Peste 200 de creditori, în dosarul insolvenței societății Daniela Construcții

# Și cele 150 de persoane, care au achitat bani în avans pentru firma lui Inquieto în vederea achiziționării de locuințe, se numără printre creditori # Un creditor a cerut, deja, înlocuirea administratorului judiciar

Dosarul de insolvență a Daniela Construcții, firma italianului Nicola Inquieto, a devenit unul uriaș cu 205 creditori. Decăderea „imperiului” italianului în județul nostru a venit după ce bunurile societății sale au fost puse sub sechestru de Parchetul Tribunalului Napoli, fapt ce a condus în cele din urmă și la solicitarea sa de deschidere a procedurii de insolvență. Printre creditorii societății se numără o parte din cele 150 de persoane care riscă să îşi piardă casele şi banii daţi ca avans, în această categorie fiind cei care au făcut rate direct la dezvoltator. Pe 12 iulie, Tribunalul Specializat Argeș a dispus deschiderea procedurii de insolvență pentru societatea Daniela Construcții SRL, fiind desemnat în calitate de administrator judiciar provizoriu practicianul în insolvenţă Insolvenţa SM SPRL din Satu Mare. De asemenea, a fost numită ca administrator special al firmei Ioana Petrescu Inquieto (foto), soția lui Nicola Inquieto. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 13 noiembrie.

Un creditor a cerut înlocuirea administratorului judiciar

Având în vedere situația celor 150 de persoane, în dosar există o foarte mare tensiune. Unul dintre creditori, persoană fizică, a cerut chiar înlocuirea administratorului judiciar la ultimul termen din dosar. Tribunalul Specializat Argeș a respins solicitarea sa. „Având în vedere lipsa de temeinicie a cererii creditorului persoană fizică, judecătorul sindic nu se va sesiza cu cererea de înlocuire a administratorului judiciar provizoriu”, se arată în hotărârea instanței.

Imocredit IFN, principalul creditor, cu o creanță de peste 1,2 milioane de euro

Cercetat pentru asociere şi participare în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot, italianul Nicola Inquieto a fost extrădat pe 31 mai în Italia, fiind preluat prin intermediul Interpol de către autorităţile din acest stat. De asemenea, față de firma acestuia - SC Daniela Construcții SRL - s-a luat măsura ordinului de indisponibilizare pentru ca prin acest mod să se împiedice orice operațiune de distrugere, transformare, deplasare, transfer sau înstrăinare a bunului.
O societate specializată în acordarea de credite ipotecare, imobiliare, de consum dar si leasing financiar și microcredite – Imocredit IFN SA – a cerut pentru primadată insolvența firmei reprezentată de Nicola Inquieto pentru neplata unor datorii. Conform datelor publicate la instanță, Imocredit IFN SA s-a înscris la masa credală cu suma de 1.221.341,9 euro, sumă ce reprezintă valoarea actuală a debitoarei față de un contract de credit ipotecar din 2014. Italianul Inquieto a obținut atunci un credit de peste 1,7 milioane euro. Destinația creditului a fost în exclusivitate acela de construire imobile cu destinația de blocuri locuințe colective cu regim de înălțime DS+P+5/6E și spațiu SPA și piscină pentru o perioadă de 60 de luni, lucru ce a fost și realizat între timp. Cum banii nu au fost plătiți la timp, creditorul a cerut insolvența societății. Trebuie menționat că între italian și Imocredit s-a încheiat și un contract de ipotecă imobiliară pentru 157 de imobile formate din apartamente, centrul SPA, terenuri, garaje subterane etc.

Nicola Inquieto - printre creditori cu 1,42 milioane lei

Printre creditorii societății Daniela Construcții se găsește și Nicola Inquieto cu circa 1,42 milioane lei. De altfel, la cererea administratorului judiciar s-a desemnat,în mod provizoriu, un comitet al creditorilor format din 5 membri, respectiv Imocredit IFN SA, OTP Bank Romania SA, DGRFP Ploieşti - AJFP Argeş, Just Multiserv SRL şi Hidro Argeş SRL. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea