Primarul din Corbi a pornit, în Argeș, o inițiativă patriotică

Vinerea trecută, primarul din Corbi, alături de alți colegi și prieteni, au propus un obiectiv măreț, care să ne ducă mai aproape de visul Unirii cu Republica Moldova. Mișcarea unionistă din România și-a propus să strângă un milion de semnături, pentru modificarea Constituției. Promotorul acestei idei în Argeș, a adunat alături de el ONG-uri, asociații și colegi primari pentru ca, din județ, să se strângă cele 20.000 de semnături necesare. Acesta a prezentat, vineri, la Pitești, alături de colegi primari și viceprimari (din Poenarii de Argeș, Albeștii de Argeș, Suseni, Aninoasa, Boțești și Valea Iașului) și alături de oameni de afaceri, scopul strângerii de semnături. Lângă argeșeni a fost și George Simion, un unionist înfocat, fondator al platformei ”Acțiunea 2012”- declarat indezirabil în Republica Moldova pentru cinci ani (în 2015).
”Proiectul nostru, Un milion pentru Unire, demarează azi oficial în județul Argeș. Rugăm piteștenii și argeșenii să vină alături de noi la Alba Iulia, de 1 decembrie. A fost un an centenar greu, prea puțin sărbătorit. Vrem modificarea Constituției pentru că am întâmpinat mereu probleme în colaborarea cu instituțiile statului român. Acestea trebuie să aibă ca proiect național reîntregirea poporului român”, a declarat Simion.
”Ca orice om care își iubește țara și neamul, vreau să ne unim în acest proiect de țară. Legea spune că e nevoie de 500.000 de semnături, din minim 20 de județe, dar ne-am propus să strângem un milion, să nu avem emoții. Am zis că e normal ca în Argeș să strângem 20.000, ar fi un lucru extraordinar.  Eu am strâns, la Corbi, primele 632, cu voluntari. Celorlalți primari le adresez rugămintea să se implice. Dacă strângem 150-200 de semnături în fiecare comună, vom fi printre județele fruntașe”, a declarat Virgil Baciu.
Unioniștii au și sprijinul oamenilor de afaceri, la evenimentul de săptămâna trecută fiind prezent un angajator din Poenarii de Argeș, Dan Vasile, dar și patronul firmei Zaris din Mărăcineni, Constantin Zaharia. S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea