La Muzeul Judeţean se poate vizita expoziţia Amintiri din Argeşul de altădată

Joi, 18 august 2011, ora 19.00, în cadrul celei de-a V-a ediţii a Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, a fost inaugurată  expoziţia temporară Amintiri din Argeşul de altădată. Evenimentul s-a desfăşurat în clădirea veche a Muzeului Judeţean Argeş, construită acum mai bine de un secol drept sediu administrativ al judeţului Argeş.
Amenajată în acest mediu istoric, expoziţia reuneşte piese şi accesorii vestimentare, podoabe şi obiecte de toaletă, obiecte casnice, aparate foto, fotografii, cărţi poştale, scrisori,  tablouri etc. din Argeşul şi Muscelul anilor 1870-1940, cu accent pe perioada interbelică. Exponatele sunt piese de tezaur din patrimoniul a trei instituţii culturale finanţate de Consiliul Judeţean Argeş (Muzeul Judeţean Argeş, Muzeul Goleşti şi Biblioteca Judeţeană Argeş), la care s-au adăugat câteva piese de mare valoare (patefon funcţional, ventilator electric interbelic, fier de călcat electric de la 1920, serviciu din cristal pentru băuturi alcoolice etc.) din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României din Bucureşti.
La ambianţa cu parfum de epocă au contribuit din plin fondul muzical cu înregistrări ale lui Cristian Vasile, fanfara teatrului, dar mai ales domniţele şi cavalerii îmbrăcaţi în costumele de epocă asigurate de Teatrul  Al. Davila Piteşti. Deschiderea expoziţiei a fost onorată de prezenţa doamnei Simona Oprescu Bucura, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, ea însuşi etalând o ţinută romantică de epocă (pălărie şi rochie albă de dantelă), de directorii instituţiilor de cultură subordonate Consiliului Judeţean Argeş, precum şi un numeros public iubitor de frumos, rafinament şi calitate.
Tot în cadrul acestui eveniment, Editura Ars Docendi a Universităţii din Bucureşti, prin directorul Ion Crăciun, a lansat două albume de ilustraţii cu Argeşul şi Muscelul de la sfârşitul sec. al XIX-lea, până acum rarităţi bibliografice, originalele fiind păstrate în formă artizanală în colecţiile Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Române.    
Expoziţia Amintiri din Argeşul de altădată rămâne deschisă până la 15 octombrie putând fi vizitată de marţi până duminică, orele 9-17.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea