„Deputatul AKM”, războinicul din PSD! Cătălin Rădulescu, atac voalat la Uniunea Europeană și jigniri la adresa colegilor din Parlament

Deputatul Cătălin Rădulescu a intrat iar în vizorul opiniei publice, făcând o serie de declaraţii uluitoare la adresa Uniunii Europene. Acesta a avertizat „colegii din alte ţări” că România este „locul în care a apărut prima scriere din lume” şi i-a somat, astfel, „să nu mai compare istoria românească cu istoria lor”. De-a lungul timpului în gura deputatului argeșean „a picat” rând pe rând atât membrii opoziției, cât și colegii de partid sau din alianță.

Ultima supărare a lui Cătălin Rădulescu a fost față de criticile primite de țara noastră de la Uniunea Europeană, atât prin raportul MCV, cât şi prin Rezoluţia votată. „Leagănul civilizaţiei noastre este mult peste civilizaţia voastră, pentru că aici s-a folosit prima scriere din lume şi multe...nu mai dăm exemple...când, probabil Brâncuşi făcea statui, ei, pe la curţile regale inventau homosexualitatea sau făceau orgii. Adică nu comparaţi istoria românilor cu istoria voastră, dragi colegi din alte ţări”, a declarat Rădulescu.

 

Despre protestul #Rezist : „Nu ne provocaţi că venim 1 milion şi vă călcăm în picioare”

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, unul dintre iniţiatorii celor mai controversate proiecte de lege, a devenit cunoscut sub numele de „deputatul AKM” după ce a declarat, într-un interviu pentru „Adevărul”, în martie 2017, că protestatarii din Piaţia Victoriei stau acolo ca proştii şi că şi-ar folosi mitraliera AKM, păstrată de la Revoluţie pentru a-i împuşca. Enervat de cetăţenii care şi-au strigat drepturile în ţară a fost şi la mitingul care a venit ca răspuns la manifestaţia PSD, atunci când protestul „#Rezist” a strâns mai mulţi oameni decât mitingul de susţinere al social-democraţilor. Cătălin Rădulescu a ameninţat atunci protestatarii că i-ar putea „călca în picioare”.
„Azi aţi călcat linia roşie. Aţi mutilat o femeie. Câţi aţi fost 20.000, 40.000, 50.000? Nu ne provocaţi că venim 1 milion şi vă călcăm în picioare. Opriţi-vă şi lăsaţi ţara în pace, lăsaţi poporul ăsta să trăiască, lăsaţi românii să decidă prin vot. Voi ordinarilor din statul paralel , renuntaţi şi plecaţi, luaţi laba de pe democraţie, ati făcut destul rău în ultimii 10 ani, aţi distrus vieţi, familii a sute de mii de români. Toţi veţi plăti, aşa cum au plătit toţi în decursul istoriei. Cer tuturor românilor din ţară şi din străinătate, care susţin rezultatul votului electoral, care au asistat astăzi la ceea ce a organizat Pnl, Usr, Cioloş, grupările sorosiste, rezist şi Iohanis, să nu lăsam ţara călcată în picioare, să nu mai lăsam jandarmi bătuţi şi femei mutilate, şi să apărăm democraţia, statul de drept , ordinea constituţională şi votul romanilor . Cer ca toate forţele de ordine să acţioneze de aici încolo, mai ferm, şi după acelaşi tipar ca în Europa. Toţi cei care au devastat, incendiat, bătut, agresat, mutilat, trebuie să răspundă. La fel cei care au incitat la violenţe şi au asistat la mutilarea unei femei, Barna şi USR-istii , care postează “ începutul sfârşitului “, cei care au incitat la ieşirea în stradă: Iohanis, Cioloş, liberalii, Bot şi toţi din rezist, vor trebui să răspundă. Ţara nu e a lor!”, a scris deputatul PSD pe pagina sa de Facebook.

Rădulescu s-a comparat cu Corneliu Coposu

Cătălin Rădulescu a avut mai multe conflicte de-a lungul timpului, însă nu doar cu personajele politice din Opoziţie, ci şi cu colegii din propriul partid. Un dialog care a ajuns viral pe reţelele de socializare a fost cel în care deputatul social-democrat l-a jignit într-o emisiune televizată pe deputatul USR Stelian Ion şi a continuat prin a se compara cu Corneliu Coposu. 
„Stelian Ion, USR: Domnule, aveţi o condamnare definitivă. Asta înseamnă hotărâre definitivă a instanţei.
Cătălin Rădulescu, PSD: Dumneavoastră vă auziţi ce spuneţi? Păi colegii mei, Corneliu Coposu şi Diaconescu, erau condamnaţi. Eu am fost coleg cu ei în '90, dumneavoastră nu o să aveţi ocazia să fiţi coleg cu asemenea personalităţi.
Ioan Cupşa, PNL: Asta este o blasfemie, domnule Rădulescu.
Rădulescu: Blasfemie? Blasfemie? Dumneavoastră nu vă comparaţi cu mine, că nu aţi făcut revoluţie. Dumneavoastră, eraţi prea mic atunci.
Stelian Ion: O să vedem cartea de istorie pe cine va reţine, pe dumneavoastră sau pe..
Rădulescu: Eu sunt în cărţi! Eu sunt în cărţile de istorie deja.
Stelian Ion: Dar dacă eu vă spun dumneavoastră că sunteţi condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, înseamnă că v-am jignit?
Rădulescu: Nu, dar dacă eu spun de exemplu că dumneavoastră sunteţi prost, vă supăraţi? Nu vă supăraţi, că eu cred, aşa e părerea mea.
Stelian Ion: Nu mă supăr, pentru că nu sunt. Dar diferenţa dintre noi este că dumneavoastră sunteţi condamnat penal iar eu nu sunt nici prost, nici condamnat penal.”

Despre Paul Stănescu: „Un tractorist care a ajuns vicepremier”

Un atac recent a venit din partea lui Cătălin Rădulescu şi la adresa primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, numindu-l pe acesta, la unul dintre ultimele CEx-uri PSD, „un băieţaş care a terminat liceul la 30 ani”, şi care  „înainte de asta a pus mochete”. Nici cu vicepremierul Paul Stănescu nu se află în relaţii prea bune, deputatul social-democrat spunând despre acesta că este „un tractorist care a ajuns vicepremier”. Pe Adrian Ţuţuianu, deputatul AKM l-a acuzat că a permis instalarea unui sistem de supraveghere SRI în sediul PSD.

Despre Gabriela Firea: „Nu este divă hollywoodiană ca să ne spună ce să facem”

Nici Gabriela Firea nu a scăpat neatacată: „Dacă are nemulţumiri administrative să facă dezbateri cu miniştrii de resort, cu premierul, dar nu să ne facă scrisori. Nu este nici ombilico del mondo, nici diva hollywoodiană ca să ne spună ce să facem. Cam atât. Restul cred că ar fi cazul să se potolească. Să fac întâlniri tete-a-tete cu preşedintele, cu cine vrea dânsa, dar să ne lase în pace, pentru că noi avem treabă”, a afirmat Cătălin Rădulescu. M.M.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea