Primarul din Băbana a dat în judecată Statul Român pentru terenul de sub Unitatea Militară

De peste trei ani, bătăiosul primar din Băbana, Bebe Ivan, se judecă cu Statul Român, pentru a câștiga niște drepturi. Nu pentru sine, ci pentru comuna pe care o conduce. Este vorba de terenul de sub Unitatea Militară din localitate, teren de care localnicii au fost văduviți, în anii 80, de guvernul comunist.
Bebe Ivan, primar, Băbana: ”În 1984, prin Decret Prezidențial, terenul – fost al oamenilor, a fost alocat Unității Militare din localitate. Este vorba de 10 hectare, pe care, acum, eu nu le mai pot da persoanelor îndreptățite la reconstituirea dreptului de proprietate”.
Unul din motivele respingerii dosarului la ANRP a fost faptul că, în actele inițiale ale terenului apărea ”Consiliul Local Slătioarele”. Doar că, prin reorganizarea administrativă, din prima parte a secolului trecut, această instituție a fuzionat, prin absorbție, cu Băbana. ”Tribunalul București ne-a respins cererea. Însă, în această fază, la Curtea de Apel București, ni s-au solicitat documente doveditoare, privitoare la aceste nume de localități cu privire la care există confuzii. Și le vom prezenta, nu se pune problema!”, a mai precizat primarul Bebe Ivan.
Unitatea Militară este amplasată de-a lungul Drumului Județean 703E, cel care face legătura între localitatea menționată și Pitești. Următorul termen este fixat pentru luna februarie a a anului 2019. Procesul are, ca și cel câștigat anterior de Primăria Băbana (cel cu Apele Române) și o altă miză, nu doar cea financiară: crearea unui precedent în justiție.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea