Mesajul lui Ion Georgescu prilejuit de sărbătorirea Zilei Naționale a Republicii Chineze

La 1 octombie este sărbătorită, în fiecare an, Ziua Republicii Chineze, cel mai mare stat din lume ca număr de locuitori, unul din prietenii și partenerii tradiționali ai României.
Ion Georgesu, primar, Mioveni: ”Cu ocazia ZILEI NAŢIONALE A REPUBLICII POPULARE CHINEZE, transmit cele mai sincere urări de sănătate, prosperitate şi bucurii, prietnilor si partenerilor noștri chinezi, precum și întregului popor chinez!
Totodată aniversăm și 69 de ani de la stabiliea relaţiilor diplomatice dintre China şi România. La 5 octombrie 1949, după numai 4 zile de la proclamatie, s-au restabilit relațiile diplomatice dintre Romania si China, la nivel de ambasadă la Bucuresti și Beijing. Astfel, după URSS și Bulgaria, România devenea a treia țară care recunoștea noua Chină, eveniment care a generat un fenomen politico – diplomatic cunoscut drept prietenia tradițională româno-chineză, concretizată în relațiile de cooperare economică și culturală.
Republica Populară Chineză, proclamată la 1 octombrie 1949, este cel mai întins stat în Asia de Est, cel mai populat stat de pe glob si are cel mai vechi sistem de limbă scrisă utilizat în lume. China este una dintre cele cinci membri permanenți de Securitate al ONU si are una dintre cele mai vechi civilizații, compusă din state și culturi datând mai mult de șase milenii.
China reprezintă principalul partener comercial al României din zona asiatică, atât în ceea ce privește importurile cât și exporturile, reprezentând totodată si unul dintre principalii exportatori de capital în investiții străine la nivel mondial, clasându-se însă pe locul 19 în topul investitorilor străini în România, astfel consolidarea și dinamizarea relațiilor sino-române reprezintă o prioritate în eforturile de dezvoltare a cooperării cu țările din Asia.
Suntem onorați și bucuroși că în ultimii ani am reușit să stabilim relații puternice de colaborare între administrația orașului Mioveni și importante municipii din China, iar Ambasada Republicii Populare Chineze la București, cât și corpul diplomatic român de la Beijing, văd în noi un partener deschis și serios.”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea