Primăria Pitești cere guvernului peste 110.000 mp lângă Sala Sporturilor

# Prima cerere a primăriei făcută Ministerului Tineretului și Sportului  a fost fără succes. Poate a doua oară va fi cu noroc!

În septembrie 2018, Primăria Pitești a făcut o  adresă către Ministerul Tineretului și Sportului pentru reanalizarea oportunității promovării unei hotărâri de guvern privind transmiterea unor imobile către domeniul public al municipiului. Este vorba despre terenul în suprafață totală de 191.400 mp situat pe strada Nicolae Dobrin nr. 10, în zona Sălii Sporturilor Pitești. O lună mai târziu, ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, precizează Primăriei că: „din analiza efectuată la nivelul Ministerului Tineretului și Sportului, a rezultat faptul că, terenul în suprafață totală de 191.400 mp situat în Pitești, str. Nicolae Dobrin nr. 10 solicitat de către Primăria Pitești are situație juridică incertă, din cauza litigiilor existente asupra unor suprafețe de teren” , se arată într-o adresă oficială a MTS către primăria Pitești. 
De asemenea, în aceeași adresă se precizează că pentru promovarea unei Hotărâri de Guvern privind trecerea unor bunuri imobile din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului – Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș - în domeniul public al municipiului Pitești este nevoie de o hotărâre de Consiliu Local recentă, cuprinzând datele de identificare a imobilelor fără litigii. Zis și făcut!
În ședința din luna octombrie, Consiliul Local a aprobat un nou proiect de hotărâre prin care se solicită trecerea în domeniul public al municipiului Pitești și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Pitești a suprafeței de teren afectată obiectivului „Complex Sportiv-Sala Sporturilor Pitești”, de 111.034 mp, precum și construcțiile situate pe acest teren, în suprafață construită totală de 4093 mp. Urmează ca MTS să răspundă, din nou, la solicitarea Primăriei Pitești! Municipalitatea speră de această dată la un răspuns afirmativ. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea