Numele unui afacerist piteștean apare în valiza Tel Drum

În valiza cu documente, care vizează afacerile companiei Tel Drum, pe care site-ul de investigații Rise Project a primit-o, apar și informații despre un om de afaceri din Argeș. Omul de afaceri piteștean Daniel Neagoe este urmărit penal de DNA alături de Liviu Dragnea și alte șapte persoane în dosarul Tel Drum, constituit pe baza unei sesizări a OLAF (Oficiul European Antifraudă). Neagoe a fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea și contractor important al Tel Drum. Firmele piteșteanului au primit peste 164 de milioane de lei de la corporația din Teleorman între 2007 și 2015. Din aceștia, Neagoe a redirecționat 30 de milioane către o societate din Pitești legată de Dragnea Jr. și Dragnea Senior  - Interfrigo Logistics. În valiza cu documente reiese că milionarul Dan Neagoe, poreclit “regele oțelului”, împreună cu soția sa, Oana Ioniță, sunt personaje în universul ermetic de la Tel Drum. De altfel, Petre Pitiș, directorul general Tel Drum, le-a fost naș de cununie celor doi. Originar din Pitești, Daniel Neagoe face parte și din cercul intim al liderului PSD. E donator oficial al filialei Teleorman și rulează zeci de milioane de euro cu Tel Drum, context în care a fost și el inculpat la DNA în dosarul de crimă organizată. Pe Neagoe și Dragnea îi leagă și scheme personale: primul a cumpărat în 2011, de la președintele Consiliului Județean Teleorman, un spațiu comercial supraevaluat de 15 ori, susțin jurnaliștii de la Rise Project.

 

Interfrigo Logistics din Pitești, tranzacții de peste 77 de milioane de lei cu Tel Drum

Interfrigo Logistics din Pitești a fost fondată în 2009 de Daniel Neagoe, coleg de facultate cu Liviu Dragnea. În 2010 acesta părăsește societatea, aceasta fiind preluată de către Dan Barcaru (95%), cumnatul lui Petre Pitiş (director general Tel Drum, fost consilier judeţean în Teleorman). De asemenea, fiul lui Dragnea s-a implicat, ca asociat minoritar, prin intermediul unei companii de-a lui (Ludikon Systems), dar s-a retras în 2017, pe fondul scandalurilor publice, cedând participațiile unui angajat. Printre altele, în patrimoniul Interfrigo se află vila de la Bușteni care i-a aparținut în trecut liderului politic Sergiu Cunescu, președintele Partidului Social Democrat Român în perioada 1990-2000. Interfrigo a avut tranzacții de peste 77 de milioane de lei (peste 17 milioane de euro) cu Tel Drum.
Banii s-ar fi scurs prin subcontractarea unor lucrări publice adjudecate de Tel Drum. Au circulat și în sens invers, cu precădere în 2013, când Interfrigo a câștigat un contract de peste 15 milioane de lei de la Regia Publică de Apă din Satu Mare. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea