Termo Calor Confort - ”sugativă” de bani din bugetul local!

Societatea care furnizează agentul termic în Pitești, Termo Calor Confort, înghite anual de la bugetul de stat aproape 3.000.000 lei. Primăria Pitești pompează de ani buni bani pentru ca prețul gigacaloriei să nu fie mărit. În schimb, conducerea societății vine și cere din ce în ce mai mulți bani.

Doar 20% dintre piteșteni mai sunt racordați

Edilul Cornel Ionică a anunțat aleșii locali că, în cel mai scurt timp, va trebui găsită o soluție pentru a reduce subvenția acordată anual către Termo Calor Confort. Mai mult, în condițiile în care aproximativ 20% din piteșteni mai sunt racordați, Primăria Pitești acordă sume fabuloase pentru ca locuitorii orașului să nu plătească integral costul căldurii.
“La Termo Calor lucrurile nu sunt ok. Societatea, pe bună dreptate, vrea să mărească tarifele la GCal. Dar 79-80% din populația Piteștiului nu este legată la sistemul centralizat. Mare parte nu plătesc acest serviciu. Dacă le dădeam la toți care au mai rămas să-și asigure încălzirea, ne costa mai puțin. Pe timp de iarnă îi umflăm de căldură, că nu se pot debranșa, iar la primăvară nu plătesc. Trebuie gândită o soluție”, a declarat primarul Cornel Ionică.
A fost propusă, din nou, majorarea prețului gigacaloriei. Despre acest lucru, consilierul local Cristian Gentea a precizat: “O discuție de tipul acesta se face vara, nu în timpul iernii. Mi-e greu să cred că se poate crește prețul acum. Dar sunt de acord că ceva trebuie să facem! Domnule director Richițeanu (n.r. director Termo Calor Confort), v-am mai spus, dacă stați acolo în spate, nu faceți nimic! Ați putea să spuneți cum stau lucrurile”. Cu toate acestea, directorul Termo Calor Confort nu a reacționat în vreun fel.

Dănuț Dinu: „Trebuie să scăpăm de ouăle astea fierte!”

Poate cel mai aprig contestator al societății, a fost consilierul local independent, Dănuț dinu. Acesta a propus ca municipalitatea să dea vouchere gratuite piteștenilor care au rămas branșați pentru a-și pune centrale de apartament. În schimb, legislația în vigoare nu permite acest lucru.
“Trebuie să scăpăm de ouăle astea fierte! La Publitrans 12.000 de pensionari circulă gratis cu autobuzul, iar la Termoficare plătim 300 miliarde lei vechi pe an! La mine acasă mi-a venit factura la gaze 700 lei, dacă nu o plătesc, mă debranșează. Să nu vă fie frică să scăpăm de ouăle astea fierte! Că se va întoarce împotriva noastră”, a declarat Dănuț Dinu.

4,2 milioane alocați la ultima ședință CL

Aleșii locali s-au întâlnit joi, 13 decembrie, în ședința extraordinară pentru a vota mai multe proiecte. Din cele 12, cel mai important a fost rectificarea bugetară, prin care Termo Calor a mai primit suma de 4,2 milioane lei pentru a-și acoperi cheltuielile. Conducerea societății a motivat că e nevoie de fonduri pentru plata, în avans, a facturilor la gaze către furnizori. În cazul în care nu ar plăti aceste facturi în avans, societatea ar rămâne fără gaze şi nu ar mai putea furniza apă caldă şi căldură pentru mii de clienţi branşaţi la sistemul centralizat. În schimb, facturile de la clienţi sunt încasate cu întârzieri mari, iar acest lucru grevează activitatea societăţii. Mai mult, societăți importante din Pitești au datorii imense către Termo Calor. Deși există hotărâri judecătorești, acestea tot nu își achită datoriile.
M.M.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea