Statul dă cu o mână și ia cu cealaltă! Crește salariul minim, însă se scumpesc alimentele de bază

Salariul minim crește la 2.080 de lei, respectiv la 2.350 de lei. În schimb, se scumpesc pâinea, laptele, carnea și legumele.  Pentru persoanele fără studii superioare, salariul va fi de 2.080 de lei, în timp ce persoanele cu studii superioare sau cele care au o vechime de minim 15 ani vor primi lunar 2.350 de lei brut. Data de când se va aplica modificarea va fi stabilită „în cel mai scurt timp” de către Guvern.

Scumpiri în lanț

Pâinea se va scumpi cu 20%. Urmează laptele, carnea, legumele.
„Preţul pâinii din România este un preţ ireal, mult sub valoarea reală, un kg de pâine costă undeva la 3 lei – 3,5 lei, iar pe raft poate ajunge până la 6-7 lei. La pâine nu s-a modificat preţul faţă de anul trecut, de acum încolo se poate modifica pentru că vremea capricioasă a cam afectat producţia. Până la finalul anului s-ar putea înregistra o creştere cu 15-20%”, a declarat Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Indutria Alimentară.
De asemenea, liderul sindicatelor din industria alimentară spune că în România se aşteaptă creşteri de preţ şi la lapte, carne sau legume.
” La lapte este o creştere de 8% care este parţial nejustificată, dar dacă discutăm depre lapte şi despre o astfel de creştere trebuie să discutăm că în alte ţări membre ale Uniunii Europene, unde preţul a scăzut cu 12%, ori de ce în România există această creştere iarăşi este un lucru pe care nu pot să mi-l explic în mod direct”, spune Dragoș Frumosu. A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea