura pentru numirea în funcții de conducere la PICCJ, DNA și DIICOT. Sunt disponibile patru posturi de șef de secție in PICCJ, trei funcții de procuror șef secție în DNA, o funcție de adjunct al DIICOT și trei funcții de șef secție în DIICOT

Ministerul Justitiei condus de Alina Gorghiu (foto) a anuntat luni, săptămâna trecută, declanșarea procedurii de selecție pentru mai multe funcții de șef de secție în PICCJ, DNA și DIICOT, precum și pentru o funcție de adjunct al DIICOT (rămasă neocupată la precedenta selecție).

 

Pitești. Lucrările la 11 unități de învățământ, finalizate

Marţi, 12 Septembrie 2023 14:49

 

Conform graficului stabilit, în perioada vacanței de vară, lucrările majore din cele 11 unități de învățământ care au avut nevoie de reparații și modernizare s-au finalizat!

Cristian Gentea, primar: ”Preșcolarii și elevii vor intra, în 11 septembrie 2023, în prima zi de școală a noului an, în clădiri și clase întreținute de municipalitate.

La Grădinița cu Program Prelungit „Albă ca zăpada”, la școlile gimnaziale „Negru Vodă” și „Alexandru Davila” și la Colegiul Național „Alexandru Odobescu” s-au făcut ultimele retușuri și s-au recepționat lucrările. Succes în noul an școlar tuturor - elevi și cadre didactice!”

 

 

În atenția tuturor argeșenilor. Guvernul a prelungit termenul până la care pot fi plătite retroactiv contribuțiile de asigurări sociale

Marţi, 12 Septembrie 2023 14:16

 

 

Guvernul a prelungit prin OUG nr. 70/2023 pentru modificarea și/sau completarea unor acte normative din domeniul pensiilor publice, data până la care se poate plăti contribuția pentru asigurări sociale pentru pensie, aceasta data fiind 31 decembrie 2024. ÎN VEDEREA OBȚINERII PENSIEI PENTRU LIMITĂ DE VÂRSTĂ, până la data de 31 decembrie 2024, persoanele care nu au avut calitatea de asigurat in sistemul public, au posibilitatea legală de a plăti retroactiv contributia la pensii pentru 6 ani.

Cursuri gratuite la Centrul Cultural Mioveni

Marţi, 12 Septembrie 2023 13:51

 

 

Centrul Cultural Mioveni oferă, pentru anul școlar 2023 – 2024, următoarele cursuri gratuite destinate copiilor:

- Balet - de la 4 ani;

- Canto muzică ușoară - de la 6 ani;

- Canto muzică populară - de la 6 ani;

- Chitară - de la 10 ani;

- Dans modern/sportiv - de la 6 ani;

 

 

Actorul Dragoş Bucur şi-a făcut casă în Argeş, la Dobreşti!

Marţi, 12 Septembrie 2023 12:00

 

# E vecin cu Bodo, de la Proconsul

Actorul Dragoş Bucur, soţia sa Dana Nălbaru şi cei trei copii ai lor au dat viaţa mondenă din Bucureşti, pe traiul liniştit de la ţară. Cei cinci s-au mutat în comuna Dobreşti, unde şi-au construit o casă cochetă. Lucrările nu s-au finalizat încă, bun prilej pentru ca Dragoş Bucur să se apuce de vloguri şi să le arate urmăritorilor săi cum e viaţa la ţară, în Argeş. ”Rurality Show” pe YouTube e noul proiect al actorului, iar aventurile prezentate sunt cu totul speciale pentru familia Bucur-Nălbaru.

 

Cristian Gentea: ”Refacem Teatrul de Vară din Ștrand fără bani de la bugetul local!”

Marţi, 12 Septembrie 2023 11:51

 

Teatrul de Vară din Ștrand va fi renovat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației., fără bani de la bugetul local!

Încă 2.756.478,51 lei pentru Municipiul Pitești (Filarmonica Pitești) de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Cristian Gentea, primar: ”Prin această alocare avem întreaga sumă pentru a reabilita și moderniza Teatrul de Vară din Ștrand.

Așa cum am promis, fără bani de la bugetul local! Atașez și fotografii cu modul în care va arăta Teatrul de Vară.”

 

 

S-au împlinit 4 ani de la deschiderea Spitalului Orășenesc Mioveni

Marţi, 12 Septembrie 2023 11:30

 

Primul spital de stat construit de la zero în România, în ultimii 30 de ani, Spitalul Orășenesc Mioveni - a împlinit 4 ani. Și a crescut ca un copil frumos, îngrijit de părinții iubitori. Astăzi vorbim de 250 de paturi, 5 secții, 12 compartimente, 24 cabinete ambulator, 2 laboratoare. Dispune de aparatură de ultimă generație… și de o inimă sănătoasă, formată din echipa de specialiști în sănătate de care dispune instituția. Eforturi mari, cheltuieli mari – care au dus, însă, la un rezultat la fel de mare.

De Spitalul Mioveni a vorbit, recent, un prestigios ziar elvețian. Și a vorbit de bine, cu admirație. Iată cum Mioveniul este pus pe harta României și altfel decât ca orașul Uzinelor Dacia, iată cum România este pusă pe harta Europei și de altă entitate. La mulți ani Spitalului Orășenesc Mioveni!

Firma de construcții Electrovâlcea va realiza secția exterioară a Penitenciarului Mioveni

Marţi, 12 Septembrie 2023 11:27

 

# Contract de peste 20 de milioane de lei, fără TVA

Deținuții de la Penitenciarul Mioveni reclamă des condițiile de trai. În primele șapte luni din 2023, au fost înregistrate peste 800 de reclamații. Persoanele private de libertate de la Mioveni susțin că în camere sunt ploșnițe și gândaci, acuzând și supraaglomerarea din închisoare. De exemplu, la data de 11 august 2023 în custodia Penitenciarului Mioveni se afla un număr de 688 de persoane private de libertate. Gradul de ocupare, în acel moment, fiind de 142%.

„Principalele aspecte reclamate sunt cele privind condițiile de cazare, asigurarea dreptului la învățământ, calitatea hranei și transferul la unități apropiate de domiciliu”, informează Penitenciarul Mioveni într-o informare de presă.

 

 

Polițistul acuzat că i-a cerut favoruri sexuale unei tinere este nemulțumit de durata procesului

Marţi, 12 Septembrie 2023 11:09

 

Judecătoria Topoloveni funcționează în regim de avarie, doar cu doi judecători detașați de la alte instanțe din Argeș. Din acest motiv s-au acordat termene de judecată mai îndelungate, spre nemulțumirea oamenilor. Mai multe persoane au depus cereri de preschimbare a termenului pentru ca procesul să se judece mai repede. Printre aceștia se află și un polițist de la Curtea de Argeș, trimis în judecată, în iunie 2021, pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual.

Agentul de poliție Viorel Derviş este acuzat că, în aprilie 2020, a cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea asupra ei declaraţia pe propria răspundere, document necesar în perioada stării de urgenţă.

 

Alooo, ministerul Transporturilor??? Autostrada Piteşti-Sibiu se construieşte cu viteza melcului!

Marţi, 12 Septembrie 2023 10:53

 

# 28 de kilometri s-au făcut din 2020 încoace

# Bani de la Guvern, săptămâna trecută, pentru autostrada Pitești - Sibiu!

Autostrada Piteşti-Sibiu pare că bate pasul pe loc. Deşi lucrările au început în primăvara lui 2020, până azi s-au finalizat aproximativ 28 de kilometri, dintr-un total de 122,1, după cum titrează colegii de la Adevărul.ro.

Secţiunea 1, Sibiu-Boiţa, este singura dintre cele cinci secțiuni care a fost terminată la finalul anului 2022. Aceasta are o lungime de 13,7 kilometri şi a costat 612,6 milioane lei, fără TVA.

În acest moment, singurele secţiuni pe care se lucrează sunt tronsoanele 4 şi 5. În total, în ultimii doi ani, au fost realizaţi numai 14,5 kilometri din cei 40,35 kilometri.

 

 

Magistrat: „La Judecătoria Topoloveni situația este delicată”

Luni, 11 Septembrie 2023 19:40

 

# Instanța funcționează doar cu judecători delegați

Judecătoria Topoloveni, se confruntă, de ceva timp, cu lipsa judecătorilor. Problemele au apărut după ce două judecătoare au ieșit la pensie în luna iulie. Pentru scurt timp, instanța a funcționat doar cu judecătorul Alexandru Viorel Chilom. De la 1 septembrie a plecat și acesta, după ce a devenit procuror. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii l-a numit în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

 

Prefectul Radu Perianu, mesaj la deschiderea noului an școlar: „Să spuneți un NU categoric tentațiilor periculoase”

Luni, 11 Septembrie 2023 12:24

 

La nivelul județului Argeș, pentru deschiderea noului an școlar, au fost mobilizați 430 de polițiști și jandarmi. Ofițeri și subofițeri de la mai multe structuri, Ordine și Siguranță Publică, Poliție Rutieră, Siguranță Școlară, s-au asigurat că școlile încep în liniște.

 

Prefectul Radu Perianu a precizat că a emis un nou ordin pentru funcționarea unei Comisii mixte de control în unitățile școlare din Argeș.

 

Șeful ISJ Argeș, mesaj cu prilejul începerii cursurilor: „Dacă vreți sa să fiți printre cei mai buni 1%, faceți lucrurile altfel decât le fac 99%”

Luni, 11 Septembrie 2023 12:15

 

Peste 2,9 milioane de elevi și copii de grădiniță au început luni, 11 septembrie, școala. Este al doilea an consecutiv când anul școlar este organizat pe module de învățare. Primul modul începe din 11 septembrie și ține până vineri, 27 octombrie, potrivit calendarului oficial.

Dumitru Tudosoiu, inspectorul școlar general de la ISJ Argeș, a transmis un mesaj special elevilor.

„Dimineață cu un soare frumos de toamnă, aer proaspăt și ceva mai mult. ”Ceva mai mult" seamănă cu sentimentul pe care îl avem când stăm pe țărm și ascultăm, pur și simplu. Crește o energie, apa își adună forțele și ridică un val, care te poate purta dacă știi cum să ,,mergi cu el" într-o experiență de fiecare dată altfel.

Începe Romanian Science Festival. Vor fi evenimente științifice în Pitești, Mioveni, Rucăr și Câmpulung

Luni, 11 Septembrie 2023 11:42

Între 13-16 septembrie, va avea loc a patra ediție a Romanian Science Festival Argeș. Școlile, profesorii și elevii din județ sunt invitați să participe la patru evenimente științifice în Pitești, Mioveni, Rucăr și Câmpulung Muscel.

Romanian Science Festival se va desfășura în Argeș după următorul program:

- 13 Septembrie, 10.00 -14.00  - Caravana Romanian Science Festival la Rucăr, organizată la Liceul Tehnologic Victor Slăvescu (intrare liberă);

 

Mobilizare exemplară la Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Pitești

Luni, 11 Septembrie 2023 11:09

 

Mai multe lucrări importante au fost realizate în această vară la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din Pitești. Părinții elevilor, dar și alte persoane fizice, cât și juridice s-au mobilizat și au contribuit la finalizarea unor obiective majore pentru procesul educațional.

Au fost reabilitate grupurile sanitare, holul de la parterul corpului central și amfiteatrul.

O nouă acțiune de dezinsecție, în Pitești

Luni, 11 Septembrie 2023 10:35

 

În noaptea de luni, 11 septembrie, spre marți, 12 septembrie, de la ora 22:00 până la ora 05:00, vor fi executate servicii de dezinsecție pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile și generatoare de disconfort (insecte zburătoare și târâtoare: căpușe, țânțari, muște etc).

În acest scop, sunt utilizate două tunuri de pulverizare vapori de substanță pentru dezinsecție, cu o rază de acțiune de până la 50 m, destinate acoperirii zonelor cu arbori și spații verzi, precum parcurile, străzile și aleile din jurul clădirilor.

 

Pagina 20 din 464

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea