Primăria Băbana luptă pentru recuperarea banilor luați din cont de romii din Costești

# Luptă, cu miză de peste 3 miliarde, la instanțe și executor

Primăria Băbana se luptă, îndârjit pentru recuperarea celor peste 3 miliarde de lei vechi ce i-au fost luați, din cont, de romii din Costești, în păguboasa afacere numită, generic, la nivel de județ, ”Șanțul”. Cu ani în urmă, încercând implementarea unui program de incluziune socială, Consiliul Județean a reușit, prin ambiguitate, să facă mult rău administrațiilor locale. Litigiul a pornit de la firma Venus Holdrung, care a facturat, primăriei din localitate, trei miliarde de lei vechi pentru șanțuri săpate de-a lungul drumurilor județene.
Primarul nu a plătit factura emisă de firma din Costesti (romii nu au așteptat ordin de începere al lucrărilor, nu au încheiat process-verbal de recepție etc.), așa că s-a mers la proces. Primăria a câștigat. Romii au cesionat creanța către o altă firmă, Argecom Metal, după care totul a reînceput. Doar că, ajutați de actul notarial și de îndemânarea  executorului Vârgă, romii reușesc să ia banii din contul primăriei - cca. 3,3 miliarde lei vechi. Culmea, firma romilor a reușit să încaseze banii în cont, ba chiar să îi retragă, deși avea, la Finanțe, datorii uriașe.   După aproape doi ani de deliberări, prima instanță le-a dat câștig de cauză, dispunând, prin hotărârea adoptată, returnarea sumei în contul din care a fost luată: ”Admite cererea formulată. ”Dispune restabilirea situaţiei anterioare prin întoarcerea executării silite a sumei de 338.082 RON şi dobânda legală până la plata efectivă. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 300 de lei. Cu recurs în termen de 15 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică de la 06.10.2017 - Hotarâre - nr. 8389/2017”
Desigur, firma ce a pierdut, în cazul de față Argecom Metal SRL, a formulat recurs, la Tribunalul Argeș, în data de 31 ianuarie a.c. Romii au pierdut și acest proces, hotărârea primei instanțe rămânând definitivă și irevocabilă.

Dosar de executare silită cu rezultate… deocamdată zero!

Așa cum prevede legislația în vigoare, Primăria Băbana s-a adresat unui executor judecătoresc pentru recuperarea sumei de care a fost, pe nedrept, văduvită. Doar că, surpriză: în conturile firmei, dar și la capitolul active, s-a găsit… un mare zero!
Bebe Ivan, primar, Băbana: ”Dosarul este la executor, am câștigat definitiv în instanță. Noi încă așteptăm rezultate, deocamdată, însă, nimic. Nu am reușit să recuperăm nimic, nu s-a identificat nici un bun propriu. Societatea respectivă nu este lichidată, nu este în faliment. Așteptăm finalizarea dosarului de executare și, în funcție de rezultate, ne rezervăm dreptul de a acționa, în instanță, și alte instituții. Pentru că, înainte de a ni se lua acești bani, am făcut multe demersuri, am bătut la multe uși închise…”
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea