„Am trecut de cel mai greu pas pentru realizarea Sălii Polivalente”

Luni, 26 Noiembrie 2018 14:57

# Spune primarul Cornel Ionică, după vizita de la Ministerul Dezvoltării

Săptămâna trecută, primarul Cornel Ionică împreună cu directorul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești, Constantin Zichil, și cu proiectanții Sălii Polivalente au fost prezenți la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Acolo, aceștia au avut de trecut peste cel mai greu pas – obținerea avizului tehnico interministerial - pentru realizarea Sălii Polivalente.

 

Pentru afaceriștii imobiliari. Bloc de vânzare, în Pitești, cu 36 de apartamente și dependințe

Luni, 26 Noiembrie 2018 14:53

# Prețul de începere al licitației este de 1.290.000 euro!
Vrei un bloc întreg în Pitești? Nici o problemă, dacă ai bani. Un lichidator a scos la vânzare proiectul, unul finalizat, așa cum scrie, în proporție de 85-90%. Dezvoltatorii imobiliari pot fi atenți, zona este una bună, aproape de centrul orașului. Prețul este mare, însă numai la prima vedere. Împărțit la numărul de apartamente, acesta devine circa 36.000 euro/apartament, la care se adaugă locurile de parcare, numeroase, pe care dezvoltatorii, în ultimii ani, le vând separat. Așa că… atenție!

Procesul agenților de turism împotriva Companiei de Drumuri, amânat până în ianuarie

Luni, 26 Noiembrie 2018 14:46

# Un ONG vine în susținerea demersurile oamenilor de afaceri pentru deschiderea Transfăgărășanului mai devreme de 30 iunie

Mai mulți oameni de afaceri din Argeș au chemat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cerând modificarea regulamentului de funcționare al DN 7C – Transfăgărășan. Este vorba despre articolul care recomandă închiderea circulației între km 104 - Piscul Negru - și km 130 - Bâlea Cascadă - în perioada 1 noiembrie – 30 iunie.

 

Primarul Capitalei, în proces cu firma omului de afaceri Ștefan Lăzăroiu

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:37

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a dat în judecată un important constructor argeșean - Trustul de Construcții Civile și Industriale Argeș (TCCIND). Pe rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrat, în iulie 2018, un litigiu privind achizițiile publice. Municipiul București, prin primarul general, Gabriela Firea, cere societății lui Ștefan Lăzăroiu suma de 313.604 lei, la care se adaugă dobânzi de 29.165 lei, bani ce ar fi fost plătiți nejustificat către firma argeșeană.
Pe 9 noiembrie, Tribunalul Argeș a decis suspendarea judecății cauzei până la soluționarea procedurii insolvenței firmei TCCIND. Instanța a admis cererea făcută de Pheonix Omega Ipurl, administratorul judiciar al societății.

Ion Andrei, inculpat în dosarul Cheresteaua: „Poate ne scăpați de hoți! Sunt 300 de hectare. Ăștia fură!”

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:32

Problema defrișărilor ilegale din județul Argeș a fost prezentată la emisiunea „România, te iubesc!”. În reportaj s-a făcut referire și la tăierile ilegale realizate de firma Andris. Pe rolul Tribunalului Argeș se judecă, din aprilie 2016, dosarul numit generic „Cheresteaua 1”. 16 inculpați sunt trimiși în judecată, în frunte cu Ion Andrei, zis și ”Brânză”, patronul firmei Andris, o parte din membrii familiei sale, angajaţii săi și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului. Următorul termen al procesului va avea loc pe 27 noiembrie.

 

„Deputatul AKM”, războinicul din PSD! Cătălin Rădulescu, atac voalat la Uniunea Europeană și jigniri la adresa colegilor din Parlament

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:29

Deputatul Cătălin Rădulescu a intrat iar în vizorul opiniei publice, făcând o serie de declaraţii uluitoare la adresa Uniunii Europene. Acesta a avertizat „colegii din alte ţări” că România este „locul în care a apărut prima scriere din lume” şi i-a somat, astfel, „să nu mai compare istoria românească cu istoria lor”. De-a lungul timpului în gura deputatului argeșean „a picat” rând pe rând atât membrii opoziției, cât și colegii de partid sau din alianță.

Consiliul Județean repartizează bani pentru comune! Vezi ce investiții sunt finanțate!

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:22

La ședința ordinară de Consiliului Județean Argeș, din 23 noiembrie 2018, urmează să se aprobe proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului pe anul 2018. Mai multe primării din Argeș vor primi sume de bani pentru investiții! UAT-urile vor beneficia de repartizarea unor cote defalcate din impozit pe venit din fondul constituit la dispozitia Consiliului Judetean. Astfel, CJ Argeș a alocat pentru 56 de comune suma de 5.747.560 lei pentru mai multe lucrări de investiții.

 

Apelul în dosarul cianurilor amânat până în 2019

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:17

A început apelul în dosarul cianurilor. Vasile Tofan, managerul firmei Global Eco Center, a făcut apel în dosarul în care este cercetat pentru infracţiunea de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri. În primă instanță, acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, iar firma sa a primit o amendă penală de 600.000 lei.

Omul de afaceri Daniel Enculescu a cumpărat hala firmei Puy Trading

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:14

Lichidări Info Consult, administratorul judiciar al SC Puy Trading Invest, a scos la licitație, de curând, ultimele bunuri ale societății aflate în faliment. Trei firme și-au arătat interesul pentru un teren intravilan din Călinești de peste 9.000 mp, pe care este amplasată și fosta hală de producție a Puy Trading, de 2.370 mp.
La licitație s-au prezentat firmele Chevrolet, Transcom și Self Internațional Trading Invest. Firma lui Daniel Enculescu, Self Internațional Trading, a câștigat licitația cu suma de 1,62 milioane lei. De altfel, firma desemnată câștigătoare este înscrisă în tabelul de creanțe al debitoarei cu peste 1,7 milioane lei.

 

Primarul Mioveniului anunță crearea a sute de locuri de muncă pe platforma ICN

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:13

Primarul Ion Georgescu a anunțat că cel mai mare proiect din domeniul cercetării nucleare din România a primit finanțare, pe 15 noiembrie, de la Guvern. Proiectul Alfred a primit din partea Ministerului Cercetării şi Inovării schema de ajutor de stat în valoare de 50 milioane lei pentru desfăşurarea programului de cercetare şi dezvoltare de tehnologii aferente reactoarelor de Generaţie 4. Investiția va crea 300 de angajaţi de specialitate pe platforma ICN, iar în industria orizontală alte 2.000 de locuri de muncă, precum și alte beneficii.

Doi foști primari de la Bradu, întâlnire la Curtea de Apel București

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:09

Costel Zamfir, fostul primar de la Bradu, a fost citat ca martor la Curtea de Apel București, în procesul de corupție al lui Florin Frătică. Acuzațiile procurorilor anticorupție în acest dosar vizează un prejudiciu de 35.035.511 lei reprezentând suma acordată de către ANRP ca despăgubire pentru un teren de 19,13 ha teren, considerată a fi acordată în mod nedrept.

 

Florin Frătică, achitat în dosarul pentru coruperea alegătorilor

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:08

Fostul primar de la Bradu a fost achitat de Judecătoria Pitești în dosarul pentru coruperea alegătorilor. Decizia nu este definitivă! Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești urmează să facă apel.
Florin Frătică a fost achitat pentru că fapta de care este acuzat nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege. „În temeiul art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b, teza I C.p.p. achită pe inculpatul, F.D.T.F. referitor la săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor, faptă prev. de art. 386 alin. 1 C.pen.

Radu Vasilică a luat cuvântul, pentru prima dată, în 2018, în plenul Camerei Deputaților

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:03

Întors la activitatea de parlamentar, după accidentul de motocicletă pe care l-a suferit la sfârșitul anului trecut, Radu Vasilică a luat cuvântul în plenul Camerei Deputaților pentru prima dată în acest an. Intervenția deputatului argeșean a avut loc la ședința din 22 octombrie 2018. Acesta s-a întors la activitate în septembrie, după o absență de aproape nouă luni.

 

Primăria Băbana, victorie de palmares împotriva Prefecturii Argeș

Luni, 19 Noiembrie 2018 15:49

Totul a început de la un control al Curții de Conturi din anul 2015. Instituția a găsit, la Primăria Băbana, cheltuieli de cca. 10.000 lei, făcute pentru acordarea de cadouri copiilor din localitate. Și a decis că nu sunt legale. Așa încât a recomandat recuperarea acestora. Instanța a considerat că hotărârea de Consiliu Local este legală, hotărâre care prevedea acordarea de astfel de cadouri. Pentru că proveneau dintr-un excedent bugetar. Primarul, ca să respecte legea, a dat în judecată Consiliul Local, pentru recuperarea sumei.

Familia Fătuloiu se mărește

Luni, 19 Noiembrie 2018 11:39

Alex Fătuloiu, cu afaceri în domeniul construcțiilor, fiul chestorului Dan Valentin Fătuloiu, s-a căsătorit, anul trecut, cu Roxana, pe atunci încă studentă la Medicină. Frumoasa aleasă se grăbește să termine studiile pentru că, în curând, o așteaptă altă provocare, și anume cea de a deveni mămică. Succes la noul examen, să vă trăiască!
L.S.

 

Directorul DJST Argeș a ajuns la Comisia de disciplină a Ministerului Sportului

Luni, 19 Noiembrie 2018 11:37

Laurențiu Achimescu, directorul DJST Argeș, s-a prezentat, pe 5 octombrie, la sediul Ministerului Tineretului și Sportului pentru audierea la Comisia de Disciplină ca urmare a unui raport al Corpului de Control al Ministerului realizat în 2017.
Achimescu a fost audiat la Comisie pentru faptul că ar fi limitat nejustificat, pe parcursul anului 2017, atribuțiile fostului director executiv adjunct – Adrian Bughiu, actualul subprefect al județului.

Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație FC Argeș: „Avem discuții avansate cu un investitor piteștean. Oricine ar fi, el nu vine singur”

Luni, 19 Noiembrie 2018 11:36

Vești bune pentru clubul alb-violet! Conducerea FC Argeș este în tratative avansate cu un om de afaceri din Pitești ca să vină să investească la club. Iar acesta nu ar veni de unul singur, ci împreună cu alți investitori piteșteni. Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație FC Argeș spune că negocierile sunt într-un stadiu foarte avansat și că în următoarele zile se va face și anunțul oficial.

 

Pârtia de schi de la Molivișu, la mâna Guvernului!

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:31

# Este nevoie de o Hotărâre de Guvern pentru a se scoate din fond forestier o parcelă de 2 hectare # Este inclusă și suprafața cu defrișări ilegale de 9.000 mp
Vești noi pentru oamenii care doresc să afle când se va schia la Molivișu. Dosarul penal privind tăierile ilegale de arbori în zona pârtiei Molivișu a blocat inițial proiectul. Ultima noutate este faptul că echipa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Molivișu, condusă de președintele Gabriel Dică, cel care l-a înlocuit pe Pavel Bârlă, în 2016, în fruntea asociației, ar putea să primească aprobare pentru scoaterea din fond forestier pe zona unde au fost defrișări ilegale.

Cătălin Bulf: „Proiectul Molivișu este o modalitate de a îngropa niște bani. Se acoperă toate prostiile din trecut”

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:29

Consilierul județean Cătălin Bulf (foto), președintele PMP Argeș, este cel mai aprig opozant al proiectului Molivișu din CJ Argeș. Nu de puține ori, liderul PMP Argeș a precizat că proiectul stațiunii de schi de la Molivișu va genera doar o gaură în bugetul județului. Proiectul nu are nici în prezent o finalitate sigură, viitorul său fiind blocat parcă în nesfârșita luptă a obținerii de avize.

 

Deputatul Ionuț Moșteanu, pe urmele proiectului Molivișu

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:26

# Moșteanu a și depus o interpelare către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice privind situația de la Molivișu

În urmă cu câteva săptămâni, deputatul USR Ionuț Moșteanu a mers în zona unde urmează să fie realizat proiectul „Molivișu”. Ce a găsit la fața locului? O zonă abandonată, iar la căminul cultural din Arefu a găsit echipamentele telegondolei, depozitate acolo pentru că au fost cumpărate pe repede înainte, ca mobila fără a avea casă.

Numele unui afacerist piteștean apare în valiza Tel Drum

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:22

În valiza cu documente, care vizează afacerile companiei Tel Drum, pe care site-ul de investigații Rise Project a primit-o, apar și informații despre un om de afaceri din Argeș. Omul de afaceri piteștean Daniel Neagoe este urmărit penal de DNA alături de Liviu Dragnea și alte șapte persoane în dosarul Tel Drum, constituit pe baza unei sesizări a OLAF (Oficiul European Antifraudă).

 

Pagina 20 din 173

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea