Primul proiect al consilierilor locali liberali - un eșec!

Consilierii locali liberali au inițiat un proiect de hotărâre menit să ajute învățământul dual. În schimb, momentul a fost ales foarte prost, ținând cont că suntem în mijlocul anului școlar. Mai mult, liberalii nu au venit cu date concrete, câți elevi vor beneficia de acest proiect și mai ales cu propuneri de firme care să angajeze copiii de la școlile profesionale.

Florin Gardin: ”Am spus întotdeauna că avem mulți elevi care nu promovează la bacalaureat!”

Consilierul local PNL, Florin Gardin (foto) a argumentat că proiectul va da o șansă elevilor care nu promovează bacalaureatul. Mai exact, liberalul susține că după terminarea școlii profesionale, aceștia vor avea o meserie, iar firmele care i-au susținut îi vor păstra.
”Învățământul profesional este o prioritate pentru viitor. Am spus întotdeauna că avem așa mulți elevi care nu promovează la bacalaureat pentru că bariera este pusă prea sus, la 6. Învățământul profesional dual îi ajută pe cei care nu pot lua BAC-ul sau care au un potențial financiar scăzut. Suntem pe ultimele locuri din România ca număr de clase, trebuie să promovăm acest tip de învățământ”, a declarat Florin Gardin, consilier local PNL și fost șef al ISJ Argeș.

Vicele Zidaru: ”Trebuie să facem bugetul, să vedem cum stăm cu cheltuielile”

Viceprimarul Laurențiu Zidaru a fost singurul care s-a opus direct proiectului inițiat de liberali. Acesta susține că în momentul de față nu se poate discuta din cauză că bugetul nu a fost aprobat.
”Nu-l putem implementa pentru că majoritatea prevederilor din acest proiect se referă la activități care vor urma, totul e la viitor. Nu spuen nimeni că proiectul de hotărâre este unul rău, dar nu e momentul oportun. Trebuie să facem bugetul, să vedem cum stăm cu cheltuielile” a spus vicele Zidaru.

Dumitru Tudosoiu, inspector general ISJ Argeș: ”Am reușit marea cifră de 5 clase cu învățământ dual în Argeș”

Inspectorul general al ISJ Argeș a propus retragerea proiectului de pe ordinea de zi și reanalizarea acestuia pentru a umple ”golurile”. Dumitru Tudosoiu a mai argumentat că până acum, oamenii de afaceri nu s-au dat în vânt să se implice, deși au fost zeci de discuții.
”Pentru 2018-2019 ISJ Argeș a aprobat 48 de clase de școală profesională și învățământ dual. Spre dezamăgirea mea, până acum, la întâlnirile cu oamenii de afaceri, când discutam despre învățământul dual niciunul nu a semnat un parteneriat. Am reușit marea cifră de 5 clase cu învățământ dual în Argeș. Dar noi încurajăm acest tip de învățământ, trebuie să oferim variante elevilor”- a spus Tudosoiu. Singura să rugăminte a fost ca proiectul să fie retras de inițiatori și să fie modificat și aprobat într-o ședință viitoare, ceea ce s-a și întâmplat.
M.M.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea