Mii de oameni s-au înghesuit la sfințirea noii catedrale din Curtea de Argeș

Mii de credincioși au venit, pe 7 decembrie, la Curtea de Argeș unde a avut loc sfințirea Altarului noii Catedrale Arhiepiscopale din Curtea de Argeș, cu hramurile Sfânta Mucenița Filofteia și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. Slujba de sfinţire a catedralei a fost oficiată în aer liber de un sobor de preoţi, în frunte cu Arhiepiscopul Calinic, fiind urmată de prima liturghie oficiată în noul lăcaş de cult.
După circa 7 ore de stat în frig mulţi credincioși s-au îmbulzit în altar şi puţin a lipsit să nu se calce în picioare. Enoriaşii strânşi din toată ţara au vrut să atingă şi moaştele sfintei Filofteia al cărei hram îl va purta catedrală în care îşi dorm somnul de veci Regele Mihai şi Regina Ana.
Au existat cazuri când femeile au intrat în aglomeraţie cu prunci în braţe, însă nu au renunţat chiar dacă cei mici au început să plângă. Îmbulzeală a fost și când s-a împărțit târnoseală, o bucată mică de pânză, îmbibată în ceară de albine, frumos mirositoare, pe care creştinii o primesc drept mărturie, după sfinţirea unei biserici.
Construcţia noii catedrale a început în 2009, după un proiect făcut de arhitectul casei regale însă vă mai dura câţiva ani până când va fi finalizată. După sfinţire preoţii vor oficia aici slujbe.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea