„Am trecut de cel mai greu pas pentru realizarea Sălii Polivalente”

# Spune primarul Cornel Ionică, după vizita de la Ministerul Dezvoltării

Săptămâna trecută, primarul Cornel Ionică împreună cu directorul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești, Constantin Zichil, și cu proiectanții Sălii Polivalente au fost prezenți la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Acolo, aceștia au avut de trecut peste cel mai greu pas – obținerea avizului tehnico interministerial - pentru realizarea Sălii Polivalente.
„Au fost proiecte importante respinse pe bandă rulantă. De exemplu: Spitalul de la Brașov a fost respins, a patra oară. Un alt proiect, o clinică pentru persoane cu probleme psihice, a trecut, dar a treia oră. Noi am trecut din prima. A fost cel mai greu pas – evaluarea tehnică interministerială. Putea să ne trimită înapoi pe motiv că nu e oportun proiectul, ca să facem alte documentări. Dar nu a fost cazul! Mai avem un singur aviz tehnico-economic de obținut”, ne-a precizat primarul Ionică.
Edilul Piteștiului și reprezentanții Primăriei s-au simțit la Ministerul Dezvoltării ca la un examen: „Au fost unsprezece persoane în această comisie. Acolo, pe o parte era comisia de evaluări, iar pe cealalată parte reprezentanți ai CNI, dar și alții. Am stat vreo 40 de minute cu dosarul. Am fost personal la minister cu domnul Zichil și cu proiectanții Sălii Polivalente. Următoarea fază a proiectului este analiza economică a banilor Se va analiza și contribuția noastră. Avem și noi în jur de 60 de miliarde de lei vechi în ceea ce privește parcarea, plus costurile finale și utilitățile. După 1992 nu s-a făcut un obiectiv în Pitești de valoarea aceasta. E o investiție uriașă. Mă bucur că am trecut cu bine”, a mai spus primarul Piteștiului. Discuțiile privind realizarea unei Săli Polivalente la Pitești sunt încă din anul 2014. Încet, încet, din cauza birocrației din țară, această investiție prinde totuși contur. Valoarea proiectului este de circa 95 milioane lei. Municipalitatea a stabilit ca investiția „Construire Sală Polivalentă D/ S+P+3E” să fie amplasată pe un teren în suprafață de 8.385 mp din zona străzii Basarabia din Pitești. Viitoarea construcție va avea circa 4.500 de locuri.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea