Gala Educaţiei Argeşene, la semicentenarul Inspectoratului Şcolar Județean

Sub genericul “Gala Educaţiei Argeşene”,  Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a sărbătorit, vineri, 5 octombrie, de “Ziua Mondială a Educaţiei”, 50 de ani de la înfiinţare. Evenimentul a cuprins o serie de activităţi, printre care lansarea volumului monografic al instituţiei, dezvelirea unei plăci comemorative dar şi o gală de premiere prin care organizatorii şi-au propus să reunească pe toţi cei care au contribuit şi contribuie la atingerea excelenţei în învăţământul argeşean.
Lucrarea lansată, intitulată ”Inspectoratul Școlar Județean Argeș. Semicentenar 1968-2018”, este semnată de Dumitru Tudosoiu, Emil Oprescu și George Rotaru. ”Lucrarea de față, pe care noi o considerăm o modestă contribuție adusă istoricului învățământului românesc și celui argeșean, este o încercare ce sperăm că va stârni interesul și altor cercetători, care vor desăvârși eforturile noastre de astăzi, la acest moment aniversar.” – Dumitru Tudosoiu.
La eveniment au participat numeroase personalități ale județului, directori ai instituțiilor de cultură și nu numai. Deputatul Radu Vasilică a menționat: ”Sunt profesor, a patra generație în familie. Cred că a fi profesor nu este o meserie, este o vocație, motiv pentru care mulți profesori nu demisionează, deși au oferte mai avantajoase câteodată. LaMulți Ani instituției, felicitări autorilor și organizatorilor.”
Au fost invitați să ia cuvântul și inspectorii generali care au condus, de-a lungul timpului, destinele învățământului argeșean.
Emil Oprescu și George Rotaru”: Acest Compendiu Monografic se dorește a fi un punct de plecare pentru o viitoare Monografie a învățământului argeșean, a Inspectoratului Școlar Argeș, mult mai cuprinzătoare, din multe surse și documente și, prin aceasta, să se repare eventualele greșeli sau scăpări care s-au produs nu din necunoaștere, cu din lipsa surselor de informații.”
Seara, toată lumea bună a județului a fost prezentă, la Ramada,  pentru a ciocni o cupă de șampanie. Î.P.S. Calinic a îndemnat la participarea la votul din week-end, președintele Dan Manu a reafirmat trăinicia legăturilor dintre învățământ și educație. Dascălii argeșeni au avut, fie și pentru o seară, parte de atenția ce li se cuvine. Felicitări!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea