Firmele CNCD și Girexim au pretenții de milioane de lei de la Publitrans

# Firma lui Constantin Scarlat cere societății Consiliului Local Pitești - 2,1 milioane lei, iar societatea lui Gheorghe Văsâi - 1,8 milioane de lei
Dacă până în urmă cu câțiva ani, firmele private Girexim și CNCD erau în asociere cu Publitrans, acum acestea au acționat în instanță societatea Consiliului Local Pitești ca să-și recupereze unele datorii. În 2014, odată cu intrarea procurorilor DNA pe firul transportului local de călători în Pitești s-a ales „praful” de asocierea dintre cele trei societăți.

Tribunalul Argeș a suspendat soluţionarea cererilor până la finalizarea dosarului principal

DNA a dispus sechestru asigurator pe toate cele 40 de autobuze ce aparţineau CNCD, maşinile fiind date în custodie societăţii Publitrans pentru a asigura în condiții bune transportul public de călători în Pitești. Cu drept de folosință au fost acordate și autobuzele Girexim până în anul 2015 când administrația locală și-a achiziționat proprile mijloace de transport. Girexim și CNCD au deschis dosare în instanță, fiecare în parte, cerând recuperarea unor cheltuieli de la Publitrans în perioada 2014 – 2015 când autobuzele lor au asigurat transportul în comun. Așa se face că, atât CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat, cât și Girexim Universal, societatea lui Gheorghe Văsâi, au cerut la Tribunalul Argeș cheltuielile de funcționare, cât și pentru profit, polițe de asigurări sau reabilitarea autobuzelor în perioada stabilită. CNCD a cerut societății municipalității plata a peste 2,1 milioane de lei reprezentând  profit aferent perioadei 1.10.2014 – 1.10.2015, iar Girexim Universal solicită plata sumei de 294.595,39 lei reprezentând cheltuieli de funcţionare a asocierii pentru perioada octombrie 2014-august 2015, respectiv suma de 1.505.555,10 lei profit pentru aceeași perioadă. Într-un final, Tribunalul Argeș a suspendat soluționarea celor două dosare până la finalizarea dosarului principal în care fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, este acuzat că ar fi făcut demersuri astfel încât, cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat și prelungit un contract de asociere în participațiune între Publitrans 2000 SA și societățile private CNCD SA și Girexim Universal SA, prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu peste 5 milioane de euro. „Suspendă soluţionarea cererii până la finalizarea dosarului penal 10080/3/2015 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti . Cu recurs pe toată durata suspendării”, se arată în hotărârile celor două dosare. Firma lui Constantin Scarlat, CNCD, nemulțumită de decizia judecătorilor a făcut recurs împotriva  încheierii de suspendare a judecății la Curtea de Apel Pitești. Până în prezent nu a fost stabilit un termen.
Reamintim că fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, este acuzat de procurorii DNA de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată, iar reprezentanţii SC CNCD S.A. şi SC Girexim Universal S.A., Constantin Scarlat şi Gheorghe Văsîi, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată. Următorul termen al dosarului va fi pe 4 octombrie la Tribunalul București. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea