Doi consilieri prezidențiali dețin case în Argeș

Doi dintre cei 21 de consilieri prezidențiali ai lui Klaus Iohannis dețin case pe teritoriul județului Argeș. Unul dintre ei este argeșean, originar din comuna Recea, sat Deagurile. Este vorba despre generalul Ion Oprișor. Acesta nu a uitat niciodată de unde a plecat, dovadă fiind faptul că în anul 2011, împreună cu soția sa, a achiziționat de la un localnic o casă în localitatea sa natală, Recea. Aici, soții Oprișor dețin un teren intravilan de 2.000 mp și o casă de 128 mp.
Ion Oprișor este unul dintre cei mai importanți consilieri ai președintelui  fiind responsabil în Departamentul Securității Naționale. Acesta este absolvent al Colegiului Național de Apărare din București, licențiat în Știință Militară al Academiei de Înalte Studii Militare din București și general în rezervă. A deținut diverse funcții executive în cadrul Comandamentului Artileriei, Statului Major General și în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării, având diferite grade, de la locotenent la general. Ion Oprișor a fost numit Consilier Prezidențial la data de 6 martie 2015.
Un alt consilier prezidențial cu terenuri în județul Argeș este și Sergiu Nistor, fost secretar de stat la Ministerul Culturii. Acesta figurează în declarația de avere cu o casă în municipiul Câmpulung, achiziționată de soția sa în anul 2006. Este vorba de o locuință de 70 mp și un teren intravilan aferent de 1200 mp.
Sergiu Nistor este absolvent al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, unde în prezent este profesor la Departamentul de Istorie si Teorie a Arhitecturii şi Conservarea Patrimoniului. Este doctor în Arhitectură, specializarea restaurarea monumentelor istorice şi autor a numeroase proiecte, documentaţii, studii, cercetări, articole, conferinţe şi cărţi în acest domeniu. Are atestarea de expert în domeniul restaurării monumentelor istorice. De-a lungul timpului acesta a ocupat diverse poziţii în administraţia publică centrală de specialitate: Director General al Patrimoniului (Ministerul Culturii, 1998-2000), Consilier al Ministrului Culturii (2005), Comisar al Guvernului României pentru Programul Sibiu CCE 2007 (2005-2008), Secretar General al CNR UNESCO (2008-2009), Secretar de Stat (Ministerul Culturii, 2012). A fost elaboratorul legislaţiei din domeniul protejării patrimoniului cultural din România.
Sergiu Nistor a fost numit Consilier Prezidențial în Departamentul Cultură, Culte şi Centenar, la data de 5 ianuarie 2015.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea