Iani Popa şi teoria despre bârfe şi polemici

Iani Popa a anunţat săptămâna trecută, la conferinţa de presă a USL, că nu va mai intra în polemici cu adversarii politici, ci va discuta numai lucruri concrete şi bine documentate. „Pun în discuţie lucruri care s-au degradat complet şi anume modul de a face politică la noi. S-a ajuns prea departe! A intra în polemici cu cei de la PD nu e constructiv. Oamenii nu mai înţeleg nimic. De astăzi voi avea o abordare responsabilă. Bârfele şi polemicile le trec în plan secundar”, a mai spus preşedintele PNL Argeş. Acesta a mai trecut în revistă propunerile făcute de USL şi a combătut strategia bugetară propusă de Guvernul Boc pentru perioada 2012-2014. Îngheţarea pensiilor, blocarea angajărilor în sistemul public, bonurile de masă şi procentul alocat pentru învăţământ, din punctul de vedere al lui Iani Popa, afectează toate categoriile sociale. Fiecare organizaţie teritorială, din toate cele trei partide care formează alianţa USL, au dreptul să hotărască cum vor participa la alegerile comune, pe liste comune sau independent, dar în mod cert, în localităţile în care sunt primari PDL, se va merge pe candidat unic. „Protocolul USL prevede ca doar la Consiliul Judeţean şi la Primăria Piteşti să fie candidat unic, dar 90 % din organizaţii propun candidaturi comune”, a completat domnul Popa. După ce vreme de o jumătate de oră s-a chinuit să arate ziariştilor cât de bune sunt măsurile propuse de USL şi aici se referea la taxe zero pentru angajatorii care angajează tineri sub 25 ani sau persoane peste 55 de ani, reducerea TVA la produsele de bază, reducerea CAS şi altele, a luat cuvântul Dănuţ Bulf, care i-a dat peste nas preşedintelui PNL, spunând că e o pierdere de timp să tot arate cât de bune sunt măsurile propuse de partidele domniilor sale. Deşi acesta a făcut o gafă, pe care Iani Popa nu a primit-o foarte bine, a încercat să dreagă busuiocul, completând că cei de la guvernare nu ascultă şi fac tot ce vor ei, iar USL în Argeş funcţionează foarte bine, întrucât factorii de la vârf sunt oameni echilibraţi, oameni care mai presus de interesul personal au interesul de grup.  „PC trage semnale de alarmă de mult timp că suntem aproape de intrarea în colaps. Singura speranţă pentru noi este ca oamenii aceştia să fie daţi la o parte şi în locul lor să vină oameni responsabili. PC trage tare în teritoriu, aşa încât colegii din alianţă să simtă că au un partener puternic, un aliat ”, a încheiat vicepreşedintele PC Argeş.
După această gafă, nu aveau cum să nu apară întrebări despre viitorul USL în Argeş. Iani Popa a spus că momentul crucial, în ceea ce priveşte existenţa USL, va fi în 2014, iar micile neînţelegeri, nu vor afecta alegerile din 2012. USL îşi propune pentru 2012 să câştige 70-80% din primării şi toate colegiile parlamentare. Bun scor, dacă stăm să ne gândim că Iani Popa a spus că PNL-ul, în Argeş, se chinuie de 20 de ani şi nu a ajuns la un procent de 20% .
Deşi cu jumătate de oră înainte şi-a propus să nu mai intre în polemici cu adversarii politici, l-a înţepat de Gingăraş, spunând că acesta visează cu ochii deschişi la un procent de 20% la alegerile de anul viitor. Bârfe şi polemici, parcă despre asta vorbea domnul preşedinte al PNL la începutul conferinţei, spunând că le va lăsa în plan secundar? Nu cred o iotă din ce spun politicienii şi Iani Popa mi-a confirmat că una spune acum şi alta peste o jumătate de oră.    L.C.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea