Cidrul românesc se produce în Argeș

# La Lerești, un scoțian a dezvoltat o adevărată afacere. Poveste impresionantă despre pasiune şi succes la Lerești. Aici, un scoţian stabilit în România a produs primul cidru românesc. La început, avea doar câţiva meri în livadă. Acum, conduce o fabrică şi are zeci de angajaţi. Din fructele abia culese, obţine una dintre cele mai aromate băuturi ale toamnei.
În mijlocul toamnei, la Lerești, în Argeș, angajaţii pregătesc băutura care va ajunge pe rafturi abia în luna aprilie a anului viitor. Pentru că aroma puternică de măr se obţine doar după un proces lung şi atent supravegheat.
Mai întâi, fructele abia culese sunt transformate în piure. Băutura devine mai bună cu timpul. Un cidru aromat poate să aibă până la cinci ani vechime. O spune chiar patronul fabricii, un scoţian venit în România în urmă cu 17 ani. La început, Alan Clark conducea o firmă de consultanţă.

Totul a început întâmplător

Până într-o seară când, alături de prieteni, i-a venit ideea afacerii de succes.
„La început, am făcut noi, în căni, în livada de aici pentru prieteni. Ce a rămas, am pus în pivniță, exact cum se pune vinul. Așa am văzut când am scos din el, cât de bun este. În acest fel ne-am gândit să vindem. Am văzut că există căutare și am început treaba. A mers tot mai bine, livada a devenit tot mai mare și așa au apărut și angajații. Acum am ajuns să intrăm pe piață, în magazine și deja ne-am extins foarte mult" spune Alan Clark.
Aşa s-a născut povestea primului cidru românesc. În fabrica lui, scoţianul produce zilnic aproape 1.000 de litri de licoare. O mare cantitate ia drumul marilor lanţuri de magazine.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea