Primăria Poiana Lacului se judecă cu firma Petroconstruct pentru lucrări de asfaltare

# După patru ani de proces, încă nu s-a stabilit vinovatul

Așa cum am mai scris, s-au scurs peste patru ani de proces, la Tribunalul Argeș,  pentru asfaltarea - necorespunzătoare, din punct de vedere al primarului localității - unor drumuri locale. Ion Dumitrache (foto), primarul comunei Poiana Lacului: ”Mai aveam de plată 1.500.000 de lei. Pe străzile pe care am considerat că asfaltul nu este bun, nu am făcut plata! Când mergeam, pe acolo, cu mașina, asfaltul se exfolia, se lua pe roțile mașinii, pur și simplu. Domnul Bulf a luat lucrarea, după care a dat și la alții, la alte firme de construcții să lucreze acolo.”

Totul a pornit de la un mare proiect de asfaltare, proiect de care a beneficiat Primăria. Câștigătorul licitației, Cătălin Bulf, prin firma sa - Petroconstruct. Imediat, a apărut speculația că licitația a fost aranjată, ținând cont de apartenența politică comună a celor doi (atât primarul Dumitrache, cât și Cătălin Bulf erau membri PDL). Timpul, însă, a dezmințit speculațiile cu pricina. Politicianul a vândut firma, acum administrator și director general fiind un anume Asimis Christos. Mai mult, iată, s-a ajuns și la proces, tocmai pentru că primarul refuză să plătească  suma de 15 miliarde lei vechi, tocmai pentru asfaltările cu pricina.

Expert desemnat în 2016, lucrare nefăcută

Cursul procesului a fost unul unic: amânări peste amânări, pentru că expertul desemnat, Ionel Aldea, nu a realizat lucrarea, deși a fost desemnat încă din anul 2016. La termenul de la jumătatea lunii decembrie 2018, instanța decide înlocuirea acestuia cu un altul. Misiune foarte grea, dar nu imposibilă, vorba filmului. Pentru că, imediat, părțile beligerante au sărit să ceară obiective, răspunsuri, sarcini pentru noul expert. A plouat cu întrebări. Instanța a decis ca noul expert să răspundă la câteva zeci de solicitări, atât ale reclamanților, cât și ale pârâților. Iată obiectivele solicitate de Primăria Poiana Lacului:
Obiective propuse:
1. Să se stabilească lucrările efectuate în mod nemijlocit de reclamanta-pârată SC PETROCONSTRUCT SA Piteşti pe fiecare dintre cele 15 drumuri comunale evidenţiate in Anexa 1 la Contractul de achiziţie lucrări ”Reabilitare si asfaltare drumuri comunale, comuna Poiana Lacului”, înregistrat sub nr.6618/15.11.2010 la beneficiar si nr. 37/15.11.2010;
2. Să se identifice lucrările subcontractate de reclamanta-parata SC PETROCONSTRUCT SA Piteşti pe fiecare dintre cele 15 drumuri comunale evidenţiate in Anexa 1 la Contractul de achiziţie lucrări ”Reabilitare si asfaltare drumuri comunale, comuna Poiana Lacului”, înregistrat sub nr.6618/15.11.2010 si nr. 37/15.11.2010, sa se stabilească valoarea lucrărilor subcontractate, precum si împrejurarea daca lucrările subcontractate au fost achitate către chematele in garanţie si in ce modalitate de plata;
3. Să se stabilească daca lucrările efectuate de reclamanta-parata SC PETROCONSTRUCT SA Piteşti si/sau de subcontractorii chemaţi in garanţie, la cele 15 drumuri comunale evidenţiate in Anexa 1 la Contractul de achiziţie lucrări ”Reabilitare si asfaltare drumuri comunale, comuna Poiana Lacului”, înregistrat sub nr.6618/15.11.2010 si nr. 37/15.11.2010, corespund cerinţelor tehnice din proiectul tehnic si caietul de sarcini, cu referire la: grosimea si compoziţia chimica a mixturii asfaltice aplicata sistemului rutier (strat uzura, strat asfalt), precum si la realizarea marcajelor rutiere ;
4. Să se calculeze valoarea reparaţiilor necesare pentru ca lucrările executate de reclamanta-parata SC PETROCONSTRUCT SA Piteşti si/sau de subcontractorii chemaţi in garanţie sa corespunda cerinţelor tehnice din proiectul tehnic si caietul de sarcini, precum si a lucrărilor prevăzute in proiectul tehnic si caietul de sarcini ce nu au fost executate (marcajele rutiere).
5. Să se calculeze valoarea lucrărilor ce corespund cerinţelor tehnice din proiectul tehnic si caietul de sarcini, efectuate de reclamanta SC PETROCONSTRUCT SA Piteşti si/sau de subcontractorii chemaţi in garanţie, individualizat pe fiecare executant si sa se stabilească daca valoarea acestor lucrări a fost achitata de către paratele - reclamante Unitatea Administrativ - Teritoriala Comuna Poiana Lacului si Consiliul Local Poiana Lacului, precum si modalitatea de plata;
6. Să se stabilească valoarea lucrărilor facturate ce au fost însușite de beneficiar si achitate efectiv paratei - reclamante SC PETROCONSTRUCT SA Piteşti.

La termenul de la 1 februarie, procesul s-a amânat din nou.  Următorul termen a fost stabilit pe 22 martie. Nu este o expertiză simplă, care să poată fi făcută repede. Așadar, proces!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea