Cu el, la Curtea de Apel! Liberalul Adrian Moisescu a fost repus în drepturi, de instanță, dar procesul continuă

Luni, 25 Noiembrie 2019 15:44

# ABAAV a făcut apel. Data procesului încă nu a fost fixată
Fostul șef al ABAAV (Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea), liberalul Adrian Moisescu, a câștigat o primă luptă cu instituția pe care a condus-o.  Acesta, în timp ce se afla în concediu de odihnă, a criticat, la o conferință de presă a partidului (PNL), (in)calificarea foștilor și actualilor șefi. Critică pentru care, la venirea din concediu, a fost dat afară din funcția de șef serviciu.

 

Eveniment de tradiție desfășurat de Direcția de Sport. În jur de 150 de persoane, la Festivalul Sport – Cultură “Argeșeanul”

Luni, 25 Noiembrie 2019 15:37

În perioada  15 - 17 noiembrie, în localitatea Nucșoara s-a desfășurat o nouă ediție a Festivalului Sport – Cultură “Argeseanul”. Un eveniment deja de tradiție, ajuns la ediția a IX-a, și care cuprinde activități sportiv - recreative și cultural – artistice.

Se caută asistenți medicali și infirmiere la noul spital de la Mioveni

Luni, 25 Noiembrie 2019 15:30

Spitalul Orășenesc Mioveni organizează concurs pentru ocuparea unui număr de 15 posturi vacante contractuale, după cum urmează:
- 5 posturi de Asistent Medical Principal Generalist (Postliceal) - pentru domeniile Chirurgie Generală, A.T.I., Bloc Operator
- 10 posturi Infirmieră - pentru domeniile Medicină Internă, C.P.U., neonatologie, chirurgie, recuperare

 

Romii din Costești încearcă, din nou, să pună mâna pe banii Primăriei din localitate

Luni, 25 Noiembrie 2019 15:19

# Săptămâna aceasta, primul termen, la Tribunal! # La începutul lunii iulie, a fost înregistrat, la Tribunal, un nou dosar, cu pretenții de peste 230.000 lei
Scandal de pomină, săptămâna trecută,  la regele romilor (local), Dan Stănescu. Acesta nu a plătit muncitorii la șanțuri, adică propriii angajați, deși, diverse firme implicate au încasat, de pe la varii primării din Argeș, bani frumoși, de-a lungul timpului. Romii i-au spart geamurile Palatului Regal (Costești) și nu au fost potoliți de garda regală, ci de apelul regelui la 112.

Săptămâna aceasta, începe procesul pentru delapidarea ALPROM

Luni, 25 Noiembrie 2019 15:14

# Păienjeniș de firme-satelit, prejudicii de zeci de milioane lei
Marți, 26 noiembrie, este fixat primul termen al unui process cu miză mare, în care foștii directori ai societății Alprom, din gruparea ”Chelu”, sunt acuzați de prejudicii uriașe.

 

Liberalii au precizat situația la zi a drumului expres Craiova-Piteşti și a autostrăzii Sibiu-Pitești

Luni, 25 Noiembrie 2019 14:51

# Ludovic Orban și Ministrul Transporturilor, vizită în Argeș

Vinerea trecută, pe 22 noiembrie, premierul României, Ludovic Orban, a venit în județul Argeș, fiind însoțit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul mediului, apelor și pădurilor – Costel Alexe și de șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Ludovic Orban: „Vom înlocui toţi prefecţii şi toţi subprefecţii”

Luni, 25 Noiembrie 2019 14:48

Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri seară că toţi prefecţii şi subprefecţii numiţi în timpul guvernării anterioare vor fi schimbaţi după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

 

Direcția Silvică Argeș vinde brazi de Crăciun la prețuri cuprinse între 15 și 35 de lei bucata

Luni, 25 Noiembrie 2019 14:42

În acest an, Direcția Silvică Argeș scoate la vânzare 1800 de pomi de Crăciun. Dintre aceștia 500 sunt brazi și 1300 molizi. Prețurile vor varia între 15 și 35 de lei. Astfel, molizii cu înălțimi între 70 de centimetri și 1,3 metri vor costa 15 lei bucata, iar brazii cu înălțimi cuprinse între 2 și 3 metri vor costa 35 de lei. Prețurile menționate nu includ TVA.

S-a stabilit! DanBred Argeș va primi despăgubiri de 4,5 milioane de euro pentru cei 29.000 de porci uciși

Luni, 18 Noiembrie 2019 13:47

Pesta porcină a făcut ravagii la două dintre fermele danezilor de la DanBred, din comuna argeșeană Slobozia. Peste 29.000 de porci au fost uciși și îngropați. Grupul DanBred a rămas cu o singură fermă neafectată, în care se găsesc aproape 30.000 de capete.
La sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie, două dintre cele trei exploatații comerciale care aparțin societății DanBred Argeș au fost afectate de virusul pestei porcine. Pentru că cele două ferme se aflau gard în gard, inevitabilul s-a produs, iar virusul s-a răspândit în ambele exploatații. Din prima fermă au fost uciși și îngropați 20.140 de porci, iar din cea de a doua 9.145 de porci.

 

Focare noi de pestă porcină, confirmate în comunele Suseni şi Sălătrucu

Luni, 18 Noiembrie 2019 13:45

La sfârșitul săptămânii trecute,analizele de laborator au confirmat virusul pestei porcine africane într-o exploataţie nonprofesională din comuna Suseni şi în cadrul unui complex de vânătoare privat din comuna Sălătrucu, care are o suprafață de circa 300 ha.

Problemele se țin lanț de fostul primar al Piteștiului. Tudor Pendiuc se judecă de aproape 3 ani cu Autoritatea Electorală Permanentă

Luni, 18 Noiembrie 2019 13:43

# Suma aflată în dispută este de circa 10.000 lei, iar dosarul se va judeca în martie 2020 la ÎCCJ

Fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, a chemat în judecată Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), încă din martie 2017, pe motiv că nu i-au fost rambursate cheltuielile din campania electorală pentru parlamentare.

 

Autobuzele penale din afacerea CNCD-Girexim-Publitrans, greu de vândut

Luni, 18 Noiembrie 2019 13:41

#  Autobuzele CNCD, scoase la vânzare în dosarul de insolvență, ar putea fi ieftinite din nou
Tribunalul Specializat Argeş a admis, în decembrie 2014,  cererea de deschidere a procedurii  de insolvenţă în formă generală a debitoarei CNCD, intrată în colaps după izbucnirea scandalului  privind transportul public local de călători, scandal în care, este implicat și directorul  societății, Constantin Scarlat, alături de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc.

Dosarul „Consultanța”, întors la rejudecare cu... șanse mari ca faptele să fie prescrise

Luni, 18 Noiembrie 2019 13:39

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat, pe 12 noiembrie, decizia prin care au fost achitaţi, în 2018, deputatul Mircea Drăghici şi fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu. Urmează ca dosarul să fie rejudecat practic de la zero. Și cum faptele au fost comise până în 2010, sunt șanse mari ca ele să fie... prescrise.

 

Constantin Nicolescu cere revizuirea dosarului „Podul Căteasca”

Luni, 18 Noiembrie 2019 13:37

Pe 26 martie, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul denumit generic ”Podul Căteasca”, la 7 ani şi 8 luni închisoare pentru luare de mită. Cu toate acestea, instanţa a menţinut o decizie anterioară privind eliberarea condiţionată din penitenciar.

CJ Argeș, mână largă în cheltuirea banului public

Luni, 18 Noiembrie 2019 13:34

Obrazul subțire, cu cheltuială se ține, spune un proverb cu largă aplicabilitate. Iar decidenții Consiliului Județean Argeș au, cu siguranță, obrazul exagerat de subțire, dacă ne uităm după cheltuielile la care se înrolează. Spre exemplu, recent, aceștia au dat 65.000 lei, sumă fără TVA, pentru tipărirea de broșuri de prezentare, desigur, color, pe o hârtie groasă. Invers proporțională cu grosimea obrazului, desigur.

 

Un argeșean s-a clasat pe ultimul loc la alegerile prezidențiale

Luni, 18 Noiembrie 2019 13:31

Biroul Electoral Central a anunțat, pe 14 noiembrie, rezultatele finale în primul tur al alegerilor prezidențiale, după ce au fost centralizate toate voturile atât din țară, cât și din străinătate.

Clinica „Motoc”, de vânzare cu un preț de pornire de peste 2 milioane lei

Luni, 18 Noiembrie 2019 13:30

Pe site-ul specializat al practicienilor în insolvență, o clădire cunoscută, din Pitești, atrage atenția. Este vorba de Clinica Motoc, cea din apropierea intersecției semaforizate (Calea București-Bd. I.C. Brătianu). Este oferită spre vânzare, la licitație, licitație ce va fi organizată la Drobeta Turnu Severin. De menționat că terenul aferent nu este proprietatea firmei, fiind concesionat de la Primărie Pitești.

 

Șef de partid, din Argeș, trimis în judecată de DNA pentru mită de 2 milioane de euro!

Luni, 18 Noiembrie 2019 13:26

# Conturi bancare blocate în Elveția, Marea Britanie; imobile indisponibilizate pe litoralul românesc sau în Cipru
Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor, Ionuț Costea, fost director Eximbank și Cristian Boureanu, fost parlamentar și vicepreședinte PNL au fost trimiși în judecată de DNA, cei trei fiind acuzați de diverse infracțiuni de

Colectarea separată a deșeurilor, o provocare pentru autoritățile locale

Luni, 18 Noiembrie 2019 12:11

# Este obligatoriu ca beneficiarii serviciului de salubrizare să-şi  separe deşeurile la sursă # Este obligatoriu ca operatorii de colectare şi transport să colecteze separat, conform graficelor de colectare # Este timpul ca autorităţile locale să aplice amenzi celor care nu respectă aceste obligaţii legale

 

La Pitești se montează sistemele de iluminat pentru sărbătorile de iarnă

Luni, 18 Noiembrie 2019 12:10

# Luminile ornamentale vor fi aprinse miercuri, 27 noiembrie
Pregătirile de Crăciun sunt în toi la Pitești. Față de anul trecut când  luminile ornamentale de sărbători s-au aprins pe 1 decembrie, în acest an ele se aprind cu trei zile mai înainte.

PSD Argeș pare un alergător… obosist! Valeca, în vizorul primarului Ion Dumitru: „Mînzînă era de trei ori mai bun”

Luni, 18 Noiembrie 2019 12:05

Ion Dumitru (foto), primarul din Albota, a făcut, vineri, o analiză la rece a situației – destul de negre – prin care trece PSD-ul, atât la nivel național, cât și la nivel local. Acesta a arătat că, în județ, niciodată nu au fost primarii atât de divizați în interiorul partidului. Situație întâlnită și mai sus, unde, recent, partidul a schimbat, cu luptă, proprii premieri.

 

Pagina 20 din 199

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea