Lactag vinde linia de procesare carne, concentrându-se doar pe produse lactate

Lactag, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de lactate, intrat în insolvenţă în 2016, a avut afaceri mai mari cu 43% în septembrie faţă de perioada similară a anului precedent. „Credem în viitorul brandului Lactag şi în eficienţa planului de reorganizare întocmit împreună cu specialiştii CITR. (...). Prin concentrarea resurselor în cadrul liniei de business de procesare lactate, credem că putem să ducem compania la nivelul următor şi să atragem în jurul Lactag parteneri care cred în calitatea şi forţa produselor româneşti”, a declarat, pentru zf.ro, Adriean Asan-Mic, administrator special Lactag, cu afaceri de 37 mil. lei (peste 8 mil. euro) în 2017, în creştere cu 13% faţă de anul precedent. Lactag şi-a redus pierderile anul trecut, de la 25,9 mi. lei la 13,3 mil. lei în 2017.
Planul de reorganizare propus şi implementat de CITR alături de echipa Lactag presupune valorificarea liniei de business procesare carne şi a celei de retail, potenţând business-ul principal de procesare lactate, ceea ce va conduce la repoziţionarea Lactag între principalii jucători ai pieţei de profil.
„Lactag este un brand local cu tradiţie, pregătit să reintre sănătos în economie, după ce echipa condusă de domnul Asan a agreat o restructurare dură a afacerii, prin propunerea de valorificare a liniei de business procesare carne şi a celei de retail, pentru a face din linia de business procesare lactate una sustenabilă şi competitivă”, a spus Aurel Podariu, senior partner CITR (zf.ro).

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea