Mișcări de trupe în Consiliul Local Bradu. Țîță (Stancu Alexandru), cel mai proaspăt consilier local, își pierde mandatul în favoarea lui Florentin Luca

Partidul pentru Argeș și Muscel (PAM), după ce a înfrânt răsunător la alegerile locale din vara lui 2016, a devenit, brusc, istorie. Mircea Andrei, motorul unicului partid local din România, s-a recunoscut învins și a plecat la București, pentru a putea fi mai aproape de milioanele de dolari din conturile proprii.
Totul a început în penultima lună a anului 2017, când doi consilieri locali (din PAM) de la Bradu au fost demişi. Ordinul de încetare a mandatului a fost semnat pe data de 17 noiembrie de către conducerea Prefecturii Argeş. Este vorba de Anghel Motolea şi Florentin Luca, ambii de la Partidul pentru Argeş şi Muscel. Organizaţia de la Bradu, condusă de Florin Frătică, a decis ca cei doi consilieri să fie demişi din Consiliul Local pentru că nu şi-au plătit cotizaţiile la partid. În  realitate, cei doi au votat ”pentru” atunci când s-a pus în discuție alegerea viceprimarului comunei, în persoana PSD-istului  Gheorghe Negoi.
Atât Anghel Motolea cât și Florentin Luca au formulat cereri de suspendare ale actului administrativ cu pricina, act ce a dus la pierderea calității lor de ales local. Tribunalul Argeș le-a respins însă, amândurora, solicitările. De asemenea, ambii au formulat, tot la Tribunalul Argeș, alte cereri, de această dată de anulare. Cererea lui Anghel Motolea a fost respinsă, ca netimbrată. Cea a lui Florentin Luca a fost admisă, prin încheierea de ședință din 2 februarie instanța dispunând continuarea procedurii premergătoare fixării primului termen de judecată.

Din proaspeții Țâcă și Țâță, rămâne numai Țâcă

Florentin Luca a și câștigat, de altfel, procesul:
„Tribunalul Argeș - 13.07.2018 Hotărârea nr. 721/2018
Admite acţiunea în contencios administrativ, astfel cum a fost completată, introdusă de reclamant. Anulează, în parte, Decizia nr. 1 din 07.11.2017, emisă de Biroul Permanent Judeţean al Partidului pentru Argeş şi Muscel, în limita art. 2 din Decizie, privind retragerea sprijinului politic şi excluderea reclamantului din Partidul pentru Argeş şi Muscel şi, pe cale de consecinţă, repune pe reclamant în situaţia anterioară emiterii acestei decizii, aceea de membru al Partidului din care a fost exclus. Ia act de declaraţia reclamantului în sensul că va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Argeş - Secţia Civilă. Pronunţată în şedinţa publică din 13 Iulie 2018, la Tribunalul Argeş - Secţia Civilă, Complet specializat de Contencios Administrativ şi Fiscal.”
Hotărârea a rămas definitivă prin nerecurare.
Cum, în locul celor doi (Anghel Motolea și Florentin Luca) au venit, în Consiliul Local Bradu, celebrii Țâcă și Țâță, cel din urmă va pleca de unde a venit, pentru a lăsa liber locul consilierului Luca. Supărare mare, mai ales că domnul Țâță înregistra, conștiincios, ședințele din Primăria Bradu, spre a le duce, mai apoi, spre consultare șefului său, Florin Frătică.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea