”Bătălia cărților” a ajuns la final!

Joi, 18 octombrie, în sala de conferințe a Bibliotecii, va avea loc finala Concursului Național de Lectură ”Bătălia Cărților”, categoria de vârstă 14-18 ani, iar vineri, 20 octombrie, categoria 11-13 ani. Competiția, organizată de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș în colaborare cu Filiala Argeș a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, are drept  scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor.
Prin acest concurs au fost propuse spre lectură cele mai noi apariții editoriale destinate copiilor și adolescenților, punându-se accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.
Finala va consta într-o dezbatere cu tema “Convinge-mă să citesc”. Fiecare participant va trebui să își prezinte și susțină cartea preferată, una dintre cele 10 din concurs, și să răspundă întrebărilor din partea juriului și a celorlalți concurenți. Juriul va ține cont de argumentare, exprimare, convingere și originalitate.
Finaliştii vor fi însoţiţi de susţinători: colegi de clasă, profesori, părinţi.
Participantul care va răspunde cel mai frumos și mai argumentat va deveni „Cititorul anului”. De asemenea, se va acorda un premiu pentru „Cea mai buna fișă de lectură”. Cartea care s-a bucurat de cele mai multe aprecieri și a fost votată cu cel mai mare punctaj va deveni „Cartea Anului”.
Premiile vor consta în cărți și materiale promoționale. Pe lângă acestea, ”Cititorul anului” desemnat la ambele categorii de vârstă va primi un dispozitiv mobil de comunicații tip - Tabletă.
Mihaela Penaru

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea