Florin Frătică, achitat în dosarul pentru coruperea alegătorilor

Fostul primar de la Bradu a fost achitat de Judecătoria Pitești în dosarul pentru coruperea alegătorilor. Decizia nu este definitivă! Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești urmează să facă apel.
Florin Frătică a fost achitat pentru că fapta de care este acuzat nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege. „În temeiul art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b, teza I C.p.p. achită pe inculpatul, F.D.T.F. referitor la săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor, faptă prev. de art. 386 alin. 1 C.pen. Constată că faţă de inculpat a fost dispusă măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 24.05.2016. Conform art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, se arată în hotărârea instanței.
Reamintim că Frătică a fost surprins pe camerele video ale unui magazin în timp ce oferea diverse sume de bani la doi locuitori din comună, în timpul campaniei electorale, când acesta candida pentru un nou mandat de primar. Cu trei săptămâni înainte de alegerile locale din Bradu, din iunie 2016, lui Frătică i s-au pus cătuşele, fiind reţinut timp de 24 de ore. Fostul primar a fost reclamat de un candidat la funcţia de consilier local la Bradu, Cătălin Mocanu, că ar fi făcut presiuni asupra sa şi că ar fi mituit, cu câte 50 lei, doi cetăţeni ca să-l voteze.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea