Magistrații Tribunalului Argeș decid dacă încuviințează o expertiză contabilă în dosarul „Cheresteaua”

Pe 4 decembrie, la Tribunalul Argeș, s-a desfășurat un nou proces în dosarul Cheresteaua”. În dosar sunt trimiși în judecată 16 inculpați, în frunte cu Ion Andrei (foto), zis și ”Brânză”, patronul firmei Andris, o parte din membrii familiei sale, angajaţii săi și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului. La ultimul termen al procesului, avocații inculpaților au cerut încuviințarea unei noi expertize contabile. Instanța a amânat pronunţarea cu privire la cererile formulate de inculpți privind expertiza la data de 13 decembrie.

De plictiseală, o parte din inculpați se jucau pe telefon în timpul procesului

Avocații inculpaților susțin că expertiza realizată la urmărirea penală nu este exactă. „Expertiza efectuată la urmărirea penală și însușită în rechizitoriu prezintă neconcordanțe și erori grave în calcularea prejudiciului”, susține avocatul lui Ion Andrei. În timpul în care avocații argumentau de ce trebuie o nouă expertiză în dosar, o parte din inculpați și-au găsit alte îndeletniciri. Se jucau pe telefoanele mobile și nu mai puteau de plictiseală. Singurul care a fost atent la toate detaliile precizate de avocați a fost Ion Andrei, patronul societății Andris.
Din rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș reiese că firma Andris ar fi tăiat 23.000 de copaci pe care i-a cărat cu 1800 de camioane. 504 hectare aflate în aria protejată Natura 2000 au rămas fără pădure. „În perioada 2008-2012, inculpatul Andrei Ion, administrator la firma SC ANDRIS SRL – societate având ca obiect de activitate tăierea și rindeluirea lemnului – a tăiat fără drept 26.833,77 metri cubi de masă lemnoasă, cu o valoare de 4.561.740,9 lei, de pe o suprafață de cca. 504 ha terenuri forestiere situate în zonele montane arondate comunelor Arefu, Nucșoara și Lerești”, se arată în rechizitoriu.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea