Radu Vasilică a luat cuvântul, pentru prima dată, în 2018, în plenul Camerei Deputaților

Întors la activitatea de parlamentar, după accidentul de motocicletă pe care l-a suferit la sfârșitul anului trecut, Radu Vasilică a luat cuvântul în plenul Camerei Deputaților pentru prima dată în acest an. Intervenția deputatului argeșean a avut loc la ședința din 22 octombrie 2018. Acesta s-a întors la activitate în septembrie, după o absență de aproape nouă luni.
Primul său discurs din 2018 a durat 1 minut și 36 de secunde. Acesta a avut loc la dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind instituirea unui cadru de facilitare a investiţiilor durabile COM (2018) 353.
Ceea ce a spus Vasilică a fost de fapt argumentația grupului PSD de susținerea a adoptări opiniei. „Propunerea vine în completarea politicilor actuale ale Uniunii Europene în materie de mediu şi climă, astfel că o înţelegere comună a ceea ce constituie investiţii durabile din punct de vedere al mediului va completa politicile actuale de mediu ale Uniunii Europene, oferind un punct de referinţă pe care acesta să-l poată utiliza în viitor, astfel încât politicile respective să se dezvolte sistematic. Se obţine, astfel, o bază armonizată pentru stabilirea durabilităţii activităţilor economice, din perspectiva de mediu. (…) Este necesar să se justifice, din punct de vedere economic, instrumentele financiare de tipul stimulentelor pentru activităţile verzi şi să fie analizate riscurile de descurajare indirectă a altor tipuri de investiţii. De aceea, Grupul PSD susţine adoptarea opiniei privitoare la Comunicarea COM 353/2018 în forma prezentată de Comisia pentru afaceri europene”, a menționat în ședință deputatul.

11 minute a vorbit Radu Vasilică în plenul Camerei, în actualul mandat

În afară de intervenția din 2018, în actualul mandat, deputatul a mai avut cinci luări de cuvânt, în două ședințe, pe parcursul anului 2017, și un discurs în momentul depunerii jurământului. În total, 11 minute a vorbit Vasilică în ședințele Camerei Deputaților.

Vasilică și Gerea - deputații argeșeni cu zero întrebări și interpelări

Activitatea parlamentară în cifre a parlamentarului, conform informațiilor publicate de Camera Deputaților, este una scăzută, unul dintre motive fiind și absența îndelungată a sa ca urmare a accidentului grav de motocicletă în care a fost implicat. Starea sa de sănătate nu i-a permis să-și desfășoare activitatea o bună perioadă de timp. Dar nici înainte de accident, Vasilică nu a excelat din punctul de vedere al activității parlamentare. Deputatul nu are nicio întrebare sau interpelare formulată și nicio declarație politică. De altfel, același lucru poate fi remarcat și la colegul său, deputatul Andrei Gerea, care nici el nu prea s-a interesat de problemele alegătorilor săi din Argeș. Ca activitate, radu Vasilică are doar șapte luări de cuvânt, în patru ședințe, 34 de propuneri legislative, în care apare ca inițiator, și o singură moțiune.

Institutul de Politici Publice l-a catalogat pe Vasilică drept cel mai slab deputat, în mandatul trecut

Deputatul Radu Vasilică a fost la alegerile parlamentare, din decembrie 2016, pe prima poziție pe lista PSD Argeş pentru Camera Deputaţilor. Şi nu fiindcă a fost cel mai activ deputat de Argeş, ci dimpotrivă. Conform analizei făcută de Institutul de Politici Publice, în mandatul anterior, Vasilică a fost cel mai slab deputat argeșean, ocupând ultimul loc ca activitate parlamentară. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea