Primăria Băbana, victorie de palmares împotriva Prefecturii Argeș

Totul a început de la un control al Curții de Conturi din anul 2015. Instituția a găsit, la Primăria Băbana, cheltuieli de cca. 10.000 lei, făcute pentru acordarea de cadouri copiilor din localitate. Și a decis că nu sunt legale. Așa încât a recomandat recuperarea acestora. Instanța a considerat că hotărârea de Consiliu Local este legală, hotărâre care prevedea acordarea de astfel de cadouri. Pentru că proveneau dintr-un excedent bugetar. Primarul, ca să respecte legea, a dat în judecată Consiliul Local, pentru recuperarea sumei. Iar Consiliul Local, ca să se apere, și-a angajat avocat. Prin Hotărâre de Consiliu Local (Hotărârea nr. 17/11.08.2016).
Pânâ aici toate bune, doar că Instituția Prefectului a dat în judecată Consiliul Local pentru angajarea acestui avocat. Degeaba explicații cum că Primăria Băbana nu are jurist, degeaba legislația în vigoare, care prevede faptul că, în sălile de judecată, numai avocații pot lua cuvântul.
Culmea, la proces, Prefectura Argeș a pierdut, în primă instanță, pe o excepție, și anume cea de prescripție a dreptului la acțiune, adică au atacat prea târziu:

31.01.2018
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Admite exceptia prescriptiei dreptului la actiune. Respinge actiunea formulata de reclamanta Instituţia Prefectului - Judeţul Argeş prin Prefectul Judeţului Argeş, în contradictoriu cu paratul CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI BABANA reprezentat legal prin primar, ca prescrisa. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Arges. Pronunţată în conditiile art. 396 alin2 NCPC, azi, 31.01.2018, la Tribunalul Argeş –Secţia Civilă, complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal.
Document: Hotarâre  117/2018  31.01.2018


Iar Prefectura nu s-a lăsat, până nu a …înfrânt, definitiv. Pentru că instanța superioară, Curtea de Apel Pitești, i-a respins  recursul ca nefondat, prin Hotărârea 1991/2018.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea